Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Kaasumies

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Asentaminen ja käyttöönotto / Ubuntu 22.04 LTS ja Wine
« : 17.06.22 - klo:08.14 »
Miksei Winellä pysty asentamaan Windows-ohjelmia? Eli kun painaa hiiren oiketa nappia .exe tiedoston päällä ja valitsee Asenna muussa sovelluksessa, niin listassa ei ole Wineä vaikka se on kyllä asennettu. Pystyn kyllä katsomaan Winen asetuksia käskyllä winecfg. Jotain en ehkä ymmärrä mutta en ymmärrä, mitä en ymmärrä. :)

2
Nyt tuli päivitys uudempaan versioon. Päivitys meni hyvin, mutta enään ei käynnisty. Juuri ennen sisäänkirjautumista on logo ja sitä pidemmälle ei pääse. On tää Linuxointi vaikeata nykyään.  :'( :'(

3
Asentaminen ja käyttöönotto / ubuntu 21.10 Lepotila.
« : 26.05.22 - klo:16.43 »
Onko joku onnistunut saamaan Ubuntun lepotilaan? Koodia? :)

4
Eli alla suunnilleen viat tällä kertaa. Viat ilmeni yhtäkkiä kesken käytön. Jotkut ohjelmat eivät käynnistyneet, mutta muuta ongelmaa ei ennen tuota ollut. Esimerkiksi Ääninauhuri ei käynnistynyt ja joku toinen "lisäohjelma".
Kone Acer Nitro 50. Koneella myös Wind11.

- Linuxissa ollessa yhtäkkiä työpöytä häviää, joku errorviesti tuli siitä
-Buuttauksen jälkeen ja Grubin jälkeen tulee ruudun levyinen virtuaalinäppäimistö
-sen jälkeen musta ruutu, jossa on oikealla alhaalla KDE-logo, ei hiirtä, mikään ei tee mitään.

5
Deepin 20.5 joka pohjautuu Debianiin. Printteri HP Deskjet 2720e eli FiWi-tulostin. Esimerkiksi Ubuntu asentaa sen itsekseen. Kun yritän asentaa ajurit ( tuolta ladattu  https://developers.hp.com/hp-linux-imaging-and-printing/ ) asennuksen aikana valittaa joistain riippuvuuksista. Yritin niitä yksitellen asentaa Synapticilla. Kaikkia ei löytynyt ja osa oli jo vaikka valitti. Yksi oli josta asennusohjelma valitti, ettei se toimi tässä Distrossa/versiossa Linuxia.

INSTALL MISSING REQUIRED DEPENDENCIES
-------------------------------------
note: Installation of dependencies requires an active internet connection.
warning: Missing REQUIRED dependency: gcc (gcc - GNU Project C and C++ Compiler)
warning: This installer cannot install 'gcc' for your distro/OS and/or version.

Netti toimii kyllä vaikka ton mukaan ei. Ja tuo gcc on jo asennettu Synapticin mukaan.

Onko joku mahdollisesti saanut jonkun HP:n tässä toimimaan?

6
Eli ei pääse Facebookiin. Eihän maailma siihen kaadu, mutta olisihan se kiva päästä. Tunnuksen ja salasanan voi laittaa ja tähän toppaa kirjautuminen:

Kaksivaiheinen todennus vaaditaan
Olet edellyttänyt kuusimerkkistä sisäänkirjautumiskoodia, kun käyttäjätilillesi yritetään kirjautua sisään uudelta laitteelta tai selaimelta.
Jatka antamalla kuusimerkkinen koodisi sen saapumisen jälkeen:

Eipä tule koodia ei. Olen koittanut kolmella selaimella joten siitä se ei ole kiinni. Tunnistaako Face, että on kiinalainen jakelu eikä päästä sisään? Kun tuosta todennuksesta ottaa Etko saanut koodia-kohdan, niin siellä on kohta jossa pyydetään lähettämään ajokortista kuva heille. No, enpä lähetä henkilötunnusta kenellekään. Aika hauska tilanne. Pitää varmaan asentaa joku länsimainen jakelu vaikka tämä toimiikin hyvin ja on hyvännäköinenkin. Olen odottanut koodia parilla selaimella ehkä puolituntia kummallakin, joten yritetty on. :o

