Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Sami Lehtinen

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
Kauppapaikka / Annetaan, rullakoittain koneita
« : 03.04.20 - klo:16.13 »
Kolmisen rullakollista olisi koneita pois annettavaksi Helsingissä. Pieni osa oikeasti ikäloppuja, monet poistossa leasingin loputtua.

Aikaisemmin yksi firma haki koneet pois ilmaiseksi, mutta nyt niistä ei ole kuulunut mitään. Joten jos kukaan ei halua kosketusnäytöllisiä SSD koneita, niin sitten viedään ne sorttiin ja maksetaan ja nähdään vielä vaiva siitä huvista.

Aikaisemmin tosiaan annoin yksittäisiä koneita täällä ja kaikille tutuille kavereille ja eläkeläisille. Mutta se on ihan turhan vaivalloista, joten jos jollakulla on ratkaisua ehdottaa, otetaan mielellään vastaan. Koneista ei ole erittelyä.

2
Tänään törmättiin ihmeellisiin ongelmiin Ubuntu 19.10 live:n kanssa.

Toisessa koneessa bootti jää jumiin ja luo loputtomasti lisää sessioita.

Toisessa koneessa Ubuntu käynnistyy, mutta ilmeisesti snapd sekoaa jotenkin ja alle kolmessa minuutissa järjestelmä jumittuu täysin. Kerneli ei kaadu koska reisub toimii, mutta muuten kone on täysin jumissa.

Screenshotit tylsästi valokuvina, koska copy pastaaminen jumitustilanteissa on vähän haastavahkoa, ellei sitten olis ottanut yhteyttä SSH:lla.

En odota että tuohon tulisi mitään ultimate ratkaisua, eikä tämä ole mitenkään fataali ongelma kun 18.04 LTS toimii mainiosti molemmissa koneissa. Kunhan vaan ihmettelen mikä mättää ja onko kukaan muu törmännyt moiseen.

Edit: Jatkettu siis sen verran, että toi on konsoli sessio toi missä toi htop pyörii ja tuon jälkeen se ei enää päivity, eli systeemi jumittuu tuohon täysin. Vaikka odottaa vartin, mitään ei enää tapahdu. Ruudun yläreunassa lukee out of memory, mutta kyllä tuon systeemin pitäisi 2 gigalla hyvin pyöriä jos joku ei bugaa.


3
Viritin tuossa IPv6:n toimimaan automaattisesti Telia:n 6rd:n kanssa. Ongelma on sama, WLAN IPv6 yhteys on aivan poskettoman hidas.

Olen testannut kaiken mahdollisen mitä mieleen on tullut, mutta en oikeasti ymmärrä missä vika on. Onko forwardingissa jotainvikaa, vai onko vika jossain mualla. Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee se, että ongelmat koskevat vain WLANia, eikä ongelmia ole eetterin puolella ollenkaan.

Tarkempaa tietoa tilanteesta tässä Diaspora postauksessani.

Joko vika on reitittimessä (?), tai sitten multa on mennyt jotain ihan olennaista ohi jonkun muun suhteen.

Ehkä tietäjät tietää, missä ongelma on, heti? Vastaan myös mielelläni kysymyksiin ja teen ehdotettuja lisätestejä.

Mielessä on vielä se, että pitää katsoa verkkointerfacen tilastot, jos niistä olisi apua. Sitä en ole vielä ehtinyt tekemään.

 - Kiitos

4
Nyt näyttäisi siltä, että ubuntu.trumpetti.atm.tut.fi ei ole enää käytettävissä? Jääkö Funet sitten ainoaksi mirroriksi? Vai onko parempi suoraan siirtyä hakemaan virallisesta lähteestä, eli Lontoosta Canonicalilta nuo päivitykset?

5
Onko muilla vastaavia kokemuksia, että exFAT Ubuntulla hukkaa tosi usein levytilaa?

Tälläkin hetkellä tiedostoja on 3,7 gigaa, mutta käytetty levytila on hieman yli 7 gigaa ja fsck.exfat sanoo, että mitään korjattava ei ole. Jos formatoin median ja kopion sinne samat tiedostot on tila tietenkin "normaali" sen jälkeen.

