Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - kaulahuivi

Sivuja: [1] 2 3
1
Debianin asennus onnistui, mutta käynnistyksen jälkeen tulee musta ruutu, jossa lukee GNU GRUB version 2.06 ja mainitaan, että minimal BASH kaltainen editointi on tuettu. Piti kokeilla Debiania, mutta ei tästä nyt mitään tullut. Mikä meni vikaan?

2
Sain liitekuvan mukaisen virheilmoituksen, kun koetin tehdä varmuuskopioita.


3
Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt / Virheilmoituksia
« : 23.07.23 - klo:11.28 »
Mitähän tässä on tullut tehtyä Kubuntun kanssa! Painamalla Ctrl+D kirjautuminen koneelle jatkuu normaalisti.

4
Ubuntu tietokoneissa / Thunderbird 115 asentaminen
« : 22.07.23 - klo:12.19 »
Saan ladattua ohjelman Thunderbirdin nettiisvuilta, ja Ark ohjelma purkaakin sen, mutta sitten menee sormi suuhun. Miten asennus jatkuu? Discover ei osaa avata mitään. Flatpak versiokin oli vanha TB 102. Ark-purkamisen tuloksena syntyy 5 kansiota ja tiedostoja vaikka kuinka paljon.

5
Kun kytken ulkoisen kovalevyn Kubuntu-koneeseen NTFS-muodossa, tulee virheilmoitus: Tapahtui virhe yritettäessä käyttää kohdetta Varmuuskopioita Seagate. Järjestelmän vastaus: Pyydetty toiminto epäonnistui: Error mounting system-managed device /dev/sda1: Filesystem type (null) not configured in kernel. Mitä teen väärin tai tein?

6
Pitääkö saadakseen uusin KDE käyttöön Kubuntussa päivittää koko jakelu tai siirtyä KDE Neoniin? Voiko pelkän työpöytäohjelmiston päivittää vain? Samassa koneessa Ubuntu ja Kubuntu 23.04

7
Ubuntu tietokoneissa / Thunderbirdin ongelmat
« : 18.06.22 - klo:11.06 »
Uusimman Ubuntun 22.04 myötä ongelmat Thunderbirdin kanssa ovat kasvaneet. Minulla ohjelma usein pyytää odottamaan ja kestää pitkään ennen kuin viestit ovat luettavissa. Viimeksi ohjelma käynnistyi ja lopetti toimintansa, koska ei osannut toimia yhteen Applen iCloud-tilin kanssa. Poistin ohjelman ja asensin uudelleen. Yllätys oli, että sain sillä tavalla poistettua iCloud-tilin käytöstä ja nyt ohjelma ei enää kaadu. Kaikki tilitiedot olivat tallella, vaikka olin poistanut ohjelman. Gmail, Outlook, Yahoo ja AOL-tilit toimivat ongelmitta Thunderbirdissä. iCloudin toimimiseen tarvittiin aikoinaan Applen appikohtainen salasana. Geary ei osannut luoda tilejä, vaan valitti nettiongelmista, vaikka samaan aikaan olin netissä. Mikä näitä sähköpostiohjelmia oikein vaivaa?

8
Ubuntussa kaikki toimii oikein. Ulkoinen näyttö näkyy oikein ja asetuksissa voi peilata läppärin ulkoiselle näytölle, mutta Kubuntussa ulkoinen näyttö tulee lisänäytöksi enkä saa peilattua siihen läppärin näyttöä. KDE:n asetuksissa ei ole edes tällaista kohtaa. Mitä teen väärin? Eikö tämän kaiken pitänyt olla yhtä ja samaa Ubuntua?

9
Pitäisikö Ubuntu nimetä uudelleen?

Ehdotus: Ubuntu Gnome, Ubuntu KDE, Ubuntu XFCE yms. Eiikö kaikki ole Ubuntua? Nyt Ubuntuksi kutsutaan vain Ubuntua Gnome työpöytäympäristöllä. Manjarolla on looginen nimitys kaikille.

