Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - mek

Sivuja: [1]
1
Löytyykö Linux-ympäristöstä työkalua, jolla voisi tallentaa Adobe Connect -verkkokokouksen? Olin eräällä verkkokurssilla, joka nauhoitettiin ja nauhoite on muutaman viikon käytettävissä kurssilaisilla. Pystynkö tallentamaan nauhoitetta millään?

2
Laitealue / Xubuntu ei tunnista mokkulaa
« : 26.06.14 - klo:14.21 »
Xubuntu 14.04 LTS vanhassa Fujitsun läppärissä (S7020) ja BandLuxe C179 mokkula Soneran kortilla. Mokkulan saa aina tuurilla pelaamaan. Jostain syystä mokkulan pitää olla todella kauan, vähintään 10 minuuttia koneessa kiinni, ennenkuin se tulee näkyviin verkko-valikkoon ja mobiililaajakaistan voi ottaa käyttöön. Sitten kyllä yhdistää ongelmitta.
Koodia: [Valitse]
lsusb
Bus 001 Device 006: ID 1a8d:1009 BandRich, Inc. BandLuxe 3.5G HSPA Adapter
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 005 Device 002: ID 044e:3001 Alps Electric Co., Ltd UGTZ4 Bluetooth
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Kone kyllä tunnistaa tuon modeemin heti kun sen USB-porttiin tökkää, mutta mihin tältä kuluu se 10 minuuttia miettiessä? Millä tätä voisi tutkia?

3
Ongelma: xubuntu 12.04.3:n mukana tulee gimp 2.6. Haluan viimeisen vakaan version, eli gimp 2.8.6 joka on ladattavissa tuolta.

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install gimp
ei auta, silläkin tulee vain versio 2.6.12.

Yllä mainitusta linkistä löytyisi 2.8.6 mutta kun klikkaan linkkiä, niin Firefox ei ymmärrä ehdottaa pakettienkäsittelyohjelmaa ladattavalle deb-paketille, vaan pitäisi itse osata löytää pakettienkäsittelyohjelman käynnistävä komento.

Käsittääkseni se on/bin -hakemistossa, mutta mikä niistä kymmenistä?

4
Multimedia ja grafiikka / Guppy ei käynnisty [ratkaistu]
« : 21.03.13 - klo:21.28 »
Ubuntu 12.04 LTS ja Guppy guppy_1.0.3.1-0ubuntu1_i386.deb

Guppy ei käynnisty, päätteestä käynnistettäessä antaa seuraavan herjan:

Koodia: [Valitse]
****@ppower2:~$ sudo guppy
[sudo] password for ****:
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/guppy", line 73, in <module>
    from guppy import GuppyWindow
  File "/usr/lib/pymodules/python2.7/guppy/GuppyWindow.py", line 26, in <module>
    import gtk.glade
ImportError: No module named glade
Mitäs tälle pitäisi tehdä.

Nautilus näyttää Topfieldin tiedostot, mutta sillä ei tietysti siirto onnistu. Mutta USB siis toimii ja tunnistuu.

5
Onko kukaan onnistuntu tekemään Calcilla kaaviota, jossa olisi samassa kaaviossa eri sarjat kahta eri kaaviolajia?

Excelissähän kaaviolajin voi määrittää jokaiselle sarjalle erikseen, mutta Calcissa en ole onnistunut. Vaikka valitsee vain yhden sarjan ja vaihtaa kaaviolajia, niin aina vaihtuu kaaviolaji kaikille sarjoille kerralla.

6
Ubuntu tietokoneissa / Firefoxin kaatumatauti
« : 05.05.12 - klo:18.58 »
Mitenkä etsitään vikaa, kun Firefox on sairastunut kaatumatautiin viime aikoina. Ubuntu 10.04 LTS 32 bit ja Firefox 12.0. Kaikki päivitykset pitäisi olla ok. Mistä löydän virheraportin kaatumisen jälkeen?

