Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Housuvelho

Sivuja: [1]
1
Editoin tässä vielä hetken ja pyydän kommentteja. Sitten siirrän Wikiin, koska ohjeella ilmeisesti oli kannatusta.

POISTAN*Joo tän ritirillan tarkoitus on päästää ihmiset hiukan helpommalla. Asensin tuossa toistakymmentä konetta yhdessä paikassa tällä reseptillä. Koneet kytkimen kautta netissä, oheislaitteet kytkettynä, 32- ja 64bit koneita. Osa pöytäkoneita, osa läppäreitä. Samaa reseptiä käytin kaikkiin. Verkkoa pöytäkoneissa piti herätellä, mutta tän tarkoitus oli saada vasta-alkajat käyntiin ilman takkuja. Käyttis 10.04 Lucid Lynx. ( Kirjoitus on Raakaversio, haluan kommentteja muutoksiin tai koko homman tarpeellisuuteen.)*POISTAN

-Lataa distro Lucid Lynx 10.04.
-Polta ISO rompulle tai tikulle 32 tai 64 bit
-Boottaa valitulta Linux Medialta
-Tee maavalinnat yms.
-Tee partitiointivalinnat
-Anna omat tiedot, salasanat yms.
-Asennus alkaa
-Bootin jälkeen pitäisi olla Ubuntun käyttöliittymä edessä.
-Käynnistä Järjestelmä->Ylläpito->Laiteajurit->Ota käyttöön
-Boottaa
-Käynnistä Järjestelmä->Ylläpito->Päivitysten hallinta->Asenna päivitykset
-Boottaa
-Käynnistä Järjestelmä->Ylläpito->Synaptic-pakettien hallinta ja valitse ja asenna:
   -ubuntu-restricted-extras
   -usb-modeswitch-data
   -usb-modeswitch
   (noilla lähtee jaavat flässit ja mokkulat toimimaan)
-Boottaa
-Käynnistä Järjestelmä->Ylläpito->Päivitysten hallinta->Asenna päivitykset
   (tää tehdään uusiksi, koska osa noista päivittyy)
-Boottaa
-Käynnistä sovellukset->Apuohjelmat->Pääte
-Kirjoita sudo apt-get install libdvdread4 (pitäisi olla jo ladattu, mutta ei haittaa kokeilla)
-Anna salasana
-Kirjoita sudo /usr/share/doc/libdvdread4/install-css.sh
   (tää vimppa taika on se millä saa vuokratut videot näkymään)
-Boottaa

Voilá se on siinä. Omat hienosäädöt päälle. (Areenat, vuokratut leffat, juutuupit, MP3:t ja mokkulat Ne pitäisi toimia. Juu niin ja se mistä ei haluta puhua, niin ne toimisto-ohjelmat myös. Pitää muuten kirjoittaa huomenna, mistä saa office pohjat juu)

POISTAN* Kuten sanoin, editoin tätä, kun käyn vähän nukkumassa, ja jos tässä nyt on yleensä mitään järkeä. AIVAN uusille käyttäjille homma on suunnattu kynnyksen madaltamiseksi Linux maailmaan. Ei tarvitsisi kysyä aina niitä samoja kysymyksiä. Odotan siis palautetta. Poistanko homman vai rakennanko pika-asennusohjeen. Apuja on maailma täysi. mutta yksi ohje A4sopiva, sellainen mielestäni kuuluu ihan alkusivulle tähän. Mulla skripti rykii noi paketit hiukan toisella tavalla, mutta haen tästä ohjeesta sellaista, mikä istuisi kaverille, joka eka kertaa aloittaa asiaa.
*POISTAN

ILOKAASU: Mainitsen Alternate/VESA ohjeet , Olivat hyvät ja seikkaperäiset. Samaa kuvallisuutta haluan lisätämyös tähän. Openoffice linkit asiakirjamalleihin lisään myös. Toivottavastsi kirjoitus saa ollahetken vielä tässä. Noitte sähköjen kanssa on nyt todella suuria ongelmia.

2
Asentaminen ja käyttöönotto / Version tunnistus
« : 30.04.10 - klo:21.06 »
Kaveri on asentanut Ubuntu 10.04. Ei vaan muista oliko tuo 64 vai 32 bit. Omaa konetta ei ole mukana. Muistaako kukaan miten komentoriviltä katsottiin onko i386 vai muuta? Vappu päällä ja pitäisi tietää. Mulla on romput mukana, mutta säästyisi turhaa työtä ja oppisin itsekin.

3
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Olenko menetellyt väärin
« : 27.04.10 - klo:21.34 »
Auttakaa joku. Kirjoittamani tekstin jälkeen Forumilla pöllähdän aina etusivulle. On todella työlästä kaivaa se aihe, mihin on kirjoittanut. Haluaisin palata kirjoitukseni jälkeen siihen samaan threadiin, missä olen ollut. Auttakaa joku nyt mikä mun asetuksissani on väärin. Pakko johtua profiilin asetuksista.

4
Ubuntun kehitysversio / 10.04 beta
« : 25.04.10 - klo:17.32 »
Pakko on nyt kirjoittaa...

Eilen asensin tämän beta-version pöytäkoneeseeni (64AMD) ainoana käyttiksenä ja tänään eeePC / netbook version. Ubuntu-restricted-extras palikka päälle ja homma toimii molemmissa kun junan vessa. Äänet, videot, printterit (HP/F2480+jopa skannaus). Kaikki käy. Keittää kahvit ja käy jopa vieraissa puolestani. Hyvä Distro. FB/YoVillea lapset eivät saaneet käymään. Inkkuu Flash9, mutta se on FB:n pelien rajoittuneisuutta, ei Ubuntun vika... En kyllä lähde vaihtamaan Flashia vanhempaan sen takia!

Siitä miniläppäristä tuli sen verran mieleen, että asennus meni ihan tehdasasetuksilla. Mitään SWAPPEJA en poistellu. (Siitä vaan oli jossain täällä puhetta) Ajattelin siinä, että kyllä se sähköinen kovalevy kestää varmaan sen, mitä vanhan liiton kovalevytkin :D.

Nyt molemmat vehkeet käynnissä, jotta pääsee näkemään sitä kuuluisaa UpTimea. Juu tiedän, että Beta on vasta menossa mutta saa sitä kokeilla jo nyt. Pöytäkone on ollut päällä eilisestä... siis tämä mistä kirjoitan.

Onnittelut kehitykselle jo nyt ennen julkistamista. Hyvän teitte!

Sivuja: [1]