Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - eskofd

Sivuja: [1]
1
Hei.

Yritin päivittää Update Managerin kautta ohjelmistopaketteja (recommended & important updates) kunnes kesken asennuksen kone jumahti (hiiri ei reagoinut, näyttö "jäätyi" paikoilleen), joten jouduin buuttamaan. Nyt käynnistyy kyllä desktopille, mutta hiiri/näppäimistö ei reagoi mitenkään. Recovery mode ei toimi ollenkaan. Windowsin puolella hiiri ja näppäimistö toimii moitteetta. Kone Fujitsun kannettava.

Kysymys: Pystynkö Ubuntu Live CD:n avulla reinstalloimaan Ubuntun alusta alkaen samalle partitionille, missä se oli aikaisemminkin? Miten? Haluaisin säästää Windows XP:n rinnalla.

Tietysti neuvoja otetaan vastaan, jos joku tietää, miten tuon näppäimistö/hiiri-ongelman saisi ratkaistua Ubuntussa ilman reinstallaatiota.

Vastauksista kiittää,
eskofd

2
Multimedia ja grafiikka / Videotoisto jumittaa koneen
« : 24.10.10 - klo:12.12 »
Katsoin eilen illalla leffaa (.avi) ja noin parin tunnin kohdalla ensin meni äänet, sitten alle minuutin kuluttua rupesi tahmaamaan/pätkimään ja lopulta kovalevyn raksuttaessa hiirikin alkoi jumittamaan. Katselin tätä käyttäytymistä n. 10 minuutin ajan kovalevyn raksuttaessa koko ajan ja hiiren välillä liikkuessa ja välillä ollen jumissa. Oikein mitään ei saanut tehtyä, vaikka hiirellä välillä yritti esim. jotain kuvaketta painaa. Lopulta sitten vedin virrat pois ja käynnistin uudestaan. Tämä tapahtunut ja useampia kertoja, yleensä ei aivan heti videon katsomisen alussa.

Koneen "tehojen" loppumisesta ei ole kyse. Itseäni mietityttää, mikä tuon kovalevyn "raksuttamisen" oikein synnyttää, videot kun tulevat ulkoiselta kovalevyltä USB-piuhan kautta. Nimenomaan tämän raksuttamisen alettua alkaa järjestelmä ja videot jumittamaan.

Aikaisemmin käytössä ollut Ubuntu 10.04, jonka kanssa ei minkäänlaisia ongelmia minkään ohjelman kanssa. Nyt käytössä siis Ubuntu 10.10, kernel 2.6.32-24 (uudemmalla tulee videotoistoon horisontaalisia raitoja, siksi ei voi käyttää), näytönohjain ATI RS482 ja normaalit ubuntun ajurit. Videosoittimena VLC, mutta sama ongelma tullut myös Ubuntun defaulttisoittimen kanssa.

ps. uskallanko päivittää ubuntua update managerista, poistuuko grubista sitten jossain vaiheessa tämä nyt käyttämäni vanha kerneli.

3
Multimedia ja grafiikka / Compiz zoom - toimiiko muilla?
« : 03.10.10 - klo:18.45 »
Yritin laittaa käyttöön Compizin (v. 1:0.8.4) zoomia, mutta en saa sitä millään toimimaan. Ruudussa vilahtaa vain pieni neliö, joka varmaa vastaisi zoomausikkunan kokoa, jos se toimisi. Toimiiko tämä muilla vai onko tämä ominaisuus rikki? Netistä olin lukevinani, että ainakin jossain Compizin versiossa tuo ei toimisi.

Miten pystyn päivittämään Compizin? Update managerissa on paljon kaikenlaista sälää, mutta Compiz-alkuisia päivityksiä ei näy.

Kiitos taas =)

ps. ubuntu-versio on 10.04 ja näyttis ATI ja kaikki muut compiz-toiminnot toimii normaalisti, myös magnifier

4
Tervehdys,

Itselläni on läppärikoneena Win 7, jossa iTunes ja kaikki musat ja televisioon yhdistettynä palvelinkone, jossa Ubuntu. Haluaisin striimata iTunesista Library Sharing -komennolla musiikkia DAAP:n avulla Ubuntu-koneelle ja kuunnella sitä kautta musiikkia televisioni kaiuttimista. Onko kukaan löytänyt keinoa, miten tämä onnistuisi? Ilmeisesti suoraan ei ainakaan toimi, koska iTunesin versioissa, jotka uudempia kuin 7, on jonkinlainen esto striimaukselle muille kuin toisille iTunes-ohjelmille.