Jos taas ajan Windowssilla chkdsk:n, se sanoo että corruption found in free space bitmap tai jotain muuta vastaavaa ja sen jälkeen vapaan tilan näyttö toimii taas oikein.

Eli ongelmia on kaksi:
1) exFAT korruptoituu
2) exFAT korjaustyökalut eivät osaa korjata korruptoitumista.

Muilla samanlaisia havaintoja?

6
Olisi aika päivittää kotitaisteluaseman näytöt. On vaan jäänyt hieman paha maku suuhun erilaisten yhteensopivuus, ajuri ja konfiguraatio ongelmien kanssa. Joten siksi ajattelin hieman kysäistä mitä mieltä täällä ollaan asioista.

Perus setuppi: 3x 27" 2560x1440/1600 (näytön valinta on vielä tekemättä) + 1x 55" Full HD televisio, vanha luuska, käytössä vain jos on vieraita.

Tuo lienee aika selkeää, kaikki näytöt varmaan display portilla kiinni. Joka varmaankin tarkoittaa myös sitä, että i7:n IGP jää kokonaan käyttämättä "Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor Integrated Graphics Controller".

Sitten se kysymys, mikä näytönohjain tai pari toimisi luotettavasti? Tavoitteena ei ole petteri pelimies näytönohjaimet, vaan edulliset perus silent ohjeimet. Niitä joko pari 2x display port tai sitten yksi quadro? Ehkä voisi laittaa kaksi erilaistakin ohjainta, mutta uskon sen olevan taas vaan verenkaivamista nenästä. Eli pari samanlaista ja IGP pois käytöstä kokonaan.

Kokemuksia, ajatuksia kommentteja? Mikä menee metsään, mikä ei toimi, mikä ajaa raivon partaalle ja minkä kanssa saa äheltää viikko tolkulla eikä silti toimi. mm. Nvidian ohjain, jonka myin loppujenlopuksi pois. Se ei vaan toiminut Intelin ohjaimen kanssa mitenkään yhteen, tiettyjen ajuripäivitysten jälkeen vaan hajosi totaalisesti.

TV tulee kiinni HDMI:llä, joten siihen sitten varmaan vaan adapteri väliin. Suosituksia tuohon näytönohjain asiaan? Näytöasia on sitten asia kokonaan erikseen, se ratkeaa kyllä. Mutta näytönohjain asia rasittaa jo valmiiksi.

Jotain joululahjaa itselleni mietin, mutta oikeasti ostan varmaan vasta aleista. Kun ei mikään kiire ole.

7
Moro,

Ehkä joku täällä tietää mikä mättää. Mä olen Googlannut ja pari iltaa paininut tän ongelman kanssa, mutta mitään ei ole väärin, homma ei vaan toimi. Tai sitten jotain ihan triviaalia on väärin, mutta mä en vaan tiedä mitä.

1) Ubuntu 14.04 64 bit server
2) Python 2.7.11 asennettu
3) PIP asennettu
4) PIP toimii ja on asentanut about 20 muuta kirjastoa
5) PIP ei löydä Twisted:iä ja paria muuta kirjastoa. - Miksi? Ei voi ymmärtää.

Virheilmoitus:
Koodia: [Valitse]
No matching distribution found for Twisted==14.0.2
Jos joku guru tietää tähän triviaalin off the shelf vastauksen, niin arvostettaisiin ihan suunnattomasti. Todnäk kyseessä on vaan joku typerä fail jota en ole tajunnut. Eikä sitä ole (normaaliin tapaan) dokumentoitu kovin näkyvästi tai sitten olen etsinyt jollain väärillä hakutermeillä.

Ai miksi Python pitäisi päivittää? No taas siksi että pynacl sanoo että Python 2.7.6 on auttomattomasti rikki ssl/tls asioissa, eikä sitä pidä käyttää sen kanssa.

Terveisin,
Sami

8
Ubuntu Linux continues to rule the cloud

Onhan se hienoa, eikä liene sattumaa. Kuulemma mm. OVH:lla oli kova piikki palvelin kysynnässä kun tarjosivat Windowssia samaan hintaan kuin Ubuntua, mutta aika nopeasti lopettivat tuon. Monissa palvelinympäristöissä kun Windows lisenssi maksaa yhtä paljon kuin itse palvelin. Joka on ihan tolkutonta. Henkilökohtaisesti tuen vahvasti Ubuntua ja kaikki omat palvelimet pyörivät myös Ubuntulla.

