Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - avanti

Sivuja: [1] 2 3
1
Ubuntu tietokoneissa / Operan päivityksestä
« : 07.10.22 - klo:00.09 »
Onpas Operan päivitys mennyt oudoksi. Ennen latasin työpöydälle deb-tiedoston, jota klikkaamalla asentui uusi versio (kun ensin olin poistanut vanhan). Nyt deb-tiedosto vain purkaa tar-paketteja joista purkautuu läjä tiedostoja, työpöydälle tietysti. Ei hajuakaan mikä niistä varsinaisesti asentaa Operan uuden version.

Työpöytä pitäisi myös pysyä siistinä, ei mitään ylimääräisiä tiedostoja sinne. Puuttuuko minulta nyt jotain?

Kun en hyväksy tällaista niin poistin kaikki pysyvästi tekemättä mitään. Saatan olla niin radikaali.

ML

2
Ubuntu tietokoneissa / Päivityksestä versioon 22.04.1
« : 24.08.22 - klo:23.58 »
Tulipa minullekin ilmoitus päivityksen hallinnasta, että voin päivittää nykyiseen versioon. Päivitin ja onnistui sinänsä oikein hyvin, niinkuin aina. Nyt vain Cairo-Dock ei toimi, eikä myöskään Brave-selain käynnisty kuin alkuun mustalle sivulle, jossa lukee virheilmoitus:

RESULT_CODE_INVALID_SANDBOX_STATE

Todella harmi, kaksi hyvää ohjelmaa. Cairo-Dock varsinkin siksi, että sillä saa näppärästi työtiloja käyttöön, ettei kaikki ole yhdessä "kasassa". En tiedä että kannattaisiko kokeilla poistaa ja asentaa nämä ohjelmat? En muutakaan keksi.

ML

3
Cairo-Dockissa pitäisi olla myös ihan hyvän näköinen kello, mutta eipä löydy. Myös esimerkiksi Ohje-nappi ei toimi, ja jotain muutakin pientä. Puuttuukohan minulta nyt jotain?

ML

4
Selvisi itsestään miksi Thunderbirdin ja Clipit ohjelmien pienoiskuvakkeet toimivat epävakaasti oikeassa yläkulmassa. Johtuikin Thunderbirdistä! Viimeisimmän Thunderbirdin päivityksen jälkeen tästä ohjelmasta ei tule enää kuvaketta, mutta Clipit-ohjelman ratkaisevasti toiminnallinen kuvake pysyy nyt vakaasti oikeassa yläkulmassa.

Samoin Thunderbird käynnistyy nyt todella nopeammin, mutta uusista posteista ei tule mitään tietoa mihinkään ennenkuin avaa ja katsoo. Vasempaan ohjelman käynnistimeen ei tule enää punaista täplää jossa lukee uusien postien määrä. Toki käynnissä olevan Thunderin punainen pilkku tulee. En voi myöskään poistaa turhia posteja suoraan ohjelmasta. Pitää siis sen verran käyttää siihen tarkoitukseen selainversiota.

Kesken istunnon tuleva uusi posti näyttää sentään tulevan ilmoituksiin ylhäällä kellon vieressä.

ML

5
Tulipa minunkin päivitettyä versiosta 16.04.5 tähän 18.0.1 versioon komennolla do-release-upgrade. Päivitys onnistui jälleen oikein hyvin.

Tämä uusin distro näyttää olevan vähän riisuttu edelliseen versioon verrattuna. Ei muuta uutta taustakuvaa kuin tuo punainen jossa on majavan piirros!? Taustakuvaksi jäi se mikä  sattui olemaan aikaisemmin. Täytyy siis alkaa etsimään uusia taustakuvia.

Asetuksista löytyy ihmeen vähän asiaa, oikeastaan samat kuin "Tietoja tietokoneesta" edellisessä versiossa. Ohjeita ei näytä olevan, paitsi kuvaus ihan ensimmäisellä käynnistyksellä. Olisi hyvä nähdä listaus näppäinohjauksista. Ainakaan Alt+hiirellä kiinni mistä kohtaa tahansa ohjelmaa ja siirtämään vapaasti ei näköjään toimi. Ctrl+Alt+0 sentään pienentää ohjelman pois näkyvistä. Pitäisikö olla jokin tweak-ohjelma?

