Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Januz

Sivuja: [1]
1
Kyseisen näköistä tekstiä tuuttaa ruutuun, kone ei käynnisty. Vanha läppäri Ubuntu 10.04:llä.

Eli kovalevy oli jaettuna kahteen osioon, toisessa käyttökäyttis ja toisella osiolla kokeilin kaikenlaista muuta, uudempia Ubuntuja jne. Nyt kovalevytila alkoi loppumaan, joten päätin ottaa toisen puolikkaan yleiskäyttöön, alustin osion (jolla oli muistaakseni Kubuntu 13.04) ja siirtelin sinne kansioita. Kaikki ok. Nyt kuitenkin kun käynnistin koneen uudestaan, ilmestyy kyseinen teksti ruutuun, mitä on tapahtunut? Miten saan koneen taas toimimaan?

Ajattelin tehdä käynnistystikun 10.04:lle ja herättää koneen tuolla, mutta mitä tuossa tilassa on tehtävissä? Ilmeisesti olen alustanut tuon toisen osion väärin, tai ainakin näin tälleen maallikkona tilanteen tulkitsin, eli omaa hölmöilyähän tää on, mutta olisi kiva saada tuo kone henkiin vanhoilla asetuksilla, vaikka kaikesta sisällöstä taitaa varmuuskopiot löytyäkin...

2
Kiitoksia vastauksista!

Nyt menee jo pahasti aiheen ohi, ja olisi varmaan opiskeltavissa foorumilta kyselemättä, mutta kun tuo ArchBang on huudettu, niin pari kysymystä jos sallitte, vaikka *buntu foorumilla ollaankin. Eli miten elämäni muuttuu, jos valitsen buntu-maailman tilalle jonkin muun jakelun? Pystyykö hieman harrastunut peruskäyttäjä rakentamaan itselleen esim. tuosta ArchBangista aiemmin luetelluin sovelluksin varustetus työpöytäkoneen siedettävällä vaivalla? Toimiiko samat terminaalikäskyt muissa pakettienhallinnoissa ja muissa jakeluissa, millä Buntuissa on selvinnyt ongelmat? Pystyykö Ubuntun laajaa sovellusvalikoimaa hyödyntämään, vaikka käyttäisi muuta jakelua? Aikanaan siis samoja juttuja selvittelin, jolloin jätin Archiin tutustumatta tuon graafisen käyttöliittymän puutteen takia, mutta tuohon ArchBangiin ehkä uskaltaisi koskea...

3
Yleistä keskustelua / Koneen ja jakelun valinta
« : 04.01.14 - klo:14.01 »
Moi pitkästä aikaa! Jos kysymys tulee väärälle osiolle, siirtäkää toki. Aika pitkä tarina seuraavaksi, mutta toivottavasti joku jaksaa lukea.

Alkaa käyttöläppäri olemaan tiensä päässä mekaanisesti, ja ajattelin rakennella nurkista löytyvistä koneista pöytäkoneen perus työpöytäkäyttöön. Koneeksi kokoonpanoon on kaksi vaihtoehto, HP:n ja Dellin entisiä oppilaitoskoneita molemmat, Intelin prossulla ja integroidulla näytönohjaimilla ja äänikorteilla. Mistä saisin selvitettyä noiden emolevyjen/näytönohjainten tyypin? HP:sen kokeilin jo asennella 12.04:ää, mutta on toooodella hidas. Prossu on 2,66Ghz ja ramia giga, joten tökkimiseen epäilen näytönohjaimen ajureita, vai? Vai onko tuo vaan liian vanha ja väsynyt suorituskyvyltään Unitylle ja sen kaikille silmäkarkeille? Tavoitteena olisi sujuvasti toimiva kone peruskäyttöön, mitään huippunopeutta en tavoittele vaan vaivatonta työkalua, mutta tuo on tosiaan ärsyttävän hidas raksutellessaan.

Pyöriteltäväksi tulisi ainakin Open- tai Libre Office tekstinkäsittelyyn ja muuhun toimistohommailuun, Chromium päätoimiseksi selaimeksi, koska synkronoituu helpoiten Googlen kanssa ja siksi näppärä Android-käyttäjälle, median toistoon riittänee VLC ja kuvankäsittelyyn Gimp. Toki Transmission ja muut saisi olla myös olemassa, ja tässä läppärissä on myös toisena selaimena Firefox, koska Youtube jostain syystä ei pelaa aina sujuvasti Chromiumissa. Useampi käyttäjä pitäisi myös olla mahdollista asettaa.

