Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - juice82

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Moi!

Asensin 20.04lts version ja asennus onnistui moitteetta. Uudelleen käynnistyksen jälkeen ilmeni vain etten pääse kirjautumaan työpöydälle käyttäjätunnuksellani, tunnus ja salasana on oikein. Myös ihmettelen että vaikka valitsin automaattisen kirjautumisen niin laite käynnistyy kirjautumisikkunaan.

Edit: taitaa nvidia nyt aiheuttaa tämän probleeman

2
Päivää ryhmään!

ongelma olis että Msi ge70 läppärissä näyttö värisee tummalla tustalla selvästi. Laitteessa on nvidia gf 765M näyttis ja asennettuna nvidian 390 driver. Koska kone on dual boot niin olen todennut että Ubuntun puolella vaivaa tämä vain ja nimen omaan tummalla taustalla näkyy selvästi. Onko tähän mitään kikkaa millä tuon saisi pois? Onko herzin säätö tai jokin muu ongelma kyseessä.

edit: vilkkuu -> värisee

3
Heps!

Miten lähtisi selvittämään miksi Ubuntusta (18.04) katosi äänet taannoisessa päivityksessä? Ulkoinen Dac toimii usb:n kautta mutta emon äänilähdössä olevat pöytäkaiuttimet meni pimeäksi. Sen verran tietenki olen tarkistellut että mykistys ei ole missään päällä ja eri äänen ulostuloja olen kokeillut. Windows puolella toimii täysin.

Edit: Väärä hälytys! Linja ulos -lähdön toisto voimakkuus oli vedetty ihan minimiin mutta ei niin että mykistys olis mennyt päälle ;D (ylläpito poistaa jos kokee tarpeelliseksi)

4
Laitealue / varastokovalevyn tiedostojärjestelmä
« : 05.06.18 - klo:19.39 »
Hellurei!

Tuli mieleen kirjoittaa ja kysellä näkemyksiä tämän hetken tilanteesta että mikä olisi suositelluin tiedostojärjestelmä 500Gt HDD -asemalle joka yhdessä osiossa?? Muutin aikoinaan tuo kyseisen levyn tiedostojärjestelmän NTFS -> XFS:ään. Ei siinä että nykyisessä mitään vikaa olisi mutta eikö tuo nyt ole aikas vanha tiedostojärjestelmä? Olisiko esim. EXT4 jo kypsä tälläiseen toteutukseen?!
 

5
Tälläistä tuli mieleen kysäistä joka tuskin nyt juuri Ubuntu Gnome 16.04 koskee vaan varmasti muitakin johdannaisia.

Eli Opera selain. Saako sitä käynnistymään suoraan ns. kokoruudun kokoiseksi mitenkään?? Tällä hetkellä selain käynnistyy aina osaruudun kokoiseksi pikkuikkunaksi ja pitää erikseen suurentaa täysikokoiseksi. Selaimen asetuksissa ei löydy kyllä mitään asetusta tuohon.   

6
Miten Ubuntu gnome 16.04:ssä saa BT -yhteyden oletusarvoisesti pois päältä käynnistyksessä? Tällä hetkellä yhteys on aina päällä käynnistyksessä ja pitää erikseen aktivoida pois päältä.

7
Ubuntun kehitysversio / Lakkautetaanko Ubuntu Gnome??
« : 22.10.17 - klo:16.33 »
Heps!

En kauheasti seuraa Linux uutisia saati sitten Ubuntuun liittyviä mutta tuli mieleen tuossa kun distrowatch sivuja vilkuilin että lähes kaikista Ubuntu varianteista on julkaistu 17.10 versio paitsi Gnomesta. Onko nyt niin että Ubuntu Gnome lakkautetaan kun Ubuntu ottaa gnomen ikäänkuin takaisin käyttöön oletustyöpöydäksi. Ei siinä, testasin Ubuntun 17.10 -versiota ja pitää kyllä sanoa että näyttää lupaavalta vaikka olen vasta hiljattain siirtynyt pääsääntöisesti Ubuntu Gnome 16.04 käyttöön.

8
Eli miten Gnome työpöydällä saa Operan aukeamaan suoraan oletuksena koko näytön kokoiseksi?? Tällä hetkellä kun Dash to dock;sta klikkaa operan kuvaketta, selain aukeaa vain pieniksi ikkunaksi, firefox ja chromium aukeaa normaalisti.

