Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Immo

Sivuja: [1] 2 3 ... 39
1
Nyt toimii oikein mukavasti. Kummasti kyllä ssh ja mpd:n etäkäyttö estyi, kun otti dhcp:n pois käytöstä ja muutti IP-osoitteen kokonaan staattiseksi.
Onneksi modeemi/reitittimestä saa sidottua IP:t macin avuilla pakoilleen eli sinänsä ei ongelmaa.

Lainaus
Jaa, mitäs siellä host.confissa sitten on määritetty hakujärjestykseksi? Perinteisesti se on order hosts,bind, eli ensin selvitetään osoitetta hosts-tiedoston avulla.

Taitaa edellyttää NetworkManagerin käyttöä, että localhost ja koneen nimi toimivat ilman hosts-tiedostoa.
Ajattelinkin, että saattaisi olla jossain toisessa hakemistossa. En Ubuntua päivittäin käytä, niin on päässyt asiat unohtumaan.

Kun wiille linuxin sain sisään ja wlanin toimimaan, niin olihan siihen pakko mpd värkätä. Saa mukavasti kotiteatterista koko musiikkikirjaston raikamaan.

Seuraavaksi sitten Icecastia värkkäilemään  :).
Kiitoksia jälleen nopeasta ja toimivasta avusta.

2
Eipä löydy /etc-kansiosta kuin host.conf, hostname, host.allowed ja host.deny.
Itsekin kuuklaamalla löysin vain yhden error code 12 ja siinäkin viitattiin tuohon hosts-tiedostoon. Tosin eipä uusimmasta Ubuntustakaan kyseistä tiedostoa löydy.

E: Loin /etc/hosts -tiedoston, johon lisäsin yksinkertaisesti vain rivin:
Koodia: [Valitse]
127.0.0.1  localhost loopback
Wikipediasta kopsasin  ;D

3
Mikähän on, kun debian-pohjaisessa wiille tarkoitetussa jakelussa ei mpd tahdo toimia niin millään?
Koodia: [Valitse]
whiite:~# ncmpc
error [12]: host "localhost" not found: Name or service not known
Normaalissa työpöytäjakelussa kyllä toimii.

4
Onhan Intel myynyt suorituskykyisiä suorittimia monien kymppien, jopa satasien erolla, vaikka suoritin on muuten ollut sama korkeampaa (ja lukittua) kerrointa lukuun ottamatta.

Eli maalaisjärjellä ajateltuna Intel voittaa, koska se voi kehitellä suorituskykisen arkkitehtuurin, jota varten tarvitaan vain yksi tuotantolinja. Suorittimista voidaan jälkikäteen poistaa ominaisuuksia ja ripotella eri hintaluokkiin, vaikka jokaisen suorittimen tekeminen on maksanut saman verran.

5
Eli suuren ja pienen piirin valmistuskustannukset ovat suurinpiirtein samat?

6
Ehkä olen seurannut tietotekniikan kehittymistä liian vähän aikaa, sillä tälläinen menettely tuntuu oudolta. Järki taistelee vastaan jos auton ostettuasi saisit lisämaksulla xenon-valot ja ilmastoinnit käyttöösi, jotka autossasi jo ovat.

Onko looginen päätelmä, että Intelin katteet ovat järkälemäisiä vai, että tehokkaan ja tehottoman piirin valmistus on aivan yhtä kallista?

Jos Tomin viittaa AMD:n tiettyjen prosessorien lisäytimien aukaisuun ohjelmallisesti boissista, on kyseessä hiukan eri asia kuin tässä. Osa AMD:n neliytimisistä on joillain muotoa viallisia (ei mene esim. TDP:n sisälle) jolloin vialliset ytimet kytketään pois käytöstä, mutta voidaan hyvällä todennäköisyydellä jälkikäteen kytkeä takaisin käyttöön. Tämän voi tosin suorittaa vain AMD:n piireillä joissa on joko SB750- tai SB710-southbridge. Tässä ei kuitenkaan ole kyse ohjelmallisesta rajoittamisesta, vaan kysyseisten southbridge-piirien emolevyissä on kuusipinninen yhteys suoraan suorittimeen, jonka avulla suorittimen sisäisiä asetuksia voidaan ohittaa.