Myös muunlaisia musiikinjakokeksintöjä otetaan mielellään vastaan :)

5
Kun yritän katsoa esim. Yle areenaa, youtubia tai VLC:llä videoita full screen -moodissa ja liikutan hiiren pois kuva-alueelta toiselle näytölle (minulla on kaksi näyttöä), video poistuu automaattisesti full screen -moodista. Tietääkö kukaan, onko ubuntussa (v. 10.04) jokin asetus, jolla saisi tämän ominaisuuden pois päältä?

6
Ubuntu tietokoneissa / projectM -visualisaatio
« : 15.07.10 - klo:12.33 »
Olen yrittänyt etsiä ohjeita projectM musiikkivisualisaatio-ohjelman asentamiseen (http://projectm.sourceforge.net/). Kaikissa ohjeissa neuvotaan monen eri komennon avulla miten ko. ohjelma kompiloidaan. Koska kokemusta linuxin käytöstä ei vielä kovin paljon ole, ajattelin josko olisi olemassa suoraa pakettia (sudo apt-get paketin nimi), minkä avulla ohjelman voisi asentaa?

7
Asentaminen ja käyttöönotto / Synergy & skrollaus
« : 25.05.10 - klo:10.49 »
Ubuntun käytössä ollaan päästy hyvin alkuun ja vaikuttaa erinomaiselta käyttöjärjestelmältä. Ohjaan Ubuntu-konetta toiseen koneeseen kiinnitetyllä näppäimistöllä ja hiirellä Synergy -nimisen ohjelman avulla. Vaikka ohjelma toimii muuten hyvin, en ole saanut skrollausta toimimaan Ubuntussa, vaikka se "server-koneessa" (Windows 7 Home Premium, Acer Extensa 5635ZG, Synaptic TouchPad V7.2) toimii hyvin. Aina kun yritän skrollata Ubuntussa, skrollauskuvake tulee jostain syystä vain Windows -koneen näytölle. Käytössä Synapticsin asetuksista "Enable vertical scrolling" ja "Enable ChiralMotion scrolling".

Olen yrittänyt asentaa Synergy -ohjelmaan patchin ja asettaa --yscroll -ominaisuutta. Ajoin lisäksi synergyä "-f" -modessa, mutta mitään virheilmoitusta ei tule client koneessa, kun yritän skrollata. Mikäli jokin virheilmoitus tulisi niin ilmeisesti tämän perusteella voisi asettaa oikein --yscroll -arvon. Kiitos avusta:)

OT:
Lisäkysymys: Käytän ubuntua SSH-palvelimena. Minun kannattaa varmaan tehdä toinen käyttäjä ja sallia vain tälle uudelle käyttäjälle SSH -yhteys. Ilmeisesti sudo -komennot eivät defaulttina onnistu tältä uudelta käyttäjältä. Tämä ilmeisesti lisäisi turvallisuutta?

8
Olen asentamassa Ubuntua vanhaan koneeseeni XP:n rinnalle. Koneessa XP on D-asemalla ja C-asema on käytännössä tyhjä ja tilaa sopivasti 5 gb Ubuntulle. Tässähän ei olisi muuten ongelmaa, mutta huomasin, että jostain syystä XP:n tarvitsemat boot.ini ja ntldr -tiedostot sijaitsevat C:n juuressa eivätkä D:n juuressa, missä itse XP siis sijaitsee.

Siksi rupesin miettimään, uskallanko uhrata C-aseman Ubuntulle, jos siellä on vielä ko. tiedostot? Voinko siirtää tiedostot vain D-asemalle vai pitääkö myös muuttaa jotain muuta? "Active partition" on control panelin mukaan tällä hetkellä D-asema. Googlettamalla ymmärsin, että bootin yhteydessä koneen pitäisi jotenkin löytää ntldr- ja boot.ini -tiedostot, jotta se ylipäätään voisi käynnistää XP:tä.

Vastauksesta kiittäen,
linux-aloittelija eskofd

Sivuja: [1]