Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - kamara

Sivuja: [1] 2 3 ... 11
1
Elikkä siis haluaisin aluksi ottaa tty-laitteelta ottaa talteen logia, ja tallentaa sen tiedostoon.

Sen jälkeen haluaisin lähettää tty-laitteelle samaisen login ja samoilla aika-arvoilla.

En oikein keksinyt googlaukseen sopivaa hakusanaa, joten niitäkin voi ehdotella.

Toki tällaisen voisi tehdä itsekin, mutta mieluummin käyttäisin valmista softaa.

Tällaisen löysin googlaamalla, mutta tästä puuttuu login toistaminen comporttiin.
https://elinux.org/Grabserial

Välttämättä ohjelman ei tarvitse lähettää binääri-muodossa.

Elikkä siis se ottaa vastaan com-tietoa aikaleimoilla, muttei käsittääkseni lähetä samaa testidataa comporttiin samoilla viiveillä.

2
Kauppapaikka / M/A:Canon Lide 60 Skanneri
« : 31.03.22 - klo:10.35 »
M/A:Canon Lide 60 Skanneri

Myydään tai annetaan näppärän kokoinen skanneri Lide 60 vuodelta keppi ja kivi. Toisin sanoen ikää sillä on yli 10 vuotta, tosin ei ole kovin aktiivisessa käytössä.

Koneessa saattaa olla mekaanista vikaa, mutta ainakin itse olen saanut skannattua tarvitsemani paperidokumentit jollakin resoluutiolla ja värisyvyydellä. Itselläni ainakin 300 dpi/16 bitin värisyvyydellä toimii moitteetta, mutta sitä tarkemmissa on ollut ongelmia.

Luultavasti skanneri on loppupuolella elinkaartansa, mutta saattaisi kelvata jonkin opiskelijan pikkuyksiöön. Opiskelija saa skannerin noutamalla Lahden keskustasta ilmaiseksi.

Muussa tapauksessa pyydän inhimillisen 10 €:n palkkion kyseisen vanhan sotaratsun omistajuuden siirtämisestä. Toki tinkiäkin voi yrittää.

Postittelemaan en kuitenkaan mielelläni rupea, kun on sen verran vanhasta ja särkymisherkästä laitteesta kysymys.

Laite toimii ainakin osittain Linuksissa. Siis ainakin viime viikolla, kun viimeksi skannailin. Ostin uuden tilalle, kun en saanut skannattua kaikkia haluamallani resoluutiolla ja/tai värisyvyydellä. Laite siis alkaa olla varsin loppupuolella elinkaartaan.

Liitteenä kuvat laitteesta.

3
Minulla siis näkyy skannerini paikallisessa koneessa, mutta haluaisin käyttää sitä toisissakin koneissa, kuinka saan jaettua skannerin muille koneille ?

Liitteenä kuva, jossa näkyy, että local-hostissa (127.0.0.1) näkyy skanneri, muttei toisella koneella.

Palomuurista ei ole kiinni, kun näen tulostimeni skannerin toisillakin koneilla.

Elikkä kuten kuvasta näkyy, niin haluaisin airscan:n näkyviin toisille koneille.

4
Kuinka oikeaoppisesti määritellään CSV-tiedostomuodossa yksinkertainen suora lainausmerkki ?

Libreoffice tekee muuttamalla lainausmerkin läheiseen vastaavan näköiseen lainausmerkkiin, mutta kuinka se tehdään oikeaoppisesti ?

... vai mennäänkö silloin epästandardiin muotoon ?

Itse ajatteleisin, että sen voisi merkitä kahdella eri tavalla:
Kahdella peräkkäisellä lainausmerkillä tai "\":llä ja sen perään lainausmerkillä. Ja jos haluaa \-merkin, niin laittaa niitä kaksi peräkkäin, niin parseri ymmärtää sen \-merkiksi.

Kumpikaan ei käsittääkseni ole standardin mukainen tapa, mutta onko standardissa siihen mahdollisuutta.

