Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - BBT

Sivuja: [1] 2 3
1
Yritin muuttaa imagemagickilla 7 kpl jpg kuvia yhdeksi pdf tiedostoksi, mutta törmäsin seuraavaan ongelmaa. Imagemagick tekee joka toisesta kuvasta selkeästi muita pienemmän, vaikka kaikki kuvat ovat alunperin 2288x2728 kokoisia skannattuja kuvia.

Kuvat ovat nimeltään s1.jpg, s2.jpg, s3.jpg, s4.jpg, s5.jpg, s6.jpg ja s7.jpg ja noista kuvat s2, s4 ja s6 imagemagick pientää selkeästi alkuperäistä pienemmäksi pdf muunnoksessa. Sama homma jos muunnan esim kuvan s2 yksistään yhdeksi pdf tiedostoksi, mutta esim kuva s1 taas muuntuu pdfksi oikean kokoisena. Liitteenä vielä esimerkki selventämässä.

Näin tein:
Koodia: [Valitse]
convert *.jpg -resize 60% output.pdf
Mikähän tuossa menee väärin? Tällä tyylillä olen ennenkin kuvia koonnut pdfksi eikä koskaan ole ollut mitään ongelmia. Ainut mitä nyt tulee mieleen, niin juuri kuvat s2, s4 ja s6 on käännetty skannauksen jälkeen ylösalaisin Windowsin kuvankatseluohjelmalla, mutta sen jälkeen jokainen kuva on kyllä vielä rajattu Gimpillä tuohon 2288x2728 kokoon niin eikai se nyt voi vaikuttaa asiaan?

Liitteenä olevaan pdffään kuvat on pienenneetty 10% alkuperäisestä tilan säästämiseksi, mutta kyllä se silti havainnollistaa hyvin ongelman.

Edit:
Kiitokset kamaralle. Ratkaisu oli densityn asettaminen.
Koodia: [Valitse]
convert *.jpg -resize 60% -density 150x150 output.pdf

2
Itse en osaa skriptien kirjoittamista kovinkaan hyvin ja siksi kaipaisin apua.

Ongelma on seuraava: yhdessä kansiossa on noin 75 000 kappaletta jpg kuvia ja nämä pitäisi lajitella kahteen eri kansioon siten, että toiseen tulisi alle 100kt:n kokoiset kuvat ja toiseen kaikki sitä suuremmat. Mitenkähän onnistuisi helpoimmin?  :-\

Edit: Ratkaisu:

Koodia: [Valitse]
find /polku/lähdekansioon -size +100k -exec mv -i  {} /polku/kohdekansioon \;

3
Ubuntu tietokoneissa / Samban konfigurointi
« : 25.04.12 - klo:12.10 »
Löytyyköhän täältä Samba-gurua, joka tietäisi miten Samba kuuluisi konfiguroida seuraavassa tilanteessa.

Asun talossa, jossa kaikki verkossa olevat koneet muodostavat lähiverkon. Windows koneella näen verkkoympäristössä kaikki naapureiden ja kämppisten koneet, jotka sillä hetkellä ovat netissä ja pystyn selailemaan kämppiksen jaettua kansiota koska hän on siihen minulle oikeudet antanut. Windowsissa tämä onnistuu siis ihan automaattisesti.

Ubuntun puolella (12.04 käytössä) näen Nautiluksen "Selaa verkkoa" kohdassa kaikki naapureiden Mac koneet ja jostain syystä muutaman Windows koneen, yleensä noin 2-5 kpl, mutta kaiken kaikkiaan koneita on yleensä verkossa 20-50 kpl ja esim kämppikseni konetta Samba ei löydä.

Samban asetukset ovat tällä hetkellä ihan vakiot. Mihinkähän suuntaan niitä pitäisi muutta että myös nuo loput Windows koneet saisi näkymään. Muistaakseni aikanaan 11.04 Ubuntulla nuo verkkojaot näkyivät ihan asetuksiin koskematta.

5
Koska Oracle muutti javan levittämistä koskevia lisenssiehtoja, Sun Javaa ei ole enään saatavilla suoraan Ubuntun partner-ohjelmalähteestä. Jos sille on kuitenkin tarvetta vaikka Sampopankin verkkopankin vuoksi, Sunin/Oraclen Java on nyt saatavilla PPA lähteestä Ubuntu 10.04:lle ja uudemmille.

https://launchpad.net/~flexiondotorg/+archive/java?field.series_filter=oneiric

Edit: PPA:n ylläpitäjä on näköjään sulkenut PPA:n.

