Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Pallomasi

Sivuja: [1]
1
Hei.

Mulla on Macbook, johon on asennettu Leopardi jo valmiiksi, ja itse olen siihen Vistan laittanut rinnalle.
Tarvetta olisi vielä Ubuntulle, mutta en ole löytänyt mistään ohjeita uusinta Intel-bookia varten.
Ubuntun pitäisi lohkaista palanen tuosta Windowsin osiosta, Boot Camppia ei voi enää uudelleen
käyttää, siinä on vain vaihtoehto poistaa Windows ja palauttaa levy alkuperäiseksi yhdeksi osioksi.
Ubuntun live-cd ei boottaa koneen käynnistyessä, ei vaikka painaa alttia ja valitsee sieltä cd-aseman.

Kukaan saanut näitä kolmea samaan koneeseen, onko mitään tietoa?  ;D

Kiitos.

2
Hei.
Onko kellään tietoa, miten saisin luotua Firestarter-ohjelman lokia vastaavan, mutta tähän tallentuisi
kaikki yhteyttä koneeseen ottavat ip:t ja portit? Onko olemassa minkäänlaista valmiiksi tehtyä ohjelmaa,
vai pitäisikö yrittää itse vääntää?

Minulla on tuo kone palvelimena niin olisi tarpeellista tietää. Firestarter kun näyttää vain nuo blocattuihin
portteihin yhteyttä yrittäneet.

Kiitos.

3
Moi.
Mulla on käytössä Ubuntu, johon ei ole saatavilla Internet-yhteyttä, tai siis se on koulussa, ja proxyjen kanssa on ongelmia, mutta onneksi netti toimii sentään firefoxilla. Nyt tarvittaisiin OpenOfficeta, ja olisi äärimmäisen tärkeää, että siihen saataisiin suomenkielinen käyttöliittymä. Sitten mulla on kotona toinen samanlainen Ubuntu-kone, jossa on suomenkielinen OpenOffice, ja jossa on toimiva nettiyhteys.

Tuo proxy-ongelma ei ole niin haittaava, paitsi että päivityksiä ei voi asentaa eikä nettiä tarvitsevat ohjelmat paitsi firefox toimi. Onko mahdollista että löytäisin kielitiedostot koti-Ubuntultani, kopioisin USB-tikulle ja siirtäisin siitä sinne koulun Ubuntulle? Mistäs ne kielitiedostot sitten löytää? Olisi myös hauska tietää Ubuntun kielitiedostojen sijainti, koska sekin on englanniksi koulun Ubuntussa..

Kiitos jos joku osaisi auttaa!!

4
Moi. Toinen mediapalvelin on jäämässä eläkkeelle, ja aattelin tehdä www-palvelimestani myös mediapalvelimen. Eli ostan pari teran kovalevyä, laitan ne peilaaviksi ja laittaisin syntyneen md-levyn samballa jakoon verkon muille käyttäjille. Mutta tähän kovalevypakkaan olisi mukavaa saada yhteys lähiverkon ulkopuoleltakin tunnuksilla. Tämä onnistuu, kun kokeilin jakaa samballa yhden kansion.

Eli kaikki on hyvin, mutta ongelmaksi tulee tietoturva. Eihän ole turvallista jakaa samballa nettiin, vaikka onkin se samba-tunnus ja salasana. Miksi samba sitten jakaa nettiin, vaikka ei pitäisi? En ole konffannu sitä mitenkään. Onko muita ratkaisuja?

Niin miten voi luoda uuden raid-1 levypakan näin jälkeenpäin, kun lisään nuo kovalevyt, koneessa on ubuntu, ja www-palvelin on jatkuvassa käytössä. Ja näkyykö se luotu levypakka /dev tai jossain, että saa jaettua?

Kiitos kaikille vastaajille!  :D

5
Ubuntu tietokoneissa / Grubin asennus?? (ratkaistu)
« : 24.09.07 - klo:21.11 »
Moi kaikki!

Kannettavassani on Ubuntu 7.04, joka on toiminut hyvin, mutta wintoosa piti saada sen rinnalle, koska digisovitintani en saanut linuxissa toimimaan. Pienensin Ubuntun juuriosiota noin 20 gb, ja vapautunut tila tulee winukalle. Ubuntu käynnistyi osoioinninkin jälkeen hyvin. Sen jälkeen asensin uudelle osiolle winukan, sekin onnistui, mutta nyt en enää saa ubuntua käynnistymään, wintoosa käynnistyy oletuksena. Saakohan winukan käynnistyslataajaan lisättyä ubuntun, tai sitten miten asentaisin grubin niin, että siitä voisi valita joko ubuntun tai xp:n? En pääse ubuntuun ollenkaan.. Minulla on vain ubuntu 6.10 live-cd, jos sitä tarvitsee grubin asennukseen.  ???

