Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - JaniAlander

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
4
No niin tulipa pari päivää sitten hyvin palvellut Kubuntu 16.04 vaihdettua tähän uudempaan versioon, koneen tallennustilan järjestelyn yhteydessä. Tähän asti pyörinyt ongelmitta ja antanut hyvän vaikutelman itsestään. Läppärillä perus-Ubuntu jotta tulee Gnomenkin kanssa puuhattua.

Ekan kerran huomannut että tuo Baloo ei jumita koneen toimintaa mateluksi alkuskannauksen aikana. Vihdoin ja viimein saatu asiat pelaamaan.

9
...toimii juurikin sillä tapaa miten olen jo tottunut näiden toimivan. Eli ei toimi lainkaan. Avaa blankon ikkunan ja jää ihmettelemään sitten syntyjä syviä kun pitäisi listata ne release-notet. Mahtaakohan muilla olla samaa ongelmaa.

13
...nyt lakkaa binäärien ja skriptien ajo tiedostonhallinnasta: https://www.omgubuntu.co.uk/2018/05/nautilus-remove-ability-launch-binaries-apps


Missähän vaiheessa poistetaan kyky avata tiedostoja tai ylipäätään listata niitä :D

14
Yleistä keskustelua / Ubuntu 18.04 testissä
« : 14.05.18 - klo:13.33 »
Testailinpa sitten tosiaan ihan perus-Ubuntua virtuaalikoneessa. Oma fiilis sen pohjalta: Nopea jopa virtuaalikoneessa. Tyylillisesti tunnistaa Ubuntuksi. Gnome 3:sta en edelleenkään pidä, Unity oli mun mielestä parempi, siitä jopa oppi pitämään pienen totuttelun jälkeen, mutta no se ajaa asiansa. Telakan toimintatapa verrattuna Unityyn ärsyttävä. Siinä missä Unityssä pystyi piilottamaan telakan niin, että se tulee esiin vietäessä hiiri ruudun äärilaitaan, Tontussa ei tule. Ihan pakko pistää se ylimääräinen klikkaus sinne Activities näkymään. Pikku juttu, mutta huononnus. Tiedostonhallinta on minimalistinen mutta no tarviiko siihen tosissaan enemmän kilkkeitä.

Saatanpa antaa tuolla mahiksen ja kokeilla ihan fyysisellä raudalla. Ei paha.

Seuraavaksi menee uusin Kubuntu testiin.


15
Rätiseekö ääni, varsinkin videoita toistettaessa? Mikä neuvoksi? No tää toimii /etc/default/grub tiedostoon muokkaa rivi GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash" muotoon GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash radeon.modeset=0" ja kas kummaa jo loppuu rätinät.

Ja juu sudo update-grub.

17
Elikkästen ystävän Windows pöytäkone kehitti mielenkiintoisen ongelman tässä taannoin. Hän oli mokkulan pitkään asiasta valitettua mennyt ja päivittänyt sen firmwaren, tämän jälkeen Windows pöytäkone sitten lopetti pääsyn suurelle osalle verkkosivuista. Win läppärillä pääsee.

No minä tiedän mikä on vikana, pöytäkoneessa mainittu mokkula mökkylä muodostaa yhteyden USB:n kautta ja jostakin kumman syystä firmispäivityksen jälkeen laite on sitä mieltä, että kaapelin kautta ei tarviikaan ipv4 pääsyä antaa. Ainoastaan ipv6. Wifin kautta tarjotaan täysi palvelu. Käyttiksen puolelta on katottu, että kaikki on kunnossa, eli ei varsinaisesti Windows ongelmakaan. Jotta homma menee vielä monimutkaisemmaksi, pöytäkoneelta luonnollisesti ei pääse mokkulan asetussivulle. Ja Wifin kautta pääsee, mutta vaikka salasanoja ei ole muutettu Elisan tarjoamat oletussalasanat eivät toimi. Noo ystäväni vei sitten mötikän Elisalle vikaselosteen kera. Sai tilalle toisen samanmallisen mokkulan, joka kas kummaa käyttäytyy aivan samalla tavalla. Asia mikä nyt sitten pistää miettimään, että kyse lienee uuden firmiksen OMINAISUUDESTA eikä viasta.

Tässä nyt sitten on pari vaihtoehtoa, yksi on rahaa tuhlaamaton, eli meikällä on ylimääräinen wifi-reititin, minkä välityksellä vois ottaa yhteyttä mokkulaan pöytäkoneesta, toinen on sitten ostaa wifikortti tai dongeli pöytäkoneeseen.

Mutta onkos kukaan muu tämmöiseen hauskaan törmännyt?

18
Poistaen lähes kaiken musiikin youtubesta suomalaisten (ja tämä ei kata pelkästään suomalaisia esiintyjiä) ulottuvilta. Liekö käynyt niin, että ollaan yritetty neuvotella sitä vanhaa sopimusta Googlen&Youtuben kanssa uusiksi, ja käyty niin ahneiksi, että Google on todennut: "Pitäkää tunkkinne".

Edit. Vielä päivitystä: Näyttäis että teostomafioilta on tainnut mennä botti villiksi. Estoon on mennyt mm. kamaa joka ei ole musiikkia alkuunkaan, kunhan vaan on videon nimessä viittaus johonkin artistiin. Ja artistien omiakin kanavia yms. No ei sitä suomalaisten pidä mitään semmoisia kuunnella. Ainakaan ilman asianmukaisia lunnasrahoja Teostolle.

19
Yleistä keskustelua / Apple "pikkaisen" mokasi...
« : 29.11.17 - klo:18.08 »
...eli miten helpotetaan root-kirjautumista oikein kunnolla:

https://yle.fi/uutiset/3-9953899

Lyhyestä virsi kaunis, klikkailee kirjautumisnappia riittävän kauan ja pääsee läpi ilman salasanaakin :)

Sivuja: [1] 2 3 ... 8