Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - chevy454

Sivuja: [1]
1
Moi,
sain vihdoin vähän paremman läppärin käyttöön.. T20,T23,T30 jälkeen hyvillä ominaisuuksilla oiva peli ubuntun käyttöön.
Asensin orkkis 7.10 cd:ltä dual bootin xppro kanssa, kaikki meni hyvin ja kaikki toimii hienosti. Ainoa ongelma on, että alku lataus grub valikon jälkeen kestään hieman yli 3 minuuttia... ehdottomasti hitain koneeni...  olen lueskellut eri lähteistä, että koneessa oleva mobiili radeo x300 asentuu ihan heittämällä no niin tässäkin ja 3d pöytäkin toimii heti asennuksessa. Jotenkin minulla on kuitenkin sellainen kutina, että toi radeon on se ongelma. Nyt haluaisin hieman ohjeita mitä voin tehdä.. ja ensin haluaisn saada näkyviin sen bootissa tapahtuvan listauksen mitä milloinkin tehdään, (niin kuin vanhassa hyvässä 6.06LTS) jos siitä näkisin missä homma tökkii ja voisin jatkaa etsimistä. Muistan lukeneeni siitä täällä palstalla, mutta nyt en löydä kyseistä ohjetta, miten sen vanhan listauksen saa näkyviin. Olen kaikkiin aikaisempiin läppäreihini asentanut dualbootin winukan kanssa ja pienen säätelyn jälkeen on homma pelittänyt, mutta nyt jotenkin on pallo hukassa.

Niin kone on T43 M750 1,5Gram atiX300, dual boot xppro ubuntu 7.10

t.bensapihi chevy454

2
Moi,
asensin  vanhaan compaqiin (500 MHz pena III, muistia 384M) koneeseen xubuntua 6.10 kaikki meni ihan hyvin, mutta kone ei sammu, kun pitäisi. Valikosta sammuttamisen jälkeen kone selvästi ajaa ohjelmia alas, mutta sitten lopuksi se jämähtää siihen hiirilogo ruutuun ja kone sammuu vain kun olen painanut käynnistysnappia sen yleisen tapon eli 5sek. Tämä sama tapahtui ubuntulla. Asensin molemmat  iso cd:ltä. Minulla oli aikaisemmin samassa koneessa  6.06 ja se toimi ihan hyvin. Mitähän pitäis viilata vai palaanko käyttämään 6.06:sta. Tämän koneen on tarkoitus mennä yhdelle eläkeläiskerholle nettikäyttöön ja sähköpostinlukuun. Yritän myös opettaa heitä käyttämään linuxia. "eipä tämä omakaan taito päätä huimaa, mutta harjoitus tekee mestarin...." Tuolla kyseisellä raudalla pitäisi pärjätä, sillä emo ei tue suurempaa prossua, eikä suurempaa muistin määrää. Molemmat asennukset tein kokonaan uudestaan puhtaalle levylle.

terveisin chevy454

3
Moi!
Minulla on yhdessä ubuntu koneessa kaksi PIII prosessoria. Käyttääkö ubuntu niitä automaattisesti, vai pitääkö jotain tehdä?
Onko sellaista ohjelmaa, millä näkisin molempien prossien lämmöt ja tuulettimien nopeuden. (windowsissa käytin sisoftsandraa).

Terveisin chevy454

P.S. tietysti jotkut komennotkin käy millä pystyisi eri tiedot hankkimaan

4
Moi kaikille,
Olen tehnyt sen tärkeän päätöksen ja päättänyt aloittaa uuden elämän bittimaailmassa. Nämä tukisivut ovat todella asialliset ja luettuani näitä palstoja jo parinviikon ajan olen huomannut, että ohjeet ja vastaukset ovat todella asiallisia. Kiitos ja kumarrus hyvästä työstä hyvän asian puolesta.

Ubuntu asennukset kivasti takana ei ongelmia, mutta pientä säätelyä vaatii. Kysymyksiä on paljon, mutta aloitetaan tällä (ettei tarvitse aina tulostaa win koneesta). Adsl-modeemissa on Nat päällä ja modeemista menee yksi verkkokaapeli kytkimeen mihin olen liittänyt kaikki win-koneet (4), linux -koneet(4) ja verkkotulostimen. Ongelma miten saan tulostuksen onnistumaan linux koneilta. Dhcp antaa kaikille IP:t  10. alkusia, myös tulostimelle. Tulostin on HP 1022n.

Terveisin chevy454

P.S. win koneista tulostus toimii

Sivuja: [1]