Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - succee

Sivuja: [1]
1
"Uutta html-standardia työstävä W3C (World Wide Web consortium) on nimittänyt kaksi uutta johtajaa.

Html 5 -standardiversiota työstävään työryhmään nousee Applen Maciej Stachowiak. Toinen uusi johtaja on Microsoftin Paul Cotton, joka korvaa aiemman microsoftilaisen Chris Wilsonin.

Uudet johtajat ryhtyvät vetämään html 5:n kehitystä yhdessä nykyisen puheenjohtajan, IBM:n Sam Rubyn kanssa.

W3C:n ykkösmies, internet-legenda Tim Berners-Lee perustelee päätöstä sillä, että työmäärä on niin kova ja kaikkien erikoisosaamista tarvitaan html 5 -standardin onnistumiseksi."

Elin noin kaupalliset firmat ovat tiiviisti mukana ja panostavat avoimien standardien kehittämiseen - ja etenkin valmiiksi saamiseen. Keskeneräiset "standardit" esim. toimistodokumenttien osalta (kuten odf) ovat vain haitanneet niiden käyttöön saamista.

2
Nokiakin on sitten konkreettisten nettitietojen perusteella tuomassa tänä syksynä Linux (Maemo) -kapulaa kuluttajakäyttöön markkinoille. Tässä nettiin tihkuneita runsaita tietoja ja roppakaupalla kuvia :

http://www.mobile-review.com/review/nokia-rx51-n900-en.shtml

3
Itse olen ollut aika pettynyt näihin "windowsmaisiin"/perinteisiin GNOME- ja KDE-työpöytäympäristöihin ja niiden "kehitykseen".
Olisin kovasti odottanut avoimen lähdekoodin yhteisöltä jotain oikeaa innovatiivisuutta kehittää ja toteuttaa jotain kokonaan uutta ja toimivaa, jotain todella erilaista windowsin ja os x:n ja perinteisten *nix-työpöytien uudenaikaisemmaksi vaihtoehdoksi. Jotain vähemmän tieto/toimintokeskeistä, jotain ihmisajattelua ja toimintaa paremmin tukevaa, uudenaikaisempaa.

Omaan mieleen on tullut esim. ajatus työpöydästä/käyttöliittymästä, missä
* Olisi verkkomainen, miellekarttamainen rakenne, monipuolisesti muokattavissa ja jäsennettävissä. Eli jollain lähtien minä-keskeisesti, haarana vaikka työasiat, harrastukset, multimedia jne ja haaroja ja niiden yhteyksiä ja niihin liittyviä objekteja ja tiedostoja sekä omalla koneella että vaikka verkossa. Eli jotenkin noinhan ihmisen oikeasti jäsentää ja käsittelee asioita, eikä valikoista ja tietokoneteknisistä näkökulmista, mihin konemaisesti Gnomen/KDEnkin käyttöliittymä rakentuu, ja KDE4nkin paneelit ovat vain tekninen lisäpikkuviritys, ei oikeasti mitään kauhean uutta ja innovatiivista (eikä etenkään yhteisö/yrityskäyttöön niin hyödyllisesti sovitettavaa - vaan aika yksilökeskeistä).
* Miellekarttamaisuus voisi olla sitten sovitettavissa yhteisöllisyyteen joustavasti ja muokattavasti, kun tuo tekniikka olisi kunnolla mietitty. Eli verkossa voisi olla mukana myös internetin tai muun verkon kautta verkottuneesti muitakin. Erityisesti yritys- ja muussa yhteisökäytössä. Siinä voisi olla mukana yrityksen projekteja, asiakastietoja yms tai avoimen lähdekoodin yhteisöjä. Verkottuneesta tiedosta voisi poimia osasia kunkin yksilön tai yhteisön tarpeiden mukaan ja niissä voisi olla mukana käyttöhallintaa tuota määrittelemässä.
* Olisi tuon miellekarttanäkymän lisäksi ainakin listamuotoinen näkymä ja aikataulunäkymä, joihin ja joista voisi vaihtaa. Miksei muitakin näkymiä ja käsittelytapoja - mutta olennaiset tärkeät ulottuvuudet, eli tuo asia-assosiaatio miellekarttaverkko/listanäkymänä visuuaalisille/lista-ihmisille asioitten jäsentämiseen ja aina tarpeellinen aikaperspektiivi olisivat nyt ainakin tärkeimmät.

