Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - savinen

Sivuja: [1]
1
Yleistä keskustelua / Sama domain monelle palvelimelle.
« : 25.07.13 - klo:19.17 »
Tämä aihe ei varsinaisesti liity milläin lailla ubuntuun, mutta tällä foorumilla liikkuu niin eteviä tietokonevelhoja, että luulen täältä parhaiten apua saavani.

Olen aikaisemmin rekisteröinyt ficoralta kivan domainin. Tällä hetkellä domainiani hostaa ilmainen 000webhost, ja homma toimii mainiosti. Lähinnä sähköpostin takia omistan tuon domainin tällä hetkellä.

Nyt minun pitäisi saada raspberry pi:lleni tuo domain. Raspberryllä toimii owncloud pilvipalvelu, ja webiopi kotiautomaatiosysteemi.  Kuinka tuo domainin asettamminen käy helpoiten? -Varmastihan siihen on jotain palveluja tai ohjelmia olemassa.
'

Entäpä onko mahdollista työntää tuo domain 2 eri palvelimelle. Niin, että sähköpostia hoitaa vaikka tuo 000webhost, ja sivustoa hoitaa raspberry pi?


2
Yleistä keskustelua / Raspberry Pi palvelin
« : 26.10.12 - klo:23.18 »
Ihan ensiksi anteeksi jos meni väärälle alueelle. Asiaan:
Vaikka en itseäni edistyneeksi käyttäjäksi sanoisikaan olen ongelmien kautta saanut raspberryni valjastettua palvelimeksi.
Seurasin näitä ohjeita:

   http://www.deviousweb.com/index.php/blogs/item/6

Sen jälkeen asensin joomlan:
http://www.deviousweb.com/index.php/blogs/item/10-raspberry-pi-installing-joomla

Sitten suoritin tämän ohjeen mukaisesti domain nimen annon raspberrylle:
 http://raspberrypipod.blogspot.co.uk/2012/07/dynamic-dns-open-up-your-pis-webserver.html?m=1
 Jätin lopusta vaiheita pois koska tuntuu toimivan ilmankin.

Antamani domain toimii omassa verkossani, ja ping löytää sen.

Tein porttiohjauksen tämän kuvan mukaan:


Jostain syystä nettisivuni ei kuitenkaan näy ulospäin. Muuta en siis ole modeemille tehnyt kuin kuvassa näkyvän. Modeemi on zyxel prestige 600 -sarjaa.
Mitä en ole tehnyt/ olen tehnyt väärin?

3
Yleistä keskustelua / äly tv, millainen?
« : 15.12.11 - klo:15.47 »
Digiboksi vetelee ihan viimeisiään, ja kun läheskään kaikki kanavat ei toimi, olisi jo korkea aika ostaa uusi. On alkanut aika paljon himottamaan jonkinlainen "äly tv".

Eli netissä täytyisi päästä käymään televisiölllä, jne. Langattoman netin vastaanotin olisi siis vaatimus.
Yksi iso rajoittava tekijä on että oma töllötin on kuvaputki tv. Eli pitäisi olla skarttiin sopiva boksi.
Lisäksi saisi  maksaa maksimissaan ab. 200 euroa.. Mieluummin alle..

Pikaisen tutkinna mukaan samsungila olisi joitain kotiteattereita suhteellisen edullisia joissa löytyy smarthub, mutta hinta on suolaa ja skarttia ei taida olla? Hinta tosiaan niin suuri että ehkä järkevämpää ostaa halpa vga liitänään sisältävä taulutv..

Olisiko jollain muulla valmistajalla vaatimuksieni mukaista laitosta? -Joku googleen tukeutuva nappaisi hyvin kun guuglen palveluita todella käytän paljon..

mietin, Olisiko järkevää ruveta tuosta htpc:eestäni säätämään? _tarvitsisin kuitenkin näytönohjaimen ja virittimen...Kannattaisiko?
TaiVoisin laittaa tuonne kauppapaikalle osto ilmoituksen s video:n sisältävästä näytönohjaimesta..

Sitten tarvitsisin vielä virittimen, mutta ei taida olla mahdollista nauhoittaa yhtä ja katsoa toista samaan aikaan? Onko  (maksu tv) korttipaikan saaminenkaan mahdollista?

Antakaahan ehdotuksia, ja kertokaa millaisia järjestelmiä teillä on käytössä?

4
Alan tykästyä tähän winows 7:aan. Koneessa siis jo ON aennettuna ubuntu 11.10. Tiedän että toisinpäin asentaminen on helppoa, mutta entäs näin päin?