7
Intel julkaisee markkinoille kaksiytimisen  Pentium G6951 -mallin, johon voi ostaa lisää L3-muistia ja HyperThreading-tuen 50€-hintaisella latauskupongilla.
Äh, lukekaa itse. Minä olen liian järkyttynyt.
http://www.engadget.com/2010/09/18/intel-wants-to-charge-50-to-unlock-stuff-your-cpu-can-already-d/

Eli pähkinänkuoressa: Maksat lisähintaa, että saat prosessorilla valmiina olevat ominaisuudet käyttöösi.

8
Laitealue / Vs: Linux yhteen sopivuus?
« : 15.09.10 - klo:16.13 »
Luulisi toimivan, kun tuota joissain maissa myydään ihan Linuxin kanssa. Intel + Linux on yleensä se paras yhdistelmä. Wlan-piirin toimivuus kannattaa googlettaa ennen asennusta.

9
Pelit / Vs: Amnesia - The Dark Descent | Julkaistu!
« : 13.09.10 - klo:01.38 »
Lainaus
Asensin melkein heti kortin hankittuani siihen kolmannen osapuolen ropellin, ettei pidä hirveetä möykkää. Tällä hetkellä itseasiassa mulla on ATI:n suljetut käytössä, pelin oston vuoksi päätin tutkia miten ne toimii. Otin epäviralliset xorg18- & Catalyst -repot käyttöön ja nyt ei ole ollut ongelmaa. Xorg 1.9 on tosin tulossa, joka rikkoo yhteensopivuuden, siksi repo.

Asia selvä. Itsellänikin on kiikarissa joku kolmannen osapuolen ropelli. Tiedätkö muuten löytyykö avoimille (taikka edes suljetuille) ajureille mitään pakettia, jonka avulla näkisi GPU:n lämpötilat.
Anteeksi tämä OT, lopetan kohta  ;)

Lainaus
Oho, nyt tuli outo tapaus. En keksi lainkaan miten voisin edetä pelissä. Luultavasti joku olennainen esine on jäänyt jonnekkin lojumaan enkä ole vain löytänyt sitä... Mutta turhauttava olo kuitenkin.

Itse aloitan pelisession ensi viikon perjantaina. Sen verran tunnelmalliselta peliltä vaikuttaa, että pakko päästä pelaamaan rauhassa pimeän aikaan headsetin kanssa muutamalla pelikerralla läpi.  ;D
10
Niin minulla ei Windowsissa piipahduksen jälkeen toimi enää mikään. GRUB 2 vaan häviää. Tilanne on sama kuin koneessa ei olisi kiintolevyä ollenkaan.

11
Minulla GRUB 2 tuhoutuu aina, kun käynnistän Windowsin, joten seuraavassa bootissa on pakko käyttää GRUB-CD:tä. Onneksi vanha versio toimii kunnolla.

12
Pelit / Vs: Amnesia - The Dark Descent | Julkaistu!
« : 12.09.10 - klo:16.53 »
Lainaus
Tässä oli vaan se ongelma että en ole edes 15v, ja luottokortti puuttuu.
Ostan tuon luotettavan   kaverin kautta ja ajattelin että voisinko ladata sen kotona, oston jälkeen.

Pelimedian lataamiseen tarvitset sähköpostiosoitteen, sekä tilausnumeron.

Lainaus
Noniin, nyt on ladattavissa mikäli on ostanut heidän kauttaan. Laitoinpa Windows-version tulemaan, Linux-versiota en taida pystyä tällä kortilla pelaamaan, kun avoimet ajurit käytössä.
Ihan OT:na kysyisin, onko Radeonisi refenssimallia (tuuletin PWM-ohjattu) ja miten tuuletin suhtautuu avoimiin ajureihin?
Itsekin tekisi mieli palata takaisin Archiin, mutta Atin suljettujen ajureiden patchaus ei kiinnosta pätkääkään. Itselläni tuuletin ainakin käy korkeammilla kierroksilla avoimilla ajureilla kuin suljetuilla aiheuttaen turhaa melua. Voisihan sen BIOS:n flashata, mutta....