Nyt en ainakaan Chromium ja Opera selaimella saa auki valikkoriviä. Eivät vaan taida olla vielä ihan yhteensopivia tämän distron kanssa? Harmi - Chromiumissa oli Sivuhistoriassa kätevästi myös useimmin käytettyjä sivuja. Sentään Firefoxilla ja Thunderbirdilla A+ sopiva kirjain toimivat. Siis esim. Alt+M avaa Muokkaa valikon ja koko valikkorivin.

Kauankohan nyt kestää ettei katseeni enää harhaudu oikeaan kulmaan, kun katson kellon aikaa. Nythän se on keskellä yläpalkkia.

ML

6
Mikähän tässä nyt on, kun viime torstaina maikkarin Formula 1 videopätkät lakkasivat toimimasta? Tulee vain virheilmoitus "An error occured when loading the player. Plese rewiev your connection settings and try again".

Mitään muuta ei ole tapahtunut, kuin että Linuxin kernel päivittyi samalla päivällä. Nyt on tässä 16.04.3 LTS:ssä kernelversio 4.4.0-95-generic (x86_64).

Näkeehän nuo  videot älypuhelimella, mutta olisihan se mukava katsoa niitä isolta näytöltä. Toisaalta jääpähän pakkomainokset näkemättä, ja F1-uutisten luku nopeutuu.

ML

7
Mikähän olisi ilmainen (ja sellaisena pysyvä) Microsoft OneDriveä vastaava, jolla voisi katsoa ja ladata kuvia puhelimelta myös tietokoneelle?

Ostin uutukaisen Nokia 5 puhelimen. USB-johdolla näen Nokian sisällön myös Nautiluksella, kuvatkin löytyi ja voin jopa nimetä järkevästi kuvat puhelimeen, mutta en voi kopioida kuvia tietokoneen kiintolevylle. (Yllättäen en löytänyt puhelimesta kuvan uudelleen nimeämistä.) Googlen tililläkään se ei käy. Microsoft OneDrivellä se onnistuu, mutta siihen ei paljoa mahdu ellei maksa.

Haluan nähdä kunnolla millaisia kuvia saan otettua. Postikortin kokoinen näyttö on pieni, verrattuna syliin mahtuvaan näyttöön.

ML

8
Mitähän tämä nyt oli, kun yllättäen näyttö ei tunnistautunutkaan käynnistettäessä? Onnistui vasta kun käynnistin uudestaan shift-näppäin pohjassa. Mielestäni kernelkään ei päivittynyt kun pc oli edellisellä kerralla päällä. Näyttö on Acer P203W 20" LCD 16:10 näyttö 1680 x 1050 resoluutiolla. Esillä käynyt 4.3 näyttö olikin aivan hirveä. Ei siis mitään uusimpia näyttöjä, sinänsä, mutta sama se mitä sillä yritti tehdä.

ML

9
Onpa tämä vaikeaa löytää hakemalla hakea  se ohje, jossa malmilandia kertoi jostain xpi-tiedostosta jossain, jolla Firefoxin Voikko lisäosan saa käyttöön! Ei ole pitkääkään aikaa siitä.

ML

10
Nyt en ymmärrä ollenkaan mistä kiikastaa. Virtual Moon Atlaksen download-sivulla on selkeät ohjeet asennuksesta Linuxiin, mutta ei. Kopioin sivulta päätteeseen komennon "tar xf virtualmoon-6.0-linux.tar",  mutta herjaa että "Toimintoa open ei voi suorittaa: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole."

Kyllä varmasti on ja kokeilin sekä Lataukset että Työpöydältä. Kokeilin myös kirjoittamalla sudo komennon kärkeen, mutta sama tulos.

Sitten kokeilin purkaa tiedosto käsin tekemällä ensin hakemiston "Virtualmoon" kotihakemistoon, ja nyt onnistui asennus tuon sisälle asentuneeseen viralliseen Virtualmoon hakemistoon "sudo ./vmapro_install.sh". Sitten piti asentaa päivitystiedosto samaan tyyliin, mutta eipä onnistunut! Oikeudet puuttuivat. Ei tämä ennen näin vaikeata ole ollut.

Tämä on minulle tärkeä ohjelma, joku Seamonkey tai Opera ovat sivuseikkoja ja minulla on aina ollut käytössä Virtual Moon Atlas. Nytkin latasin lähes 20 osaa siihen, eikä se riitä. Loppujen lopuksi ohjelma renderöi kuun kuvan neulan terävästi.

