Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - JussiS

Sivuja: [1] 2 3 ... 12
1
Ubuntu tietokoneissa / mikä on libpoppler85?
« : 14.12.19 - klo:15.03 »
Hei!

Update kehottaa päivittämään 'libpoppler85' tiedoston / paketin.

Kun synapiticissa katson päivitystä, niin tuo paketti päivitytyisi, mutta samalla poistuisi cups ja vaikka mitä muuta, joten en tietenkään ole päivittänyt.

Osaako joku kertoa mistä tässä on kyse?

2
Moiks!

Minulla on USB kaiuttimet, jotka ovat aiemmin toimineet moitteetta. Virittelen konetta uudessa paikassa ja nyt kaiuttimet kiukuttelevat. Kun testaan ääniasetuksista kaiuttimia, niin ääni tulee ulos aivan oikein vasemmasta ja oikeasta kajarista. Mutta kun laita Youtuben pyörimään, niin ääni tulee vain koneen omasta kajarista.

Ääniasetusten toisto-välilehdellä näkyy Build-in-audio sekä Audio device, mutta sitä ei saa aktivoitua / valittua vakka kuinka naputtelee.

Eli mites toimitaan, että saan äänet ulos kajarien kautta?

3
Hei,

onko muilla kokemusta LibO Impressin käytöstä kauko-ohjaimella? Olen saanut kauko-ohjaimen toimimaan Wifi-yhteydellä, mutta bluetooth yhteyden luominen ei onnistu.

Voin siis esim. siirtää tiedostja koneelta puhelimeen Bluetoothin kautta, mutta Impress ei suostu yhdistymään.

Onko kukaan saanut toimimaan?

4
Hei,

oliskohan olemassa ohjelmaa, jolla voisi lisätä kuviin paikkatiedot jälkikäteen - kun ei nuo vanhat kamerat osaa itse lisätä paikkatietoja.

JusSi

5
Hei,

kannettava kiukuttelee lepotilan kanssa. Kun laitan kannen alas, se herää vaan buuttaamalla. Tää ilmaantui viime viikolla, sitä ennen kone on ollut kiltisti lepotilassa, kun olen laskenut kannen alas.

Haluaisin nyt testata lepotilan toimintaa komentiriviltä, mutta yllättäen

Koodia: [Valitse]
jussi@jussi-XPS-13-9370:~$ sudo pm-suspend
[sudo] salasana henkilölle jussi:
sudo: pm-suspend: komentoa ei löytynyt
jussi@jussi-XPS-13-9370:~$

[Pelkkä suspend antaa saman ilmoituksen.]

Tuo pm-suspend toimii muissa koneissa, mutta ei tässä DELLin esiasennetussa Ubuntussa. Omituista.

Miten komennan, että pääsen testaamaan?

6
Ubuntu tietokoneissa / LibreOffice ja Google Drive
« : 25.08.19 - klo:14.27 »
Heips!

LibOn pitäisi kyetä avaamaan Google Drive, siellä olevat kansiot ja tiedostot. Yritin, mutta ongelmaksi tuli 6-numeroinen PIN, jota LibO pyyttä sen jälkeen, kun olen kertonut google tilin tunnarin ja salasanan.

Tietäisköhän joku mikä PIN tämä on. Google Driven puolella voi ottaa käyttää nelinumeroisen PIN tunnarin, mutta kuusinumeroisen asettamista en ole keksinyt.

Eli kuinka mennä LibreOfficella Google Driveen?

7
Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut / HarmonyOS
« : 09.08.19 - klo:20.02 »
Hei,

tänään sitten julkistettiin HarmonyOS.
https://www.youtube.com/watch?v=n99C4QIRobc

Onkohan täällä ketään, joka olisi seurannut tarkemmin tätä hanketta. Jos se on kerran avointa koodia, niin mistä pääsisi lataamaan ja testaamaan?

8
Hei,

olen asentanut pääkäyttäjänä Zoteron kansioon /opt/zotero.

Automaattiset päivitykset eivät onnistu, ohjelma ilmoittaa että minulla ei ole oikeuksia tuohon kansioon.

Vain rootilla on oikeudet:.

Koodia: [Valitse]
root@jussi-A-F-K20CE:/opt# ls -ld zotero
drwxr-xr-x 13 root root 4096 kesä  10 21:01 zotero

Pitäisi lisätä omalle käyttäjätunnukselle oikeudet tuohon kansioon, että ohjelma päivittyisi jatkossa automaattisesti.

Onko oikea komento chown vaiko chmod? Mikä näiden ero on?

9
Hei ja hoi!

Käytän Zoteroa lähdeviitteiden hallintaan ja olen siihen jokseenkin tyytyväinen. Hienosti synkronoituu eri laitteiden välillä. Nyt kuitenkin ongelmana on ohjelman päivittäminen.  Saan tällaisen ilmoituksen:

"Suositeltu päivitys on saatavilla, mutta sinulla ei ole oikeuksia sen asentamiseen. Asentaaksesi päivitykset automaattisesti, lisää käyttäjätilillesi kirjoitusoikeus Zoteron ohjelmakansioon."