Nämä nykyiset käyttöliittymät ovat niin teknisiä. Jokin tuollainen käyttäjä/asiakeskeinen olisi ainakin omasta mielestäni jotain paljon parempaa ja eritoten todellinen vaihtoehto. Vaatisi tietysti uutta näkökulmaa monessa mielessä, mutta olisi ainakin käyttäjäkeskeisempi iänikuiseen konemaisuuteen verrattuna. Tiedä sitten vaikka joku näistä vaihtoehtojen tarjoajista jotain tuollaistakin olisi kehittelemässä... Jollain aivan uudella ja oikeasti muut hakkaavalla tavalla tätä Linuxienkin työpöytäkäytön yleistymisen jämähtämistä pitäisi saada vietyä eteenpäin. Nyt ollaan vain windowsmainen vaihtoehto windowsille, eikä se nyt ihan niin houkuta moniakaan - os x on selvemmin vähän erilainen ja siksi se onkin pärjännyt.

4
Vinkiksi vain että jos joku asuu/liikkuu Soneran 3G-verkon alueella ja on vailla nopeaa, edullista mobiililaajakaistaa, niin niillä on nyt tarjouksessa 24kk sopimuksella 12,90e kk-hintaan jopa 3mbitin mobiililaajakaista (hintaan sisältyy mokkulakin).

Ennen tuon mahdollista hankintaa kannattaa kuitenkin tarkistaa oman asuin/liikkumisalueensa osalta, onko siellä Soneran 3G-verkon tukea. Sonerahan on myös tämän vuoden aikana lisännyt huomattavasti 3G-tukiasemiaan ja etenkin laajemman kantaman 900MHz-versioitakin. Soneran 3G-verkon peiton näkee täältä :

http://soneracov.cellvision.no/sonerawww/Default.aspx?MapFrame_resizable=true

Koska nuo peittoaluekartan tukialueet ovat tietokoneanalyysinpohjaisia, eikä mitattuja, samoin kuin muillakin operaattoreilla, voi peittoalue olla em. kartassa näkyvää laajempikin tai suppeampikin - mutta mikäli aiottu käyttöalue on tuon kartan peittoalueen sisällä, on toimivuus erittäin todennäköistä. Paras keino kuitenkin varmistua asiasta on se, jos itsellä tai jollain tutulla on käytössään 3G puhelin ja joko Soneran tai TeleFinlandin(siis myös Soneran) liittymä / Prepaid, jolloin voi aioituissa käyttöpaikoissa puhelimella katsoa, näkyykö 3G-verkon peitto siellä 3-5/5 palkilla, jolloin tuo mobiililaajakaistakin toimii oikein mainiosti. Huom vielä että osalla alueista on uudemman ja laajemman kantaman 900MHz 3G-verkko, mitä vanhemmat 3G-puhelimet ja vanhemmat 3G-mokkulat eivät tue - tuo siis syytä tarkistaa. Ja tuo Soneralla 30.9 asti voimassa oleva hintatarjous koskee siis vain 2v/24kk määräaikaista sopimusta! Tarjolla niillä on sekä ZTE-nettitikkua että myös Huawei-mokkulaa, mikä on kait edellistä vaivattomampi asentaa Ubuntuunkin (ZTEkin asentuu mutta vaatii vähän temppuja).

Soneran jälleenmyyntiliikkeistä noita mobiililaajakaista/mokkulapakettaje saa usein ihan hyllystä ja liittymän käyttöön samana päivänä - Soneran verkkokaupasta voi tilaus kestää pidempään.

Ainakin Huawein mokkulan saa myös liitettyä pikkurahalla saatavaan A-Linkin tiettyyn wlan-asemaan, millä sen saa wlan-verkoksikin kotiin. Sensijaan ZTEn nettitikulla tuon kanssa on toimivuusongelmia, ainakin ollut.