Olen tuuminut, jos sorkkisin ubuntun live cdeellä noita kiintolevyn osioita niin että laittaisin hiukka alle puolet ubuntulle ja loput winukalle, sitten käynnistäisin windows 7 levyltä ja asentaisin? toimisiko noin?  Jyrääkö tuo asennus ubuntun?

-Jos jyrää voisinko laittaa koneeseen toisen kiintolevyn ja asentaa siihen winukan, kuinka kiintolevyjen vaihto onnistunee, siis ei fyysisesti vaan kun käynnistän koneen nin se valinta että kumpaa levyä käytetään?

5
Ubuntu tietokoneissa / linux macin näköseks 11.10
« : 01.12.11 - klo:17.28 »
Olen tässä reilut pari tuntia yrittänyt säätää mutta ei onnistu. Eli tarkoitus olisi saada ubuntu 11.10 näyttämään macilta.Ongelmiahan tässä tekee se että kaikki ohjeet ja paketiti on tehty lts versiolle => ei toimi.

ELI jos joku viitsisi antaa ohjeita miten saan tämän laitettua macin näköiseksi. Tähän ompi ladattu xubuntu ja gnome desktopit.

6
Eli pitäisi saada yhteen kansioon lisättyä pari tiedostoa, että saisi arduino kirjaston toimimaan. LÖysin oikean kkasion mutta huomasin ettei siihen voi laittaa mitään. Tarkemmin tutkittuani että en voi muokata tiedostojärjestelmää ollenkaan. MIKä vialla? Kuva selventäköön asiaa.

7
Mistä lubuntussa löytyy sovellusvalikoima????

8
Homman  nimi on tämä. Asensin vanhaan läppäriin (hp compaq nx9010) ubuntun, joka osoittautui tosi hitaaksi tuossa koneessa. Haluaisin asentaa tuohon koneeseen lubuntun jotta tulisi nopeammaksi, mutta se ei onnistu, koska ko. läppärin buuttijärjestyksessä on cd asema vasta kiintolevyn jälkeen. Eli koneen käynnistäessä lähtee suoraan käynnistämään ubuntua kiinotolevyltä, vaikka lubuntu cd olisi sisällä. Buuttijärjestyksen muuttaminen taas ei onnistu koska koneen bios on suojattu salasanalla , jota en tiedä.
Miten tuon lubuntun nyt saisi helpoiten asennettua?

9
Laitealue / Prosessorin käyttöä alhaisemmaksi?
« : 03.06.11 - klo:21.15 »
Ostin tuossa yhteen läppäriin (hp compaq nx9010) uudet muistikammat ja se jo nopeutti konetta huoamattavasti, mutta silti hidas.  ko. koneen prosessori huutaa kokoajajn melkein täysillä. Tuolta "järjestelmän valvonta kohdasta katsottuna siis . Prosessorihan tässä pitäis olla intel celeron 2,3. Ei tarvihe kun firefox käynnistää ja heti huutaa prossu täysillä. ELI voiko tuota prosessoria saada käymään jotenkin "hiljaisemmin" vai pitääkö hommata uus prossu?

10
Olen alkanut jurppiintua tähän ubuntuun.. Kun laitteiden kanssa koko ajan onkkelmia, osa peleistä ei toimi, bluetooth toimii, ei toimi, toimii ei toimi..Macissa näitä ongelmia ei olisi(KO?) Ja päästyäni hieman hipelöimään mäkkiä huomaan että se on hyvin pitkälle saman moinen ubuntun kanssa. varsinkin tän uusimman.. Toki makkiin siirtyminen vaatii sitten uuden koneen ostoa mutta se taitaa olla edessä enivei.

Elit mitkä on macin ja ubuntun keskeisimmät erot ja yhtäläisyydet?
Perustelkaa mulle miksi en vaihtaisi macciin/ miksi vaihtaisin?
Heittäkää omia mielipiteitänne, jne.

11
Laitealue / lisä muistikamman asennus??!!
« : 25.05.11 - klo:16.15 »
sain läppärin; hp compaq nx9010, Ja ostin siihen muistikamman, kun tuntui että muisti ei riitä. Tökkään muistikamman kiinni ja käynnistän koneen, ei tunnista tuota muistikampaa millään tavoin, pitäiskö tuo jotenkin asentaa?

Onkkelmana myös se että bios on lukittu salasanalla, ja en tiedä tuota salasanaa, voiko ton lukituksen poistaa? ???

