Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Stupido

Sivuja: [1] 2
1
Eli olen nyt tekemässä tuota esitelmää ja olisi pari kysymystä joihin en löytänyt kunnollista vastausta Googlesta:

Löytyykö viruksia? (Linux. fi -wikistä sain vastauksen)
Monta prosenttia tietokoneista käyttää Linuxia?

2
Laitealue / Usb-tikulle salasana
« : 19.06.07 - klo:18.02 »
Eli otsikko varmasti kertoo kaiken eli miten lisään muistitikulle salasanan, mikä toimii niin että kun sen tökkää koneeseen kiinni, se kysyy salasanan ja päästää sitten tutkimaan sisältöä?

3
Eli tuli asennettua openSUSE 10.2 Windowsin rinnalle. Miten saan Grubiin oletukseksi Windowsin, kun perheenjäsenet eivät oikein tykkää kun suse on käynnistymässä itestään koneen avatessa? Olen kyllä vaihtanut /boot/grub/menu.lst defaultin 4:ksi mutta suse on silti oletuksena. :-\

4
Yleistä keskustelua / HS ja Ubuntu?
« : 05.05.07 - klo:11.40 »
Eli juuri äsken luin Helsingin Sanomien kuukausiliitettä (5/07) ja huomasin ruoka-osassa sivulla 73 olevan mainoksen jossa HS näytti mainostavan verkkokauppaansa ja tässä mainoksessa oli kuva Firefoxia pyörittävästä Ubuntusta! :)

5
Eli tuli tuollainen kapistus ostettua joka on siis periaatteessa ulkoinen USB-äänikortti jossa on liitännät sähkökitaralle ja mikrofonille. Kun liitän sen koneeseen ja avaan Audacityn, ohjelma kyllä löytää sen mutta kun yritän nauhottaa soittoani niin Audacity ei kyllä vastaanota pihaustakaan. Ohjeissa ei mainittu mitään Linuxista mutta Windowsille löytyy ajurit ja Macintosh ei niitä edes tarvitse.

6
Eli luin Taimilan Laurin sivuilta tälläisestä projektista kuin Avant Window Navigator. Latasin tar.gz -paketin sivuilta, purin sen ja laitoin ./configure, mutta sitten tuli tälläistä:
Koodia: [Valitse]
checking pkg-config is at least version 0.7... yes
checking for GLIB - version >= 2.8.0... no
*** Could not run GLIB test program, checking why...
*** The test program failed to compile or link. See the file config.log for the
*** exact error that occured. This usually means GLIB is incorrectly installed.
checking for AWN... configure: error: Package requirements ( glib-2.0 gobject-2.0 gtk+-2.0 gdk-2.0 libwnck-1.0 gconf-2.0) were not met:

No package 'glib-2.0' found
No package 'gobject-2.0' found
No package 'gtk+-2.0' found
No package 'gdk-2.0' found
No package 'libwnck-1.0' found
No package 'gconf-2.0' found

Consider adjusting the PKG_CONFIG_PATH environment variable if you
installed software in a non-standard prefix.

Alternatively, you may set the environment variables AWN_CFLAGS
and AWN_LIBS to avoid the need to call pkg-config.
See the pkg-config man page for more details.

niki@stupido:~/avant-window-navigator-0.1.1$
Vai onko tämä vielä niin varhaisessa vaiheessa ettei tämän tasoisen nörtin kannata vielä asentaa sitä? Kovasti tekisi kyllä mieli kuvien perusteella.

No nyt sain asennettua näillä ohjeilla

7
Pelit / True Combat: Elite ei asennu
« : 02.04.07 - klo:16.18 »
Eli kun yritän asentaa Enemy territoryn modia käy vain näin:
Koodia: [Valitse]
stupido@feisty-desktop:~$ sudo sh true.combat.elite_0.49b-english-2.run
Password:
Verifying archive integrity... All good.
Uncompressing True Combat: Elite 0.49b-english-2 Installer...............................
./search.sh: 36: Syntax error: Bad substitution
stupido@feisty-desktop:~$
Enemy territory on asennettu.

8
Eli aina kun yritän kääntää ohjelmaa lähdekoodista käy näin:
Koodia: [Valitse]
stupido@ubuntu:~/zsnes_1_51/src$ ./configure
checking build system type... i686-pc-linux-gnulibc1
checking host system type... i686-pc-linux-gnulibc1
checking target system type... i686-pc-linux-gnulibc1
checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/install -c
checking for gcc... gcc
checking for C compiler default output file name...
configure: error: C compiler cannot create executables
See `config.log' for more details.
stupido@ubuntu:~/zsnes_1_51/src$

9
Multimedia ja grafiikka / Musiikinteko-ohjelmaa?
« : 10.03.07 - klo:18.34 »
Eli löytyykös Ubuntuun mitään esim. Applen Garage Band -tyylistä musiikinteko-ohjelmaa?

10
Eli x11-common -paketin päivitys tuli minulle tänään. Kun update-manager oli saanut ladattua sen ja muutkin paketit se alkoi asentamaan x11-common -pakettia ja ruutuun pomppasi ikkuna jossa luki x11-common asetusten säätö ja ikkunan tekstikentässä luki "Kirjoita kokonaisluku väliltä -20 - 19." Alhaalla oli eteenpäin-painike mutta sen painamisesta ei tapahdu mitään. Miten saan nyt päivitettyä tuon pois?

11
Eli asensin Berylin ja AIGLX:n näillä ohjeilla ja kun sitten komennan
Koodia: [Valitse]
beryl-managerniin Beryl kyllä käynnistyy mutta toimii hitaasti eivätkä mitkää pudotusvalikot aukea kuten Sovellukset-valikko tai Berylin asetukset. Tehoja pitäisi kyllä olla tarpeeksi koneessa. Ongelma on sekä Gnomella, että KDE:llä.

