Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - onsese

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Facebook videot jumissa
« : 24.03.19 - klo:14.15 »
Kiitos vinkistä, testaan Vivaldin jossakin vaiheessa. :)
juylii
Otsikko on Facebook  videot jumissa.  Ja kiitos, en olisikaan oivaltanut että Firefox on olemassa ja sen voi käynnistää jos vaihtoehtoinen selain lakkaa toimimasta.

2
Ubuntu tietokoneissa / Facebook videot jumissa
« : 22.03.19 - klo:13.54 »
Viimeisimmän päivityksen jälkeen Facebookiin laitetut videot lakkasivat toimimasta. Jos on linkki toisaalle nämä videot toimivat. Suoraan seinälle laitetut eivät. Selain on Opera, Firefoxilla toimivat hyvin.

3
Asentaminen ja käyttöönotto / Päivitys 18.10
« : 20.11.18 - klo:18.02 »
Viimeisen parin 18.4 - version päivityksen yhteydessä  on tullut huomatus että 18.10 versio on saatavilla. Ei ilmeisesti ole LTS, mistä on kysymys - puolivirallisesta kehittelystä vai jokin tuunaus, väliversio, kikkailua tms ?

4
Ongelma tuli vastaan nyt mp4 videon kanssa, en ole aiemmin käyttänyt tätä Openshotin versiota 2.x "next generation".

5
Multimedia ja grafiikka / Openshot - editorin esikatselu
« : 19.11.18 - klo:14.35 »
Tarkoituksena on editoida useammasa pätkästä yhtenäinen video. Tiedoston esikatselu sen tuomisen jälkeen onnistuu. Kun videotiedoston siirtää raidaksi esikatselu ei  raidalta onnistu kuten vanhassa versiossa vaan pitää käyttää tiedosto-kuvaketta. Raidalla oleva merkki ei myöskään liiku esikatselun aikana. Esikatselu ei myöskään seuraa, jos merkkiä liikuttaa raidalla.
Aikamerkinnästä huolimatta tämä tekee  hommasta hankalan esimerkiksi leikkauskohdan määrittämisessä. Onko  editorin asetuksissa jokin niksi tms ? Esikatselu on minulla aina päällimmäisenä. Kiitos etukäteen.

6
Löysin tarvittavat paketit + asensin winff graafisen käyttöliittymän ffmpeg ohjelmalle.  :)

7
Pitäisi tyhjätä videokameran muistikortti ja tallentaa sisältö. Ko. videokamera käyttää outoa formaattia MOD. Mistä löytyisi tuore konvertointi-ohjelma, etsinnällä löytyi tyypillisesti 5- 7 vuotta vanhoja neuvoja edellisille ubuntun versioille. Esmes. Openshot ja VLC eivät tunnista tätä tiedostotyyppiä. Kiitos etukäteen.

8
Ubuntu tietokoneissa / Opera leikkaa liitä Ubuntu 18.04
« : 18.08.18 - klo:16.01 »
Miten Opera versio 55 ja risat - selaimella voi käyttää leikkaa- liitä toimintoa Ubuntu 18 LTS versiossa ? Valikkopalkki kyllä putoaa mutta sieltä ei toimintoa löydy. Ubuntu 16.04 LTS versiossa ja vanhemmalla Operalla tämä onnistui valikkopalkissa.

9
Laitealue / Vs: Skanneri X-sanen ja Gimpin kanssa
« : 10.01.18 - klo:12.43 »
16.04 LTS jota olen päivittänyt niiden tullessa.

10
Laitealue / Vs: Skanneri X-sanen ja Gimpin kanssa
« : 27.12.17 - klo:17.16 »
Canon Pixma MP 270, ei siis aivan tuore laite mutta laite tunnistautuu kyllä ja toimii em. varauksin. Vanhojen ubuntun versioiden kanssa tätä ongelmaa ei ollut, vaan Xsane toimi hyvin. Toisaalta Gimp ilmoittaa aina, että skanneria ei ole löytynyt, kuten ei pitäisikään koska en sitä pidä päällä ja kiinnitettynä kuin tarvittaessa. Näyttäisi siltä, että Gimpin ja Xsanen varaukset menisivät päällekkäin. Gimp - ohjelman ei tarvitse olla käynnistettynä kun ongelma Xsanen kanssa ilmenee yrittäessäni käyttää sitä.

11
Laitealue / Skanneri X-sanen ja Gimpin kanssa
« : 31.10.17 - klo:11.36 »
Näyttää siltä, että Xsane ja Gimp eivät toimi kovinkaan hyvin yhteen skannerin kanssa. Kun yritän käyttää X sanea, se ilmoittaa laitteen olevan varattu. Vaihtoehtoisesti se käynnistyy kymmenien sekuntien kuluttua, mutta ei toimi. X sane tarjoaisi paremmat skannauksen säätömahdollisuudet, vaikka Gimpin skannaus toimiikin nopeasti. Miten tilanteen voisi ratkaista vai onko muita skannausohjelmia, jotka toimisivat paremmin ?

12
Kiitos vastauksista :)
Kopioin tiedostot kiintolevylle ja formatoin tikun hitaamman mukaan. Tiedostot toimivat kiintolevyllä kuten pitääkin, joten ilmeisesti tikussa oli tapahtunut jotakin.

13
Olisi tarve muuttaa USB tikun oikeudet kokonaisvaltaisiksi. Käyttöliittymän kautta - oikeuedet > muuta - tehtynä tulee ilmoitus "oikeuksien muuttaminen ei onnistunut, kirjoitussuojattu järjestelmä." Tätä suojausta ei ole tietoisesti asetettu.  Onnistuuko päätteenkään kautta ?

14
Vaihdoin vinkin mukaisesti asetukseksi suomalainen ilman mainintaa kuolleista näppäimistä, (hyvä bändinimi muuten) ja alkoi toimia kuten pitäisi.
á à ŝ. Kiitoksia ! :)

15
Miten saan ubuntussa ja sen mukana tulleessa libre-officessa toimimaan ¨ ´ ja ` muut erikoismerkit niin, että ne tulevat tarkoitettuun kohtaan kirjaimen päälle eivätkä näin ¨ e ´ a ja niin edelleen ? Näppäinkartta on suomalainen ei kuolleita näppäimiä ja näppäimistö Logitech K 310.

16
Päivitin Opera- selaimen uuteen versioon ja GIF lakkasi toimimasta mm. facebookissa. Forumeilla on suositeltu palauttamista vanhaan versioon, mutta en viitsisi.

17
Ubuntu tietokoneissa / Firefox kirjanmerkit chrome
« : 20.01.17 - klo:14.58 »
Asensin chrome- selaimen ja toin kirjanmerkit Firefoxista. Ne eivät kuitenkaan näy palkissa uudenkaan yrityksen jälkeen, vaikka ilmoittaa että onnistui. Mitä puuttuu ?

18
No eipä tullut mieleen, että pitää käyttää eri ohjelmaa saman ohjelman edellisen version tiedostojen avaamiseen.  >:(
Iso miinus ubuntulle ja korjauksen paikka olisi tässä. >:(

19
Otsikko kertoo oleellisen eli rtf - tekstitiedostot eivät avaudu Libre Office - ohjelmassa, tehty edellisillä versioilla.

20
Multimedia ja grafiikka / Vs: HTML 5 paketti
« : 23.08.16 - klo:21.09 »
Motiivini on siinä, että html toimii flashplayeria paremmin. En kaipaa kommentteja motiiveista.

Sivuja: [1] 2 3 ... 6