Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - hamis53

Sivuja: [1]
1
Olen viritellyt systerille Ubuntu (9.04) läppäriä. Hänellä oli aiemmin käytössä Ubuntu pöytäkoneella. Kun hänellä on pahasti liikuntarajoitteita, ajattelin laittaa ADSL-modeemin/kytkimen perään tulostimen.
Läppäri on kytketty pääasiassa wlanin kautta tähän systeemiin. Kirjoitin on samassa huoneessa ADSL-modeemin kanssa. Alkuun kokeilin käyttää HP:n JetDirect-purkkia, mutta en saanut tulostusta sen kautta toimimaan. Purkki löytyi verkon kautta ja sen asetukset pystyi määrittelemään, mutta tulostus ei "mennyt lävitse".

Olen käyttänyt aiemmin työssä kyseisiä purkkeja varmasti kymmeniä, eikä niiden kanssa Wintoosassa ollut mitään ongelmaa. Läppärissä on myös dual-boot ja kokeilin tulostimen määrittelyä Wintoosaan. Aluksi tulostus ei toiminut siinäkään, mutta nyt kokeilin kotonani TP-Linkin TL-PS310U purkkia, jossa usb2-liitäntä, (tässä HP:n purkissahan on LPT- (Centronics-) kaapelia varten portti). WXP:ssä tulostusasetuksiin sai vaihdettua tulostusjonon protokollan Raw:sta LPR:ksi. Tällä keinolla sain siis wintoosassa tulostuksen toimimaan, mutta Ubuntussa enkä esim. Mintissä ole keksinyt keinoa tähän ongelmaan. En linuxissa ainakaan löytänyt paikkaa mainittujen protokolla-asetusten muuttamiseen.

Vähän samantapaista ongelmaa on joskus täällä pähkäilty D-Linkin purkin käytön suhteen. Siitäkään en tähän ongelmaani löytänyt ratkaisua.

Onko kellään tietoa esim. tuollaisen HP 300x JetDirectin yhteydessä tehtävästä asetuksesta. Tulostin on vanha HP Laserjet 1200 Series, jossa on siis sekä Centronics- että USB-portit. Valitettavasti ei integroitua RJ-45-porttia.

-hämis-

2
Moi,

olen muutaman illan veivannut Ubuntu 5.10:n asentelun kanssa ja asennus kyllä näyttää menevän lävitse siihen saakka, kun kone pitäisi käynnistää uudelleen. Tämän jälkeen mennäänkin sitten taas Windowsiin (XP Pro)...
Apparaatissa on yksi SATA-levy, joka on osioitu kahteen osaan ja molemmat ntfs:iä. Toinen fyysinen levy on liitetty SATA/IDE-adapteriilla. Lisäksi koneessa on vielä yksi IDE-liitäntäinen levy DVD-aseman kanssa samassa kaapelissa.
Useiden kokeilujen ja ohjeiden tavailujen jälkeen olen ollut ymmärtävinäni, että 5.10-versio ei osaa luoda käynnistystiedostoja ntfs-osiolle. Kun tätä aikaakin tahtoo olla rajallisesti, en ole vielä saanut selville, kuinka rompulta saadaan konhe buutattua niin, että käytetään sinne toiselle SATA-levylle asennettua Ubuntua?
Enpä ole löytänyt apua myöskään siihen, kuinka saadaan luotua buuttikorppu. Aikaisemmissa Linux-versioissa, joita olen joskus kokeillut, ei k.o. korpun tekeminen ole ollut lainkaan ongelmallista, päinvastoin asennuksen aikana on jopa kysytty, haluatko luoda käynnistyslevykkeen... Joku tuolla aikaisemmin kyseli levykkeen teosta, saamatta kuitenkaan minkäänlaista vastausta;)

-hamis53-

Sivuja: [1]