6
Lopetin maksullisen unlimited tilauksen ja tänään sitten tili muuttui Spotify Free tiliksi. Natiivi Spotifyn linux preview toimii kuitenkin edelleen ja näyttää mainoksia ihan niinkuin Windows ja Mac versiotkin. Spotifyn sivujen mukaan Linux versio olisi kuitenkin edelleen rajoitettu unlimited ja premium käyttäjille.. Ilmeisesti kukaan ei vaan ole muistanut/jaksanut/halunnut mainita, mutta linux preview tosiaan toimii myös Spotify Free tilin kanssa nykyään.

Tuossa vielä muutama kuvakaappaus:
http://i52.tinypic.com/2qva729.jpg
http://i52.tinypic.com/wh07km.jpg

7
Ubuntu 11.04:n mukana tuleva LibreOffice 3.3.3 näyttää MS Office 2010:llä tehdyn .docx tiedoston muotoilut väärin. Vastaavasti Windows koneella testaamani vanhempi OpenOffice.org 3.0.1 näyttää saman asiakirjan oikein.

Mitä tässä on muuttunut tuon 3.0.1 version jälkeen kun tuki docx tiedostoille on hajonnut? Vai onko LibreOffice/OpenOfficen Windows ja Linux versioissa jotain eroa esim tuon docx tuen suhteen?

8
Saksalaisen SoftMaker Officen vanhempi versio eli  2008 on ladattavissa ilmaiseksi alla olevasta osoitteesta. Tarjolla on 32 bittinen deb paketti, mutta asennus 64 bittiseen Ubuntuunkin onnistuu.
http://www.softmakeroffice.com/

Asennusvinkki 64 bittisen Ubuntun käyttäjille:
sudo dpkg -i --force-architecture *.deb


9
Sammon verkkopankki lakkasi mystisesti toimimasta jonkin aikaa sitten ja vain minun käyttäjätililläni. Aivan sama mitä selainta käytän, aina kirjautuminen päättyy tekniseen virheeseen siinä vaiheessa kun turvakortin lukua kysyvän sivun tulisi latautua.

 "Teknisen virheen takia pyydämme sinua käynnistämään selaimen ja kirjautumaan uudestaan.

Käytössä tuoren versio Sunin javasta ja koneella ei ole rippeitäkään icedteasta. Kaikki yksinkertaiset ratkaisut olen jo sulkenut pois. Kotikansion .java kansion olen poistanut moneen kertaan, selaimen välimuistit tyhjennetty jne.. ja silti sama tekninen virhe kaikilla selaimilla.

Vika ei ole myöskään käytössä olevassa java versiossa, koska vierasistunnossa verkkopankki toimii. Tuo tekninen virhe tulee siis vain minun käyttäjätililläni...

Lukeeko java jotain muitakin kotikansion piilotiedostoja kuin .java kansiota vai missä ihmeessä vika voi olla kun kerran vierasistunnossa toimii?


10
Ubuntu tietokoneissa / Virtualbox ja mokkulat
« : 29.06.11 - klo:22.20 »
Mitenhän saisi mokkulat toimimaan Virtualboxin kanssa? Muut usb laitteet kyllä toimivat mutta mokkuloita Virtualboxiin asennettu XP ei tunnista.

Käytössä tuorein versio Virtualboxisista ja olen testannut Nokian CS-17 ja Huawei E1762 mokkuloilla. Myös tuo XP asennus on ajantasalle päivitetty. Jostain luin että auttaisi jos Virtualboxin käynnistää sudo oikeuksin mutta eipä ollut apua tuostakaan...

Muilla samaa ongelmaa?

11
Jos on henkilökohtaisia kokemuksia hyvin Ubuntun (10.04) kanssa toimeentulevista läppäreistä, olisi mukava tietää vaikka malli ja valmistaja. Hakusessa on kone hintaan alle 550€ ja tulossa ihan peruskäyttöön.

12
Onkohan Pidginiin mahdollista jollain lisäosalla saada Live Messengeristä tuttu kirjautumisruutu, jossa käyttäjä antaa sähköpostiosoitteensa ja salasanansa joka kerta kirtautuessaan Live tunnuksilla? Olisi ihan kätevä ominaisuus jos samaaa konetta käyttää useampi käyttäjä samalla käyttäjätilillä. Tiedän kyllä, että esim Emesene on olemassa, mutta mieluiten haluaisin tämän ominaisuuden Pidginiin.

