Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Ryppy

Sivuja: [1]
1
Yleistä keskustelua / LED-lamppu, kusetustako?
« : 08.02.12 - klo:19.45 »
Ystävät hyvät 0letteko kokeilleet näitä E-kantaan sopivia LED-lamppuja?
Minulla kokemukset näistä ovat olleet musertavan huonot.
Kokeilin ensin niitä paristoilla toimivia, teipillä tai magneetin avulla seinään ripustettavia ymmyrkäisiä, 3 - 6 ledin laitteita. Joku puolen kymmentä eri valmistajan tekelettä tuli kokeiltua. Kestivät vain ehkä 10 kytkentää on / off, eli ajassa 2 viikkoa - 2 kk. Paristoja ei tarvinnut vaihtaa yhteenkään, vaikka viimeisimpään sitäkin kokeilin. Siinä viimeisimmässä oli 1 paristo täysin tyhjä, muut n 70%. Ei herännyt henkiin uusilla paristoilla.
Sitten tulivat nämä E-14 ja E-27 kannoilla olevat 12 + ledin lamput. Niitäkin tuli kokeiltua eri merkkisinä kymmenkuntaa kappaletta. Hyviä kohteita olivat vaatehuone, pannuhuoneen portaat, ulkovalo ja kylppäri. Käyttöikää näissä kertyi 2 viikkoa - 6 kk.teen. Tuo n. 6 kk tuli täyteen eilen kun veskissä ollut led-lamppu tuli elinkaarensa päähän. Enpä tullut painaneeksi mieleen valmistajia, mutta tämä viimeisin on 7W E-27 ja valmistaja onPhilips. Samassa paikassa on 25 tai 40 W hehkulamppu kestänyt yli vuoden.

Mitä kokemuksia teillä muilla on näistä led-lampuista?

2
Yleistä keskustelua / Kamera - Kännykkä
« : 09.01.11 - klo:22.53 »
Minulla on 8 v. sitten hankittu kännykkä, Nokian 3510. Se toimii edelleen loistavasti, näppäinten väri tosin vähän kulunut.
Minulla on myös bridge tyyppinen digikamera, joka sekin toimii hyvin.
Monet vuodet kannoin molempia, odottaen kännypuhelimiin kameraa, jonka kuvista edes tunnistaisi kohteen. Viimein alkoi tulla varteen otettavia ehdokkaita ja valitsin LG.n KU990i mallin. Siinä kamera osoittautuikin kohtuulisen laadukkaaksi, kunhan ei ollut liian hämärää, tai liian kirkas ilma.
62 X 40 mm kokoiselta näytöltä on kirkkaalla ilmalla mahdotonta erottaa hyttysen p-n kokoisista symbooleista niiden tarkoitusta. Tarkennuksessa sama rajoitus.
Nettiin tämä ihme hiipii sillä aikaa kun keittelen kahvit ja uusi sivu avautuu pullan paistuessa.Eihän noilta netti sivuilta juuri mitään pystyisi kyllä lukemaankaan tuon kokoiselta näytöltä.
Blue Toothia olen käyttänyt kerran muutaman kuvan siirtoon. Samassa ajassa olisin buutannut Ubuntun ja ladannut kortilta 100 kuvaa tietokoneen muistiin.
Puhelimena laite on surkea. Vasta valikkojen alta löytyy puhelin toiminto - ja aikaa menee. Ääni kaikuu. Tekstarin lähettäminen on tuskaista. Akkua saa ladata yhtenään.
Miksi ihmeessä pitää sulloa käyttökelvottomia toimintoja laitteeseen, niin että ne hankaloittavat sen normaalia käyttöä. Vuoden kokemus ei käsitystäni laitteesta ole muuttanut.
Ja tietysti KU990i vaatii oman Windows ohjelman tietokoneeseen liittämistä varten. Onneksi Linux tunnistaa muistikortin.
Kannan siis edelleen kännykkää (3510) ja erillistä kameraa (Kodak Z710, jonka Ubuntu tunnistaa) mukanani.
Älykännykkä ei riitä, enkä sitä tarvitse. Hologramminäyttö voisi muuttaa tilannetta, tosin silloin yksityisyys voisi vaarantua. Toistaiseksi minulle riittää pöytätietokone, kun tietokonetta tarvitsen.


Nämä olivat räyhäävän äijän körilään mielipiteitä. Vaikka kirjoitettu vakavana, ei niitä tarvitse ottaa liian vakavasti.  ;D

3
Ubuntu tietokoneissa / Evolution tuo vanhoja
« : 28.05.09 - klo:22.26 »
Ihmeekseni Soneran palvelimelta tuli maileja jotka oli päivätty 27 ja 28 maaliskuuta 2007.
Olen tyhjentänyt tuon palvelimella olevan tilan aika ajoin.
Yllättävintä oli että viimeksi tullut maili oli Soneran oma tuolta viime mainitulta päivältä.
Uusia maileja ei tullut.

