Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - jeepster

Sivuja: [1]
1
Käytössä on Ubuntu 14.04, johon asensin Unityn rinnalle Maten pakettivarastosta Mate 1.8:n, jonka muokkasin Linux Mintin mukaiseksi ja latasin teemat Noobslabin pakettivarastosta. Tämän jälkeen Unity ei ole osannut enää avata usb-muistitikkua, vaan tikun liittäminen avaa Ulkoasun asetukset Teema-sivulta ja esillä on ponnahdusikkuna, joka julistaa: Virhe asennettaessa valittua tiedostoa. Selityksenä on, että "xxx" (muistitikun tunnus) ei näytä olevan kelvollinen teematiedosto. Muistitikun saa avatuksi tiedostonhallinnan kautta.

Mikähän on vialla? Onnistuuko rauhanomainen rinnakkaiselo Maten ja Unityn välillä?

Neuvosta kiitollisena

JK

2
Olen yrittänyt pariin kertaan päivittää Ubuntustudio 7.10:tä 8.04:ään. Ohjelma ilmoittaa, että osittainen päivitys käy päinsä ja lataa noin tuhat pakettia, mutta niiden tultua himaan ilmoittaa, että asentaminen ei onnistu. Onko tämä vielä alfa-vaiheen ongelmia vai voisiko johtua langattoman kotiverkkoni ajoittaisista kanto-ongelmista?

Onko muilla kokemuksia tästä ehkä vähän uskaliaasta päivityksestä?

3
Minulla on Fujitsu-Siemens Amilo Si 1520:ssa Ubuntu 7.10. Häiritsevä ongelma on OpenOfficen kirjoitusohjelmassa tekstikursorin pomppiminen hiiriosoittimen kohdalle niin, että kirjoitettu teksti tulee välillä milloin mihinkin kohtaan ja jos sijoittaa hiiriosoittimen kirjoitusikkunan ulkopuolelle, kirjoitus saattaa muuttua komennoiksi. Sama ongelma on ollut koneessa 6.06- ja 7.04-versioillakin. Mistään asetuksista en ole löytänyt sellaista, millä asiaan saisi korjauksen.

Laite- vai ohjelmaongelma? Onko jollakulla tarjota neuvoa?

4
Päivitin UbuntuStudio 7.04:n, johon olin asentanut realtime-kernelin, gutsyyn. Päivityksessä asentui 2.6.22 generic-kernel eikä Feistyn realtime enää löydä näytönohjainta. Gutsyn Studiossa pitäisi olla realtime oletuksena, mutta sellaista ei vain löydy. Ehkä ohjelmalähteeni ovat pielessä ja nekin pitäisi päivittää. Onko jollakin neuvoa, miten päästä eteenpäin?

5
Minulla oli vaikeuksia LaCien ulkoisen kiintolevyn kanssa, Feisty ei pystynyt liittämään sitä, vaan liittäminen ja irroittaminen oli tehtävä konsolissa. Lisäksi levyä ei voinut käyttää, koska oikeudet olivat vain root-tilassa. Olen löytänyt Ubuntu-palstoilta viestejä, joiden mukaan samoja vaikeuksia on ollut muillakin. Neuvojakin on niiden korjaamiseksi, konsoliskriptejä, mutta niitä noudattamalla en ole saanut asiaa korjautumaan. Formatointi ext3:ksi ei ole auttanut sekään.

Löysin Lisää/poista sovelluksia -valikon Muut-osasta ohjelman Storage Device Manager, jolla sain levyn automaattisen liittämisen ja hiirellä irrottamisen kuntoon. Kys. ohjelman Assistant-valikosta saa myös jaetuksi luku-ja kirjoitusoikeuksia tarpeen mukaan.

Tästä keinosta saattaa olla apua kaltaisilleni epänörteille.

