Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - OKenobi

Sivuja: [1]
1
Hyvin toimivaan Ubuntuun 16.04 LTS on ilmestynnyt käynnistysvaiheessa vasemmalle ylös viesti: \dev\sda1: files (numeroita/numeroita) clear - (numeroita/numeroita) blocks.  Viesti ehkä viivyttää jonkin verran käynnistymistä, joka kuitenkin etenee sen jälkeen normaalisti.

Mitähän tuo tarkoittaa, mistä on kyse?  Pitääkö tehdä jotakin? Onko sillä jotakin merkitystä ja jos ei ole, niin miten sen saisi pois?

2
Yritetty päivittää Ubuntu asentamalla netistä uusi Ubuntu.  Asennus pysähtyy heti alkuunsa kun se toteaa, että vaadittava  1.0 1ubuntu2,13 puuttuu.  Kun sellaista hakee ei löydy.  Sisältyykö se johonkin?  Mitä tehdä?

3
Ihmettelen kun asensin live käyttöä varten Ubuntun 14.04 LTS Finnish Remixin ensin DVD-levylle, niin se toimii suomenkielisenä kuten pitääkin.  Sitten asensin aivan saman latauksen USB-tikulle käyttäen Pen Dive Linux's Installeria, niin tulos onkin yksinomaan englaninkielinen.  Mitään kielenvalita-valikkoakaan ei tule alussa.  Mistähän tuo johtuu ja saako USBlle ollenkaan suomenkielistä versiota?

4
Onko jotakin erityistä työkalua tai mentelmää, jolla voi Windowsissa tekstinkäsittelyohjelmiin kirjoittaa malliksi Ubuntun komentoja?  Tarkoitus on kirjoittaa live Ubuntun käytöstä nettisivulle muutamia sellaisia ohjeita, joissa näitä komentoja on.  Kyllähän niitä voi kirjoitaa myös aivan "normaalisti", mutta käytössä on fiksumpiakin tapoja.   :)

5
Oppaiden kehittäminen / Ubuntu live CD
« : 13.02.15 - klo:19.28 »
Onko Ubuntu Live CDn englanniksi netissä oleva hyvä ohje suomennettu?  Tarkoitus on kirjoittaa asiasta suomalaisia Windows käyttäjiä varten, en kysy sitä itseäni varten.  Tai onko siitä jokin lyhyempi versio täällä?

https://help.ubuntu.com/community/LiveCD


6
Ubuntu tietokoneissa / Redobackup toiminta Ubuntussa
« : 07.05.14 - klo:16.04 »
Kun Ubuntu Onekin lakkaa pian toimimasta, niin ajattelin käyttää hyväksi Redobackup varmuuskopiointi live-CDtä.  CD on ja Ubuntu 12.4. LTS sen tunnistaa ja ryhtyy alkutoimiin.  Mutta mitään varmuuskopiointia vain ei tapahdu kummankaan sen asetuksen mukaan (verkkkoon tai muualle).  Saattaa olla hyvinkin taas kiinni osaamattomuudesta, mutta siellä jokin teksti kyllä puhuu ylimalkaisesti myös vaikeuksista Ubuntussa.  Ja toinen että varmuuskopiointi voi kestää monta minuuttia, mutta mitään ei kuitenkaan näy.  Onkohan jollakin kokemuksia asiasta, että saisi varmuuskopion aikaan.

7
Tuolla toisessa ketjussa selvittelen yhtä LibreOfficen ongelmaa.  Sen ratkaisujen yhteydessä päivitin vanhan läppärin 3 viikkoa sitten asennetun Ubuntun 12.04 uusimpaan eli 14.04 LTSaan.  Siinä yhteydessä ilmeisesti katosi nettiyhteys tikulta, joka toimi edellisessä versiossa.  Mitään sen valintaa ei tule esille. Vanha yhteyden asetus tulee esille, mutta ei johda mihinkään vaikka sen päivittäisi uudelleen.  WLAN yhteys toimii kuten ennenkin.

Mitä nyt pitäisi tehdä?  Pitäisikö palauttaa vanha Ubuntu koska siinä yhteys toimi, vai onko muita keinoja?  Mistä se nyt voisi olla kiinni?

LISÄYS:

Kovien kliksuttelujen ja kokeilujen jälkeen jostakin ilmestyi taulu, jossa kysyttiin tikun PIN koodia.  Kun sen laittoi, niin jonkin ajan kuluttua yhteys alkoi toimia.  Eli asia on ratkaistu, mutta olisi hyvä tietää silti, mistä se oli kiinni.  Miksi ei aikaisemmin tullut taulua, jossa PIN koodia kysyttiin?  Voiko tämä tilanne tulla uudelleen ja jos tulee, niin miten tuon ruudun saa esille?

8
Voisiko joku auttaa ja neuvoa kun en saa Ted tekstinkäsittelystä muuta aikaan kuin Ex Libris tyyppisen tunnuskuvan.  Mitään muita toimintoja siinä ei ole eikä Päätekään aukaise.  Onko nyt jokin paketti, jota en ole asentanut tai joka ei asennu Ubuntun pakettiohjelmalla?

Toinen asia joka on lähinnä toteamus:  On harmillista, että LibreOfficen Writer ei toimi Ubuntussa kunnolla kun on kyse .rtf ja muista järjestelmistä tuoduista tiedostoista.  Joku on sanonut, että tämä on muuttunut, aikaisemmin toiminut.  Liekö niin?  Rtf tiedostoja tarvitsen nettisivujen ylläpitoon.


Ratkaistu osittain Abiwold:lla, vakaus kuitenkin epävarmaan.
Lisätty otsikkoon.
- Karvameduusa

9
Miten saisin live-CD:tä asetuksia,  paketteja, esim.  suomenkielen kielipaketti, pysyvään muistiin kiintolevylle?  Sillä on täysin tyhjä  18 G osio, jossa nyt NTFS, mutta voi tietysti muuttaa FAT32ksi.  Ohjelman on ymmärtääkseni saatava tietämään ko. paikka ja sitten sinne kirjoittamaan.  Mistään ohjeista en löytänyt tätä tietoa tai en osaa hakea.  Voisitko vääntää rautalangasta, sillä tämä on aivan ensiaskeleita Linuxin parissa. ;D 

Sivuja: [1]