Otsikosta siis arvaisin Ubuntun 'markkinaosuuden' olevan jotain 70% luokkaa.

9
Yleistä keskustelua / Citizenfour dokumentti
« : 25.01.15 - klo:12.56 »
https://citizenfourfilm.com/ Näyttäisi olevan 'saatavilla'. Oletteko jo katsoneet? Herättikö mitään uusia ajatuksia? Eihän tuossa ollut mitään uutta, mitä ei olisi jo aikaisemmin tullut ulos, mutta oli silti varsin mukavaa katsoa tuo pätkä ja taas miettiä näitä syntyjä syviä syvästi.

10
Tässä justiin heitin koneeseen uBlockin käyttöön, joka on muuten varsin mainio mainosten esto plugari. Mutta samalla havaihduin ikävään faktaan, että Wiltteri.net palvelu on lopetettu eikä listaa enää ylläpidetä. Nähdäkseni tuollaiselle listalle olisi käyttöä.

Kelasiin vaan että täällä voisi olla sellaista possea, jolla voisi olla näkemystä asiaan. Toisaalla kuuluteltiin listalle uutta ylläpitäjää ja siihen se sitten mitä ilmeisimmin jäi.

"Aika hiljasta on pitänyt? Jäin tässä vaan miettimään, että miten homman saisi hoidettua niin ettei kaikki ole yhden ylläpitäjän takana. CrowdSourcingina tms. Vai pitäisiköhän luoda mm. githubiin repo johon olisi useammalla write access. Github soveltuu toistaalta mainiosti, toisaalta tosi huonosti tuollaisen listan ylläpitoon. Koska ylläpitäminen on hankalaa. Toisaalta jos taas listan sisältöä ei tarksiteta, niin sekin voi olla ongelmallista. Perinteisiä crowdsourcing ja open source ongelmiahan nämä ovat.

Mistä tuli mieleen? No tänään tunkkasin taas näiden sääntöjen kanssa oikein urakalla, niin olisihan tuo efortti järkevää jakaa. Valitettavasti mulla on kasa muita sivuprojeketeja jo menossa, joten en ehdi tähän panostaa. Mutta joku nyymi joka lurkkailee himassa muuten vaan, voisi vilkaista jos joku näistä soveltuisi esim tuollaisen listan jaettuun hostaamiseen kätevästi: wikidot wikispaces wikia wikifoundry sites.google.com. Ideana nimenomaisesti se, ettei touhu ole ihan yhtä raskasta käyttäjien kannalta kuin esim githubin kanssa. Anyone? Mä ainakin mielelläni kontribuuttaisin moiseen wikiin jos sellainen on vaan olemassa. "

Listan viimeisin (?) julkaistu versio löytyy GitHubista: https://raw.githubusercontent.com/wiltteri/wiltteri.txt/master/wiltteri.txt

Tietty jos mitään järkevää ei löydy, niin voisihan sitä tehdä nimenomaisesti tekstiä varten kustomoidun kevyen collabraatio saitin? Mutta onko sen arvoista? DNS-Hosts siten tein ihan huvikseni kun halusin vaan leikkiä systeemien kanssa ja vähän testata.

kw: Wiltteri.net lopettanut, mainosten suodattaminen, mainosesto, mainosten estäminen, lisäosa, moduli, adblock, adblock plus, adblockplus, ublock, üblock, suodatus, filtteri, suodatin, estää, estäminen, suomi, suomessa, suomenkieli, suomenkielinen, suomalaisilla, suomalaisista, suomalaisten, block, blocking, blocked, suodatettu, suodattamalla, suodattamista, suodattamiseen, sivusto, sivustoilla, sivuila, sivuilta, sivujen, sivut, sivun, sivuihin, sivuilta, webbi, netti, nettisivu, webbisivu, websivut, websivujen, websivuilta.

11
[Etsiskelen tässä parhaiten multimedia käyttöön sopivaa käyttistä ja testasin myös Chrome OS:ää.