12
Yleistä keskustelua / Linus Torvalds haukkui Gnomen
« : 26.02.07 - klo:17.16 »
http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=29780&tyyppi=1 Mitä ihmettä en olisi itse Torvaldsin suusta uskonut kuulevani tuollaista vaikka tiesinkin hänen käyttävän KDE:tä.

13
Ubuntu tietokoneissa / Compizin mukauttaminen
« : 19.02.07 - klo:11.12 »
Eli nyt sain viimeinkin asennettua XGL/Compizin näillä ohjeilla. Nyt tekisi mieli vaihtaa tätä teemaa ja kuution ylä- ja alapuolen valkoisen vaihtaa johonkin kuvaan. Ja kyseessä on siis Gnome.

14
Yleistä keskustelua / Pakarinen Euroviisuihin
« : 17.02.07 - klo:21.29 »
Nyt kävi näin. Itse en pitänyt kappaleesta, sillä 1. Artisti lauloi aivan liian matalalta ensimmäiset puolitoista minuuttia, joten laulusta ei saanut mitään selvää. 2. Tuo on juuri sellainen kappale jota ei edes muista enää viiden minuutin kuluttua ja samankaltaisia kappaleita tulee varmasti muiltakin osallistujamailta. Euroviisukappaleen tulisi erottua massasta jollakin tavalla, mutta tämä ei sitä tee. No eivät ruotsalaistenkaan kappaleet hyviä olleet, mitä olen välillä seuraillut Ruotsin kanavilta.

15
Eli asensin Ubuntu 6.10:n ps/2 hiirellä kun ei ole koskaan live-cdllä usbi hiiri toiminut mutta kun asennus päättyiy ja boottasin niin eipä tuo USB-hiiri toiminut vieläkään. Kun joskus päivitin Dapperista Edgyyn vaihtamalla sources.lististä dapperit edgyiksi, niin silloin hiiri toimi, mutta levyltä asennetussa näköjään ei toimi. Mitäs nyt? Ei huvittaisi käyttää tätä romu-rullahiirtä eikä tätä huonoa näppistä.

16
Ubuntu tietokoneissa / Taas yksi Beryl-ongelma
« : 09.02.07 - klo:14.19 »
Eli asensin Berylin Dapperiini http://wiki.beryl-project.org/wiki/Install_Beryl_on_Ubuntu_Dapper_with_AIGLX tuolla ohjeella ja kun olin saanut asennukseni tehtyä ja yritin avata Beryliä komennolla
Koodia: [Valitse]
beryl-managerGnome käynnistyi uudelleen kun olin tuon kirjoittanut ja kun kirjauduin sisään ja avasin Firefoxin ja päätteen huomasin että tekstit katoavat ohjelmista välillä. Ja 3D efektit eivät tietenkään toimi. Järjestelmä -> Asetukset -valikosta löytyvät nyt Berylin asetukset, mutta kun sitten yrittää taas avata Beryliä niin Gnome käynnistyy uudelleen jne... Eli mikä meni vikaan?

17
Yleistä keskustelua / Linux-lehtiä?
« : 06.02.07 - klo:18.01 »
Eli mitäs kaikkia Linux lehiä löytyy Suomesta ja millasia kokemuksia teillä on niistä? Itse ostin viime kuussa Linux Format -lehden jonka hintaa en tarkalleen muista, mutta oli aivan liikaa (n. 17€!!!!!). Mukana tuli sentään DVD-levy jossa oli Mandrivan ilmainen versio ja joitakin ohjelmia. Olisi hienoa saada suomalainen Linux-lehti, niin saatttaisi budjettikin riittää sellaisen tilaamiseen.

18
Melkein joka päivä kun avaan Windowsin ja siinä Opera-selaimen sivuhistorian, näkyy siellä että sillä olisi käyty pornosivuilla, vaikkei näin tietenkään ole tapahtunut. Olisiko syytä huolestua? Ajoin eilen F-securen virustarkistuksen, jolla löysin yhden vakoiluohjelman ja virustorjunta poisti sen. Siitä huolimatta tänään tapahtui taaas tuo edellämainitsemani. Olen poistanut ja asentanut Operan uudelleen, mutta sekään ei tunnu auttavan. Käyttäisin muuten Firefoxia, mutta se ei suostu käynnistymään. Alkaa ola koko typerä Winukka niin sekaisin, että alkaisi olla aika asentaa se uudelleen. Eli mitä voisin nyt tehdä ja onko teillä mitään selitystä tähän?

19
Laitealue / iPodLinux
« : 20.01.07 - klo:21.57 »
Eli löysin netistä tollasen iPodLinux firmwaren iPodeihin (http://ipodlinux.org/Main_Page). Näytti ihan siistiltä ja löysin Youtubesta videoita, joissa oli iPod Nano, jossa pyöri videot ja sillä pelattiin Doomia. Ajattelin, että vois itekkin tuollasen asentaa mun iPod Nanoon. Onkos teillä mitään kokemuksia tästä?

20
Eli olin käyttämässä WinXPtä jossa avasin yhden osiointisovelluksen, jolla vain katsoin oisoitane, eli en muutellut niitä. Sitten päätin mennä ubuntulle eli sammutin koneen ja käynnistin uudelleen. Kun Grub rupesi avautumaan, se antoi Error 15:sta eikä käynnistynyt siitä enempää. 2 viikkoa sitten sain Error 17:sta mutta siitä selvisin, kun poistin rikkoutuneen osion.

Edit: Ongelma korjautu, kun asensin Ubuntun uudestaan, mutta miten voisin estää näiden errorien tulemisen?

Sivuja: [1] 2