Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - helical

Sivuja: [1]
1
Laitealue / Ulkoinen kovalevyni ei toimi Ubuntussani
« : 26.01.11 - klo:15.04 »
Hei!

Minulla on Buffalon HD-PEU2 320gt ulkoinen kiintolevy, joka ei jostain syystä enää suostu toimimaan Ubuntullani. Itse kovo ei ole rikki, vaan olen testannut sitä mm. Windows Vistalla ja Ubuntu 9.10:llä, ja molemmilla kerroilla kovo toimii hienosti. Kun kovo on yhteydessä koneeseen kunnolla, siinä palaa sininen valo - näin käy Vistalla ja 9.10:llä, mutta ei minulla. Ulkoinen näkyy levytyökalussa koneellani, ja tiedostojärjestelmän tarkastus kertoo kovon olevan kunnossa, mutta liittäessä taltiota saan virheen. Ennen kovo on toiminut minulla hienosti, ainakin kun olin juuri asentanut uusimman Ubuntun.

Puuttuuko minulta jotain ajureita vai mikä neuvoksi? Apua arvostaisin paljon.

Tässä vielä virheen yksityiskohdat, jos yritän liittää taltion:

Error mounting: mount exited with exit code 1: helper failed with:
mount: according to mtab, none is already mounted on none
mount failed

edit: itse asiassa kingstonin 8 gigan muistitikkukaan ei toimi! Mikähän tässä on?

2
Laitealue / Rhythmbox lukee iPodiani väärin
« : 20.09.10 - klo:15.14 »
Terve kaikki!

Sattuipa niin, että siirtelin iPodilleni musiikkia äsken, ja Rhythmbox päätti kaatua samaan aikaan. Koska iPodia ei voinut irrottaa koneesta komennoilla (esim. hiiren oikealla klikkaus työpöydältä -> irrota laite turvallisesti) joudun repimään soittimen irti koneesta. Musiikit näkyvät ja toimivat oikein soittimessa, mutta Rhythmbox lukee sisältöä jotenkin oudosti väärin, näyttää ettei biisejä, joita soittimessa on, olisikaan. Nyt iPodiin ei voi laittaa musiikkia, eikä poistaa sitä Rhythmboxin kautta, sillä se näyttää sisällön väärin joka kerta eikä musiikin lisäämisellä/poistamisella ole käytännön merkitystä.

Voiko Rhythmboxista esim. poistaa muistin tms niin, että se havaitsisi iPodini uutena laitteena ja lukisi sen sisällön uudelleen? Vai miten tässä pitäisi toimia?

e. Tarkennan vähän ongelmaa: Rhythmbox kaatui sen jälkeen, kun juuri olin onnistuneesti siirtänyt yhden levyn iPodiin. Laitetta ei kuitenkaan voinut irrottaa, sillä Ubuntu väitti sen olevan vielä käytössä. Nyt jos iPodin tuikkaa koneeseen, niin sisältö on tosiaan joka kerta väärin, ja kun irrotan soittimen oikeaoppisesti (Rhythmboxista klikkaan iPodin kohdalta "poista asemasta") tulee ilmoitus, että "kirjoitetaan tietoja", ja sitten iPod irtautuu Ubuntusta. Ennen moista "kirjoitetaan tietoja" -juttua ei ole tullut. Levy, jonka siirsin iPodille, ei näy soittimessa joten ilmeisesti tässä kohtaa kusu on tapahtunut?

Kokeilin myös hakuammunnalla resetoida iPodin jos olisi korjannut ongelman, mutta ei tietenkään auttanut, kun Rhythmbox on ongelman ydin, ei soitin.

3
Laitealue / 10.04 ja DVD:n luku
« : 10.05.10 - klo:16.55 »
Olen itkenyt tätä ongelmaa muissakin topiceissa, mutta koska toimivaa apua ei ole vielä löytynyt, aloitan tälle ongelmalle oman topicin.

Eli yksinkertaistaen: päivitin edellisestä LTS-versiosta 10.04:n ja nyt DVD:t enää pyöri. Jossain vaiheessa asensin restricted extras-paketin ja libdvdcss:n, ja videot toimivat, kunnes ilmeisesti jotkin päivitykset tekivät DVD:n lukemisen jälleen toimimattomaksi. Musiikkicd:t soivat moitteettomasti, joten asema ei ole rikki. Onko kellään vastaavia ongelmia tai ratkaisuehdotuksia?