Mitenkä käyttis näillä specseillä? Ubuntu 12.04 oli vaihtoehtona koska on lts ja vakaus ja säännölliset päivitykset olisi tällaseen koneeseen kivaa, mutta distron vaihtaminen ei ole mikään ongelma. En erityisemmin pidä tuosta Unitystä, nyt käyttökoneessa on 10.04 Gnomella pienin kustomoinnein ja Cairo-dokilla, josta olen tykännyt selkeytensä vuoksi. Lubuntua olen kokeillut, mutta on kyllä ainakin 10.04:nä vähän liian historiallisen näköinen, vaikken erityisesti ulkonäön ja vilkkuvalojen perään olekaan. Mahtaisiko Mint Ubuntun sovellusvalikoimilla ja Gnome työpöydällä olla toimiva vaihtoehto kuvailemaani kokoonpanoon?

Jos johonkin kysymykseen löytyisi vastauksia, olisin kiitollinen!

4
Viimeaikoina alkanut tökkiä pahemman kerran dvd-levyjen toisto, aiemmin on toiminut moitteetta joten itellä ei palikat riitä vian määritykseen. Etsi-toimintoa käytetty, vielä ei ole tullut vastaavaa ongelmaa vastaan.

Eli kaikki dvd:t tunnistuu, osa aukeaa valikoihin asti ja jotkut jopa pyörittävät ekan ruudun, jossa pyörii varoitukset ja muut, mutta äärimmäisen harva levy pääsee itse elokuvaan asti. ??? Nykyinen asennus 10.04:stä on noin vuoden vanha, joten en ole täysin varma olenko muistanut asentaa kaikki tarvittavat mediakodekit oiken viime asennuksen jälkeen, joku muistilista tästä olisi hyvä? Jos nuo on kohdillaan niin mistä sitten hakemaan vikaa? Käytän mediasoittimena VLC:tä, ja muita toisto-ohjelmia ei olekaan, pyrin pitämään ohjemavalikoiman minimaalisena. Voisin harkita vaihtoa 12.04:ään, jos tuolla saisi helpommin homman skulaamaan, mutta ainakin 11.10 halusi lähinnä vain kaatuilla Unityllä ja Chromiumilla tässä vanhassa Packard Bellissä, en tiedä missä vika oli mutta jonkin aikaa ton kanssa taisteltua palasin 10.04:ään joka toimii muuten täysin moitteetta.

5
Ubuntu tietokoneissa / Näytön nimilaatikko 10.04
« : 22.09.12 - klo:11.19 »
Jotenkin erikoinen ongelma, jolle en ole keksinyt korjausta - eli kun tunnistuttaa näytöt, näytön vasempaan ylänurkkaan ilmestyy näytön nimi omaan laatikkoonsa, ja tuo laatikko kummittelee näytön nurkassa hyvin pitkään. Miten tuon saa pois?

6
Eli sellainen ikävän ilmiön tässä havaitsin, että Lauchy ei enää avaa Katsomosta ulkolaisia sarjoja. Onko joku salaus tiukentunut? Edes vanhoja jaksoja en saa auki, kun taas esim. uutiset sun muut kotimaiset tuotannot aukeaa ihan normaalisti. Risoo.

Eli kun Launchy valikosta painaa open link in VLC Katsomo, ei tapahdu mitään, jos taas painaa kohdasta open link in VLC, VLC aukeaa mutta toisto ei ala. Playta näpäyttäessä kohteen osoite vilahtaa hetken alakulmassa. Muistaakseni viikmeviikolla viimeksi katsellut katsomoa ilman ongelmia, ny ei taas suostu pelaamaan.

Samanlaisia kokemuksia, hajua syystä tai valmiita ratkaisuja?

7
Tuossa tuskastuttuani Ubuntu 11.10:een päädyin asentamaan Lubuntusta vastaavan julkaisun. Juurikin sopiva omaan käyttööni, mutta hiukan alkoi ulkoasun vanhanaikaisuus kuitenkin nyppimään, vaikka sillä ei käytön kannalta mitään väliä olekaan, niin aloin selvittelemään mitä kaikkea tälle voi tehdä. Näköjään kaikkea, ja moniin yksittäisiin juttuihin löytyy vähintään selkeät ohjeet, mutta tiettyjä juttuja olen jäänyt miettimään eikä kaikki näin vasta-alkajana - Ubuntua käyttänyt pari vuotta, 10.04 ja 11.04, päätteellä hommailua lähinnä step-by-step tyyppisillä ohjeilla, muuten synaptic ja sovellusvalikoima ollut käytössä asentelussa - ole mennyt ihan putkeen.