7
Käytössä on Ubuntu 10.04 LTS 32 bit ja Gimp 2.6.8. Latasin siihen dustcleaner pluginin tuolta: http://registry.gimp.org/node/13289 ja purin sen ihan ohjeiden mukaan kansioon .gimp-2.6/plugins/

Plugin näkyy Gimpissä ihan ok, näyttää ensin toimivan, eli tunnistaa pölyn kuvasta ja asetuksia pystyy säätämään, mutta kun klikkaa OK suorittaakseen pölynpoiston, niin plugin kaatuu. Mistä voisi etsiä vikaa? Kirjoittaako Ubuntu tai Gimp johonkin rekisteriin jotain tuosta kaatumisesta, eli mistä voisi etsiä syytä kaatumataudille. Kaatuu joka kerta, kun klikkaa OK.

Kirjoittelin kehittäjälle sähköpostia, mutta ei ole ehtinyt vastata vielä.




8
Xsane ei tunnista Minolta Dimage Scan Dual II -skanneria, vaikka sen pitäisi toimia. Tulee seuraava virheilmoitus:


Asensin Xsanen Ubuntun pakettivaraston kautta, tulikohan heti siinä virhe, asennettuna on nyt seuraavat xsane -paketit:


Onko tuossa jotain liikaa, tai puuttuko jotain ja mistähän päästä tätä lähtisi purkamaan. Mitään aikaisempaa kokemusta mistään skannereista ei ole.

9
Digikam kaatoi taas Ubuntun. Osaisiko joku tuon lokin perusteella sanoa, mitä tuossa klo 15:57 jälkeen on tapahtunut. Ubuntu 10.04 LTS 32 bit yritti käynnistää xorg:ia uudelleen ja jäi pyörimään siihen luuppiin, käynnistin sitten napista uudelleen ja näytti lähtevän.

Ennen kaatumista Digikam jumitti ensin joksikin aikaa ja kaatui sitten.

[ylläpito on poistanut liitteen]

10
Jouduin asentamaan Ubuntu 10.04 LTS:n uudelleen ja yritin palauttaa evolutionin asetukset vanhasta varmuuskopiotiedostosta.

Nyt Evolution jää jumittamaan (jo 3 tuntia) tuohon ikkunaan, eikä etene siitä mihinkään. Edes kaikkien evolution -prosessien keskeyttäminen, evolutionin poistaminen ja uudelleen asentaminen Ohjelmat-valikon kautta ei ratkaise ongelmaa. En siis pääse antamaan edes manuaalisesti evolutionin asetuksia, vaan uudelleenasennuksen jälkeenkin ohjelma käynnistyy vain tuohon ikkunaan jumittamaan, mitään muuta ei tapahdu.


11
Miten tästä eteenpäin, Ubuntu 10.04 LTS:n asennus jämähtää tähän osiointiin, ei etene tästä.



Auttaisiko, jos kovalevyn (Ubuntu 10.04 LTS, jonka onnistuin jotenkin sotkemaan niin, ettei käynnistynyt enää) tyhjentäisi kokonaan. Poistin tämän asennuslevykkeen avulla jo gpartedilla sen osion, joka oli poistettavissa, mutta pari muuta jäi, niihin ei oikeudet pure.

Edit, Disk utilityllä (asennuslevyllä) kun yrittää tuhota tai formatoida osioita, niin tuollaista pukkaa:
Koodia: [Valitse]
Daemon is inhibited

12
Multimedia ja grafiikka / Digikam tagit? [ratkaistu]
« : 03.08.10 - klo:13.11 »
Osaako joku sanoa, kirjoittaako Digikam kuhunkin kuvaan liitetyn tagin kuvan metatietoihin, vai sijaitseeko tieto kuviin liitetyistä tageistä jossakin muualla?

Pitäisi päivittää 8.04 LTS => 10.04 LTS ja ihan siltä varalta kyselen, että jos päivitys ei menekään heittämällä läpi sitten kun pakettienhallinta sitä tarjoaa, vaan joudun asentamaan uusiksi CD:ltä, niin kuinka saan tagit säilymään kuvissa. Olen tehnyt ison työn vanhojen kuvien kanssa lisäämällä kaikkiin ao. tagit, enkä tahtoisi tehdä sitä uudelleen.

Edit, kiitos vastaajalle, ongelma ratkaistu. Kyse on nimenomaan JPEG-kuvien tageistä.