4
Laitealue / Ubuntu ja Buffalo ulkoinen kovalevy
« : 01.05.10 - klo:12.42 »
Käytin hakua, mutta en löytänyt ratkaisua ongelmaani, joten kysynpä täältä vielä.

Minulla on Buffalo -merkkinen ulkoinen kovalevy, joka toimii niin, että yhdistettäessä kovalevy koneeseen se käynnistyy, mutta Ubuntu ei tunnista kovalevyä. Kovalevyssä pitäisi ruveta palamaan sininen valo, joka tarkoittaa sitä, että yhteys koneeseen on muodostettu. Ennen Ubuntu tunnisti kovon, tosin nihkeästi, sillä kovo aina disconnectasi vähän väliä. Nykyään sininen valo vain välähtää samalla kuin kovo käynnistyy, mutta Ubuntu ei ymmärrä kovoa ollenkaan. Tietääkö kukaan, mitä voin tehdä vai onko Ubuntu sekoittanut kovalevyni?

5
Asentaminen ja käyttöönotto / 10.04 ongelmia
« : 01.05.10 - klo:12.29 »
Jos tänne postailtaisiin mahdollisia bugeja tai muita ongelmia Lucid Lynxin suhteen?

Itselläni kävi jännästi paneeleiden kanssa: alapaneeli, jossa on sovelluvalikot, pikakuvakkeita ja josta kone sammutetaan toimii eri lailla: ennen Rhythmbox ja Xchat menivät myös tuohon paneeliin, mutta nykyään ne pienenevät vain tuohon toiseen paneeliin, mikä vähän kömpelöittää käyttöä.

En tiedä, johtuuko ongelma uusista Nvidia -ajureista, mutta Splash screen on nykyään helvetin ruma ja näkyy jollakin tolkuttoman suurella resoluutiolla. Onneksi ongelma rajoittuu vain splash screeniin.

Muita bugeja odotellessa... :|

6
Hei kaikki!

Olen nyt käyttäny Ubuntua muutaman kuukauden, ja pidän käyttöjärjestelmästä yhtä ongelmaa lukuunottamatta - en pysty siirtämään tiedostoja iPodiini. Olen googlettanut ongelmaan ratkaisuja jo vaikka kuinka pitkään, mutta en ole saanut toivottuja tuloksia. Nyt siis kysyn teiltä.

Taustaa:

iPodini on Nano 4gt, malli A1137. Ubuntun nykyinen ja edellinen versio tunnistavat molemmat iPodin, mutta en pysty siirtämään siihen tiedostoja. Rhythmbox tunnistaa iPodin, mutta ei näe sen sisältöä. gtkPodia en oikein ymmärtänyt, mutta se ehdottaa jotakin hämärää käynnistäettäessä eikä myöskään ymmärrä iPodiani. Hipo iPod ei tunnista iPodiani ollenkaan, sama ongelma on Bansheella. Outoa kyllä, sain iPodini viikko sitten toimimaan kerran poddoxilla winen kautta uudessa ubuntussa, ja siirsin samana iltana musiikkia iPodille. Muistaakseni seuraavana päivänä ubuntuun ilmestyi kasa päivityksiä, ja näiden asentamisen jälkeen ratkaisu ei ole toiminut - poddox valittaa, että "no iPod detected". En ole varma, olivatko päivitykset syynä siihen, ettei iPod enää toiminut poddoxillakaan, mutta en keksi muuta selitystäkään.

iPod itse tottelee turvallista irrottamista sekä lataa itseään, kun laitan sen koneeseen kiinni.

iPodin nimessä on ä-kirjain, jonka edellinen versio tulkitsi kysymysmerkiksi, ja nykyinen Ubuntu tyytyy näyttämään työpöydällä iPodin nimen ensimmäisen kirjaimen. Voisiko tässä olla vika?

Ubuntun vaikeudet iPodin kanssa ovat todella harmillisia minulle, koska musiikkia tulee kuunneltua päivittäin iPodilla ja homma pitää saada toimimaan, ettei tässä jouduta vaihtamaan distroa tai peräti siirtymään uuden winkkarin puolelle. Kaikki apu otetaan vastaan. Kiitos!

Sivuja: [1]