ML

11
Otanpa pitkästä aikaa käyttöön Seamonkey ohjelman, joka on enemmän kuin selain, ja vaikutti laadukkaammalta kuin Firefox.

Tuli *tar.bz2 paketissa, ja pääsin asennuksessa niin pitkälle sudoilemalla ja chmod komentoa kokeilemalla, että hakemistosta /usr/local/seamonkey2 on nyt suoritettava tiedosto seamonkey.

seamonkey2 hakemiston oikeudet ovat nyt omistajalle root luo ja poista tiedostoja, ryhmälle root listaa, luo/poista, ei pääsy ja muille ei mitään.

Nyt pitäisi päästä käyttämäänkin sitä ohjelmaa tavallisena käyttäjänä (ylläpitäjän käyttäjätyyppinä). Tuo chmod komento tuntuu hankalalta.

ML

12
Harmittaa kun Thunderbird ei nykyään enää ilmoita uusista maileista vaihtamalla väriä yläpalkin kirjekuoren kuvakkeeseen. Siinä täytyy olla bugi, mutta sille ei kai voi mitään?

ML

13
Mitähän ihmettä nyt onkaan tapahtunut! Tänään yllättäen langaton näppis ja hiiri ei toimi Ubuntussa. Näyttöön tulee ruutu jossa lukee "Järjestelmäohjelman ongelma havaittu. Haluatko ilmoittaa ongelmasta nyt?" Tästähän en pääse eteenpäin kuin sulkemalla koneen virtanapistaan. Biossiin kyllä pääsen ja toimii siellä.
Muuta en keksi kuin että olisko kerneliin tullut päivitys, joka nyt minulla aiheutti tällaisen outouden? Tulin laittaneeksi päälle asetuksen joka lataa ja asentaa tärkeät turvapäivitykset automaattisesti.
En tiedä millä funktiolla Grubin listan saa näytölle, josta valitsemaan edellinen kernel, jos nyt siitä on kysymys.

ML

14
Otsikko kertoo asian. Asensin 64 bittisen deb-paketin Google Earthista, ja se käynnistyikin ensimmäisellä kerralla päätteeltä ja toimi hyvin, mutta ei enää sen jälkeen. Muistaakseni ainakin Ubu 10.03 ajalla tämä käynnistyi ihan hyvin, joten tällä käynnistymättömyydellä lienee jotain tekemistä Unityn kanssa? Jotain loopbackista ainakin herjasi päätteellä, rivi varoituksia ja puuttuvista URL-osoitteista.

Oliskohan näistä käynnistysyrityksistä jäänyt tietoa johonkin tiedostoon?

ML

15
Olin kuukauden matkalla, jonka jälkeen pitkään palvelleessa tietokoneessa jokin on sanonut työsopimuksensa irti. Ei enää käynnisty, ensin tavalliseen graafiseen Ubuntuun, ja siitä vaan huonoten. Ei enää käynnisty mihinkään, eikä saa sammutettuakaan kuin vetämällä sähköjohto irti.

Onhan tuo kone ollut jo pitkään käytössä, ja sainkin sen käytettynä kuvankäsittelystä. Näytönohjaimen olen joutunut vaihtamaan. Nykyään netti on koneesta johtuen selvästi hitaampi, kuin esim tällä kirjaston koneella. (Älypuhelin ja televisio teräväpiirrolla kuitenkin toimivat erinomaisesti netin kautta.) Käskykanta vanhentunut ja viime aikoina BIOS ei löytänyt näppistä jonka Ubuntu kuitenkin otti käyttöön.

Ilmeisesti olisi helpointa ostaa uusi tai uudempi kone, jossa olisi Ubuntu Linux valmiina, mieluimmin LTS-versio.

