Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Oksu

Sivuja: [1]
1
En mikään edistynyt linux-käyttäjä ole, mutta kysyisin, että onko mahdollista asettaa jollekin sovellukselle esim. Chromiumille järjestelmän ajasta poikkeava päivämäärä, niinkun että sovellus luulisi päivämäärän olevan eri?

2
Laitealue / Äänet kaiuttimiin
« : 03.12.12 - klo:21.20 »
Terve,

läppärinä toimii HP Pavilion ze2000, käyttiksenä Lubuntu 12.04. Tuotanoin, kun kytken kuulokkeet tai kaiuttimet kiinni 3,5mm plugilla, niin äänet kuuluvat sekä kuulokkeista, että koneen omista kaiuttimista.

Miten saisi niin, että äänet kuuluisi vain kuulokkeista, tai pääsisi oikeen valitsemaan mihin menee?

3
Laitealue / Prossun lämmöt
« : 22.03.12 - klo:14.47 »
Moro

Kasasin itse koneen tämän vuoden alkupuolella ja olen jäänyt ihmettelemään, että kun tuulettimet huutaa (tai tuuletin?) tosi kovaa heti kun käynnistää ja prossun lämmöt nousee 51 asteeseen, vaikka ei koneella tekisi mitään. Prossu on Boxed, eli tahnat valmiina, olisiko sitä pitänyt pyöritellä tai jotain asennuksessa siinä prossun päällä, että tahnat leviää paremmin? Käytössä Ubuntu 11.10.

4
Laitealue / Tuulettimien kierrosnopeudet
« : 23.02.12 - klo:20.05 »
Olisiko Ubuntulle jotain ohjelmaa, joka toimisi samalla lailla kuin SpeedFan Windows-puolella? Tästä olen googlettanut, mutta en ole löytänyt tarpeeksi selkokielistä vastausta ;D...

5
Yleistä keskustelua / Windows-näppäin
« : 13.02.12 - klo:19.10 »
Onko tälle Windows-näppäimelle, joka kuulemma tunnetaan Ubuntussa Super-näppäimenä olemassa jotain kuvaa? Se olisi hauska, kun tulostaisi tarran tähän Windows-logon päälle :).

6
Asentaminen ja käyttöönotto / Salasanan kysely?
« : 11.02.12 - klo:19.03 »
Eli poistin salasanan jokaiselta käyttäjätililtä ja nyt kun yritän tehdä jotain, joka vaatii oikeuksia, kysyy salasanaa. Millään tilillä ei ole salasanaa, eikä päästä läpi jos jättää kentän tyhjäksi... Mikä avuksi?

7
Yleistä keskustelua / Puhelimen Linux
« : 08.02.12 - klo:20.51 »
Sain erikoisen idean: Onko mahdollista asentaa tällaiseen Nokia 6220 classic-puhelimeen Linux-käyttis? Siinä on Symbian S60 3rd Edition.

8
Oppaiden kehittäminen / MythTV-ohje
« : 08.02.12 - klo:19.43 »
Tätä voisi parantaa, jos joku viitsii...

9
Niin tämä Moonlight-juttu on jäänyt vähän epäselväksi, kun en haluaisi VLC:täkään asentaa, niin miten sen saan tähän Lubuntuun? Tässä oli paketti poistettu, eli mistä saan sen ladattua?

10
Olen tässä lähiaikoina kasaamassa uutta konetta, johon laitan Ubuntun. Mites kun kone on kasattu ja käyttis asennettu, niin toimiiko tämä aivan samalla tavalla kuin silloin, kun olen Winukan korvannut Ubuntulla, kun olen asentanut vain ne Laiteajureissa näkyvät ajurit?

Eli ajureiden asennus, kun eikös ole tärkeää asentaa emolevyn BUSMASTER- ja AGP-ajurit? Niin miten tämä tehdään Ubuntulla, vai tehdäänkö ollenkaan?

11
Ubuntu tietokoneissa / Wine ei toimi
« : 21.01.12 - klo:10.03 »
Mulla on ollut nyt kahdessa koneessa 10.04.3-versio, ja molemmissa on ollut vikaa tuon winen kanssa, kun yritän sillä spotifyn asentaa, tulee heti Blocked-ikkuna. Miten tämän voi korjata?

12
Multimedia ja grafiikka / CD-levyn tietojenhaku ei toimi
« : 21.01.12 - klo:09.59 »
Ongelma on samanlainen kuin täällä, mutta Banshee:ssakin tulee "CD-levyn metatietoja ei voitu noutaa." Mikä avuksi?

13
Asensin HP Pavilion ze2000-läppäriin Ubuntu 10.04.3:sen. Tässä pitäis wlan saada toimimaan tuosta näppäimistön yläpuolella olevasta nappulasta, mutta siitä ei tapahdu mitään.

Jokin ajuri varmaan pitäisi hommata, vai mikä auttaisi?

14
Asentaminen ja käyttöönotto / Kovalevyn osiointi
« : 19.01.12 - klo:17.25 »
Olen asentamassa HP:n Pavilion ze2000-läppäriin tuota 10.04.3 Finnish Remixiä, kun se on tuossa levyllä valmiina.

Olen kuullut, että kovalevyn osiointi asennuksen yhteydessä olisi järkevää, niin olisiko jollain ohjeita miten se tehdään kun en ole koskaan sellaista ennen tehnyt? Ja meinasin asentaa koko levylle, siis että XP lähtee kokonaan pois.

15
Moro

Mulla on tämmönen vanha Fujitsu-Siemens läppäri ja siinä on näppäimistön yläpuolella pikanäppäimet "A", "B", "Internet" ja "Email". Niistä ei tapahdu mitään ja olis kiva saada ne toimimaan...

Ja toinen asia kun tekee noita Ubuntun pikanäppäimiä, niin miteen saa "Fn" nappulan näppäinyhdistelmään mukaan? Olen valinnut näppäimistöasetuksista jonkun Fujitsu-Siemens näppäimistön, saa näytön kirkkautta säädettyä ja siinä tuo "Fn" toimii.

Asennettuna Ubuntu 10.04.3 LTS Finnish Remix.

Kiitos avusta jo etukäteen. :)

16
Moro

Mulla on tämmönen vanha Fujitsu-Siemens läppäri ja asensin siihen ton Ubuntu 10.04.3 LTS Finnish Remixin. Toimii muuten hyvin, mutta näytön reunoissa on noin parin cm:n musta palkki. Näytönohjain on Trident Video Accelerator 9525DVD.  Olen yrittänyt seuraavilla ohjeilla: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=29124.0 http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1437980. Olen kyllä saanut luotua uuden reson, mutta kun käy laittamassa sen päälle Järjestelmä -> Asetukset -> Näytöt niin tulee error "Valittua näyttöjen asetusta ei voitu toteuttaa Asetuksia CRTC:lle 263 ei voitu asettaa".Ilmeisesti näytönohjaimen ajuria ei ole asennettu, miten sen saa, kun ajurienhallinnassa ei näy mitään? Selkeitä ohjeita jos sais...

Sivuja: [1]