Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - TimoK

Sivuja: [1]
1
Moro,

Löytyykös Linuxille ohjelmaa, ja mielellään Ubuntulle valmiiksi paketoituna jolla saisi otettua toisella kovalevyllä olevasta WindowsXP asennuksesta imagen jonka voisi tarvittaessa palauttaamaan. Windows on asennettu Basic tyyppiselle NTFS osiolle. MIkäli Dynaamisesta NTFS-asemasta saa myös imagen niin sekin olisi hieno juttu.

--
Timo

2
Moido,

Osaakos joku antaa selvityksen tästä oikoluvun toimivuudesta näissä työpöytäympäristöissä. Joskus vuosia sitten muistelen saaneeni Soikon oikoluvun toimimaan KDE ympäristön ohjelmissa joita käytin. KDE tai käyttää keskitetysti jotain samaa oikolukupalikkaa ja sen avulla homma toimi.

Onko tilanne nyt Gnomen kohdalla tosiaan se, että siinä ei ole vastaavaa yhdenmukaisuutta ja oikoluku toimii tosiaan vain muutamassa ohjelmassa. Abiword taisi ainakin olla tuettujen listalla. XChattiin ja Gaimiin sitä ei kai saa sitten toimimaan? Mikäli täällä joku syvällisemmin tuntee tilannetta, niin onko Gnomen seuraavissa versiossa tulossa tähän parannusta? Taitaa olla pitkälti GTK+ aiheuttama juttu tämä? Onko tähän tulossa korjausta tulevaisuudessa? Jos on niin mahdollisesti vielä 2.x sarjan Gnomeen vai joudutaanko odottamaan 3.x sarjaa ja sille tehtyjä ohjelmistoja?

--
TimoK

3
Moro,

Tuo Gnomen roskakori ei kai ole mikään erillinen ohjelma, joten "pikakuvakkeen" tekeminen siitä gDeskletsin StarterBar palkkiin ei ole ihan niin yksinkertaista kuin tavallisen ohjelman. Onko se edes ylipäätään mahdollista saa sitä gnomen roskista siihen? Jos on, niin otan ohjeita mielelläni vastaan.

Mikäli sen saisi vielä toimimaan niin hienosti, että roskiksen ollessa tyhjänä, se näyttäisi tyhjää roskiskuvaketta ja mikäli roskiksessa joitain tiedostoja olisi niin roskiskuvake ei olisi enää tyhjä. Mutta tuollaisen kuvakkeen vaihtaminen tilan mukaan saattaa ollakin jo turhan työlästä toteuttaa jollei sitä ole valmiiksi ominaisuudeksi johonkin värkätty.

--
TimoK

4
Moro,

Sen verran hienosti tämä Ubuntu toimii jo koneessa, että malttaisi tätä käyttöä ihan jättää kokeilun asteelle. Teen kuitenkin töitä Microsoftin Visual Studiolla joten se pitäisi saada tavalla tai toisella toimimaan Edgyn päällä luotettavasti. Vähän pahaa pelkään, että Winessä ei se toimisi joten ajattelin, että jos tähän asentaisi tuon Xen:n virtuaalikoneen jossa ajaisi WindowsXP:tä ja sitä Visual Studioita.

Toimiiko Xen Pentium4 prossulla joka tukee Hyper Threadingiä vai vaatiiko se jotain parempaa tukea prossulta? Muistia kyllä on 2 gigaa joten sen pitäisi riittää tähän käyttöön.

Mikäli Xen on se valinta tämän ongelman ratkaisuun, niin onkos jollain tarjota hyvää opasta miten sen edgyyn asennan. Sen paketteja löytyy  noista pakettivarastoista jotka Ubuntu_tutuksi Ohjelmien_asentaminen_ja_pakettivarastot ohjeen sources.list:stä löysin. Se suurin kysymys on ehkä se, että mitkä noista paketeista olisi tarpeelista asentaa mikäli Xen tässä koneessa toimii.

--
Timo

5
Moro,

Olen kopioinut Windowsissa DVD-levyistäni kopiot kovalevylle DVD decrypt ohjelmalla. Eli se vain kopioi DVD-levyn sisällön haluttuun hakemistoon. Myöhemmin niitä on voinut katsella WinDVD:llä avaamalla leffa valikosta Open DVD from folder vai mikä se nyt olikaan.