13
Kukas osaa kertoa, minkä pluginin tai lisähärpäkkeen Saabin sivut tarvitsevat avautuakseen?

14
Pitäisi saada Gambas-runtime pyörimään Hardyssä, 8.04.1 64 bit. Syy on se, että slcreator on ainut löytämäni graafisella käyttöliittymällä oleva ohjelma, jolla voi tehdä valokuvista DVD:n kuten M...n Photo Storyllä. DVDslideshow ei käy, koska se toimii vain päätteessä ja on ainakin vaimolle ylittämätön kynnys, ehkä itsellenikin.

Slcreator http://sourceforge.net/projects/slcreator/ puolestaan edellyttää gambas-runtime olevan asennettuna, eikä sitä löydy Synaptic -pakettivarastosta.

Koska nuo taidot eivät niin kovin edistyneet ole, haluaisin vähän uskonvahvistusta. http://packages.ubuntu.com/hardy/gambas2-runtime näyttäisi siltä, että Hardylle ei ole gambas-runtimea, vaan sen on korvannut gambas2-runtime, joka kyllä on jo olemassa i386:lle, mutta ei AMD64 bit Hardylle.

Toimisikohan tuo 64 bit gutsyn gambas-runtime http://packages.ubuntu.com/gutsy/amd64/gambas-runtime/download Hardyssä ja uskaltaako sitä kokeilla? Onko homma tosiaan noin yksinkertainnen, että ensin otan varmuuskopion tiedostosta /etc/apt/sources.list jonka jälkeen komennan päätteessä:

Koodia: [Valitse]
sudo gedit /etc/apt/sources.list
ja lisään siihen tuon ohjeessa mainitun rivin:

Koodia: [Valitse]
deb http://fr.archive.ubuntu.com/ubuntu gutsy main universe
jonka jälkeen gambas-runtimen pitäisi olla synapticsin kautta päivitettävissä?

Kun ei vinkkejä tullut, niin kokeilin. Latasin -deb -paketit ja asentelin ne pakettienhallinnasta suoraan. Erilaisia paketteja tarvittiin neljä muuta tuon Gambas-runtimen lisäksi. Runtimen asennus ilmoitti aina puuttuvat paketit. Asensin runtimesta Gutsyn 64 bit version. Tuon rimpsun jälkeen asensin slcreatorin, deb-paketista senkin.

Hommasta ei kuitenkaan ollut mitään hyötyä, koska slcreator ei suostunut käynnistymään, vaan tuloksena oli muidenkin kokema error, eli sama kuin tuolla: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=217289

Kokeilu siis päättyi osaltani tähän ja purin asennukset pois. Nyt yritän saada Digikamin DVD Slideshown pelaamaan.

15
Eli edessä olisi otsikon mukainen versiopäivitys 7.04:sta 8.04:een viikonloppuna, edellyttäen, että saan ensin uuden näytönohjaimen asennettua.

Kuinka paljon tavaraa noissa versiopäivityksissä ladataan, kannattaako edes yrittää kotoa hitaalla 256 kbit/s laajakaistalla, vai raahaanko masiinan (pöytäkone) suosiosta työpaikalle ties kuinka monen Megan linjan päähän?

Olen kokeeksi yrittänyt downloadata noita Live-CD -levyjä kotoa, ja latauksen alussa näyttää laskennalliseksi ajaksi 4-6 tuntia, eli jos päivityksissä ladataan saman verran tavaraa kuin mitä Live-CD:llä on, taitaa olla viisainta roudata mylly työpaikan piuhan päähän.

16
Tarvittaisiin aloittelijalle sopivia neuvoja, miten onnistuu seuraava:

Koneessani on tällä hetkell Ubuntu 7.04 ja integroitu Intell G965 GMA X3000 näytönohjain. En ole voinut päivittää Ubuntua 7.10:iin tai 8.04:een, koska x kaatuu Live-CD:llä testattaessa (https://bugs.launchpad.net/ubuntu/hardy/+source/xserver-xorg-video-intel/+bug/153188). Bugi on reilut puoli vuotta korjauksessa, mutta ongelmaa ei ole vieläkään ratkaistu, eikä 8.04.1 viimeinenkään versio pelaa, näyttö jää mustaksi.