En oikeastaan ymmärrä näistä grubeista sun muista mitään, eli kaipaan noob-tason ohjeita..  :D

Suuri kiitos, jos saisin apua...  :D

6
Ubuntu tietokoneissa / Sftp/ftp ongelma (ratkaistu)
« : 02.09.07 - klo:19.50 »
Moi.
Asensin Ubuntuuni sftp-palvelimen (openssh) ja pääsin kirjautumaan siihen gFTP:llä testitunnuksella. Huomasin että pääsen kotikansion ulkopuolellekin, eihän sen näin pitäisi olla.. Eli miten saan sellaisen DefaultRootin proftpd:n tapaan, että käyttäjä ei pääse pois kotikansiostaan. Yritin konffitiedostoon lisätä DefaultRoot-kohdan, mutta ei toiminut. MIkä avuksi?  ???

Ennemmin asentaisin tutun proftpd:n, mutta sitä käynnistäessä tulee virheitä:
 "* Starting ftp server proftpd                                                   -
IPv4 getaddrinfo 'Palvelin-10' error: No address associated with hostname
warning: unable to determine IP address of 'Palvelin-10'
error: no valid servers configured
Fatal: error processing configuration file '/etc/proftpd/proftpd.conf'
[fail]"

Toisessa palvelimessani oli aikoinaan sama ongelma, ja sain sen korjattua, en muista miten, pitäisi varmaan aina kirjoittaa paperille mitä teki.  :D

Eli tarkoitus olisi saada toimimaan joko ftp- tai sftp-palvelin niin ettei pääse kotikansion ulkopuolelle.

7
Moi.
Asensin juuri samban ja sain sen kanssa jaetun kansion toimimaan winukalla. Tiedostojen siirtäminen kansioon ja kansiosta lataaminen on todella hidasta, noin 50KT/sek, vaikka lähiverkossani sen pitäisi olla 100mb/s. Kytkimestä näkyy, että palvelinkoneeni lähettää tietoa internetin kautta winukkaan, siksi se niin hidasta onkin. Olen varma asiasta, testasin ottamalla kytkimestä adsl-purkkiin menevän johdon pois -> winukkan näyttämä arvio-aika kasvoi satoihin tunteihin, koska yhteys katkesi.

Miten saan samban toimimaan niin, että se jakaa vain lähiverkolle, eikä koko maailmalle? Palvelin on kytketty d-linkin kytkimeen, josta lähtee johdot myös adsl-purkkiin, muutamaan koneeseen ja Buffalon Airstation wlan-purkkiin. Airstationin kytkimeen on sitten kytketty tämä winukkani.. Olen kokeillut yhteyttä myös toisella winukalla ja kahdella ubuntulla -> edelleen hidas yhteys.  :-\

Välillä palvelin taas lähettää suoraan koneeseeni, jolloin verkko toimii nopeasti. Esimerkiksi etätyöpöytä toimii nopeasti, ubuntu lähettää 10mb/s. Minulla ei ole mitään palomuureja NATteja sun muita herhiläisiä käytössä.


8
Moi!
Pitäisi saada yhdeltä vanhemmalta Ubuntu-koneelta siirrettyä neljän käyttäjän public_html-kansiot uuteen Ubuntuun. Tein uuteen koneeseen valmiiksi samat tunnukset kuin vanhassa on. Miten saan siirrettyä vanhojen public_html-kansioiden sisällöt niin, että tiedostojen oikeudet eivät muuttuisi? Polttavaa cd:tä ei ole, mutta muistitikkuja löytyy, toisin ne on fat32:sia, mitkä ei oikeuksia ymmärrä? Kiitos avusta