Mites nyt Ubuntun puolella saisin tuon hakemiston näkymään soittimelle DVD-levynä? Ilmeisesti siitä hakemistosta pitäisi tehdä image ja  avata se tms. Tämäkin kelpaa mikäli samalla saisi vaikka poistettua siitä turhat tilaa vievät jutut kuten dubbaukset jne.

Windowsin NTFS asemat on jo saatu mountattua hienosti joten noiden hakemistojen luku kyllä onnistuu jo.

--
Timo

6
Huomenta,

Tarkoituksenani on päästä käyttämään gnomen kanssa Cairoa ja vektoripohjaista piirtoa sekä Berylia tai Compizia. Mikäs on tilanne AIGLX:n ja Xgl:n välillä? Käsittääkseni AIGLX on se joka olisi paperilla parempi, mutta se ei toimi nopeasti radeonin avoimilla ajureilla. Xgl:n kanssa on porukalla ollut jonkin verran kai enempi ongelmiakin. Toisaalta en ole vielä saanut Ati 9600 Pro korttini kanssa radeon ajuria toimimaan joten minun kai pitäisi tyytyä Xgl:n ja fglrx ajuriin. Miten hyvin tuo yhdistelmä on saatu toimimaan? Vai olisiko helpoin tie vaihtaa NVidian näytönohjaimeen?

--
Timo

7
Moro,

Joku kuukausi sitten 6.01 ubuntun asentaminen, tai siis käyttöönotto jäi puolitiehen koska en saanu X:ää toimimaan siinä. Juu näytönohjain on Radeon 9600 pro. Silloin X käynnistyi mutta hiiren kursori oli about 60 pixeliä x 60 pixeliä neliö ja työpöydän grafiikka oli varsin korruptoitunutta. Nyt sitten uuden Ubuntun ilmestyessä ajattelin kokeilla uudelleen. No nyt menee tilanne vielä pahemmin jumiin. Normaali asennus/live cd boottaa ja siinä vaiheessa kin X käynnistyy niin kone tuntuu menevän ihan jumiin. Edes näppis ei toimi, eli Ctrl + F1ei vaihda shelliin, eikä Ctrl+ backspace tapa X:ää eikä Ctrl + Alt + Del boottaa konetta jne. Niin ja ruutu on ihan musta.

No asensin Alternative cd:ltä 6.10 edgyn ja se asentui hyvin. Sama vika siinäkin vaivaa X:n käynnistyminen jumittaa koneen, vaikka yrittäisi, Sitten kun käynnistää sen siihen resque tilaan vai mikä se oli jolloin ei X:ää yritetä käynnistää päästää komentokehoitteeseen hienosti ja kone toimii.

Onkohan nyt ideoita miten saisin tuon X:n toimimaan ilman, että kone vetää itsensä jojoon? Tuli mieleen ne ATI:n binääriajurit, josko ne toimisi raudallani varmemmin, niitä kuitenkin pyrkisin käyttämään paremman suorituskyvyn toivossa. Kysymys on vain siinä, että pystyykö niitä Atin binääriajureita asentaamaan Edgyyn helposti shellin kautta. Muistaakseni se Atin oma asennusohjelma oli jokin graafinen sovellus.

--
Timo

8
Moro,

Ajattelin asentaa Ubuntu 6.06 distron normaaliin pöytäkoneeseen jossa on emolevynä Abitin IC7-G ja näytönohjaimena on Club 3D valmistama Radeon 9600 PRO. Näyttönä on Formacin 20 tuumainen lcd-ruutu ja resoluutiona 1600x1200, näin ollen liittimenä on DVI. Kone boottaa rompulta ihan mainiosti ja alku valikot ja lataukset näkyvät hyvin. Siinä vaiheessa kun X käynnistyy, niin resoluutio jotenkin menee sekaisin. Eli ruudulta huomaa kyllä, että nyt pitäisi näkyä jotain, vaan mistään ei saa selvää. Palkit hahmottaa ylä ja alareunassa mutta mitään tekstejä saati hiiren kursoria ei erota.

Saakos tuolla kokoonpanolla Ubuntua 6.06 asennettua graafisesti mitenkään? Olen kokeillut vaihtaa aloitusvalikossa resoluutiossa ja valita sitä save vga moodia vai mikä se olikaan mutta ongelma ei ole poistunut, X:n näkymä on vain ollut vähän erilailla virheellinen silloin.

--
Timo

Sivuja: [1]