Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - vipu

Sivuja: [1] 2
1
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: LTSP5 Työpaja 2009 #2
« : 05.10.09 - klo:13.20 »
Täällä ollaan!
Asmo ja rehtori Mika Sarkkinen toivottivat meidät tervetulleeksi. Esittäydyimme, jonka jälkeen Asmo esitteli Mäntykankaan ltsp-järjestelmää. Tutustuimme pikaisesti Webminiin, Cactiin ja Darkstatiin. Tällä hetkellä Arto Teräs esittelee klusterin toimintaperiaatetta.

Hyvä tunnelma!

2
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu-paitoja
« : 06.06.09 - klo:11.02 »
Siinä lyhyesti, kaikkeni olen tehnyt ja takkiin on tullut rajusti. Pääasia että MEILLÄ on ihan omat paidat joita ei ole kellään muulla.

Jos tosiaan tuli henkilökohtaista tappiota, niin eiköhän sitä voisi jollain lailla tasata. Itse ainakin olen valmis maksamaan joitakin euroja ekstraa omasta paidasta. Oli se niin hyvä ja toimitus sujui mallikkaasti!

3
Itse olen todennut mediaplayerconnectivity - xine-player -yhdistelmän toimivimmaksi nettivideoiden katseluun. Xine-playerin saa asentamalla xine-ui -paketin. Tuntuu toimivan paremmin kuin vlc. Ainoastaan mahdollisuutta hypätä videossa toiseen kohtaan kaipailen.

4
Yleistä keskustelua / Vs: Ihan kiva
« : 18.10.08 - klo:17.50 »
Mulle sattu kerran sellanen virtalähde, joka toimi kyljellään, muttei pystyssä. Meinas olla aluks ongelmia vianmäärityksessä. :)

5
Multimedia ja grafiikka / Vs: YLE mediasali
« : 21.05.08 - klo:19.49 »
Ainakin xinellä nuo aukeavat. Eli konsolissa esimerkiksi:
Koodia: [Valitse]
xine http://www.yle.fi/media/asxgene.php?file=tvurheilu/Pes%C3%A4pallo_-_Kitee_aiheutti_ongelmia_Vimpelille.wmv

6
Vaikuttaisi hyvältä, mutta on vielä valitettavan keskeneräinen. PTS:n testeistä iso osa ei vielä toimi Fedorassa juuri lainkaan. Tai sitten vain teen jotain väärin.

Mulla tais mennä kaikki testit läpi. En ole nyt omalla koneella, niin en voi laittaa tuloksia vielä näytille.

Toivottavasti saavat kehitettyä tuota hieman, niin saadaan muillekin kuin Ubuntulle tuosta käypä työkalu järjestelmän suorituskyvyn mittailuun. Itsekin olisi kyllä syytä varmaan antaa tuosta palautetta.

Ilmeisesti vuoden loppuun mennessä niillä on tarkoitus saada ulos 1.0-versio, jonka pitäisi olla jo aika ehjä paketti.

7
Phoronix julkaisi eilen Phoronix test suiten, joka tekee järjestelmälle useita suorituskykyä mittaavia testejä, mm. mp3-pakkausnopeuden ja 3d-räiskinnän ruudunpäivitysnopeuden mittaukset. Ohjelman saa ladattua osoitteesta: http://www.phoronix-test-suite.com/index.php?k=downloads.
Pura paketti vaikka kotihakemistoosi ja asenna tarvittavat riippuvuudet eli php5-cli sekä build-essential paketit:
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install build-essential php5-cliOhjelman saat suoritettua sen omasta hakemistosta komennolla:
Koodia: [Valitse]
./phoronix-test-suite benchmark universeTällöin se ensimmäisellä kerralla hakee testeihin tarvittavat ohjelmat netistä (useita satoja megatavuja) ja asentaa ne yksityiseen kansioon. Tämän jälkeen ohjelma ajaa testit läpi ja näyttää tulokset. Ei muuta kuin tuloksia näkyviin!

8
Molempia kde:n versioita on tullut testailtua. Enempi kuitenkin vanhempaa. Tänään olisi pitänyt päästä käsiksi näytön asetuksiin, mutta eipä onnistunut. Valitti "libpython2.5.so" -kirjaston puuttumisesta. Piti turvautua sitten windows-läppäriin, että sai kuvaa ulos videotykin kautta. Muuten tämä Kubuntu hardy on toiminut yllättävän vakaasti.

9
Yleistä keskustelua / Vs: Firewire kortin löytyminen???
« : 04.07.07 - klo:17.34 »
MIstäköhän sitä voisi löytää firewire kortin tiedot, että näkisi onko kyseinen kortti asentunut koneelle. Toinen kysymys liittyy videokuvan kaappaukseen. Löytyykö graafista ohjelmaa jotain windows moviemakerin tapaista, jolla pystyy kaappaamaan ja editoimaan kuvaa mini -dv kameralta. Menee hermot kun en osaa videokuvaa siirtää. xD

Kortin tiedot löytyvät komennon "lspci" antamasta listauksesta. Videokuvan kaappaukseen ja editointiin löytyy ainakin hyväksi havaittu ohjelma "kino".

10
-tietokoneeni kuitenkin ilmoittaa, että: cp: tiedoston "/etc/default/bluez-utils" tilaa ei voi lukea: No such file or directory

Tämä johtuu siitä, ettei kyseistä tiedostoa ole olemassa. Ohjeet saattavat olla hieman vanhentuneet, sillä oikea tiedosto lienee "bluetooth" samaisessa hakemistossa. Korvaa siis "bluez-utils" sanalla "bluetooth" kaikissa kolmessa kohdassa, joissa se esiintyy.