7
Grubista Ubuntun valinnan jälkeen vain koneen logo ACER jää vilkkumaan ruutuun. Olen  kokeillut eri Kerneliä ja Recovery-modea Grubin valikosta, mutta ei vaikutusta. Mitään koneelle ei ole tehty. Ns käynnistä sammutettu. Eikä ole eka  kerta kun tulee kummallisia Linux-vikoja. Tuntuu, että tämä kone on tehty Windowsille. Silloin kun Linux käynnistyy, kaikki toimii hyvin. Ilmeisesti joku päivitysjuttu ja ilmeisen vaikea palauttaa entiseen, koska ei saa käyntiin ollenkaan.

Kone: ACER Nitro 50 ja Kubuntu 21.10

8
Koneesta  menee vahvistimeen ääni Bluetooth-boxin (cd-tasoinen ääni) kautta. Windowsin puolella ei pätki, mutta Kubuntussa pätkii ja jopa kokonaan hiljenee. Kun sammuttaa Bluetootin tai poistaa Bluetooht-boxin ja laittaa uusiksi, toimii jonkun aikaa. Mitenkähän voisi päivittää  Bluetootin ajurit? Siitä se kuitenkin johtuu, koska sama sovitin toimii Windowsissa hyvin.

9
Päivitin Ubuntu 21.10:n Kubuntuksi päätteessä ja ihme kyllä kaikki toimii. Paitsi joissakin kuvakkeissa ei ole kuvaa vaan pelkkä teksti. Kun yritän laittaa niihin kuvan, tulee teksti ettei oikeudet riitä muuttamaan kuvaketta. Miksi se valittaa tota ja miten kuvakkeen voisi vaihtaa?  En osaa päätteessä Root:tina vaihtaa kuvaketta jos toi tarkoittaa sitä.

10
Ubuntu tietokoneissa / Ubuntu 20.4 ja käynnistyongelma
« : 18.03.22 - klo:09.41 »
Kaikki toimi hienosti. Kerran ei Zoom käynnistynyt ja oli muutama minuutti tärkeään palaveriin, joten menin äkkiä Wintoosan puolelle. Seuraavaksi kun käynnistin, niin Linux ei käynnisty. Kun valitisn Grubista Lisäasetukset (tms) ja valitsin toisen kernelin, niin käynnistyy. Grubin säätöohjelmalla säädin niin, että tämä toimiva kernel on ylimmäisenä.
Mikähän tälle tuli? Joku päivityskö sekoitti? Olis hyvä jos sais ton rikkinäisen kernelin kokonaan pois. Onko tuttu juttu jollekin?

Kone ACER  Nitro 50. Linux Robolinux 12

11
Pc-Linux Os on viimeisin versio 8.2.2022 ladattu. En  löydä mistään tarkempaa tietoa. Muutama kysymys. Olen aikaisemmin ollut Ubuntu-pohjaisten käyttäjä ja tämä on uusi tuttavuus. Tässä kuitenkin näyttäisi  minun NVidia näyttis toimivan hyvin, edellisissä ei oikein.

1: Saako tähän Apple Music-sovellusta? Apple Music:in sivuilla ei ole tätä jakelua ollenkaan.
2. Saako tähän graafista sovellusten asennusohjelmaa, sellaista kuin Ubuntun Sovellusvalikoima? Osaan käyttää kyllä Synapticiä, mutta olisi kiva tommonenkin.
3. Onko jossain sivua, johon on koottu terminaalikäskyjä? Ohjelmien asennusta varten yms. Välillä on hyvä käyttää päätettä. Olen oppinut vain Ubuntun sudo apt-get install ...
4. Tapahtuuko päivitys Synapticin kautta? Onko se automaattinen? En ainakaan löydä erillistä ohjelmaa siihen.


