Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Speedy G

Sivuja: [1]
1
On se tuskaa, etten äkkiä sanois. Nyt 4 kertaa yrittänyt ja aina sama tulos. Kaatuu koko helahoito. Tekis kyl mieli sanoo rumemmin.
Adpetiä oon graafisena käyttäny, mut mut .. hmmm .. *kaivaa haulikkoa*
Toinen kiva on System Settings ja sieltä näytön resoluution muutto. Vaatii pääkäyttäjätilan, mutta eipä siihenkään pääse käsiks. *nyt meinas jo lipsahtaa*
Tossa kattelin foorumilta linnei ja löysin yhen langan missä oli tota päivityksen vaikeutta, ja sieltä niit kikkoi käyttelin. Mut eipä tunnu vaan toimiva.
Oisko rautapuoles jotain mikä mättää. Radeon 9200, 1800+ Duron, MSI-emo joka ei tunnista muuta kuin prosessorin nopeuden, ei ite prossaa. Muistia on kyl varmasti riittävästi, giga.
 ??? ??? ??? ???

2
Laitealue / A-Link USB2.0
« : 30.11.07 - klo:10.40 »
eli tommonen USB-kikkare olemassa ja huomenna alkaa The Joulukalenteri telkasta, joka on AIVAN PAKKO saada nauhoitettua.
Ohjeita miten ton saisi toimimaan ja mieluusti softa millä saisin esim. EPG:n kautta nauhoituksen viikkottain toimimaan.
Muussa tapauksessa pistän kikkareen Windows-koneeseen ja kyttään joka päivä että se nauhoittuu.

3
Eli ongelma on siinä, että jos asennan Synapticilla (7.10 Ubuntu) jonkun softan, esim Konqueror, se asentuu suomen kieliseen Ubuntuun lontooksi. (Voi tätä elämän kurjuutta taas kerran). Samoin Firefox esim tänne kirjoittaessa luulee että olen lontoossa. Eli alleviivaa punaisella melkein kaiken tekstin.
Mistä mä saan muutettuu ton homman niin, että alkais homma toimia muullakin kuin jollain vähemistölontoolla ? Ei oikeen ole hallussa vähemmistökieli. Jotain tajuan, muuta menee liian monta sanakirjaa pilalle ennenkuin ymmärrän.
Sen tiedän, että osa softasta on enkuksi, mutta osa on suomennettu.

4
Ilmenipä tuossa "pieni" ongelma. Noita eri versioita ettiny ja kokeillut mikä olisi paras omaan koneeseen. Testattu Kubuntu 7.04 ja 7.01 sekä Ubuntu samat versiot.
Ja nyt sitten ilmeni mielenkiintoinen ilmiö. Eipä käy kai skandit salasanaan. Tai sitten erikosmerkit alkavat kiukutteleen. Tiijä sitten kumpi. Valittaa kirjautuessa väärää käyttäjätunnusta tai salasanaa. Ja molemmat on TAATUSTI oikein.
Eli kysymys kuuluu .. kummat on kielletty  ??? Mielestäni molempia pitäisi tietoturvan takia pystyä käyttämään.
ARRRRGGGGGHHH tätä elämän kovuutta  ;D

5
Laitealue / Canon iP6210D verkon läpi
« : 21.11.07 - klo:11.45 »
Eli auttakee tyhmää.
Ongelmana on se, että verkossa löytyy otsikon mukainen kirjoitin XP-koneen takaa. Ja haluaisin tulostella joskus sillä. No minähä reippaana  nuorena miehenä (keski-iän ylittänyt) alon illalla laitteleen sitä. Ja kuten arvata saattaa, ei se onnistunut.
Kirjoitin on jaettu verkkoon, mutta Ubuntu 7.06:ssa ei ole ajuria moiselle kummallisuudelle. HP 845c toimii serverin takaa nätisti. Ja serveriltä pystyy tulostamaan Canonilla.
Systeeminä on:

Windows 2003 Server asenettuna
- Active Directory
- File Server
- DHCP
- DNS
- Print Server
- Norton Virus Manageserver
- HP 845c tulostin