5
Onko MAC/OS:ssä oletuksena asennettuna python3 ?

Jos päivitykset on tehty, niin löytyykö MAC/OS:ssä valmiina python3 tai edes python2 ?

Itselläni ei ole mac-konetta, millä testata. Kyseessä on Intel 64 bit-mac.

6
Tämän keskustelun aiheen otin esille, kun qwertyyn kanssa keskusteltiin:"Iloa ja riemua säikeessä".

HP ja Samsung taitaa olla fuusioituneet, mutta molemmilla merkeillä taidetaan myydä, ja tuotteet eroavat toisistaan, niin siksi ne ovat erikseen. Jos haluaa äänestää kahta (esimerkiksi haluaa äänestää sekä Samsung:ia että HP:tä, niin se sallittakoon). Siis HP:n ja Samsung:n takia on mahdollisuus äänestää molempia, muuten olisin pitänyt äänestysmäärän yhtenä.

Itselläni on ollut käytössäni/omistuksessani monenlaisia tulostimia, ja tässä muutama, jonka muistan...

Ensimmäinen taisi olla Star:n NLQ-rasteritulostin. Erinomainen, jos ottaa huomioon aikakauden. Ääneltään melko voimakas.

Toinen taisi olla Canon:n pöytä MV-laser, ihan Ok-laseri, muttei toiminut Linukassa.

Kolmas muistaakseni oli Brotherin MV-laser. Laadukkaampi kuin toi Canon:n laser, vaikkakin samaa hintaluokkaa. Toimi Linukassa, kuten taitaa toimia vähän jokainen Brotherin Laser.

Neljäs oli Epson neljällä värillä. Ensimmäinen valokuvatulostin, jonka taso oli riittävä draftiksi kuvaksi. Siis kuva oli lähellä offsetpaino-luokkaa, muttei valokuvalaatua. Se oli ensimmäinen tulostin, joka ylsi itseni mielestä riittäväksi valokuvien tulostamista varten, joka ei näyttänyt ihan pikselimössöltä.

Viides oli myös Epson, mutta kuudella värillä. Se ylsi mielestäni tulostuslaadultaan lähelle valokuvapalveluiden kuvanlaatua. Toki minun puusilmäni ei nyt älyttömiä vaadi. Kuvissa oli hivenen punaiseen vivahtava väriavaruus. Myös tässä oli kiinteät tulostuspäät, joten sitä piti huoltaa. Se tulostin oli pitkäikäisin, mitä minulla on ollut. Vuosia sille kertyi 10 ennen kuin luovuin kyseisestä erinomaisesta tulostimesta. Mielestäni kymmenen vuotta on mainio saavutus kiinteillä tulostinpäillä olevalle mustesuihkutulostimelle.

Sitten taisi olla Samsung:n värilaser. Sekin oli ihan kelpo, vaikka se tuli taloon ennen aiemmin mainitsemaani Epsonia ja lähti talosta Epsonin jälkeen. Tämä oli ensimmäinen kaksipuoleisia tulosteita tulostava tulostin, jota olen käyttänyt kotioloissa. Siitä hajosi paperin syöttö. Tulostuslaatu ei tietenkään ollut Epsonin tasoa ei edes ensimmäisen Epsonini, mutta tulosteiden hinta oli edullisempi kuin sen aikaisten mustesuihkujen. Kun siihen vaihdettiin kasetit, niin uudet kasetit maksoivat enemmän kuin varsinainen tulostin. Tosin värilasereissa se taitaa olla käytäntö kaikissa originaaleissa väreissä käyttävissä lasereissa.

Sitten kun se hajosi tarvitsin kuitenkin nopeasti tulostinta, joten ostin Brotherin. Brotherin BR-Script on lähellä PostScript:iä, ja linukka puolella joutui käyttää PostScript-ajurilla, ja eihän se kaikkia sivuja ihan kivuttomasti tulostellut. Purkkaviritelmällä sain tulostettua ongelma-sivut, mutta otti se päähän, kun jotui kikkailemaan. Yritimme korjata tilannetta ostamalla lisää muistia siihen, koska virheilmoitukset viittasivat muistin loppumiseen kesken. Valitettavasti se ei riittänyt. Olen kyllä melko varma, että BR-Scriptin ongelmat on joko korjattu Linukkapuolella tai Brotherin puolella, mutta silloin ongelma oli kirvelevä.