Kysymyksiä on herännyt aika liuta, kun ei ole syvällisempää Linux-taustaa, mutta sitäkin uteliaampi mieli.Tähän on varmasti olemassa jonkinlaisia "käsikirjoja", mutta mistä löytyy? Mieluiten siis linkkinä, toki ihan paperisia kirjojakin voi suositella! Siis aika pohjilta asti kiinnostaisi ymmärtää, että mikä vaikuttaa mihinkin, mikä on käyttöjärjestelmän käynnistymisjärjestys, minkä kansion sisältöjä muuttamalla pystyy vaikuttamaan mihinkin jne., miten selvittää pakettien riippuvuussuhteet ja mistä tietää mitkä paketit on ylimääräisiä ja voi poistaa, miten voi optimoida käyttöjärjestelmää juuri omalle koneelle vikkelämmäksi, eli niinkun perusideat tällasesta Linuxista. Ongelmana on se, että netistä löytyy vaikka ja kuinka tavaraa aiheisiin liittyen, mutta hajallaan ja spesifeihin kysymyksiin, kokonaisuuden hallintaan ja ymmärtämiseen tarttis vähän erityyppistä lähestymistapaa.  Listaan muutamia päälimmäisenä olevia juttuja, jos jollain on vaikka tylsää töissä, mutta varsinainen kysymys oli siis tuo ohjeiden etsimiseen liittyvä.

Vähän pohjatietoja: Olen siis tähän mennessä vaihtanut mediasoittimen, toimisto-ohjelmiston ja kuvankäsittelyn joista koko projekti itseasiassa sai alkunsa, kun Ubuntussa oli liikaa ohjelmia ja epäkiva käyttöliittymä - tosin nuo olisi kaikki näköjään Ubuntussakin ihan muokattavissa, mutta vasta tässä parin päivän sisään tajunnut kuinka muunneltavissa ja hallittavissa tällanen Linux-systeemi on. Openboxin tilalle tuli Compizin, ja sekin alkaa pikkuhiljaa toimimaan halutusti. Paneelina on Cairo, tosin tuota en vielä ymmärtänyt että millä saan Cairon kuvakkeet synkattua esim. tiedostonhallintaan, joka on nyttemmin Nautilus. Tuota ei toistaiseksi saa toimimaan kun komentorivilta, koska LXDE:kään ei halua näyttää sitä valikossaa - LXDE:n systeemit on siis vielä olemassa, kun en uskalla lähteä siirtelemään ennen kun kaikki toimii muutakin kautta halutusti. Kirjautumisruutuna toimii gdm.

Eli millä saisi tuon Cairon paneelin pikakuvakkeet ymmärtämään oletusohjelmat, ja millä oletusohjelmia muutetaan, siis esim. Nautilus käyttöön? Graafisesti saa säädettyä vain selaimen ja mediasoittimen. Saako Cairolla tehtyä tuon ohjelmapaneelin avulla sellaisen "peruspalkin", joka sisältäisi äänenvoimakkuuden, verkon tilan, kellon ja virtanappulan, vai tarvitaanko tuohon oma ohjelmansa? En oikein saanut selville onko nuo ikkunan reunat nyt sitten Compizia vai Emeraldaa vai jotain muuta, ainakaan mitään kautta en ole päässyt niitten teemoihin käsiksi.

Paljon asiaa, ja varmaan monille ihan itsestäänselvyyksiä. Ja juu, Ubuntun asentamalla olis kaikki suoraa toiminnassa, mutta ei sitä varmaan enää voi tehdä, kun vaikuttaa niin mielenkiintoselta tällanen tee-se-itse tehtailu, vaikka taidot onkin toistaseksi varsin puutteelliset. :)

Sellanen kysymys vielä, että mikä tekee esim. Lubuntusta Lubuntun? Pohjalla siis on Debian - miksi sitä tässä tilanteessa sitten kutsutaankin - ja työpöytäympäristönä LXDE, joka vissiin sisältää siis perusohjelmistonkin, vai onko se osa sitä Lubuntua? Ja onko mikä on sinällään LXDE:tä, onko se edellen LXDE jos ikkunointi, paneelit ja ohjelmat on vaihdettu? Sekavaa.