2x XP SP2 Toisessa Canon iP6210D tulostin ja HP5100c Scanneri

1x 1800 Duron 750Mt Ubuntu 7.06
Ja tää Ubuntu pitäs saada tulostaan Canonilla. Eli käykö esim joku toinen ajuri?  ::)

6
Eli tarina lyhykäisyydessään.
Kotona Aina eli hpo netin tarjoajana. Tulinpa sitten tyttöystävän luo Tampereelle läppäri kainalossa, mutta ei löydä verkkoa. Välissä on TeleWell-EA501 ADSL modeemi ja ping löytää sen, mutta DHCP ei anna mitään osoitetta. Mites löytäisin ton netin läppäriin.
Käyttisenä Xubuntu 7.04.
Jotain verkkoasetustahan se varmaan poisi muutettava, mutta mitä?

7
Asensinpa läppäriin Xubuntun. ja tarvitsee myöntää että olipa suoritus. Itse asennus kesti 2 tuntia. (Debian 4.0 alle tunti). Ohjelman (aiWan sama mikä) käynnistys kestää saman aikaa kuin tosimies juo korillisen kossua ja ehtii jopa krapulan potea. ARRRRGGGGHHH 
Tosin toi läppäri on aikaan höyrykoneet (IBM ThinkPad A21e, 10Gt, 128Mt), mutta Debian toimi kyllä nopeemmin. Antakaan vinkkiä mitä lennätän mäkeen turhana, nyyssejä kun pääsis lukeen ja sähköpostit kattoon ni oisin jopa tyytyväinen. Pelaamiseen ja toimisto-ohjelmiin on tehokkaammat koneet. 3D softaan taas ihan oma spesiaalikone, samaten valokuvanväärennökseen.
Nii ja mistä repot löytäs tohon ? Se listaus joka vörkkis ois kiva. Perjataina kun ei jaksa KVG:tä harrastaa ihan kauheesti.

8
Yleistä keskustelua / HAUSKAA VAPPUA
« : 30.04.07 - klo:18.08 »
toivottaa meidän kotiväki kaikille Ubuntu-foorumin käyttäjille.
PS. Silli on huomenna kuulemma parasta ennen aamiaista. Ettekä sitten jäädy. Yö on kylmä ja minihameet lyhyitä. Että sinne hameen allekkaan ei voi mennä lämmitelemään.
*hillitöntä naurua*

9
Ubuntu tietokoneissa / Verkottaminen
« : 30.04.07 - klo:13.46 »
Tulipa eteen "pieni" ongelma saada koneet verkkoon. Käytössä on Kubuntu Feisty, Debian 4.0 ja XP. Kaikki koneet on yhdistetty palomuuri/reitittimeen, ping löytää koneet, mutta mites saan ne toimimaan muuten. Jotain linkkiä esim. mistä vois hakee tietoo suomella.
Tai sitten rautalanka väännettynä oikeaan muotoon, että saan noi koneet juttelemaan muullakin kuin pingillä. Verkossa ei ole mitään serveriä, ja DHCP tulee ADSL-modeemilta. Sen jälkeen on Netgear-palomuuri, jossa koneet on kiinni.

10
Yleistä keskustelua / Miksi EI linux
« : 11.04.07 - klo:17.42 »
Syitä on muutama. Olen oppinut, että näytönohjaimet toimivat. Linuxissa se non vain unelma paremmasta tulevasisuudesta. Lisäksi se paketin metsästys jostain netin syövereistä. Huh Heijaa.
Dokumentaatio on ihan omaa luokkaansa. Ja kun kysyt jostain foorumista, saat 100 eri ohjaetta ja 10 000 linkkiä sivuille joista 10% toimii. Nekin Mandariinikiinaksi tai joku muu suomen kannalta eksoottinen kieli.
Enpähän jaksa istua koneen vieressä 24/7 että saisin seuraavan vuoden aikana EHKÄ tämän toimimaan.
Jos 150 erilaista distroa, jotka eivät ole yhteensopivia minkään kanssa julkaistaan, leikkiköön ne joilla on aikaa ja ikää hiekkalaatikolle.
Eli lyhyesti. Yli vuoden taistelun jälkeen siirryn kokonaan Microsoftin leiriin. Muutaman minuutin kuluttua tämä kone formatoidaan ja laitetaan XP sisään. Ainakin saadaan toimiva käyttöjärjestelmä.