Muistikamman tiedot; http://www.verkkokauppa.com/fi/product/24332/shqj

12
Laitealue / Tietokone ei reagoi käynnistusnappulaan
« : 22.05.11 - klo:12.41 »
Ei varsinaisesti liity ubuntuun mutta kun täällä on niin viisasta porukkaa niin laitan kuitenkin tänne. Eli sain tuossa jonkin aikaa sitten jonkun pöytäkoneen kunnostettavakseni, Ainakin amdn prosessori tässä on.. Eli ongelmani on se että kun tökkään virtajohdon koneesta seinään, alkaa koneen virtalähde ERITTÄIN hiljalleen hyrrätä, mutta virtanappia painettaessa ei tapahdu mitään. Onko tästä virtalähde mennyt? ???

13
eli asensin ubuntun mamaman läppäriin Joka on siis fujitsu siemens amilo pro v2055
 Tuossa linkkiä koneesta; muutoksena noihin tietoihin koneeseen on vaihdettu 320g levy. http://uk.ts.fujitsu.com/rl/servicesupport/techsupport/LIFEBOOK/AMILO/AMILO-Pro/Amilo_Pro_V2055.htm


No nyt koneessa ei toimi langaton verkko(ei koneen oma, jos tossa sellasta onkaan, eikä pelikallakaan), johdolla kiinni toimii ja kännykän kauttakin sain jonkunlaisen yhteyden aikaan. Eli pyörittää vaan tuolla yläkulmassa "yhteyttä muodostetaan" merkkiä.

Äänet taas toimii kannettavan omista kajareista mutta ei kuulokeista kun ne liitetään kiinni. Kuulokkeista kuuluu vain "surinaa".

APUA!!?? ???

edit; käytössä siis ubuntu 11.04 ilman unitya

14
Ubuntu tietokoneissa / kannettavan kovalevy kärähti!
« : 20.04.11 - klo:18.25 »
Eli kannettavasta kärähti kovalevy. (kun käynnistää tulee biossin jälkeen "operation system not found")

 1 Mitä nyt täytyy sitten tietää kun lähden vaihtamaan ja laittamaan uutta kovalevyä?

2Mulla ei oo mitään palautuslevyjä tallella, eli onnistuuko tuo asentaminen?

3Voisinko testata ubuntua tuolla asennus dvd:n "testaa" ominaisuudella?

4 Eli toisin sanoen voisinko pyörittää koneessa ubuntua ilman kovalevyä?

15
Laitealue / linux nokian puhelimeen?
« : 05.02.11 - klo:11.27 »
Aika absurdi kysymyshän tämä on mutta onko mahdollista asentaa jonkin sortin linux puhelimeen?  Alkaa nimittäin tuo  nokian oma käyttis tympimään. Puhelimena mulla siis on nokia n 95 8g. Jos tosiaan on mahdollista asentaa, niin miten se menee, mitä tarvitsen jne?

Edit; kellään kokemusta millainen tuo nokian meemo puhelin on?

16
Laitealue / kiintolevyn lisääminen?
« : 15.01.11 - klo:22.20 »
Eli mulla on muutama (ilmeisesti windows koneista  jäänyt)  ylimääräinen kiintolevy. Ja tarkoitus olisi niistä nyt ainakin yksi lisätä tähän koneeseen. Johdot osaan laittaa, IDE kaapeli ja virtajohto riittänee (?). Mutta mitäs sitten? Tarvitseeko koneella tehdä jotain kikkoja? -Vai toimiiko levy ihan siitä vaan? Ja mielellään ihan selkokielellä jos selostaisitte kun en ole tosiaan ennen näitä sählännyt.. ???

17
Pelit / blobo
« : 29.10.10 - klo:16.17 »
Moikka! Olen ostanut tuon blobo pallon ( josta nelosellakin ohjelma pyörii) n. puoli vuotta sitten. silloin koneella oli windows mutta nykyään tietty ubuntu.. Olisko mitään mahdollisuutta saada tämä windowsille ja macille tarkoitettu blobo toimimaan ubuntussa?

18
Asentaminen ja käyttöönotto / Firefox avuttoman hidas
« : 23.08.10 - klo:20.40 »
Eli sain lopulta ubuntun ladattua mutta kun kokeilin nettiä, se oli auttamattoman hidas. Siis ihan älytöntä! Millä ihmeellä totakin sais nopeemmaks? ??? >:(

19
Asentaminen ja käyttöönotto / asennus keskeytyy.
« : 22.08.10 - klo:19.57 »
Eli ajattelinn asentaa ubuntun windowsini tilalle, koska windows oli karseen hias.... No, latasin tuon levylle ja rupesin asentamaan, se untubun logo tuli ja ne ihmeen pallot... Mutta tämän jälkeen ruudun yläkulmaan tulee pieni teksti jossa selitetään jotein erroria että prosessi on keskeytynyt, niin pientä etten oikein edes saa selvää.... Mut missä vika?

Sivuja: [1]