8
Sain tuon 11.04:n asennuksen jotenkin sekoitettua, enkä taaskaan ollut varma millä sen olisi kuntoon taas saanut, niin tuttuun tapaan päätin asentaa uuden tilalle, kun siinä ei kauaa mene ja Oneiric Ocelottia oli tarjottu päivitykseksi jo pidempään. Lähdin kuitenkin puhtaalla asennuksella liikkeelle.

11.04:ssä ei ollut Unityn kanssa ongelmia, mutta Firefox oli jo pidempään kaatuillut vähän väliä, pääasiassa kirjoitettaessa, esim. sähköpostit, foorumiviestit jne., niin olin siirynyt käyttämään Chromiumia jo aiemmin - näppärää sinällään, jos käyttää Googlen muita palveluja, vaikka tuotakin firmaa olisi syytä boikotoida monestakin syystä. Mutta käyttömukavuus on vienyt miehen mennessään - kunnes ilmestyy mobiili Ubuntu, ja kone ja puhelin on yhtä helppoa synkronoida kun Android ja Googlen selainpohjaiset palvelut.

Paljon off topicia, mutta siis 11.10 ja Chromium + jotkin määrittelemättömät ominaisuudet saivat Unityn hidastelemaan ja jumittelemaan aivan käsittämättömästi, jotin päätin kokeilla asentaa Gnomen. Classic Gnome näytti aivan törkyiselta, ja palkista puuttui 10.04:stä tuttuja toimintoja, enkä sitä millään saanut fiksun näköiseksi, joten otin pelkällä Gnome-nimellä tarjotun työpöydän käyttöön - oisko kolmonen? Turhan paljon karkkia, mutta toimii, joten saa kelvata, ajattelin. Jo perusasennuksella tulee omaan makuun liikaa matskua, kaikki sosiaalisen median hallinnointityökalut ja muut hutut, joita en käytä, ja Gnome Enviroment paketti antoi vielä lisää turhaa huttua, joten ajattelin raksia ylimääräisiä pois - myös Firefoxin yms., periaatteessa kaiken jota en käytä. Pystyyhän niitä vaan olemaan käyttämättä, mutta ite tykkään ettei ne ole siellä roikkumassa, niin päätin poistaa ihan kokonaan.

Mutta! Alkuperäisiä asennuksia saa poistettua, mutta jos koittaa Gnomen kanssa tulleita poistella, poistuu koko Gnome! Sovellusvalikoimalla turha yrittääkkään, eikä myöskään Synaptic jostain syystä pysty poistamaan yksittäisiä asennuksia, vaan aina merkataan myös Gnome, ei merkkausta saa pois. Päätteellä en edes yrittänyt, kun ei ole niin tutuksi tullut että ois voinut onnistua.

Eli millä ihmeellä ylimääräsiä juttuja saa pois? Miksei Gnome oo sellanen kun joskus ennen? Ärsyttää todella, kun Ubuntu on ennen ollut sellainen jota voi kavereille suositella ja ollut ilo käyttää, mutta nyt alkaa mennä hermo ihme hifistelyjen kanssa...

Off topic jatkuu, mutta mulle siis riittäis kohtuullinen selain, mieluiten Chromium, Libre tai Open Office, VLC, GIMP ja Audacity, sekä mahdollisuus siirtää valokuvia koneelle, jos netti-tv:t ja Youtube vielä toimis oletuksena ja käyttis ois vakaa ja kevyt, niin oisin oikeen tyytväinen. En mä haluu mitään mikroblogeja ja chatteja ja pilviä, hitsi. Sen takia alun perin siirryin Ubuntuun, etten missään määrin kaipaa Macin tai Windows seiskan "hienoja" ominaisuuksia, ja jos vaikka PDF-editoria tarviin voin sen nopeesti asentaa. Pitää ehkä tutustua muihin Linux-käyttiksiin, jos ois jotain vähemmän marmelaadihypellystä tarjolla.

Pahoittelut avautumisesta, mutta oli tässä kysymyksiäkin.

