Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - JocceKoo

Sivuja: [1]
1
Ubuntu tietokoneissa / Muutamia ongelmia Gutsyn kanssa.
« : 30.10.07 - klo:17.45 »
Moi.

Gutsy ollut apautti rallaa viikon aktiivisessa käytössä, ja muutamia ongelmia on esiintynyt. Ajattelinpa niistä sitten kysyä, jos joku vaikka osaisi neuvoa.

Eli:
1.Kun koitan sammuttaa konetta, eli painan sitä vihreäämiestä näytön oikeasta reunasta, "jäätyy" kone noin minuutiksi, jonka jälkeen näyttöön aukeaa se sammuta, kirjaudu ulos jne. ruutu.
2.Sain Broadcomin wlan kortin toimimaan fwcutterilla, mutta joka kerta kun käynnistän tietokoneen uudestaan, on minun laitettava asetuksiin verkon salasana. Salauksena käytän Wpa:ta.
3.Se network settings ikkunan, jossa joudun joka bootin jälkeen siis laittamaan sen salasanan, reagoi joskus todella hitaasti. Joskus se jumahtaa paikoilleen useaksi minuutiksi.
4.Usb-tikku ei enää mounttaannu automaagisesti. Mielestäni se tapahtui päivityksen jälkeen. Siis toimimattomuus alkoi silloin.
5.Ja parin viimeisen bootin jälkeen on tullut virheilmoitus: Ettei Gnomen asetus daemonia voitu käynnistää. Siitä se herjaa myös kun avaa vaikka ulkoasu-asetukset.
6.Myös nopeampi saisi olla, mutta taidan perehtyä siihen vasta kun saan muuten toimimaan hyvin.


Niin ja rautana on pääpiirteittäin: Intelin tuplaydintä (E6300), Pari gigaa rammia, sata2 kovo jne.

2
Laitealue / Broadcomin 43xx ja Gutsy. [Ratkaisu]
« : 25.10.07 - klo:16.41 »
Moi.

Seuraavan ongelman kanssa taistelen siis: Vasta asennettu Gutsy ja Buffalon wlankortti (broadcomin 43xx) eivät tule toimeen keskenään.
Koitin purkaa ongelmaa sieltä "resdictret drivers" (tai vastaava  ;D) Mutta laihoin tuloksin; jokin Fwcutter puuttuu. Rj45 piuhan vetäminen on oikeastaan
poissuljettu vaihtoehto, koska niin pitkää piuhaa mahda kotinurkista löytyäkään. Xp:llä pääsisin vielä nettiin, joten tarvittavat tiedostot voisin hakee sitä kautta.

Kiitos jo etukäteen.

3
Moi!

Eli seuraavanlainen ongelma olisi tarjolla:

Näytön (samsung 225bw) resoluutio ei ollut feistyn asennuksen jälkeen haluttu. No kyselin #ubuntu-fi kanavalta neuvoja, ja asensin nvidian 3D-kiihdytetyt ajurit. No reso tuli kuntoon, mutta virkistystaajuus meni sudeks. Nyt se on 54hz, vaikka pitäisi olla 60hz. Ja uskokaa tai älkää, noinkin pieni heitto tuntuu silmissä tosi ilkeältä. Joten ratkaisua odotellessa :D

Ja aloittelijoita linux-maailmassa vielä, joten ei homma vielä luonaa niinkuin pitäisi.


4
Moi!

Winukka vetelee viimeisiään (levy pirstoutunut, kaiken näköstä haittaohjelmaa täynnä yms.) ja ajattelin ubuntuun siirtyä.
Tarkoitus olisi siis vetää levy sileeksi darik`s boot and nuke cd:llä. Tätä ennen täytyisi kuitenkin keksiä, miten saan ubuntussa Wlanin toimimaan.

Wlan-korttina toimii Buffalon wli2-PCI-g54s kortti. Piirinä oli jokin broadcomi.

Letkua ei oikeastaan ole mahdollisuutta vetää, joutuisi portaiden ja tiesminkä kautta sen vetämään. Eikä edes itseltä löydy niin pitkää rj45:sta.

Mutta olisin kiitollinen, jos joku viitsisi step-by-step tyyliset ohjeet tänne laittaa. Google ei antanut mulle mitään ymmärrettäviä apuja tän suhteen.


5
Laitealue / Ubuntu ja buffalon AOSS [Ratkaisu]
« : 19.06.07 - klo:19.21 »
Eli seuraavanlaista: Kotona on 2 pöytäkonetta, ja 2 läppäriä. Kaikissa buffalon AOSS:ää tukeva wlankortti. Toi AOSS on siis maailman helpoin tapa luoda turvallinen wlan kotiverkko, vain kahden napin painalluksen takana.
Kovin koitin googletella, mutta eipä löytynyt ohjeita miten moisen saa toimimaan myös ubuntussa. Ja AOSS:stä ei olla luopumassa, sen verran hyvä keksintö se on.