10
Gnome-kohujen seurauksena ajattelin kokeilla KDE:ta ja Kubuntua. Kaikki on mennyt hyvin, mutta en saa taustakuvaohjelmaa toimimaan oikein. Sen nimi on Wonderwall. Ohjelma asentuu ja saan ladattua upeita taustakuvia, mutta ne eivät mene käytäntöön. KDE Plasman oma taustakuva säilyy voimassa. Jotakin teen väärin.

11
Miten asennetaan Ubuntuun vaikkapa Gnomen sijaan toinen työpöytäympäristö, jotta ei tarvitse asentaa Kubuntua, Xubuntua tai Lubuntua erikseen? KDE, Xfce, Lxde ei löydy Ubuntun ohjelmavarastosta suoraan?

12
Mikrobitti uutisoi tänään, että PopOS siirtyy kehittämään omaa työpöytäympäristöä Rust-kielellä ja hylkää Gnomen. Onko tämä lopun alkua Gnomelle, jonka sanotaan vaikeuttavan käyttöliittymän personointia ja teemojen käyttämistä? Eikö System76 olisi kannattanut vain vaihtaa muihin jo valmiisiin työpöytäympäristöihin? Nyt arvuutellaan, seuraako Ubuntu perässä?

13
Mokasin homman. Piti kokeilla Linux Mintiä. Asensin sen isolle muisitikulle, mutta tallensin käynnistyslataajan samalle muistitikulle. Vanhan Ubuntun käynnistys vaikeutui, jos tikku ei ole kiinni. Olisi pitänyt tallentaa kannettavan omalle kovalevylle käynnistyslataaja. Mietin, miten voisin siirtää käynnistyslataajan takaisin vanhalle paikalle. Tuntui vaikealta ja asensin Ubuntun uudelleen. Kaikki tomiii nyt, mutta tapauksesta pitäisi oppia jotakin: Muista käyttää virtuaalikoneita käyttisten testailuun ja mieti, miten tallennat käynnistyslataajan kun asentelet toisia käyttiksiä ulkoisille levyille. Mikä olisi ollut oikea toimintatapa?

14
Onko nyt julkistettu Windowsin syrjäyttäjä?

https://www.windowsfx.org/

15
Kokeilin Ventoyta buuttaavan tikun tekemisessä. Piti olla helppo ja sallia ISO-tiedostojen suora kopiointi muistitikulle. Ventoy halusi asentua muistitikulle ja imuroin Linux Mintin ISOn ja kopioin sen muistitikulle. Eipä käynnistynyt tietokone buuttaavalta tikulta, toki ISO siellä oli. Etcherillä tehty buuttaava tikku käynnisti heti Linux Mintin samalta tikulta. Jotain meni vikaan Ventoyn kanssa.

16
Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut / Opensuse
« : 09.09.21 - klo:21.07 »
Oletko muuten tyytyväinen Opensuseen?

17
Linux kehittäjät napit vastakkain. Mitä oikein on menossa?

https://www.tivi.fi/uutiset/tv/328386f5-df39-487d-b3d5-9c29a436d64d?ref=ampparit:6cd1/

18
Firefox ei näytä videoita Facebookissa. Mistä tällainen voi johtua? Chrome ja Edge näyttävät videot helposti, mutta Firefox ei Facebookissa.

19
Kertokaapa viisaammat, miten tämä virtualisointi toteutetaan fiksusti Linuxissa? Millä ohjelmalla? Millaisilla kokoonpanoilla? Mitkä ovat vaikeita asioita? Mitä mokia voi tehdä? Rautalankaohjeita, jos joku jaksaa jakaa tietoa. Lupaan kokeilla ja seurata ohjeita. Oma tarkoitus kokeilla eri jakeluita ja muita käyttiksiä ainakin ja saada pyörimään Windows- ja Mac-ohjelmia toisena tavoitteena. Kiitoksia etukäteen kaikesta avusta ja opastuksesta!

20
Vaihtoehtoja on paljon. Minulle on ehdotettu Openshotsia ja Kdenliveä? Pitäisi olla vähintään Applen iMovien tasoinen.

Sivuja: [1] 2 3