9
Ubuntu tietokoneissa / Firefox todella epästabiili!
« : 26.10.11 - klo:08.38 »
Eli selain on 6.0.2 Mozilla Firefox for Ubuntu canonical - 1.0 ja käyttis Ubuntu 11.04. Selain chrashaa lähes päivittäin, välillä useita kertoja päivässä, tilanteissa joissa täytetään tekstiruutua, esim. sähköpostit, foorumit ja facebook. Onko kellään minkäänlaista aavistusta, mistä tuo voisi johtua? Olen siirtynyt osittain Chromiumiin tämän vaivan takia, mutta mielelläni en käyttäisi Google pohjaisia juttuja enempää kun on pakko.

10
Nyt onkin vähän spesifimpi kysymys, pitäisi saada luokkahuoneen älytaululle tarkoitettu ohjelma pelaamaan Ubuntun kanssa. Homma edistyy hyvin ja lataussivulta löytyy myös Linux-painike, joten hyvältä näyttää. Ihme ja kumma, linkin takaa ei löydy mitään. Googlettamalla löysin repositoryn ja avaimen: http://support.prometheanplanet.com/server.php?show=nav.19255 , mutta Synaptic sanoo että ohjelmalähteissä on jotain vikaa, vaikka kaikki on asianmukaisesti syötetty. Nyt kaipaisin vaan sellasta tietoa, että pitäisikö kys. sivun sisällöllä homma saada toimimaan, vai onko Linux-tuki jostain syystä poistettu käytöstä? Vai onko ongelma siinä, ettei 11.04:lle ole omia varastoja? Pitääkö nyt taas turvautua Wineen?

Todennäköisesti ei henkilökohtaisesti kosketa juuri ketään käyttäjistä, mutta jos jollakulla on vaikka erittäin tylsä työpäivä tai ongelmanratkaisu kiinnostaa muuten vaan, otan mielelläni vinkkejä tai mielipiteitä vastaan!

11
Ubuntu tietokoneissa / Viihdekoneen Ubuntu
« : 09.05.11 - klo:12.38 »
En tiedä, onko alue oikea, mutta kokeillaan.

Eli on pyörinyt sellainen ajatus tässä, kun kohtuullisia pöytäköneita saa puoli ilmaiseksi, että olisiko mahdollista värkätä tuohon olkkariin sellainen viihdekäyttöön tarkoitettu kone, jossa olisi Ubuntu. Perusversiollakin menisi varmasti hyvin, mutta olisiko mahdollista asentaa käyttis niin, että ohjelmina olisi ainoastaan nettiselain ja soveltuva mediasoitin? Tietysti network manager yms. tuolloin pitäisi myös olla. Mitenköhän tuollainen luonnistuisi? Ja onko käyttis silloin enää Ubuntu, vai pitäisikö se kasata itse niin, että kaikki komponentit työpöydästä lähtien pitäisi rakentaa Linuxin päälle komentorivillä työskennellen?

Olen varsin tuore Ubuntun käyttäjä, joten suurta tietotaitoa ei toistaiseksi ole, eli kaikki mielipiteet ja kokemukset kiinnostaa. Myös 'ei onnistu' ja 'ei kannata' tyyppiset vastaukset huomioidaan. ;)

Toisena haaveena olisi sitten tuon jälkeen tehdä lähiverkko, jossa voisi backup-tallennuksiin käyttää tuon viihdekoneen kovalevyä, mutta siitä lisää myöhemmin.

12
Noniin, taas muutamien itkujen jälkeen hieman lisää kysymystä, kun en sopivaa hakulausetta osannut muotoillia.

ENyt on 11.04 asennettu 10.04:n rinnalle. Vähän täytyy hehkuttaa asian ohi, eli todella hyvältä vaikuttaa, tunnistaa jopa tän läppärin mallin oikein, ja toistaiseksi vaikuttaisi siltä että Saunalahdelta saatu Nokia cs-17, jonka takia päädyin käyttistä päivittämään, toimii moitteetta, ilman mitään säätöä, plug and play. Saapa nähdä, miten asentuu neidin koneelle, jolle 10.04:n saaminen toimintakuntoon oli omille taidoille liian kova pala. Onneksi on foorumi.

Vielä pitää foorumin ohjeiden mukaisesti siirrellä mm. firefoxin kirjanmerkit ja salasanat kohdilleen, ja kaikki olennainen tuolta toisesta tiedostojärjestelmästä uuteen Ubuntuun. Kun tuo osio jää ylimääräiseksi, niin mitenkä sitten tapahtuu osion tyhjennys, ja varsinkin, miten tapahtuu osion liittäminen loppuun kovalevyyn? Graafisesta järjestelmänhallinnasta en löytänyt, onko siellä, vai vaatiiko päätteen käyttöä?