6
UbuntuStudiossa on ongelma, jonka kanssa en ole tehnyt tuttavuutta tavallisessa 7.04:ssä, en muussa Ubuntun versiossa enkä muissakaan käyttämissäni Linuxin distroissa: jos laittaa ohjelman tilapäisesti sivuun, se häviää näkymättömiin. Alapalkissa ei näy kuvaketta enkä ole onnistunut keksimään keinoa, miten sellaisen saisi jostain esiin. Näin on käynyt kaikkien kokeilemieni ohjelmien kanssa. Sitten kun sulkee UbuntuStudion, hävinnyt ohjelma vilahtaa hetkeksi näkyviin. En ole aivan varma, ilmaantuiko se vasta sen jälkeen, kun asensin tavallisen 7.04; työpöytäteeman, monitorillani Studion grafiikka ei näytä hyvältä. Luultavasti sen takia, että se on vanha, pieni, hidas LCD-näyttö. Palautin Studion teeman, mutta sillä ei ollut asiaan vaikutusta.

Onko kenelläkään kokemusta samasta? Onko korjausmahdollisuuksia?

Koneessani on emolevynä Asus P5B, prosessorina Intelin Pentium D tuplaydin.

7
Laitealue / M-Audio Audiophile 192 -ajuriongelma
« : 29.11.06 - klo:06.03 »
Moi!

Kiitos Asmo Koskiselle hyvistä audio-ohjeista.

Oman kokemukseni mukaan linux-audion rakentaminen ei ole kuitenkaan kiinni softasta, vaan siitä, että ajureita ei ole.

Ostin kotistudiota varten M-Audion Audiophile 192 -äänikortin, joka on hyvätasoinen ja toimii Windowsissa mainiosti. Kun käytän muuten Linuxia ja vierastan Windowsia, haluaisin saada Linuxin myös studioon. Mainoksissa esitettiin, että linux-ajurikin tuohon M-Audion korttiin löytyy.

Yritin ensiksi livedistrojen (Musix, ASork, dyne:bolic) kanssa ja konfiguroin niiden ohjelmilla äänipuolen, mutta ne kaikki hyytyvät, kun yritän käynnistää esim. Rosegardenia. Tai jos jotain toimintaa on, ei ääni kuulu. Ainoa ohjelma, jonka olen saanut (osassa) toimimaan, on Hydrogen.

Seuraavaksi kokeilin DeMudia, Fedora Coren Planet-CCRMA:ta ja Susen JackLabia. Latasin ne ja lisäohjelmat, ja tein asetukset netistä löytyneiden ohjeiden mukaan. Yritin sekä alsa-ajurilla (ice1724), että 4Forgen OpenSound-ajurilla. Sama tulos, joko ohjelmien hyytyminen, tai ei ääntä. Tunnusäänissä ja äänitestissä hirvittävä särö eikä volyyminsäätöä. Jonkin kautta (en enää muista, minkä) ZynAddSubFx toimi ja antoi ääntä joka kuulosti siniaallolta, ei muuta.

M-Audion tuki vastasi sähköpostikysymykseeni, että OSS ja alsa vastaavat linux-ajureista. Kun kirjoitin, että joo, mutta eivät toimi, ei vastausta enää tullut. Kortin vaihtoon en mielelläni lähtisi.

En ole suuri ohjelmoinnin asiantuntija, mutta jonkinasteisesta konsolinäpertelystä selviän. Toisaalta minusta ei tarvitsekaan olla: se, mitä ohjelmilla tehdään, on pääasia, eivät itse ohjelmat. Ja toiseksi, hyvistäkään atk-taidoista ei taida olla hyötyä, jos laiteajureita ei ole kuin hyvin harvoille laatukorteille, joiden niidenkään taso ei vastaa Windows-puolen ajureita. Valitettavasti. Johtunee laitevalmistajien vastahakoisuudesta.

Käännyin Ubuntun puoleen, koska olen sitä käyttänyt paljon ja yhteisö vaikuttaa virkeältä ja paljon kehitystyötä tekevältä. Olenko väärässä pessimismeineni? Onko jokin keino saada korttini studiokäyttöön Linuxilla?

Koneeni emolevy on P4S8X-MX, prosessori Intelin 2,53 GHz, Seagaten 160G levy OS:lle ja 250G tiedostoille.

Sivuja: [1]