Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - vimme

Sivuja: [1]
1
Ubuntu tietokoneissa / mountit katosi, nautilus rikki?
« : 11.01.09 - klo:19.58 »
Kun laitoin usb-kovon kiinni koneeseen, huomasin että jossain on jotain vikaa kun se ei mounttaannu automaattisesti. Windows osiot ovat kadonneet Sijainnit valikosta, samoin kotikansion oikeanpuoleisesta valikosta.

Sijainnit -> Tietokone antaa seuraavan herjan: Kohdetta "computer:" ei voi näyttää. Nautilus ei voi käsitellä computer:- sijainteja.

Roskakoriin jos yrittää kurkata sanoo herja: Kansion sisällön näyttäminen ei onnistu. Valitettavasti ei voitu näyttää koko kohteen "trash" sisältöä: Toiminto ei ole tuettu

Mikä meni rikki, on nää ennen toiminu?

Fstabissä näkyy sda3 ja sda5 kohdissa windows-osiot.

2
Yleistä keskustelua / eRepublik - selainpeli
« : 28.09.08 - klo:13.34 »
Lyhemmittä puheitta: http://wiki.erepublik.com/index.php/Tutorial

Peli on vielä beta-vaiheessa, eSuomi on eNorjan vallan alla, joskin eSuomella on enemmistö hallituspaikkoja ja itsenäistyminen näyttää todelta. Nyt tarvitaan lisää eSuomailaisia peliin mukaan nostamaan eSuomen taloutta ja voimaa ylöspäin.

Peliin pääsee kutsusysteemillä, jokainen uusi pelaaja saa viisi kutsua. Minulla 4 jäljellä jos kiinnostuneita on, laittakaa email osoitetta kehiin ja laittelen kutsuja tulemaan.

EDIT: 1 kutsu jäljellä. www.erepublik.fi on pelin suomikommuunin fooru josta löytyy aloitteiljan ohjeita ja muita neuvoja peliin.

3
Muutaman vuoden tauon jälkeen palailen takaisin Ubuntun pariin kun rauta on taas Linux yhteensopivaa. Osaaminen taas pahasti hukassa, joten apua tarvittais.

Tietokoneen käynnistämisen jälkeen Compiz toimii ihan normaalisti, mutta kun komennan terminalissa:
metacity --replace

Ja tämän jälkeen takaisin Compiziin:
compiz --replace

suoltaa terminal seuraavan litanian:
Koodia: [Valitse]
Checking for Xgl: not present.
Detected PCI ID for VGA: 01:00.0 0300: 10de:0402 (rev a1) (prog-if 00 [VGA])
Checking for texture_from_pixmap: present.
Checking for non power of two support: present.
Checking for Composite extension: present.
Comparing resolution (1280x1024) to maximum 3D texture size (8192): Passed.
Checking for nVidia: present.
Checking for FBConfig: present.
Checking for Xgl: not present.
Starting gtk-window-decorator
/usr/bin/compiz.real (video) - Warn: No 8 bit GLX pixmap format, disabling YV12 image format

Terminaalin sulkemisen jälkeen ikkunoista katoaa reunat. Compizin advanced settingseissä ikkunoiden reunat optio on ruksattu, ja sen rukkaamisella ei ole mitään vaikutusta tilanteeseen. Missä vika?

4
Ubuntu tietokoneissa / Ongelma Gnomebakerin kanssa
« : 16.08.05 - klo:22.07 »
Kun yritän poltaa mp3sia levylle tulee heti alkuun error jossa sanotaan että /media/cdrom0 ei löydy.

CD/DVD-asema näkyy järjestelmässä, tyhjän levyn kun laittaa sisään niin sekin näkyy että on tyhjä. Mutta ei toimaa poltto.

Onkohan kyseessä säätöongelma, vai tyhmyys ;)


5
Testattu Hoaryllä, ei toimi. Tämä siis toimii ilmeisesti vain Wartyssä (4.10). Moderaattorit/ ylläpitäjät poistakoot jos tarpeeton.

Teksti käännetty suoraan Ubuntuforums.orgista löytämästäni, eco2geekin kirjoittamasta HOWTO:sta.

Tässä HOWTO siihen miten tehdä USB muistitikusta Ubuntu Live CDn tallennustila. Sama ohje pätee myös Knoppix Live CDn kanssa.

Huom. Ubuntu vaatii myös USB muistin formatoimisen oikeaan muotoon, joten jos muistitikku on Windows käytössä, varmuuskopioi tiedostot ennen aloittamista. Kaikki olemassa olevat tiedot katoavat muuten bittiavaruuteen.

Siispä toimeen:
1. Käynnistä Ubuntu Live CD USB muistitikku asetettuna USB-porttiin. Ubuntun käynnistyttyä muistitikun pitäisi näkyä desktopilla ”sda1”:nä (Tässä oletetaan siis että muistitikku on kytketty /mnt/sda1. Ole tarkkana että teet toimenpiteen muistitikulle etkä vahingossa kovalevylle, esim. hda1)

2. Avaa Root Terminal.

3. Irrota USB muistitikku komentamalla: umount /mnt/sda1

4. Formatoi muistitikku ext3 muotoon komentamalla:  make2fs –j /dev/sda1

5. Kiinnitä muistitikku komentamalla: mount –t  ext3 /dev/sda1 /mnt/sda1 –o rw

6. Luodaan loopback tiedosto muistitikulle komentamalla: [b dd of=/mnt/sda1/ubuntu.img if=/dev/zero bs=1M count=100[/b]

Tämä komento luo siis 100mb kokoisen tiedoston tallennuksia varten. Jos haluat, voit muuttaa tiedoston kokoa vaihtamalla haluamasi arvon countille. Siis esim. count=256 jos muistitikun koko on 256mb jne.

7. Formatoidaan loopback tiedosto oikeanlaiseksi komentamalla: mke2fs -j /mnt/sda1/ubuntu.img
          Tulevaan kysymykseen vastataan ”y”.

8. Nyt on aika bootata kone ja ottaa tallennustila muistitikulta varsinaiseen käyttöön. Muista pitää muistitikku USB portissa kiinni kokoajan. Kun Ubuntun käynnistys ruutu tulee  näyttöön, kirjoita kehoitteeseen: home= /mnt/sda1/ubuntu.img ja paina enter. Ubuntu käynnistyy normaalisti. Latauksen aikana pitäisi vielä tulla ilmoitus kun Live CD löytää muistitikulla olevan tallennustilan.

9. Vóila! Nyt kaikki tekemäsi muutokset Ubuntun asetuksiin tallentuvat muistitikulle, kun sammuttaessasi käyttöjärjestelmää raksitat kohdan ”Save the session” ja latautuvat sieltä kun latausvaiheessa kirjoitat: home= /mnt/sda1/ubuntu.img
Sivuja: [1]