13
Yleistä keskustelua / Vs: Nokian tj Kallasvuolle potkut
« : 11.09.10 - klo:14.32 »
Eiköhän tuo Elopin ottaminen johtoon johdu hänen ohjelmistopuolen ja pohjois-Amerikan markkinoiden kokemuksesta, joilla Nokia on siis eniten kämmännyt.
Ei Nokia MS:lle mene.

14
Omakohtaisen kokemuksen mukaan tuollaiset ongelmat johtuvat yleensä viallisesta raudasta tai kolmannen osapuolen laiteajureista.

E: aivopieru: ..tuollaiset ongelmat, ei ohjelmat..

15
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 09.09.10 - klo:14.03 »
En ollut kerennyt uusinta Fingerporia HS:n sivuilta lukemaan, joten tuon stripin lukeminen täältä sai kyllä nauramaan.   :D

16
Laitealue / Vs: Koneen kasaus ubuntulle ja halvalla
« : 08.09.10 - klo:16.47 »
Ei tuohon sinun listaan tulisi sen kummempaa muutosta kuin prosessori, emolevy ja virtalähde vaihtuisi.
AMD Phenom II X2 555 BE
ASROCK AM3 AMD785G
Virtalähteeksi joku vähintään 400W, sillä tuon prossun TDP on kuitenkin suht korkea 80W + jos ylimääräiset ytimet saa kytkettyä käyttöön, nousee virrankulutus vääjäämättä. Niitä löytyy 50€ ylöspäin 80+-hyötysuhteella.

E: Ja kiintolevyn vaihtaisin itse tähän
Nuo osat on siis listattu Jimm'sPc Storesta, eivätkä ne välttämättä ole markkinoiden halvimpia. Kannattaa vertailuttaa.

17
Laitealue / Vs: Koneen kasaus ubuntulle ja halvalla
« : 08.09.10 - klo:14.49 »
Yksi hyvä, mutta hiukan kalliimpi vaihtoetho olisi hankkia AM3-kantainen emolevy, josta löytyy AMD:n SB750- tai SB710-southbridge (esmes tämä ja siihen AMD Phenom X2 555 BE, joka Advanced Clock Calibration -asetuksen myötä voi hyvällä todennäköisyydellä ns. "unlockautua" täysiveriseksi Phenom X4 955:ksi. AMD:llä on tällä hetkellä niin hyvät saannot, että he voivat lukita kaksi ydintä pois ja myydä halpana kaksiytimisenä, jotka menevät mainiosti kaupaksi.

Joka tapauksessa sata euroa kustantava AMD Phenom X2 555 BE olisi tehokkaampi, kuin tuo Athlon vaikka kaikkia ytimiä ei saisikaan käyttöön ja kaiken hyvän lisäksi se on kerroinlukitonkin mahdollistaen helpon kellottamisen.

Veljelleni kasaamme tällä/ensi viikolla tälläisen kokoonpanon, joka kustantaa siis alle 400€.

18
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 08.09.10 - klo:14.33 »

19
Lainaus
No kyllä
Näin luki Mafia II:n piraattiversion "release note:ssa":
Support the companies, which software you actually enjoy

Nice job Valve on updating CEG, but as you can see that didn't
help much. Good luck in wasting more money for the next update

Peli oli laittomasti ladattavissa sen ilmestymispäivänä.

Lainaus
Tulee mieleen artikkeli
Tuossa oli paljon hyviä pointteja varsinkin koskien DRM:ää. Itselläni onkin kiintolevyllä monia pelejä, joitten hankkiminen ei kaikkia lakipykälöitä täyttänyt, mutta toisaalta levyhyllystä löytyy aito, maksettu ja avaamaton kopio pelistä.20
Ensimmäinen Valven suuresta yllätyksestä oli selvästikkin CEG:n (Custom Executable Generation) päivittäminen Mafia II:n ilmestyessä DRM:n suojelemiseksi ja pelaajien kaistan ja kovalevytilan viemiseksi. Arvatkaa vaan krakattiinko auki.  ;D

Sivuja: [1] 2 3 ... 39