Hyvää jatkoa kaikille toivoo SG

11
Laitealue / Ati Radeon 9200 SE toimimaan
« : 12.11.06 - klo:20.29 »
Vai onko se edes ilman insinöörin koulutusta mahdollista? Imutin Atin sivuilta jonkun .run pääteisen tiedoston joka ei nyt sita aukea millään.  ???
Eli saisiko rautalangasta ohjeet. Kiitos

12

Eli sarjassamme minä tein sen taas. Pönttö kyselee  ;D

Tossa säätäessä ja toimi verkko Win XP koneeseen, kone oli yön kiinni ja nyt ei löydy enää jaettuja kansioita. Winkoneesta on palomuuri alhaalla, ei apua. Ubuntukoneessa on sekä KDE että GNome työpöydät. Ja 6.06 versio.
Asennettu samba, samba-clinet yms. klikkeet. Oisko ideoita mikä mättää. Ja kuinka saan XP koneen kautta yhteyden Ubuntuun?

Toinen ongelma on Iomega Zip 650 CD polttava asema. Eli tommonen raahaa narusta koneesta koneeseen. USB liitännällä. Mites sen sais toimiin? Vai laitanko sovinnolla isän kannettavaan ?

Sarjassamme kolmas pikku juttu. GeForse2 piirillä oleva näytönohjain. Eiks siitä saa jollain lailla tietoo suoraan linuxin kautta, eli mikä piiri on sisällä. Jos vaikka oikeen 3D kuvaa yrittäs.

Avun kiitollisena vastaanottaen Speedy G

Jk. Ei kannata hermostuu, mulla on tyhmiä kysymyksiä vinot pinot kun tää Ubuntu alkaa olla enemmän ja enemmän käytössä  ;D

13
Asentaminen ja käyttöönotto / Ubuntu serveriksi
« : 07.09.06 - klo:20.56 »
Ja taas sarjassamme tyhmiä kysymyksiä  ;D Mulla on Ubuntu ja Kubuntu 6.06 asennuslevyt, Sliippareita lainatakseni tästä lähetään. Semmonen ero niissä on että Kubuntussa on serverin asennusmahdollisuus aloitusvalikossa, Ubuntussa ei. Eli onko oisko toi lisätty pikkasen myöhemmin päivitettyyn levyyn?
Sais taas kiroilla urakalla ja pelotella varikset tontilta.  ;D
Ja paljonko sillä on eroa kumpi distro pyörii alla?
 

14
Ubuntu tietokoneissa / ntfs-levyjen liittäminen
« : 21.08.06 - klo:03.21 »
Tossa oon lukenu ja pähkäilly kuinka ntfs-levyt sais näkymään Kubuntun 6.06:ssa jatkuvasti. Vaikka täältä löysin jonkun sudo-loitsun (sudo mount /dev/hdb6 /media/windows/ -t ntfs -o nls=utf8,umask=0222) eipä toikaan toiminu.

Eli voisiko joku vääntää rautalangasta sen koko homman. /etc/fstab aukesi kyllä mutta miten kun käyttää pelkillä käyttäjän oikeuksilla, eihän sitä saa tallenettua.

Liitettävät osiot olisivat Hda1, Hda5, Hda6 ja Hda7.

Vai laitanko SuSen takaisin. Se sentään toimi.

15
Laitealue / IBM A21e ja IRDa
« : 30.03.06 - klo:16.48 »
Eli pitäis saada toimimaan tossa läppärissä, mut kuka kertoo mikä helvatan softa sinne pitää ajaa *censored*.
Alkaa pikkasen ottaa pattiin kun ei tiedä mitä mikäkin ohjelma tekee. Siinähän arvailet ja ihmettelet. *ärrr*.
Käytössä Kubuntu ja KDE.
Ps. Lontoo ei taivu, luen sujuvasti mut en ymmärrä mitä luen  8)

Sivuja: [1]