Tuossa vielä selventävä kuva jos tarpeen...
http://athene.riv.csu.edu.au/~jbekkema/itsupport/guides/livemsgwin/image5.jpg
http://lh4.ggpht.com/_gKX9KG6dEzE/RovMwdmXeeI/AAAAAAAABVg/grn3eJemMfU/Screenshot-emesene-login.jpg

13
Minulla on yleensä ollut tapana siirtää netistä lataamani gtk teemat /usr/share/themes kansioon, että saan ne käyttöön myös pääkäyttäjän oikeuksin ajettavissa ohjelmissa (Synaptic ym). Nyt kun latasin sitten yhden teeman ja purin sen kotikansioon, ajattelin siirtää teemakansion tuttuun tapaan tuonne /usr/share/themes/ osoitteeseen. Mv ja/tai cp komennotpa eivät suostuneetkaan toimimaan kuten ennen... Näin olen tehnyt:

Koodia: [Valitse]
sudo mv ~/ColorBit /usr/share/themes/
...ja aina on toiminut (tuo ColorBit on siis teemakansion nimi), mutta karmicissa pääte herjaa seuraavaa:

Koodia: [Valitse]
mv: Puuttuva kohdetiedosto-operandi ”/home/topias/Color* /usr/share/themes/” jälkeen
Lisätietoja komennolla ”mv --help”.

Mistä tuo johtuu? Täysin sama herja tulee jos yrittää kopioida kansion cp:llä. Onko noiden mv:n ja cp:n käyttö jotenkin muuttunut tässä uudessa versiossa? Eikö tähän asti homma ole toiminut suunnilleen tyyliin cp/mv kopioitava_tiedosto kohde_hakemisto ? Ei ymmärrä  ???

14
Tuollaiseen törmäsin eilen surffaillessa http://imagechan.com/img/6996/Flesh%20Mesh%20X-Ray%20in%20Photoshop/

Eli siis Photoshopilla kaivetaan yksityiskohtia esille, esimerkissä nännit  ;D Meille ubuntunisteille Photoshopin korvaaja on kuitenkin yleensä Gimp ja kysymys kuuluukin, olisiko tuo sama temppu mahdollinen sillä? Omilla kuvankäsittelytaidoillani en onnistunut, mutta tiedän että täällä liikkuu minua pätevämpää porukkaa. Haaste on heitetty...  8)

15
Olisi tarkoitus tehdä Remastersysillä oma Ubuntu 8.10 asennuslevy. Haluasin, että tuolla omalla asennuslevylläni asennetussa järjestelmässä oletusteemana olisi DarkRoom, lisäksi tekisi mieli muuttaa vielä paneelin ja työpöydän taustakuva. Avasin gconf-editorin sudo-oikeuksin ja muutin sieltä gtk-teeman, metacity-teeman, taustakuvan ja paneelin taustat mieleisiksini ja yritin testiksi luoda uuden käyttäjän. Ainakin tällä uudellä käyttäjällä tuli vielä käyttöön perus Human teema jne eli tuo tekemäni temppu ei toimi. Kysymys kuuluukin, mihin nuo oletusteemat ja vastaavat asetukset pitää määritellä niin, että ne korvaavat Ubuntun oletusasetukset?

Kiitos vastauksista!

16
Ubuntu tietokoneissa / Kuvat taustakuviksi?
« : 21.01.09 - klo:17.19 »
Mitenkäs käytännössä onnistuisi seuraavanlainen operaatio: haluan kopioida koneelle johonkin juuriosion hakemistoon (vaikka /usr/share/backgrounds) x kappaletta taustakuvia ja haluasin nämä taustakuvat näkymään kaikilla käyttäjillä Gnomen taustakuvan vaihtosovelluksen (Ulkoasu/Taustakuva) listalla automaattisti, ilman että niitä pitää yksitellen sinne lisätä. Pitääkö kuvien polut lisätä johonkin tiedostoon vai miten homma käytännössä hoidetaan?

Kiitos vastauksista!

17
Näkeekö sen jostain, mitä moduuleja tuo paketti sisältää? Tai no ehkä huonosti muotoiltu, jos kerran kyseessä on tyhjä metapaketti, mutta siis mitä moduuleja tuon paketin asentamalla saa käyttöön?