9
Heps!

Nyt alkaa menemään sormi suuhun ja ongelma on Ubuntu Gnome asennus. Eli tarkoitus olisi asentaa puhtaana asennuksena. tällähetkellä on kokeiltu kahta eri levykuvaa, kahta eri usb tikku ja poltettu DVD:lle. Imaget pyörii hyvin Live tilassa mutta kun yritän asentaa niin homma tyssää ikkunaan missää kysytään päivityksien latausta ja kolmansien osapuolten ohjelmia jne jne, kursori jää pyörimään eikä etene. Sama homma oli sitten uefi tai legacy mode asennuksena, myös secureboot ja fastboot:it on disabloitu. Potilas on nykyaikanen pöytäkone intelin I5, ssd:t ja nvidian gf 660gtx näyttis ja kone pyörinyt Ubuntu 16.04.3 LTS:llä tähän asti.   

10
Tämmöinen omituisuus ilmeni mikä ei aina ole ollut. Pöytäkoneella on Ubuntu (16.04) ja toisella kovolla Win10. Olen huomannut että ubuntusta ei enään pääse tiedostonhallinnan kautta tuonne windowsin levylle sorkkimaan. Vaan viestin ruudulle:

Koodia: [Valitse]
Error mounting /dev/sdc4 at /media/juice/529E2DDE9E2DBB7D: Command-line `mount -t "ntfs" -o "uhelper=udisks2,nodev,nosuid,uid=1000,gid=1000" "/dev/sdc4" "/media/juice/529E2DDE9E2DBB7D"' exited with non-zero exit status 14: Windows is hibernated, refused to mount.
Failed to mount '/dev/sdc4': Toiminto ei ole sallittu
The NTFS partition is in an unsafe state. Please resume and shutdown
Windows fully (no hibernation or fast restarting), or mount the volume
read-only with the 'ro' mount option.
   

Onko winukan puolella joku esto tai säätö mikä tuon estää?

11
Manuaalisesti päätteessä päivittäessä tulee kyseinen virhe sanoma:
Koodia: [Valitse]
Ignoring file '20auto-upgrades.ucf-dist' in directory '/etc/apt/apt.conf.d/' as it has an invalid filename extension
Miten korjataan ja onko jotain haittaa?

12
Hep!

Onko muilla Ubuntun (16.04) kanssa ongelmia kirjautumisessa Outlook:iin. Opera kertoo että: outlook.live.com DNS-osoitetta ei löytynyt. Sama ongelma Chromiumissa, Chromessa ja Firefoxissa.

Bugi Ubuntussa vai joku muu, aikaisemmin toiminut kyllä? Win10 puolella toimii normaalisti.

13
Laitealue / Lisääkö Solaar hiiren akunkulutusta??
« : 01.08.16 - klo:11.08 »
Tälläinen kysymys tuli mieleen kun mielestäni hiirestä kuluu akku todella nopeasti!
Eli yhdistelmänä on Logitech performance MX -hiirin ja Ubuntu 16.04LTS ja siihen asennettu Solaar sovellus. Vaihdoin perjantaina hiireen GP:n 2700mAh nimh patterin ja latasin täyteen, nyt vilkuttaa että akku lopussa vaikka sammutan hiirestä virrat yleensä aina kun en ole koneella.

Voisiko tuollainen olla mahdollista vai onko hiiressä nyt jotain häikkää??

14
Laitealue / ubuntu 16.04 + NuForce Udac3
« : 29.07.16 - klo:23.43 »
Huomasin tuossa videota laittaesa pyörimään että ääntä ei sitten kuulu lainkaan... No tuossa ihmetellessä ja kokeillessa tsekkasin tuon lsusb -komennon ja se kertoi tätä:
Koodia: [Valitse]
juice@ubuntu:~$ lsusb
Bus 002 Device 004: ID 046d:0826 Logitech, Inc. HD Webcam C525
Bus 002 Device 003: ID 046d:c52b Logitech, Inc. Unifying Receiver
Bus 002 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 003 Device 006: ID 046d:c318 Logitech, Inc. Illuminated Keyboard
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub


Eli Nuforce ei näytä tunnistuvan! Onko tämän nyt sitten DAC:n loppu?!

Ps. johtoa on vaihdettua ja kytketty eri portteihin, sama tulos. 