Tämä on outoa, sillä itsehän sen ohjelman asensin ja loin tuon Zotero-kansion, johon minulla siis on käyttöoikeudet. Kenelle tässä pitäisi antaa oikeuksia, ja miten?

Kun katson kansion oikeuksia, niin minulla on "Tiedostojen luonti ja poisto" -oikeudet, ja samat oikeudet on asetettu kohdassa "Muut".

Mitä vielä pitäis tehdä?

10
Multimedia ja grafiikka / Pdfcube - 3D efektit toimimaan?
« : 26.03.19 - klo:21.40 »
Hei,

kun Libreoffice ei näköjään saa 3D siirtymiä toimimaan Impress esityksissä, niin päätin kokeilla opencube'a. Ubuntu 18.04 käytössä.

Opencube kyllä näyttää PDF diat moitteettomasti, mutta mitään 3D-efektejä en saa toimimaan. Jotain vinkkiä tähän?


11
Hei,

muokkaan vähän kysymystäni.

Ubuntu 18.04 ja käytössä LibO 6.1.5.

Impress esityksissä voi periaatteessa käyttää 3D efektejä diojen vaihtuessa. Ne eivät kuitenkaan toimi Ubuntussa, vaikka saan ne toimimaan USB-tikulla olevassa LibO-portable ohjelmassa.

Liittyykö OpenCL tähän mitenkään?

Kun laitan asetuksista ruksin kohtaan "Salli OpenCL:n käyttö", niin pyydetään uudelleenkäynnistystä, mutta sen jälkeen ollaan kuitenkin samassa tilanteessa, eli OpenCL ei ole käytössä. Liittyykö tämä nyt noiden 3D efektien toimimattomuuteen?

12
Hei,

uudessa Ubuntu 18.04 kannettavassani näyttää siltä, että osa ohjelmista asentuu snap asennuksina ja osa taas on deb paketteja. Kone on Dellin virittämä Linux.

LibreOffice on koneella deb asennuksena versiona 6.0.7. Vilkuilin Ubuntun sovellusvalikoimaa ja huomasin, että siellä oli yksi LibO paketti, jota en ollut asentanut.

Yllätys oli aikamoinen, kun valikoiman tarjoama LibO oli snap paketti, uusin eli 6.2, ja asentui edellisen LibOn rinnalle.

Nyt on siis kaksi erillistä asennusta koneella samaan aikaan. Tuo uudempi snap ei kuitenkaan miellytä, sillä siinä ei ole mahdollista valita suomenkielistä käyttöliittymää eikä siinä ollut Voikkoakaan valmiiksi asennettuna.

Jatkan siis kirjoittamista deb versiolla.

Mutta varsinaiseen asiaan. Olen ihan pihalla näiden uusien asennustapojen kanssa. DELL Ubuntu näyttää oletuksena suosivan snap asennuksia. Minä taas haluaisin asentaa ohjelmat itse deb paketeista.

Voisiko joku vääntää rautalangasta, mikä ero näiden välillä on? Linkkejä opassivuille. Onko tämä snap nyt uusi normaali, joka on pakko hyväksyä?

 

13
Hei,

vaivaan teitä vielä yhdellä tyhmällä kysymyksellä, kun nuo edelliset ovat nyt ratkenneet. Ubuntussa on nyt käytössä 'tiedostot', joka on muuten OK, mutta senkansioissa alapalkkiin ei saa näkyviin tietoa vapaaolevan levytilan määrästä, eikä kansiossa olevien tiedostojen määrää. Erityisesti jälkimmäiselle ominaisuudelle olisi tarvetta.  Mistäs nämä saisi päälle?

14
Hei!

Olen tehnyt tänään tyhmiä kysymyksiä ja saanut jo kahteen vastauksia ja ratkaisut (Dropboxin asennus ja Gnome kalenterin synkrointi), niistä kiitokset.

Nyt pitäisi saada vielä Zotero toiminaan tässä uudessa ubuntu 18.04.2 ympäristössä. Jumitun ihan alkumetreille.

Koodia: [Valitse]
For Ubuntu, the tarball includes a .desktop file that can be used to add Zotero to the launcher. Move the extracted directory to a location of your choice (e.g., /opt/zotero), run the set_launcher_icon script to update the .desktop file for that location, and symlink zotero.desktop into ~/.local/share/applications/ (e.g., ln -s /opt/zotero/zotero.desktop ~/.local/share/applications/zotero.desktop). Zotero should then appear in your launcher.
Olen aikani hikoiltuani saanut kopioitua tiedostot tuonne /opt/zotero kansioon, mutta pidemmälle en pääse.

Kun klikkaan tuota "set_launcher_icon" tiedostoa, niin se vain aukeaa tekstieditorissa. Ei auta, vaikka laitan ominaisuuksiin ruksin, että salli avaaminen ohjelmana.

Aiemmassa Ubuntu Matessa muistaakseni sai hiiren kakkosnäppäimellä vaihtoehdon 'suorita pääkäyttäjänä', jolla homma ratkesi, mutta nyt en kerta kaikkiaan keksi kuinka tuo "run"  tällä uudella koneella toteutetaan.