18
Laitealue / Surround äänet rahisevat
« : 24.12.08 - klo:14.49 »
USB äänikortin kautta soitettu ääni alkoi säristä ja rätistä satunnaisesti kun otin käyttöön stereoäänien sijasta 5.1 surround äänet.  Lisäsin siis tiedostoon /etc/pulse/daemon.conf rivin default-sample-channels=6. Samalla tempulla kysyinen USB äänikortti toimii ilman mitään särinöitä toisella läppärilläni (Acer Aspire 3100), mutta tällä nykyisellä (HP Compaq CQ-50-110EO) alkaa tuo äänien rätinä. En ymmärrä, mistä tuo särinä voi johtua, kun kyseessä on ulkoinen äänikortti ja toisella koneella pelaa vieläkin hienosti.  Äänien rahina alkaa tosiaan vasta siinä vaiheessa kun muokkaan tuota tiedostoa, 2-kanavaisina äänet kuuluvat oikein. Kaikken mielenkiintoisin seikka on se, että rahina lakkaa 100 prosenttisesti kun avaan glxgears ohjelman taustalle. Ilmeisesti tämä liittyy jotenkin OpenGL:ään? Se, miten se taas liittyy ääniin, jää ainakin minun mielikuvituksellani epäselväksi. Huomasin myös, että kun avaan jonkin ohjelman koko näytön kokoiseksi, rahina lisääntyy selvästi.

Testasin myös PulseAudion totaalista poistamista, ja surround äänien sallimista suoraan ALSA:n kautta. Täysin samaa rahinaa kuului silloinkin eli kyseessä on tuskin mikään PulseAudion bugi.

Epäilen, että kysessä on jokin USB laitteiden käsittelyyn liittyvä bugi, koska samaa rahinaa kuului myös Windows 7 betalla ennen emolevyn ajureiden päivitystä. Vai onko mahdollista, että bugi on esimerkiksi ALSA:ssa, vaikka äänikortti toimiikin tuolla Acer läppärillä ihan ongelmitta?

PulseAudio muuten antaa jotain ALSA:an liittyviä virheilmoituksia:

W: alsa-util.c: Cannot find fallback mixer control "Mic" or mixer control is no combination of switch/volume.
W: alsa-util.c: Cannot find fallback mixer control "PCM" or mixer control is no combination of switch/volume.

E: module-alsa-sink.c: ALSA woke us up to write new data to the device, but there was actually nothing to write! Most likely this is an ALSA driver bug. Please report this issue to the ALSA developers. We were woken up with POLLOUT set -- however a subsequent snd_pcm_avail_update() returned 0.


aplay -l tulostaa seuraavaa:

Koodia: [Valitse]
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****

card 0: NVidia [HDA NVidia], device 0: CONEXANT Analog [CONEXANT Analog]

  Subdevices: 1/1

  Subdevice #0: subdevice #0

card 0: NVidia [HDA NVidia], device 1: Conexant Digital [Conexant Digital]

  Subdevices: 1/1

  Subdevice #0: subdevice #0

card 0: NVidia [HDA NVidia], device 3: NVIDIA HDMI [NVIDIA HDMI]

  Subdevices: 1/1

  Subdevice #0: subdevice #0

card 1: Audio [USB Audio], device 0: USB Audio [USB Audio]

  Subdevices: 0/1

  Subdevice #0: subdevice #0

Pistän tähän mukaan vielä liitteenä hardinfon tekemän laitteisestoyhteenvedon molemmilta koneilta, Acer- ja HP-läppäreiltä. Sanotaan nyt vaikka, että tarjoan virtuaaliset kahvit sille, joka keksii mikä tuon surround äänien rahinan aiheuttaa. On todella turhauttavaa etsiä ongelmaan ratkaisua yksin kun tuntuu, että olen jo tehnyt kaiken minkä osaan ja vieläpä moneen kertaan.

[ylläpito on poistanut liitteen]

19
Mitäs olisi tehtävissä, kun läppärin wlan ei suostu heräämään keskeytystilan jälkeen. Kyseinen kortti käyttää ath_pci moduulia ja kortti toimii keskeytystilan jälkeen kun komentaa päätteessä "sudo modprobe -r ath_pci && sudo modprobe ath_pci". Olisi mukava saada tuo tapahtumaan automaattisesti, mutta itsellä ei ole mitään hajua mihin nuo suspendiin liittyvät moduulit pitäsi määritellä  ???

20
Nyt olisi tarvetta löytää mahdollisimman halpa ja helposti toimiva 5.1 usb äänikortti läppäriin. Tiedän, että tämä ei ole Ubuntun vahvin puoli, mutta jos on vahingosa jäänyt selaimet kirjanmerkkeihin linkki johonki kriteerit täyttävään laitteeseen niin ehdotuksia otetaan vastaan. Muistaakseni Ubuntu-yhteensopivista äänikorteista on koottu jokinlainen lista, onko jollain linkkiä siihen?

Kaikki apu on tervetullutta, kiitos!


Sivuja: [1] 2 3