Käytössä siis Ubuntu 8.04.
Toisessa koneessa Studio 8.10 ja siinä toiminta on normaali, t.s. ei tule vanhoja mutta
uudet mailit tulevat.

 ???  ???  ???

4
Yleistä keskustelua / Alueitten ohjeet
« : 30.01.07 - klo:16.12 »
Noissa eri alueitten ohjeissa näyttää syntyvän aika moista rönsyilyä.
Uudet tulokkaat eivät useinkaan tiedä menettelyistä ja avattuaan ohje-säikeen
kirjoittaa pläjäyttävät sinne kysymyksiä sun muuta.
Voisiko mahdollisesti laittaa esto näihin ohjeisiin, että ainoastaan moderaattoreilla
olisi pääsy sinne. Tuo esto toimisi samalla pienenä koulutuksena tulokkaille  ;)
Ehdotuksia ohjeisiin voisi mielestäni heittää tänne yleiselle puolelle.

5
På svenska / God Jul
« : 24.12.06 - klo:12.44 »
God Jul till alla Ubuntuister  :D

6
Yleistä keskustelua / ubuntu-fi ja ubuntu-se
« : 19.12.06 - klo:02.35 »
Ootteko huomanneet miten laajaa Ubuntun suosio on suomessa?
Ruotsin virallisilla on rekisterissä puolet meidän määrästä! Yllättävä asia ainakin minulle. Ja siellä taitaa olla mukana suuri joukko meidänkin svenska talande väestä.
Aktiivisia ollaan  :D

7
Yleistä keskustelua / Se toinen kotimainen kieli
« : 22.11.06 - klo:21.17 »
Eipä tuolla ruotsin kielen puolella paljon tapahdu. Eipä muuten ole ihmekään, onhan ubuntu-se.org hienosti toimiva sivusto. Uskonpa suurimman osan suomen ruosalaisesta Ubuntu-diggarista käyttävän noita ruotsin sivuja.
Olisiko parasta antaa ruottalaisten tehdä se mikä heiltä onnistuu meitä paremmin, eli tyydyttää suomen ruotsalaisten tiedon halua.
Olisiko ideaa laittaa täältä linkki tuonne ruotsin puolelle, niin että aloitteleva umpi-ruotsinkielinen löytäisi avun tätä kautta?

Tällaisia haja-ajatuksia tuli hatarasta päästä  ::)

8
Multimedia ja grafiikka / Irfanview - Linuxiin?
« : 02.09.06 - klo:15.37 »
Joo winkkarissa totuin tuohon mainioon lähinnä valokuvien muokkaamiseen soveltuvaan ohjelmaan. Todella helppo käyttöinen, rajaukset, värit, sävyt ym. saa helposti kuntoon. Myös tehokeinoja löytyy. On vieläpä ilmainen yksityisessä käytössä. Tietääkö joku vastaavaa ohjelmaa Linuxille? Ei mitään Gimpin tapaista raskasta, vaan todella helppoa ja monipuolista valokuviin keskittyvää ohjelmaa. Ubuntun vakio ohjelmat ei pääse lähellekään sitä notkeutta millä Irfanview asiat hoitaa.

9
Yleistä keskustelua / Otsikoista
« : 26.05.06 - klo:21.05 »
Veljet, että ottaa pannuun, ku jatkuvasti esiintyy otsikoita joista ei selviä aihe.javascript:void(0);
Muistelen tästä olleen joskus aiemminkin juttua. Sama tyyli tuntuu vaan jatkuvan. On melkoisen turhauttavaa kahlata läpi kirjoituksia, joista ei itse pidä väliä / pysty auttamaan.
Oisko mahdollista vaikka saada ensimmäiselle sanalle filtteri. Jos esim alkaa sanalla "Mikähän ...", ei voisi jatkaa ennen kuin olisi vaihtanut jotakin järkevämpää tilalle. En ole perehtynyt sivujen yllä pitoon, niin etten tiedä oisko mahdollista suht vaivattomasti.
Muita ehdotuksia tilanteen korjaamiseksi?
javascript:void(0);

10
Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt / Santa Fe distro
« : 06.02.06 - klo:21.44 »
Imuroin koneelle Santa Fe distron, sen CD.ltä boottavan. Onpa korea paketti 8) Puhuttelee ainakin M.S.Worldiin ihastuneita. Tuntuu ihan toimivalta Debian-pohjaiselta systeemiltä. Ajattelin sitä vanhaan P II sotaratsuun, mutta näyttää vierastavan niin vanhaa rautaa. Tässä uudemmassa Celeron 2.1G tuntuu pelittävän hyvin.
Onko kokemuksia. En kyllä aio Ubuntustakaan luopua - ainakaan vielä :P

Sivuja: [1]