Olisiko jollain antaa neuvoja?

6
Laitealue / Firedtv:n kanssa
« : 26.12.06 - klo:12.03 »
Nyt tulikin pahatilanne eteen. Sain joululahjaksi FireDTV kaapelidigisovittimen, firewire-väylään. Ajattelin tietenkin että voisin käyttää sitä xp:n kautta mitä ajan virtuaalisena Ubuntun päällä. No eipäs mennyttkään ihan niin, nimittäin eipä tue vmware player ainakaan firewireä. No oli sitten pakko asennella jouluaattona xp tähän, ja kismittää ihan tarpeeksi, ehtinyt jo tottua Ubuntun sulavaan linjaan.

Niinpä kysyn teiltä, millä konstilla saisin tuon kyseisen kaapelidigisovittimen ( http://www.digital-everywhere.com/cms/en/index.php ) toimimaan ubuntussa? Valmiita ajureita en löytänyt, ja linuxtv.org ei tukea myöskään myönnä.
Olisko jotain mahdollisuutta saada firewire toimimaan virtuaali-xp:ssä? Nyt joudun käyttämään kokonan xp:tä, kun tulee nauhoiteltua ohjelmia sen verran. Ja  se on pahin rankaistus mitä mulle voi tietokoneen kautta tehdä :D Sen verran tuntuu tökkivältä ja  se.

Ongelman ratkaisijalle lahjoitan 5€ tilille. Ei paljoa, mutta näin joulunaikoihin tuppaa olemaan rahat piukassa opiskelijalta.

7
Moi!

Nyt on päätietokoneeni ainoana käyttöjärjestelmänä vihdoin ubuntu. Ja sehän toimiikin mainiosti, vakaaksi voi sanoa ja alan pikkuhiljaa päästä kärryille yhdeksän windowsvuoden jälkeen.
Muutamia seikkoja kuitenkin haluaisin teiltä ammattilaisilta kysyä:

1. Työpöydän ulkonäkö on tällä hetkellä karuhko, http://img145.imageshack.us/my.php?image=typytskaalattufn1.png tuollainen siis.

  -Millä tuota nyt sitten lähtisi koristelemaan? 
  - Tälläinen http://ubuntuforums.org/gallery/data/500/dec1-3.jpg musiikkisoitin työpöydälle olisi hieno, mitenköhän moisen mahtaa saada?
 

2. Minulla on 386 kerneli, saisiko toisen kernelin asennuksella nopeutta lisää? Kokoonpanona Core2Duo E6300 ja 2gb ram.


3. En oikein cryptaussoftia löytänyt haulla, osaisikos joku suositella jtn? Mielellaan sellainen joka EI sisällä takaportteja :)

4. Oliskos jotain muitakin säätötoimenpiteitä 6.10 ubuntulle?

8
Moi!

Nyt kun olen hioman tutustunut 32bit ubuntuun 6.10 version muodossa, ja asentanut vanhaan p2 koneeseen xubuntun, tekisi mieli kokeilla 64bit Edgyä.

Rauta on seuraavanlaista:
 
Intel core2duo 6300
2gb ram
7900GT 256mb
Ja linuxille varaan 320gb sata2 kovon.

Niin eikös tuo ubuntun 64bit versio (vaikka lukeekin amd) niin sovellu myös intelin vastaaville? Entä osaako ubuntu hyödyntää kahta ydintä hyvin? Eli vaikka saisi "jaettua" tiettyjä sovelluksia toisen kuormaksi?

Tarkoitus on myös asentaa beryl, ja saada se myös toimimaan. Onko vaikeampi 64bit versiolla?

Levyn osiointiin linuxille en ole perehtynyt aikaisemmissa asennuksissa, voisikos joku siinä neuvoa? Eli kuinka monta osiota, ext3 ext2 vai mikä?

Ja kaikennäköiset vinkit ovat myös tarpeen.


9
Laitealue / Mikä linux pentinium2:seen?
« : 16.11.06 - klo:19.52 »
Moi!

Elikkäs tarvitsi valjastaa yksi koulun vanhoista koneista luokan mp3 käyttöön. Koneessa on p2 266mhz, 192mb rammia ja joku 4gb kovo. Verkkokorttiki ja näytönohjain tietysti myös löytyvät. Nyt mietinkin, minkä distron tohon ajaisi? Ei tarvitse olla maailman helppoin, aikaa säätämiselle on. Oppiikin siinä samalla sitten. Muita tovomuksia ei ole, kuin että mp3 soisivat, nettiselain olisi mukava ja samoin irc-ohjelma. Mahtaisikos jokin xubuntun versio mahdollisesti toimia?


Terveisin Jouko

Sivuja: [1]