12
Käytössä on uusin Zorin-linux ja uusi nopea kone ja ulkoinen DVD-asema. Rippaan (kopioin) Knalli ja Sateenvarjo kuunnelma levyjä joissa on vain 2 äänitiedostoa. Windows 11:n Mediaplayerillä kopiointi sujuu hetkessä. Linuxilla esimerkiksi Sound Juicerilla olisi kestänyt ohjelman mukaan 17 minuuttia!! Asensin jonkun Rip... jotain ohjelman, mutta se on yhtä hidas. En käsitä. ideoita?

13
Miksiköhän JBL:n bluetooth kuulokkeisiin tulee ääni monona?? Tietokoneesta Bluetooth-boxiin (stereoissa) ääni tulee normaalisti stereona ja soi hyvin.  ??? ???

14
Miten tuohon saa työpöydät lisättyä? Nyt ei ole kuin yksi enkä saa lisättyä mitenkään? Alapalkissa hiiren oikean napin valikosta ei saa, enkä ole asetuksistakaan löytänyt paikkaa mistä saisi.

15
Ubuntu tietokoneissa / Ubuntu 21.10 Lepotilassa junttaa
« : 20.11.21 - klo:14.30 »
Ennen toimi hyvin, mutta nyt ei palaa lepotilasta.  Myöskään esim näppiksessä ei tapahdu mitään ei edes Num Lock napista syty merkkivaloa tms eli on totaalisen jumissa. Muu ei auta kuin virtanapista buuttaus. Olisiko joku päivitys syyllinen? Mitään asennuksia tms ei koneelle ole tehty. Onko kellään samaa?

16
Eli Zoomissa kuuluu ensin äänet hyvin mutta yhtäkkiä äänet katoaa ilman syytä eikä tule takaisin vaikka mitä säätäisi. Muuten koneelta tulee äänet, esim selain, soitin, Spotifystä. Onko tuttua jollekin?

Latasin ensin Zoomin Ubuntun Sovellusvalikoimasta. Poistin sen ja latasin ja asensin Zoomin virallisilta nettisivuilta. Nyt näyttäisi äänet toimivan normaalisti.

Päivitys: Tilanne ennallaan, äänet  katoaa. Ensin rätisee/pätkii pari sekunttia ja sitten katoaa.  >:( >:(

17
Moi. Asensin Winen ja se kyllä löytyy esimerkiksi komennolla  wine --version, mutta kun yritän asentaa .exe ohjelmaa (windowsin ohjelma) ja yritän hakea ohjelmaa jolla tiedosto avataan, niin listassa ei ole wineä. Sitä ei myöskään näy asennetuissa ohjelmissa. Eli wine on mutta ei ole. Millähän ratkaista pulma?

18
Ostin uuden koneen, ACER Nitro 50 jossa on biossissa myös Secureboot tms ihme härpäke. Koneessa kovalevynä on joku kortti, ei siis SSD vaan joku uudempi. Jaoin sen kahtia ja toisessa on Windows 10 (nykyään 11) ja toiseen asensin Linuxin. Kaikki meni hyvin mutta Grubista kun valitsee Linuxin, niin sepä ei käynnisty. Kokeilin parillakin eri Linuxilla. Olen Linuxeja asentanut ja käyttänyt 20v ja luulen, etten tehnyt mitään virhettä missään. Johtuukohan tuo biossin secureboot-jutusta vai mistä?

19
Eli äänitys ei onnistu vaikka valitsisi minkä sisääntulon nauhurista ja säätäisi mitä vain. Yritän siis äänittää Spotifystä musiikkia. (jotain on hyvä olla "fyysisestikin" jos vaikka netti on poikki)  Ubuntulla onnistui kyllä. Onkohan Mintussa jotain puutteita? Nauhurista kyllä voi valita Spotifyn ja alkaa äänittämään kun musa alkaa, mutta tulee tyhjä tiedosto. Äänitystaso on tarkistettu ääniasetuksista. Tosin ei siellä näy ääninauhuria.

20
Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt / KDE Connect
« : 16.04.21 - klo:08.31 »
Onko vastaavaa ohjelmaa muille työpöydille esim Gnome? Todella mahtava ohjelma siirrellä tiedostoja koneen ja puhelimen välityksellä.

Sivuja: [1] 2 3 4