Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Bularthip

Sivuja: [1]
1
Multimedia ja grafiikka / Ubuntu & AMD ATI
« : 26.11.11 - klo:14.05 »
Mainittakoon että olen uusi / vähän käyttänyt Ubuntun käyttäjä.

Ongelmana lienee näyttis. Kaikki HD videot, kuten 720p youtubeklipit ja leffat pätkii ihan hyvällä mallilla. Gnome välkkyy, pätkii ja sen menut katoilee eikä mitään voi tehdä.

HD leffoissa ja youtubevideoissa siis tuntuu että FPS olisi tyyliin 15-20, mikä vaikuttaa aika rankasti videon katsomiseen.
Gnomessa animaatiot pätkii ja välkkyy ärsyttävästi, sekä kun muutaman minuutin tota aina käyttää niin kaikki menut katoaa ja aina on pakko forcebootata kone, kun en siitä muuten poies pääse.

Tahtoisin kovasti päästä käyttään Gnomea normaalisti, enkä enään haluaisi swappailla W7 ja Ubuntun välillä aina kun haluan kattoa leffan tai jotain sarjaa. Tällähetkellä käytän Gnome Classikkia.

Windows -käyttiksillä ei ole mitään ongelmaa. Uusimpia pelejäkin voi pelata näyttävillä asetuksilla, eikä leffoissa ole koskaan ollut ongelmaa.

AMD Ati Radeon HD 5770, Asuksen valmistama
Intel E8500 2core 3,18GHz

Asensin uusimmat ajurit mitkä AMD:n sivuilta saa, eikä siltikään mitään.
Käytän Ubuntu 11.10 -versiota.

Jos kaikki toimii laitteistolla Windows -käyttiksillä, miksei Ubuntulla/Linuxilla. Onkohan vika ajureissa ja voinkohan mitenkään korjata asiaa?

2
Hei,

oon tässä nyt viikon verran käyttänyt Ubuntua. Kerta on kokonaan uusi Linux-pohjaiselle käyttikselle, aina on ollut Windows alla. Nyt palo hermo Windowsiin ja asensin Ubuntun. Kovasti olen tykännyt mutta muutama juttu ihmetyttää.

Kun käynnistän Rytmilaatikon, miksei se näytä biisilistoja ennen kuin avaan Kovalevyn sijainnin? Pitääkö Ubuntussa tavallaan avata kovalevy manuaalisesti ennen kuin tietoja sen sisällä voidaan käyttää? Sama homma Kansioissa jotka olen jakanut verkossa. Kun katsomme toiselta koneelta leffoja, jotka olen jakanut verkossa, täytyy käydä kovalevyn kansiossa ennen kuin jaettuun kansioon pääsee käsiksi.

Molempiin tapauksiin liittyy myös yksi probleema. Musiikkia kuunnellessa tai leffojen/sarjojen katselun aikana äänen ja kuvan laatu kusee jotenkin, tuntuu kuin tiedostoja ei voitaisi hakea sillä ääni ja kuva särisevät, katoilevat, ilmestyy ylimääräistä vinguntaa ja vikinää ja ölinää,  laatu muuttuu aika ufomaiseksi. Yleensä kun ongelma ilmenee, käynnistän koneeni uudelleen ja jatkan hommiani.

Sivuja: [1]