Hexxin versiot toimi, mutta niiden yllä pitäminen on lopetettu jo monta vuotta sitten. Löysin täältä myös versiot joilla sain systeemin boottaamaan: http://getchrome.eu/

Nämä taas eivät tuntuneet toimivan millään ilveellä. Ilmeisesti kyseessä on jotkut developer versiot jotka voi tarvita jotain extra tunkkaamista?
http://chromium.arnoldthebat.co.uk/index.php

Onko kukaan käyttänyt Chromium OS:ää yhtään sen enempää?

KW: Chrome OS

Screenshot:


12
Tuossa vähän testaisin, Android x86:n sain pyörimään, mutta projektin tilanne näytti vähän epäselvältä. Monesti on vaikeaa löytää edes oikeat downloadit mitä tarvitaan. Muuten näytti kyllä pyörivän hienosti ainakin virtuaalikoneessa ja voisi olla mitä mainioin käyttis Winblowssin tilalel mm. Televisioon.

Onkos kukaan täällä säätänyt / käyttänyt tuota viimeaikoina? Että saisin varmistuttua edes siitä, että viimeisin versio on käytössä. Latasin tämän:

http://sourceforge.net/projects/android-x86/files/Release%204.4/android-x86-4.4-r2.img/download

Screenshot:

13
Yleistä keskustelua / Suomesta suora merikaapeli Saksaan
« : 03.01.15 - klo:19.10 »
Merikaapeli voi tehdä Suomesta it:n ihmemaan

Mitäs mieltä tästä ollaan? Varmasti parantaa Suomen yhteyksiä? Mutta ainakin kaikissa näkemissäni asiakirjoissa ja kartoissa ROTACS kiertää Suomen ja menee suoraan Englantiin. Luonnollisesti pohjoisiin reitteihin on herätty myös muualla ja tämän Arctic Fiber piuhan suunnitelmat on käsittääkseni jo nyt pidemmällä.

Tässä vähän lisää taustainfoa asiaan.

Valitettavasti ainakin nykyisellään, Suomen data center palveluiden hinnat on ihan väärät verrattuna keskieuroopan palveluihin. Joten paljon saisi muuttua.

14
https://gigaom.com/2014/12/30/chromebooks-can-now-run-linux-in-a-chrome-os-window/

Aika kätevää, kun järjestelmä on noin lukittu muuten. Noissa epävirallisissa chrome versioissahan pääsee myös root shelliin, mutta ilmeisesti Googlen omissa ei pääse. Joten pitää sitten ajaa ikkunassa jos haluaa käyttää "täyttä käyttistä".


15
Lubuntun kanssa aivan kaikki toimi heittämällä, paitsi. Ääni, voi jumakekka. Se se vasta haaste olikin, tai on edelleen. Miten ihmeessä valitaan outputti, eli haluan käyttä takapanelissa olevaa analogista outputtia kaijutin modessa, niin että tulee tarpeeksi tehoa.

Kokeilin vaikka mitä, pavucontrol softaa joka asensi ison läjän roskaa ja alsamixerin graafista ja teksti versiota, jotka molemmat on tosi surkeita eikä anna tehdä valintoja.

Kuulokeliitäntä edessä toimii, heikolla teholla. Takaa ääntä ei tule ollenkaan. Taka mikki liitäntä toimii taas tosi hyvin. Mutta miten, miten ihmeessä valitaan tuo yksinkertainen asetus. Jumppasin jo about kolme tuntia sen kanssa ja luulen taas kerran normaaliin roska-ohje-tyyliin, tehneeni enemmän vahinkoa kuin hyötyä. Muokkasin myös /etc/:n alla olevia alsan konfiggi fileitä, heitin niissä muutaman off valinnan on asentoon, mutta ei mitään vaikutusta.