(win10 kokeilin: ei tunnista usb sovitinta)

edit: korjattu DAC:n malli

15
Ubuntu tietokoneissa / uefi vai bios asennus?
« : 12.05.16 - klo:19.58 »
Jäi viime kerran "asennus sekoilun" jälkeen vaivaamaan se että mitä käytännön hyötyä on Ubuntussa onko se uefi vai perinteisellä bios metodilla asennettu?

Itse asensin ensimmäisen kerran Ubuntu 16.04 64bit uefina tikulta kun ei muulla suostunut boottaaman ylipäätänsä. Muuta erikoista en huomannut että järjestelmä käynnistyi aina grub:iin josta valittiin käytettävä järjestelmä eli ubuntu tai win 10 (joka on eri levyllä). Kätevää sinänsä jos haluaa hyppiä helposti järjestelmästä järjestelmään.

Toisen kerran kun asensin (kirjoitettu aikaisemmin oma juttunsa) perinteisesti dvd:ltä 64bit järjestelmän. Asennuksessa ei sen ihmeellisempää mutta järjestelmä käynnistyy suoraan työpöydälle eli niin kuin halusin. Win10 kun haluan käyttää, käynnistän sen biossin kautta erikseen.

Kysymys siis, saako tuota uefi asennusta käynnistymään suoraan ubuntu työpöydälle, eli ei reagoisi tuohon erilliseen win10 levyyn mitenkään?? 

16
Onko muilla ilmennyt sammutusongelmia uusimman version kanssa??

Minulla tekee satunnaisesti sellaista että kun valitsee oikeasta ylänurkasta sammuta, ilmestyy ruudulle sammutus ja uudelleenkäynnistyksen kuvakkeet. Mutta sitten siihen ongelmaa, kursori ei aktivoi kumpaakaan valintaa. Kursorilla pystyy kyllä aukaisemaan selaimen tai vaikka päätteen mutta ei pysty myöskään kirjoittamaan eli näppäimistö ei toimi, ei myöskään  alt+printscree - reisub aktivoidu. Hard boot ainut tapa saada kone sammumaan.

Onkohan tässä jostain bugista kyse??

(Näppäimistö on logitech langallinen ja hiirin saman valmistajan MX performance eli langaton)Edit: Uudelleen asennus UEFI:na ratkaisi sammutus ongelmat!

17
Asensin Synapticilla paketin xubuntu-community-wallpapers eli nipun Xubuntu taustakuvia. Kokeilin asennuksen jälkeen ajaa roottina nautilusta ja siirsin Xubuntu taustakuvat ubuntun backrounds kansioon, tarkoituksena että kuvat näkyisivät samassa oletus kansiossa Ubuntun kuvien joukossa.
Ongelma on sitten se että ei ne näy vaikka ihan normi jpg kuvia ovat.

Mikä meni pieleen? 

18
Otsikko on nyt hieman hämäävä mutta siis tämmöinen pieni ihmettelyn aihe tuli nyt tämän uuden 16.04 myötä.
Eli onko tämä jokin uusi käytäntö että järjestelmä käynnistyy bootin jälkeen grub:iin ja sieltä käynnistysanimaation kautta työpöydälle, ikäänkuin Debianissa? Totuin vain 14.04:ssä että bootista käynnistyi suoraan splash screenin kautta työpöydälle :)

Grubin customizer:lla tuon sais kierrettyä!?

19
Hep!

Pitää nyt kysyä täältä monen yrityksen kautta että miten tuon LightDm:än autolog:in saa toimimaan Debian 8 eli jessiessä.

Olen koittanut mulkatta netin ohjeiden mukaan tuota lightdm.conf fileä lisäämällä autologin-user kohtaan oman käyttäjätunnuksen ja timeout on se arvo =0. Lopuksi käskyttänyt pääkäyttäjänä dpkg-reconfigure lightdm. Joka kerta kone silti käynnistyy kirjautumisikkunaan! Onko tämä joku bugi vai mistä johtuu?? 

20
Onko XFS tiedostojärjestelmällä varustettu HDD mahdotonta saada näkymään Windows:in tiedostohallinnassa?? Onko NTFS ainut vaihtoehto joka toimii sekä winukassa että linux puolella?

Laitoin pöytäkoneeseen yhden joutilaana olleen SSD ja siihen Win 7. Koneessa on varastolevynä 500Gt HDD jossa tiedostomuotona XFS. Käytän pääsääntöisesti Kubuntua joten siinähän tuo tiedostomuoto ei tuota ongelmia!   

Sivuja: [1] 2 3 4