Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - kolho

Sivuja: [1]
1
Hei kaikki viisaat Ubuntu-konkarit!! Tervetuloa mukaan, eikun mitenkäs päin se nyt menikään...mukava liittyä joukkoon. Täällä jälleen uusi käyttäjä kyselöö.  C=

Koneeseeni asennettiin joitain vkoja sitten uusin Ubuntu, oliko se nyt sitten 9.10.?
Luin seuraavia kommentteja: ”Jos järjestelmässä ei ole avoinna olevia portteja… ellet pidä palvelinta avoinna maailmaa varten… jos kone ei vastaa mihinkään ulkoa tuleviin pyyntöihin…” niin silloin ei tarvisi palomuuria ollenkaan. Lasketaanko esim. Skypen käyttö tällaiseksi? Ajattelisin että ei? Mitä nuo esimerkkilauseet tarkoittavat, rautakangesta vääntäen?

No, haluan palomuurin jokatapauksessa käyttöön. Sekö on siis edelleenkin niin, että palomuuri ei toimi automaattisesti, vaan se pitää itse ”aktivoida”? Myös tässä uusimmassa Ubuntu-versiossa? Selailin kyllä kauan vanhoja viestiketjuja, mutten löytänyt tietoa, mikä on tilanne tällä hetkellä. Olen huono näiden koneiden kanssa ja haluan mennä mahdollisimman helpoilla ohjeilla...(: En siis piittaa opetella komentorivin käyttöä enkä iptablesia... Onkohan tuo Gufw asennuksineen suomenkielinen ja helppo käyttää? Jos se estää oletuksena kaikki ulkoa tulevat yhteydenotot, niin saavatko ne asetukset ollakin niin vai mistä tiedän, mitä pitää sallia?

Kiitollisena vastauksista!! Hyvää pääsiäisenjatkoa kaikille! (=

Sivuja: [1]