Olen joka tapauksessa hankkimassa parempaa näyttöä, jolloin myös DVI-liitännälle olisi tarvetta, sitähän ei integroidussa näytönohjaimessa ole. Taidan siis uusia näytönohjaimen, varsinkin kun se ei ole mikään kustannuskysymys perusmalleilla. Omaan käyttööni olisi vamaan hyvinkin riittävä Asus GeForce 8400GS Silent, 512MB,  noiden Nvidian ohjainten kai pitäisi pelata Ubuntun kanssa suhteellisen hyvin sen mukaan mitä olen Wikistä lukenut. En pelaa, joten 3D:lle ei ole juuri käyttöä. Passiivijäähdytteinen (=hiljainen) sen olisi hyvä olla. Muutakin saa suositella noin 50 euron hintaluokassa.

Kysymys, miten näytönohjaimen vaihto tulee tehdä hallitusti? Ilmeisesti ensin uusi paikalleen ja koneeseen virta päälle, mitä sitten? Tunnistaako kone uuden automaattisesti, pitääkö vanha disabloida jne...? Tarkennetaan vielä vähän, eli ensin on tarkoitus laittaa uusi näytönohjain paikalleen ja saada se pelaamaan nykyisessä 7.04:ssa, sen jälkeen päivittää Ubuntu ensin 7.10:iin ja vielä 8.04:een.

Tuolla http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/Laitteisto on aika hyvät, mutta lyhyehköt ohjeet, eikä tuossa kuvata vanhan näytönohjaimen ohittamista.


17
Latasin Ubuntu 7.04:eeni pakettivarastosta Raw therapee -raakakuvien käsittelyohjelman. Ohjelma ei kuitenkaan käynnisty valikkoon ilmestynyttä kuvaketta klikkaamalla. Jääkö järjestelmään joku loki, josta voisi selvittää missä on vika?

18
Kukahan osaisi kertoa lisää tietoa siitä, millä aikataululla 7.10 64bit asennuspakettia päivitetään niin, että esim. Intellin ingegroidut & ATIn näytönohjaimet alkavat toimia?

Olen itse tehnyt bugiraportin ongelmista Ingellin integroidun näytönohjaimen kanssa, ATIn ongelmia on netti pullollaan. Kaikenlaisia vippaskonsteja ongelman korjaamiseen näyttää olevan tarjolla, mutta mistään ei tunnu löytyvän tietoa siitä, koska itse Gutsy saadaan siihen tikkiin, ettei noita vippaskonsteja tarvita.

Alla lainaus omasta viestistäni toisesta, 7.10 asennusongelmiin keskittyvästä ketjusta, jonne se tuntui hukkuvan.

Lainaus
Miten tuo homma Gutsyn kanssa etenee? Tuleeko jossakin vaiheessa "korjattu versio" jakeluun, jossa esim. näytönohjainongelmia olisi korjattu?

Itse en ole päivittänyt vielä lainkaan, koska Live-CD:llä kokeiltaessa Gnome käynnistyy mustalla näytöllä. Tein bugiraportinkin, samoja ongelmia tuntuu olevan monellakin erilaisella näyönohjaimella, itselläni on integroitu Intel, myös ATI:n näytönohjaimella oli ollut samoja ongelmia ja siitäkin löytyi bugiraportti.

Esimerkiksi bugit https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/xorg/+bug/153188 ja https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/xserver-xorg-video-ati/+bug/132716

19
Koneena on noin kuukauden vanha http://www.linuxcomp.net/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,400/category_id,7/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,26/
 jossa on kiinteä muistikortinlukija. Käyttöjärjestelmänä Ubuntu 7.04 64 bit. Tähän saakka kone on tunnistanut lennosta kortinlukijaan liitetyt CF tai SD -muistikortit, mutta nyt ei tapahdu mitään. Työpöydälle ei ilmesty mitään eikä tiedostoselaimella tai gThumbilla pääse korttiin kiinni. USB-piuhalla kuvien siirto toki onnistuu, mutta on toivottoman hidasta kortinlukijaan verrattuna.

Mistä linux-aloittelijan pitäisi alkaa etsimään vikaa?

Sivuja: [1]