 - Kiitokset

Faktaa tiskiin johon voi oikeasti tarttua:
Koodia: [Valitse]
$ aplay -l
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: Intel [HDA Intel], device 0: ALC662 rev1 Analog [ALC662 rev1 Analog]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 0: Intel [HDA Intel], device 1: ALC662 rev1 Digital [ALC662 rev1 Digital]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0

$ aplay -L
default
    Playback/recording through the PulseAudio sound server
null
    Discard all samples (playback) or generate zero samples (capture)
pulse
    PulseAudio Sound Server
sysdefault:CARD=Intel
    HDA Intel, ALC662 rev1 Analog
    Default Audio Device
front:CARD=Intel,DEV=0
    HDA Intel, ALC662 rev1 Analog
    Front speakers
surround40:CARD=Intel,DEV=0
    HDA Intel, ALC662 rev1 Analog
    4.0 Surround output to Front and Rear speakers
surround41:CARD=Intel,DEV=0
    HDA Intel, ALC662 rev1 Analog
    4.1 Surround output to Front, Rear and Subwoofer speakers
surround50:CARD=Intel,DEV=0
    HDA Intel, ALC662 rev1 Analog
    5.0 Surround output to Front, Center and Rear speakers
surround51:CARD=Intel,DEV=0
    HDA Intel, ALC662 rev1 Analog
    5.1 Surround output to Front, Center, Rear and Subwoofer speakers
surround71:CARD=Intel,DEV=0
    HDA Intel, ALC662 rev1 Analog
    7.1 Surround output to Front, Center, Side, Rear and Woofer speakers
iec958:CARD=Intel,DEV=0
    HDA Intel, ALC662 rev1 Digital
    IEC958 (S/PDIF) Digital Audio Output
dmix:CARD=Intel,DEV=0
    HDA Intel, ALC662 rev1 Analog
    Direct sample mixing device
dmix:CARD=Intel,DEV=1
    HDA Intel, ALC662 rev1 Digital
    Direct sample mixing device
dsnoop:CARD=Intel,DEV=0
    HDA Intel, ALC662 rev1 Analog
    Direct sample snooping device
dsnoop:CARD=Intel,DEV=1
    HDA Intel, ALC662 rev1 Digital
    Direct sample snooping device
hw:CARD=Intel,DEV=0
    HDA Intel, ALC662 rev1 Analog
    Direct hardware device without any conversions
hw:CARD=Intel,DEV=1
    HDA Intel, ALC662 rev1 Digital
    Direct hardware device without any conversions
plughw:CARD=Intel,DEV=0
    HDA Intel, ALC662 rev1 Analog
    Hardware device with all software conversions
plughw:CARD=Intel,DEV=1
    HDA Intel, ALC662 rev1 Digital
    Hardware device with all software conversions
$

16
Tuostahan on puhuttu vuosia, mutta nyt nuo on näköjään oikeasti myynnissä.

https://en.wikipedia.org/wiki/Shingled_magnetic_recording

Huhu kertoo että tuota ei käytännössä paljonkaan huomaisi. Jäi mietityttämään kovasti, että miten ovat asian ratkaisseet. Asianhan voi ratkaista ainakin desktop käytössä näkymättömiin mm. Isolla välimuistilla, Flash tilapäistallennuksella tai esimerkiksi käyttämällä SSD levyistä tuttua FTL ratkaisua.

Onko kenelläkään mitään tietoa mitä esim. noi Seagaten uudet levyt käyttää tuohon latenssin maskaamiseen? Periaatteessahan vaikka yhden tavun random kirjoitus voi helposti kestää SMR levyillä 50 ms, ja se on pitkä aika se. Jollain tuo viive on peipattava piiloon.

Tekniikan kuvas youtubessa: https://www.youtube.com/v/3UFUfv9n420

17
Yleistä keskustelua / OpenBazaar P2P markkinapaikka
« : 24.11.14 - klo:19.47 »
Onkos kukaan teistä ehtinyt tutustua OpenBazaariin ja jos on, niin mitä ajatuksia se herättää? Onko tulevaisuus tässä?

Kyseessä on siis P2P pohjainen verkkokauppa järjestelmä, jonka kautta voi ostaa ja myydä, lähes mitä tahansa.

Joskus harmistuin kovasti kun TPB sanoi että reverse proxy on viimeisintä tietotekniikkaa, odotin niiltä jotain tämän tasoista. Mutta nyt tämä P2P revoluutio on toteutumassa paljon yleisemmällä tasolla, joskin pitkään se on kyllä ottanut.