5
Lyhyestä juttu hyvä. Ohje (englanniksi), minkä avulla voi tehdä ihkaoman Ubuntu-Live/asennus/varmistus-median, löytyy täältä :

http://www.dedoimedo.com/computers/remastersys.html
Lisäksi kannattaa katsoa täältä http://klikit.pbworks.com/Remastersys koska tuossa sinällän erittäin havainnollisessa em. ohjeessa on mm. vanhentunut ko. työkalun pakettiasennuslähteen osoite ; )

Eli tuolla voi tehdä asennusmedian / Live-usb-tikun ... missä esim. on
- kaikki suomikielipaketit valmiina
- pois itselle tarpeettomat ohjelmat ja osat
- mukana päivitettyinä kaikki sadat yleensä julkaisun jälkeen imestyvät korjauspaketit
- lisättynä itselle mieluisampia ohjelmia, myös vaikkapa Firefox -> Opera tms
- mukana itselle mieluisampi graafinen ulkoasu, teemoja yms
- mukana kaikkea muutakin perus-julkaisu-median lisäksi, mitä itse haluaa

Tuo vaatii koneelle asennuksen, mitä ylläpidetään sellaiseksi, kuin minkä sisällön tuolla tehtävälle medialle haluaa.

Muista vastaavista / paremmista keinoista voi sitten tietysti kertoa, ken tietää?

6
Ratkaistu itse :
eli hyvä ohje löytyykin http://www.dedoimedo.com/computers/remastersys.html



Kysyisin paria asiaa Ubuntu 9.04 Netbook Remix usb/flash-tikulla käytettävän asennuslevykuvaimagen (*.img-tiedosto) käytöstä. Olen tallettanut tuon vajaan 1 gb asennuslevy/tikkukuvaimagen 4 gb usb-tikulle ja asentanut sillä onnistuneesti miniläppärin näillä ohjeilla

https://help.ubuntu.com/community/Installation/FromImgFiles

Sitten kysymykset :

1) Tuon flash-asennuslevykuvaimagen talletus 4gb flash-tikulle tuntuu tekevän tikusta kooltaan vain 1 gb kokoisen eli ikäänkuin tikulle tallettuisi 1 gb tikun talletuslevykuvatila. Saako sen talletettua tikulle jotenkin niin että tikulla olisi käytössä koko sen fyysinen tila eli minulla tuo 4 gb, jotta sille voisi esim. tallettaa jotain muutakin.

2) Voiko tuota tikulle talletettavaa levykuvaa päivittää jotenkin ennen asennusta 9.04 -version julkaisun jälkeen tulleille pakettipäivityksillä? Eli että tikulle olisi ne n. 150 päivityspakettia jo valmiina, jotka tuon julkaisun jälkeen on tullut ja jotta olisi siis ajantasalla oleva asennustikku jo valmiina, ettei tarvitsisi asennuklsen jälkeen ladata noita.
Erityisesti kiinnostaa myös sen takia että tuo asennuslevykuva on live-asennusmedia, jota voi ajaa tikulta asentamatta. Mutta voiko livemediaa päivittää jotenkin uudemmilla paketeilla?

Toivoisin vastauksia ja ohjeita, joissa todella tiedetään noista asioista : )

7
Mietin Elisan/Saunalahden/Soneran mobiililaajakaistan ottamista ZTE MF636+ HSUPA -nettitikulla, mutta sitä ennen ajattelin kysyä, löytyisikö täältä ketään, jolla tuo mainittu tikku olisi oikeasti käytössä ja asennettuna Ubuntu 9.04:ssä?

Eli jos jollain tuo on, voisiko kertoa, asentuuko tämän http://wiki.ubuntu-fi.org/Matkapuhelin_modeemina
mukaan Ubuntu 9.04:ään ja toimiiko?

Jossei mene noin helposti kuin tuossa wiki-ohjeessa on kuvattu, miten tuo pitää asentaa, kun käytössä on vain Ubuntu 9.04 -mikro?

Eli toivoisin siis vastauksia vain, jos tuo on oikeasti jollain käytössä. En haluaisi jättää asiaa arvailujen ja kokeilujen varaan.

Sivuja: [1]