Eihän tuo tietenkään välttämätöntä ole, mutta yleisen sujuvuuden kannalta olisi hyvä päästä sellaseen tilanteeseen, että on yksi käyttis ja yksi kovalevy.


13
Kiinnostaisi tuo vaihto, mutta tällä hetkellä ei ole koko koneen varmuuskopiontimahdollisuutta, niin kuinka mahtaa käydä, jos pistän uuden Ubuntun pärisemään koneelle enkä varmista mitään? Kannattaako kuitenkin hankkia ulkoinen kovalevy ensin?

14
Laitealue / LG E200 läppäri, ongelmia näytön kanssa
« : 14.03.11 - klo:22.29 »
Jonkin verran löytyy haulla, ja jotain koitin haulla ja ohjeilla löytyneitä asetuksia muutta, mutta suurin ongelma ei korjaantunut.

Eli suurimmilta osin kone toimii moitteetta, mutta esim. tekstinkäsittelyn tiedostojenpalautusruutu näkyy niin suurena, että painikkeet eivät mahdu näytölle - ja ei, tuota ikkunaa ei pyty jostain syystä venyttelemään näytössä - , joten niitä ei koskaan pysty painamaan. Omituista, koska pääasiassa kaikki näkyy kunnolla, resoluutio on kohdillaan jne., mutta jotkin ikkunat eivät halua näkyä fiksusti.

Ideoita?

15
En keksinyt ehkä oikeeta hakua, mutta siis nyt on Ubuntu saatu rokkaamaan toiselle koneelle. Mutta seuraava ongelma: Ubuntu ei tunne mokkulaa, joka nyt on ainoa käytössä oleva netti, joten päivityksiä asennukseen ei pysty tekemään. Osaan tuon ongelman korjata, MUTTA millä ihmeellä saan tarvittavat paketit toiselle koneelle, joka ei niitä ymmärrettävästi nyt netistä saa? Pystyykö paketteja tallentamaan jotenkin tikulle, vai pitääkö vaan saada kone jonkun muun netin päähän?

16
Moi!

Omassa koneessa pelittänyt 10.04 kivasti umpisuden Vistan korvaajana, niin tarkotus oli asentaa tohon toiseenkin koneeseen, jossa pari vuotta vanha vista alkaa olla tiensä päässä. Ei vaan onnistu. Haulla en löytänyt ongelmaan ratkaisua, ja se olisi seuraavanlainen:

Asennus on tarkoitus tehdä muistitikulta, asennusohjelma on 4gb tikulla josta se omassa koneessani toimii normaalisti, eli pääsee kokeilutilaan jne., eli asennukseen voisi ryhtyä. Tikussa ei pitäisi siis olla ongelmia. Kun kohdekoneen boottaa tikulta, etenee homma niin, että näytön alareunaan ilmestyy se sellainen pikku kuva, joka siihen kuuluukin ja tausta on "ubuntun liila". Seuraavaksi oikeaan ylänurkkaan tulee vilkkumaan kursori ja näyttö on muuten musta - eli ilmeisen oikein. Tämän jälkeen ei kuitenkaan ilmesty ubuntu latauskuvaa, vaan näyttö jää mustaksi ja homma ei etene.

Mikä neuvoksi, vai eikö kone vaan oo yhteensopiva?

17
Pelit / 10.04 ja Hattrick
« : 24.09.10 - klo:23.02 »
Löyty ainoastaan vanhoja ketjuja, ja foorumi suositteli aloittamaan uutta, niin tehään nyt sitten niin.

Ainakin foorumilla on Hattrickaajia, mutta löytyykö kohtalotovereita? Ongelma on siis sellainen, että kone lyö välillä aivan jumiin - hiiren osoitin liikkuu, mutta mistään ei tapahdu mitään - n.15-30 minuutiksi kerrallaan, ja jatkaa sitten normaalisti. Ongelma on tähän mennessä ilmennyt AINOASTAAN hattrick.org sivustolla, tyypillisesti vielä pelaajat-osioissa. Aivan käsittämätöntä. Käyttis siis 10.04, selaimena normi Firefox aina päivitettynä ja HT-lisäosina vain foxtrick. Ubuntu ollut käytössä alkuvuodesta, ja ongelma surannut aina, viimepäivinä pahentuen. Juuri meni hyvät kaupat sivu suun, ja ketutus on suunnaton.