Sen jälkeen taloon tuli aito HP:n PostScript-verkkotulostin, vaikkakin käytettynä. Se on ehkä laadukkain tulostin (ainakin Lasereista), minkä olen omistanut/käyttänyt kotona. HP:n omien raporttien mukaan se on tulostanut reilut 15000, joka on mielestäni varsin korkea tulostusmäärä koti-/pientoimistotulostimissa. Harmi vain, että tämän tulostimen elinkaari alkaa tulla täyteen, kun tulostinlokerosta tulostaessa tulee säännönmukaisesti paperitukos. Kyseisen voi melko helposti ohittaa, mutta ikää tällä ei ole enää kovin paljoa odotettavissa. Toki ohisyötöllä voi myös ohittaa sen, ja siihen voi laittaa useammankin paperin, joten kyllä tällä vielä tulostelee muutaman riisin, mikäli en löydä parempaa halvalla.

Uusin tulostimeni on Epsonin EcoTank, ja tämä on paras koskaan omistamani tulostin, vaikkei tämä täydellinen olekaan. Tekee romput, valokuvat ja A4:t, vaikkakin paperikaukalot ovat varsin pieniä, niin papereita pitää lisätä vähän turhan usein. Nyt kun opin suuttimien "tehonuohouksen" luulen pärjääväni tällä ja jollakin MV-Laserilla pitkään. Haluan myös, että tulostimeni osaavat tulostaa kaksipuoleisia, kuten tämä tekeekin.

7
Linux Magazine (September 2021):ssa hauska yhden rivin palvelin...

Koodia: [Valitse]
cat webserver.sh
#!/usr/bin/bash
while true; do { echo -ne "HTTP/1.0 200 OK\r\nContent-length: $(wc -c <index.html)\r\n\r\n"; cat index.html; } | nc -l -p 8080 ; done

Koodia: [Valitse]
cat index.html
<html><head><title>Oma otsikko</title></head>
<body><h1>OMAT kotisivut</h1></body></html>

Koodia: [Valitse]
chmod 755 webserver.sh
./webserver.sh

Koodia: [Valitse]
firefox http://127.0.0.1:8080

Kovin tehokashan se ei tietenkään ole, mutta mielenkiintoinen kuriositeetti. Samalla se avaa vähän tietoutta siitä, kuinka http-palvelin toimii.

8
Mikä on paras lentokonesimulaattori-keskustelupalsta ?

Mielellään suomalainen ...

9
Kuinka Lubuntussa määritellään, ettei käyttäjältä kysytä kirjautuessa salasanaa ?

Versio on Lubuntu 21.04.

Muista versioista olen löytänyt, mutten tästä.

10
Pelit / Flight Simulator linuksille !?
« : 20.08.21 - klo:21.25 »
Onko kukaan kokeillut steamissä Flight simulaattoria ?

Tämän ohjeen mukaan sen pitäisi toimia, mutta nuhapumppu-koneessani se tuskin toimisi siedettävästi.

Kukaan muu kokeillut sen toimintaa linukan puolella ?

https://www.addictivetips.com/ubuntu-linux-tips/microsoft-fight-simulator-linux/

11
Olen kytkenyt raspissa GPIO:n pinnit 8 (GPIO14) ja 10 (GPIO15) yhteen, ja yrittänyt lähettää dataa itselle (Arduino IDE:llä laitteeseen /dev/ttyAMA0) heikolla menestyksellä.

Mitä teen väärin, vai onko minulla hajonnut kaksi Raspberry 3:sta ?

Olen ryhmissä esim. dialout ja gpio.

12
Kaipaisin siis kännykässä toimivaa ohjelmaa Nook E-kirjojen katseluun.

Ohjelma saa olla (kerta)maksullinen.

Edit - onko Calibre vastaus kysymykseeni ?