ML

16
Ubuntu tietokoneissa / yle-dl ja Launchy ei nyt tallenna
« : 25.02.15 - klo:23.29 »
Kas vain, yle-dl komentoriviltä ja Launchy Firefoxilla hiiren oikeanpuoleiselta menulta ei enää imuroinutkaan tv-ohjelmaa niinkuin ennen. Kopsaan tähän mitä päätteeseen tulostui yle-dl komennon jälkeen:

Koodia: [Valitse]
~/Videot$ yle-dl http://areena.yle.fi/tv/2259939
yle-dl 2.2.1: Download media files from Yle Areena and Elävä Arkisto
Copyright (C) 2009-2014 Antti Ajanki <antti.ajanki@iki.fi>, license: GPLv2
Dok: Sepideh-2015-02-19T22:00:05.flv exists, trying an alternative name
Subtitles saved to Dok: Sepideh-2015-02-19T22:00:05-1.fin.srt
Subtitles saved to Dok: Sepideh-2015-02-19T22:00:05-1.swe.srt
Output file: Dok: Sepideh-2015-02-19T22:00:05-1.flv
RTMPDump v2.4
(c) 2010 Andrej Stepanchuk, Howard Chu, The Flvstreamer Team; license: GPL
Connecting ...
WARNING: HandShake: Type mismatch: client sent 6, server answered 9
INFO: Connected...
ERROR: rtmp server sent error
ERROR: rtmp server requested close

Jos tuo kertoisi syyn.

ML

17
Turhauttavaa, kun tietääkseni komento sudo apt-get autoremove && sudo apt-get autoclean pitäisi poistaa vanhempia kerneleitä, mutta eihän se sitä näytä tekevän kuitenkaan. En ole koskaan tarvinnut valita vanhempaa kerneliä käynnistykseen, nyt viimeisimmän päivityksen jälkeen niitä näyttää olevan sievä pino, eikä mitään poistunut tuolla komentorivillä.

Pitäsiköhän sittenkin alkaa poistamaan niitä Synapticilla manuaalisesti ja työläästi, vai olisiko sittenkin jokin komento tai komentorivi jolla homma onnistuisi tehokkaasti? Vain korkeintaan muutaman viimeisimmän saisi säästää periaattenkin vuoksi.

Tämä siis Ubuntu 14.04.llä.

ML

18
Virtual Moon Atlashan tulee osissa tgz-paketteina. (Niitä on monia ja ottaa mitkä haluaa.) Purin ne väliaikaiseen hakemistoon virtualmoon2 kotihakemistossa, josta ne asensin komentoriviltä. Asennus sujui onnistuneesti, ja kaikkien muiden kuvien, tekstuurien ja itse ohjelman väliaikaisten tiedostojen poisto onnistui myös kiltisti, mutta Pic du Midi observatorion kuvat ei. Sinänsä aivan tavallisia jpg-kuvia, ei mitään erikoista. Näiden kuvien oikeudet ovat omistajalle ja ryhmälle rw- ja muille r--

Yritin muuttaa oikeuksia komennolla chmod 760 -R virtualmoon2, jonka pitäisi antaa omistajalle kaikki oikeudet tästä hakemistosta ja sen sisällöstä, mutta ei onnistunut sekään. Nyt vievät turhaa tilaa kiintolevyllä, kun kerran asennus onnistui ja kaikki toimii ohjelmassa.

En tiedä sitten pitäisikö minulla olla täydet eli root oikeudet chmod -komennonkin suorittamiseen? En edes tiedä onko se vieläkin mahdollista, joskus ennen annoin itselleni mahdollisuudet sellaisiinkin oikeuksiin, mutta en enää muista miten se tehtiin Ubuntussa.

ML

19
Nyt loppui voimat tässä asennuksien vääntämisessä ja Pipelightin sekä Windowsin flashin asentamisohjeiden hakemisessa täältä.

Eli kun joku antaisi uudestaan ohjeet yllä mainittujen asentamisessa. Tämä kun on yksi lukuisista asennuksista 14.04:ään päivityksen jälkeen puhtaalla asennuksella.

ML

20
Tulipa päivitettyä 14.04 LTS versioon puhtaalla asennuksella juuriosioon. Melkein kaikki meni uusiksi, mitä nyt varmuuskopioita pystyin käyttämään hyväksi. Stellariumin asennus PPA:sta, mutta nyt siihen ei tule tähtiä, ei kuuta eikä ilmeisesti muitakaan taivaankappaleita. Olisiko kellään apua nyt tällaiseen pahaan ongelmaan?

Ainakaan flash ei toistaiseksi toimi, ennen kuin asenteluni etenee Pipelightiin asti, mutta en usko että tämä olisi syyllinen. Ei 12.04 versiossakaan flash aina toiminut vaikuttamatta mitenkään Stellariumiin, ja sen päivityskin PPA:sta toimi ihan hyvin.

ML

Sivuja: [1] 2 3