18
Väittävät että korjaus on mukana päivityspaketissa:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/ubuntu-drivers-common/+bug/1310489/comments/72

Mutta ei sieltä mitään päivitystä tule, eikä toimi muuten vieläkään.

gpu-managerin disablointi johtaa siihen, että homma toimii vielä entistäkin huonommin.

Kyllä on taas ihan 'normaali tilanne', hirvesti sählää, epämääräisiä ohjeita, epätietousuutta siitä, mikä on ongelma, mitä on tehty, ja korjaako se ongelman kentällä, ja sen päälle vielä kauttaaltaan vähän epämääräinen lopputulos. No joo, mutta toihan on sitä normaalia 'softa soossausta'.

Update ja upgrade ajettu, eikä päivityksiä löydy, tai sitten fiksaus on sekin tehty huonosti, eikä toimi, sekään.

19
Laitealue / Useampia näyttöjä, paras ratkaisu?
« : 03.10.14 - klo:16.45 »
Mitä näytönohjaimia / konfiggia käytätte koneessa jos haluatte mm. neljä QHD näyttöä käyttöön Ubuntun kanssa? Joku sanoi ettei X.org:in kanssa tarvii enää tunkata. Olen totaalisen kypsynyt siihen. Tällä hetkellä on kolme FHD näyttöä + FHD TV, mutta jos modernisoin konfiggia, niin voisin vaihtaa neljään QHD näyttöön + erilliseen mediakoneeseen, niin konfiguraatio yksinkertaistuisi.

Seuraava kysymys onkin sitten toimiiko mm. synkki kaikkien neljän nätön kanssa esim VLC:llä?

Lisäksi taidan ostaa kotiteatteria varten oman mediakoneen, onko suosituksia sen suhteen? Kannattanee ilmeisesti pistää sekin Ubuntulla, niin verkkoresurssien käyttäminen jne on helpompaa pääkoneesta / nassista.

P.S. Alkaa ihan oikeasti kiukuttamaan sen verran nämä täysin naurettavat ajuri-ongelmat.

20
Moro,

Ajelin tuossa eilen illalla koneeseen viimeisimmät päivitykset ja boottasin sen jälkeen. Nyt kaikki äksän asetukset on solmussa. Ilmeisesti systeemi ei oikein tykkää jostain asetuksista, koska vaikka palautin backupista vanhan xorg.conf:in, niin seuraavassa bootissa file on palautettu takaisin tämännäköiseksi.

Koodia: [Valitse]
Section "Device"
    Identifier "Default Card 0"
    BusID "PCI:0@0:2:0"
EndSection

Oletan että tuo on joku default konfiggi joka tulee tilalle jos alkuperäisessä konfigissa on jotain tosi pahasti pielessä. Anyway, en ole muuttanut konfiggia vuoteen, ainoastaan ajoin noi päivitykset ja nyt systeemi räjähtelee.

Ideoita, mistä voisi johtua? Tai mistä näen edes parhaiten mikä tuon ongelman aiheuttaa. i915 package aiheutti jotain ongelmia, josta ubuntu olisi halunnut raportoida, mutta ei lähettänyt raporttia koska unofficial package.

Meinasin laittaa screenshottia tms alunperin, sekä kuvata nykytilannetta. Mutta se lienee täysin turhaa, kun homman näkee jo tuosta konfiggifileestä, että ei oo ihan kondiksessa.

dmesgin katsoin läpi ja näyttää ihan ok:lta, eli mitään ongelmiin viittaavaa ei mun mielestä siellä näy. Registered panic handler, lienee normaalia. Eikä raised panic event tms tyylistä tekstiä löytynyt.

Btw. Aika koomista sinänsä, että viimeksi kun tein distribution upgraden, pelkäsin älyttömästi että X konfiggi räjähtää. Mutta ei. Nyt se sitten laukesi ihan normaalista pikkupäivityksestä.

Update: Ehkä se on tämä?
Koodia: [Valitse]
Sep 23 21:13:25 zender kernel: [    1.384701] nvidia: module license 'NVIDIA' taints kernel.
Sep 23 21:13:25 zender kernel: [    1.384704] Disabling lock debugging due to kernel taint
Sep 23 21:13:25 zender kernel: [    1.387816] nvidia: module verification failed: signature and/or  required key missing - tainting kernel

Sivuja: [1] 2 3 ... 7