Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - esb

Sivuja: [1]
1
Tarkoituksena on saada host-koneella ajoon kaksi virtuaalikonetta, tehosyistä mieluusti KVM:llä toteutettuna. Verkkoympäristön rajoituksista johtuen verkkoon pääsee vain dhcp:n jakamilla ip-osoitteilla, jotka ovat kiinteitä määrätyille mac-osoitteille.

Muutaman löytyneen ohjeen (https://help.ubuntu.com/community/KVM/Networking, http://blog.agdunn.net/?p=416) pohjalta olen yrittänyt asiaa lähestyä, mutta toistaiseksi olen saanut vain koneen suljettua täysin pois verkosta hukkaamalla oletusreitin.

Ensimmäinen kysymys lienee täytyykö jo host-koneen tietää virtuaalikoneille tulevat ip-osoitteet? Vai riittääkö että luo yhden siltaavan virtuaali-interfacen, jota molemmissa virtuaalikoneitta käytetään, ja virtuaalikoneet hoitavat itse osoitteen saamisen? Ja jos näin, niin näkeekö dhcp-palvelin virtuaalikoneista tulevat pyynnöt virtuaalikoneelle määritetystä mac-osoitteesta tulevina?

Sivuja: [1]