9
Asentaminen ja käyttöönotto / Raid 1 ongelma !!!
« : 05.07.07 - klo:17.55 »
Moi kaikki

Päätin turvata serverini tiedostot hommaamalla kaksi WD Caviar 160gb sata-II kovalevyä tietokoneeseeni. Peilaava raid-ratkaisu
oli minulle paras vaihtoehto, ja emolevyni Asus p5b sisältääkin JMicron sata raid controllerin, ja sain nuo levyt yhteen peilaaviksi.
Käyttöjärjestelmäksi ajattelin asentaa Ubuntun versio 6.10, koska tuota uusinta versiota ei ole mahdollista saada (ongelmia toisessa
koneessani). Asennus käynnistyi LiveCD:ltä normaalisti, mutta asennusvelho ei löydäkään sitä raid-pakettiani, vaan ne kaksi
kovalevyä erikseen, vaikka niiden pitäisi olla raid-1 paketissa..  :(
Valitsin niistä sen ensimmäisen, ja asensin Ubuntun siihen. Asennus sujui moitteetta, mutta kun käynnistin koneen uudelleen,
ja grub yritti latautua, tuli Error 21 elikkä kuin sitä levyä mihin Ubuntun asensin, ei olisikaan.  ???

muuta..
Prossu Intel Core 2 Duo 2,13GHz
Emo Asus P5B
2kpl 160gb kovalevyä - Raid-1 peilattu

Mitä tekisin..?  ???
10
Laitealue / wli-u2-kg54 toimimaan, miten?
« : 08.04.07 - klo:12.31 »

Minulla on Buffalon wli-u2-kg54-ai ja wli-u2-kg54 wlan-palikat.   Tarkoitus olisi saada toinen niistä toimimaan Ubuntun kanssa (v.6.10). 

1. Laitoin tuon wli-u2-kg54 - tikun koneeseen kiinni
2. Käynnistin koneen
3. Järjestelmä > Ylläpito > Verkkoasetukset. Siellä näkyy Langaton verkkoyhteys.
4. Essid oikeaksi (eikös se ole sen langattoman verkon nimi johon haluaa yhdistää)
5. OK ja verkkolaite käyttöön.

Ja siihen se jäi, asetusten pitäisi olla kunnossa, mutta nettiin ei pääse..  :(  Miten tuon
saa yhdistämään?

 Auttakaa aloittelijaa, paljon kiitoksia..  :)

11
Laitealue / Toinen kovalevy kadoksissa, apua!
« : 26.02.07 - klo:21.13 »
Ongelmani tällä kertaa: Minulla on Ubuntu asennettuna yhdelle 160gb:n s-ata2 kovalevylle. Nyt tarvitsen lisää tilaa, ja asensin toisen vastaavan kovalevyn. Mutta lisäämäni kovalevy on jossakin piilossa, eikä Ubuntu tunnista sitä. Sen tiedostojärjestelmän pitäisi olla FAT32. Olen etsinyt sitä, mutta ei löydy.. Kovalevy on täysin uusi ja toimiva.

12
Minulla on linux-palvelin, jolla on tärkeä mysql-tietokanta. Nyt ostin uuden palvelimen (linux), ja tietokanta pitäisi saada siirrettyä siihen muuttumattomana. Onnistuuko tämä, vai onko tieto mennyttä? Toisessa koneessa S-ATA kovalevyt ja toisessa IDE eli ei niinkään voi siirrellä, että laittaisi vanhan kovalevyn uuteen. Kiitoksia avusta..

13
Ubuntu tietokoneissa / Proftpd ei toimi, auttakaa
« : 04.11.06 - klo:18.21 »
Moi.

Ongelmani tällä kertaa on kun proftpd ei käynnisty, olen asentanut sen onnistuneesti stanaloneksi, ja konffitiedostokin on kunnossa, luulisin. Minulla on Ubuntun uusin 6.10 versio. Päätteessä komennolla
Koodia: [Valitse]
sudo /etc/init.d/proftpd start tulee seuraava virheilmoitus:

* Starting ftp server proftpd                                                   
- IPv4 getaddrinfo 'Computer-1' error: Name or service not known
- warning: unable to determine IP address of 'Computer-1'
- error: no valid servers configured
- Fatal: error processing configuration file '/etc/proftpd/proftpd.conf'
                                                                         [fail]

Olen yrittänyt mitä tahansa monen tunnin ajan, vaihdellut asetuksia, asentanut tuota ohjelmaa uudelleen jne..
Toivon, että auttaisitte tässä..  :(
Sivuja: [1]