Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Jan178

Sivuja: [1]
1
Yleistä keskustelua / Open source-matikkaa lukioihin
« : 01.10.12 - klo:06.23 »
http://yle.fi/uutiset/maksuton_matematiikan_kirja_haastaa_kaupalliset_kilpailijat/6315832


Idea vanha, sovellus uusi. Ainakaan itse en ole asiantuntevalla joukolla tehtävästä, ilmaisesta ja vieläpä virallisesta oppikirjasta vielä kuullut.

Opiskeluaikoina pienenä projektina väsättiin kasaan eräänlainen "koneistajan taskukirja" joka itse asiassa jälkeenpäin muistellen toimi samalla periaatteella ollen vapaasti muokattavissa, "julkaisu" tapahtui kunhan faktat ja aihealueen välttämättömyys tarkistettiin..  8)

Mielenkiinnolla seuraan!  :D

2
Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut / Mageia 1
« : 11.10.11 - klo:09.41 »
Onpas varsin miellyttävä tuttavuus! Gnome 2 -pöydällä kaksi päivää tässä nyt pyörinyt, eikä toistaiseksi mitään muuta valittamisen aihetta kuin 64-bittisen LiveCD:n puute. Netinstall-levykuva oli tarjolla, sillä yritin ensin; järjettömän hidasta. Tein sitten k.o. levyllä olevan LXDE:llä varustetun, todellakin minimalistisen asennuksen ja hain Gnomen sieltä käsin.

Siinäpä sitten tuli testailtua, ja kaikki meni tosiaankin yllättävän hyvin. Pienen foorumikierroksen jälkeen tarvittavat repot olivat selvillä, ja kunhan älysin ruksata asennuslähteistä asennusCD:n pois niin pääsinkin tutustumaan paketinhallinnan tarjontaan. Chromium löytyi suoraan, Opera myös.
Flashin asentaminen tuotti päänvaivaa, kun ei meinannut millään foorumin ohjeilla asentua. Yllätys oli taattu, kun meni hermot ja Operasta klikkasin Youtuben ruudulla möllöttävää asennusvaatimusta; otin 64-bit Linux/ RPM:n ja mitäs helv... Soimaan lähti! Eikä vain Operalla, vaan myös Chromiumilla ja Firefoxilla!

Nopea järjestelmä, luotettavuus selviää ajan kanssa. Ikäänsä nähden todella hiottu kokonaisuus, tosin onhan tuolla kehityspuolella Mandriva-kokemusta huomattava määrä. Yhteisökin tuntuu oikein mukavalta, joskaan foorumille en jostain syystä päässytkään rekisteröitymään; väitti capchan olevan väärin.

Ja sitten se suurin syy, miksi omat toiveeni ovat Mageian suhteen korkealla: Gnome-natiivi järjestelmä, jossa 9:n kuukauden julkaisutahti ja 18 kuukauden tuki.
Ja se mitä itse odotan: "If all is going well, then we will think about releasing a LTS (Long Term Support) version every 18 months, to be supported for 3 years.".

Kuulostaa.. ..Magealta.
 ;)

3
Ubuntu tietokoneissa / 64-bittiset vaarassa(ko?)
« : 21.09.10 - klo:22.48 »
http://blog.ksplice.com/2010/09/cve-2010-3081/
Eli 64-bittisiä Linuxeja ilmeisesti nyt joku mörkö uhkaa. Pitäisikö tässä nyt olla sitten hätä?

https://www.ksplice.com/uptrack/cve-2010-3081 tein tuon testin, eikä löytynyt avoimia ovia, mutta olisiko syytä tuo paikkarasia kyseisestä firmasta asennella?

Sivuja: [1]