13
Siis onko kännykän USB-C erilainen kuin pöytä-/kannettavakoneen USB-C ?

... tarkemmin voiko (android) kännykkään liittää USB-C -hubin, kuten tietokoneeseen voi liittää ?
(siis sillä lailla, että hubi myös toimii...)

14
Voiko vlc:ssä jollakin kikalla katsoa videota kuva kuvalta ?

15
Millä bash-käskyllä voit poistaa tiedostosta 2 ensimmäistä binääri-merkkiä ?

16
Siis mitä merkistöä Windows 10 oletuksena käyttää ?

Ongelmana on ääkkösten siirtyminen Winukasta WSL:ään. WSL käsittääkseni käyttää utf8:aa, joka näkyy Windows 10:n puolella outoina merkkeinä.

Ä:ssä on ainakin '¤'-merkki ja jokin toinenkin merkki.

Joo ... en osaa käyttää Windowsia, niin käytän siinäkin Linuksia. :'(

17
Yleistä keskustelua / WSL2:ssa nyt GUI ?
« : 23.04.21 - klo:19.39 »
Pitääkö tämä uutinen paikkansa ???

Jos pitää, niin kuinka siihen asennetaan X-ohjelmia ?

... vai onko tämä jotain huhtikuun 1. uutisia. (Ilmeisesti ei, koska päiväys on 21.)

https://mspoweruser.com/windows-10-gui-linux-app-support-windows-subsystem-linux

Vaikuttaa siltä, että voi jo käyttää Windowsia. ;)


18
Yleistä keskustelua / Propellihattu pääsiäisruoho :)
« : 31.03.21 - klo:15.53 »
Tässäpäs vapaasti kopioitavissa oleva idea saada raeruoho kasvamaan suoraan...
Vielä eilen illalla ennen setuppia raeruoho kasvoi suoraan ikkunaa kohti, joten
pitihän sille tehdä jotakin. ;D

Tarvikkeet:
  • 3D-tulostin + filamenttia
  • USB-virtalähde
  • Askelmoottori
  • Arduino variantti
  • Askelmoottoriohjain
  • Kukkaruukku
  • Multaa
  • Raeruohon siemeniä
  • sinitarraa

Askelmoottorin saa ostettua Bebekistä, ja siellä löytyy nykyään jo Arduino-yhteensopivia proto-lautoja.
Kukkaruukkukin kannattaa kiinnittää sinitarralla alustaan, muuten se todennäköisesti tippuu alustaltaan. (nimimerkki kolmesti ruukun tiputtanut.)

Valitettavasti tämä tuskin kerkeää enää tälle pääsiäiselle, mutta voihan sen toteuttaa ensivuodelle tai kesän kukille.

Edit - Itselläni on EAG:n S026/48 askelmoottori, joka on ostettu Bebekistä.
http://bebek.fi/kauppa/lisatiedot.php?&tuote_id=15664

19
Haussa olisi erittäin kevyt, mutta moderni 32-bittinen käyttöjärjestelmä Vintage-koneelle.

Mielellään debian-pohjainen, mutta ei taida löytyä perusdebianista sopivaa.

Käytettävät resurssit: 32-bittinen, 512 Mt-muistia, 30 Gt-muistia.

20
Yleistä keskustelua / Tullaaminen ? [Ratkaistu]
« : 22.03.21 - klo:17.07 »
Olen tullut siihen luuloon, että nykyään (aiemmin ei tarvinnut alle 22 €:n ostoista) pitää kaikista tuonneista maksaa tullit ja/tai alvari, kuitenkin tullin sivuilla on seuraavaa...

https://tulli.fi/netista-tilaajalle/tullausinfo/tullauksen-hintarajat

Onko tullin sivuilla olevat tiedot vanhentuneita, vai onko luuloni turha/väärä ?

Edit - Tullilaskurissa lukeekin ...
... että kyseinen alvarin maksaminen tulee voimaan vasta 1.7:ttä. Eli olin tavallaan oikeassa, mutta väärä aika.

https://tulli.fi/tullilaskuri?current=start&currency-id=1#/

Sivuja: [1] 2 3 ... 11