15
Hei,

voiko Ubuntu 18.04 kalenterin synkronoita Google -kalenterin kanssa?

16
Hei,

vaihdoin Ubuntu Maten perus-Ubuntuun, tai se tuli valmiiksi asennettuna uudessa koneessa. Nyt on sormi vähän suussa, kun tämä näyttää aika valmiiksi tehdyltä, mutta myös sellaiselta ettei paljoa pääse itse säätämään.

Dropboxin yritin asentaa, mutta yritys kaatui alkuunsa.

Netistä löytyi selkeä ohje:
https://linuxconfig.org/how-to-install-and-integrate-dropbox-with-ubuntu-18-04-bionic-beaver-desktop

Mutta kun komensin:
Koodia: [Valitse]
sudo apt install nautilus-dropbox
Sain ilmoituksen, että moista pakettia ei ole olemassakaan.

Nyt pitäisi osata kertoa tälle uudelle Gnome viritykselle, että mistä se voi hakea tuon paketin ...

17
Ubuntu tietokoneissa / zoteron asentaminen
« : 10.01.19 - klo:21.13 »
Hei,

Zoteroa ei löydy Ubuntun paketeista, joten se täytyy asentaa Zoteron kotisivuilta löytyvästä paketista. Asennus neuvotaan näin:

"For Ubuntu, the tarball includes a .desktop file that can be used to add Zotero to the launcher. Move the extracted directory to a location of your choice (e.g., /opt/zotero), run the set_launcher_icon script to update the .desktop file for that location, and symlink zotero.desktop into ~/.local/share/applications/ (e.g., ln -s /opt/zotero/zotero.desktop ~/.local/share/applications/zotero.desktop). Zotero should then appear in your launcher."

Mielestäni toimin tuon ohjeen mukaan. Tosin tuon set_laucher_icon komennon jälkeen zotero.desktop tiedosto katosi tai muuttui Zotero -tiedostoksi (zotero ja iso Z kuvake).

Kun napautan tuota Z-tiedostoa Zotero kansiossa, avautuu valikko, jossa pyydetään luomaan profiili, että ohjelma voisi käynnistyä.
Mutta kun yritän luoda profiilin, niin saankin tämän:

"Profile couldn’t be created. Probably the chosen folder isn’t writable.
[Exception... "Component returned failure code: 0x80520005 (NS_ERROR_FILE_DESTINATION_NOT_DIR) [nsIToolkitProfileService.createProfile]"  nsresult: "0x80520005 (NS_ERROR_FILE_DESTINATION_NOT_DIR)"  location: "JS frame :: chrome://mozapps/content/profile/createProfileWizard.js :: onFinish :: line 194"  data: no]"

Oisko kukaan saanut asennettua tämän toimivaksi, eli mitä tässä nyt on mennyt pieleen?

18
Hei,

jatkanpa 18.04 kokemusten kertomista. Nyt huomasin, että yläpaneelista puuttuu äänenvoimakkuuden säätönäppäin. Vilkaisu englanninkielisille keskustelualueille kertoi, että sama ongelma aika monella muullakin. Mitään kunnollista ratkaisumallia en ongelmaan löytänyt.

Olisko kenelläkään tähän vinkkiä?

19
Hei,

18.04 käyttö etenee kohti uusia haasteita.

Nyt näyttää siltä, että en pääse muuttamaan tiedoston avaamisen oletusohjelmaa.

Ohjelmat ovat ne, jotka asetin oletuksiksi 17.10 päivityksessä ja nyt kun yritin muuttaa oletuksena avaavaa ohjelmaa, niin eipä onnistukaan. Ruksi pysyy siinä mihin se on asetettu, eikä sitä saa muutettua.

Tosi outoa.

20
Hei,

pitäisi viritellä ja tehdä yhtä sun toista Mate 18.04 asennuksen jälkeen. Virtuaalityötilat ovat olleet mulle tärkeitä, ytksi työ yhdessä työtilassa ja toinen toisessa. Aiemmin tämä toimi mainiosti. Näin alapaneelista suoraan, että muissakin työtiloissa on avattuna ohjelmia, ja kun avasin ohjelkmia ne avautuivat siihen  työtilaan jossa oli.

Mutta nyt ei.

Alapaneeli näyttää vain sen työtilan kuvakkeita, jossa ollaan. Ei siis aavistustakaan tämän perusteella mitä muissa työtiloissa.

Mutta vielä pahempaa. Olen työtilassa kaksi ja avaan kansion, niinb sepä pirkule avautuukin työtilaan yksi, jos se sitten erikseen pitää käydä siirtämässä työtilaan kaksi.

Työtilojen hallinta on siis surkeaa 16.04 verrattuna.

Enkä löydä tästä uudesta virityksestä paikkaa missä säädellä virtuaalityötiloja.

Jos sellainen on, niin osaako kukaan kertoa mistä se löytyy.

Siis: näytä kaikkien työtilojen kuvakkeet alapaneelissa. Avaa ohjelmat siinä työtilassa, jossa olet.
 

 

Sivuja: [1] 2 3 ... 12