Onko kellään saman tyyppisiä ongelmia? Mahtavinta tietysti ois ratkaisu! Mut jos ois ees kohtalotovereita, lohduttaisi sekin hiukan, ettei nyt aivan henkimaailmasta ois kysymys...  ???

18
Moi! Toukokuusta nyt näpytellyt 10.04:llä, joka on ensimmäinen ubuntuni, ja toiminut varsin mutkattomasti. Kesällä maalla mokkulan hidastelu ei juuri ihmetyttänyt, mutta nyt kun tein paluun kaupunkiin, vaikuttaa mokkula vähän turhan hitaalta. En tiedä onko ongelma käyttiksessä, koneessa, mokkulassa vai operaattorissa,, joka siis on Dna, mutta pari juttua ihan Ubuntun ja mokkulan yhteiselämäänliittyen olisi. Eli:

Kun mokkulaa käyttää Windows ymparistössä, aukeaa sille oma ohjelma. Ei sillä, että Dna:n logoa erilliseen ikkunaan välttämättä kaipaisin, mutta verkon tason ja nopeuden tarkkailuun tuo ruutu olisi ihan hyödylinen - ehkä? Asentaessani mokkulan kone ei ensin tajunnut tikkua nettiyhteydeksi lainkaan, ja hain pari pakettia mitkä haulla forumilta löysin, ja niillä sainkin koneen tekemään yhteyden. Tikulla olleet ohjelmistot vaan ei ilmestyneet käyttöön, mikä toisaalta ei ole yllätys, koska ne ilmeisesti on win meininkeihin tehty.

Jos tällä on asiaan vaikutusta, liittymä on dna:n kesäkampanjaliittymä, jossa nopeutta luvataan jopa 10 megaan asti, ja sijainti on tällä hetkellä Hämeenlinnan keskusta. Millä voisin tarkistaa todellisen nopeuden? Päivityksiä ladatessa toiminta oli hiukan outoa, ensin luki noutonopeus tuntematon, josta pompsahti reiluun megaan pariksi sekunniksi, ja alkoi laskemaan sitten nopeasti kunnes taas noutonopeus tippui tuntemattomaksi. Perus pakettien päivitykseen meni tuolla meiningillä melkeen kaksi tuntia.

Vähän sekavaa, mutta jos jollain olis jotain vinkkiä mitä ois syytä tehdä, olisin varsin kiitollinen. Lähinnä kiinnostaisi tietää onko koneen/käyttiksen päässä jotain mitä olisi syytä tehdä. Esim. netti-televisioiden katselu on lähes mahdotonta nyt, Youtube futaa mutta erittäin hitaasti.

19
Ei siis vastauksena edelliseen, vaan uusi ongelma kun näille kerran oma thredinsä on. Näin uutena käyttäjänä, tervehdys ensin kaikille! Itselläni nyt kolmas Microsoft-vapaa päivä meneillään, että kysymyksiä varmaan tulee jatkossakin.

Ubuntu 10.04 asennettu siis maanantaina, alkuun pääsi erittäin mukavasti ja yleisimpiin asennuksiin löytyi myös kiitettävä ohjeistus. Kone on Packar Bellin Easynote H36 ilman kummempia hilppeitä. Ilmennyt ongelma seuraavan kaltainen: Eilen, ilman minkäänlaisia varoituksia kone kaatui täysin yllättäen niin, että ainoastaan hiiren kursori liikkui, mutta mikään ei reagoinut mihinkään, eli kaikki muu oli täysin jumissa. Päällä oli tuolloin hattrick.org sivusto ja joitain välilehtiä Firefox-selaimella, sekä muistaakseni Open office Writer. Jääkö virheraportti johonkin lokiin, josta sitä voisi tarkastella ja mahdollisesti puuttua ongelman aiheuttaneisiin syihin? Uudelleen käynnistämisen jälkeen kaikki on taas toiminut moittettomasti, tuosta kertaluonteisesta tökkäyksestä huolestua?

Eihän tuo välttämättä ole mitään, mutta hiukan ketuttaa kuitenkin, koska yksi merkittävä syy Ubuntuun siirtymiselle oli toivottu järjestelmän vakaus, joka ei nyt sitten ihan toteutunut. :-\

Sivuja: [1]