11
Toimisiko
Koodia: [Valitse]
sudo chown -R user:user /home/user/Desktopmissä user on käyttäjänimesi?

12
Ubuntu tietokoneissa / Vs: oo ja kirjekuoret
« : 06.06.07 - klo:15.06 »
Olen tapellut pari tuntia kirjekuoren kanssa, onko joku onnistunut tulostamaan sellaisia?

Juurikin eilen tuli tarvetta C5-kirjekuorien tulostamiselle ja toisella yrittämällä onnistui. Huomasitko "Tulostin"-välilehden siellä "Lisää kirjekuori"-ikkunassa? Itse valitsin sieltä oikeanpuoleisimman vaihtoehton ja syötin kirjekuoren printterin syöttökaukalon oikeasta laidasta. Printterin omiin paperiasetuksiin en koskenut. Tulostimena HP PSC1510.

13
N73 + saunalahti + bluetooth (+kubuntu feisty) toimii aika näppärästi tuon ohjeen mukaan. Laajakaista oli puoli päivää poikki, niin innostuin koittaan. Verkkoyhteys piti disabloida, jotta järjestelmä älysi alkaa käyttämään bluetooth-yhteyttä.

14
Mutta jos asennan kubuntu-desktopin niin eikös mulla ole silloin kaksi käyttistä
(siis kolme)koneella?
Kun haluaisin vain että voin vaihdella kden ja gnomen välillä. Eli käyttää joko kdetä tai gnomea mielialan mukaaan.
Eräällä toisella palstalla oli tällainen maininta:
Toinen tapa Ubuntussa käyttää KDE:tä on asentaa kubtuntu-desktop paketin sijaan kde-core eli perus-KDE.
Olisiko tuo se mitä yritän ajaa takaa eli että olisi kde-työpöytäympäristö gnomen lisäksi?

Asentamalla kubuntu-desktopin saavutat nimenomaan sen, mitä ajat takaa. Voit sisäänkirjautumisen yhteydessä valita työpöytäympäristön. Kannattaa käyttää aptitudea (aptitude install kubuntu-desktop), niin pääset kde:stä helpommin eroon tarvittaessa (aptitude purge kubuntu-desktop).

15
Laitealue / Vs: USB portti ei toimi.
« : 04.06.07 - klo:19.43 »
En uskalla jos jo ensimmainen loytamani kyseista konetta kasitteleva kommentti puhuu ongelmista....

Tästä syystä juuri Ubuntua voi testata ennen asentamista. Jos live cd toimii ongelmitta, niin melko varmasti myös lopullinen asennus.

- Onko mahdollista päivittää alas päin tai palauttaa 6.06 versio joka toimi?
- Koneella on kaverin kuvia jotka pitäis saada siirrettyä joko CD:lle tai USB muistille.
- Antakaa kunnon vastaus, en tarvii mitään kommentteja...

Ei ole käytännössä mahdollista päivittää vanhempaan versioon, jos ei ole täydellistä varmuuskopiota olemassa. Kannattaa koittaa käynnistää vanhalla kernelillä (Ohjeita löytyy kyllä foorumilta). Muutenkaan päivitystä suoraan dapperista (6.06) feistyyn ei suositella. Minä olisin kyllä hieman nöyremmällä asenteella apua kyselemässä... ;)

16
Eli pystynkö asentaan ubuntun toiselle ja xp:n toiselle kiintolevylle ilman grup-käynnistys valikkoa.Eli käyttäisin käyttiksen käynnistyksen valintaan biossin f11 pikanäppäintä jolla voi valita käynnistettävän
aseman esim:hdd0 tai hdd1.

Tottakai. Tosin Grubin tarvitset joka tapauksessa Ubuntun sisältävälle kiintolevylle ja sehän asentuukin automaattisesti. Ehkä varminta on irroittaa ylimääräiset levyt käyttisten asennusten ajaksi.

17
Kiitokset. Sivunumero-ongelman kanssa minäkin olen painiskellut. Eipä tarvitse enään asetuksia tonkia tuskastumiseen asti. :)

Minä olen kyllä ollut tyytyväinen (Kubuntu) Feistyn Oo:n. On ollut vakaampi kuin Edgyn versio aikoinaan.

18
Silloin koneessa oli aikasempia kerneleitä ja jokainen valitti samaa ...

Ei uutta kerneliä ole pakko asentaa, jos olet vanhaan tyytyväinen. Eikä mainitsemasi tilanne tunnu oikein todennäköiseltä. Uusi kerneli asentuu tietääkseni järjestelmään muuttamatta sitä muilta osin mitenkään. Ehkä jokin toinen päivitys samaan aikaan on aiheuttanut ongelman. Joka tapauksessa ongelmat pitää ratkoa sitten, kun niitä tulee. Hankala niitä on etukäteen selvitellä.

19
Jos noiden asentaminen poistaa aiemmat kernelit, miten voin korjata ?

Ei poista. Se asentaa uuden kernelin vanhan rinnalle. Uusi kerneli otetaan automaattisesti käyttöön seuraavassa uudelleenkäynnistyksessä. Jos joskus tulee uuden kernelin kanssa hämminkiä, vanhan saa valittua käynnistyksen yhteydessä. Paina esciä kun ruudulla lukee "Loading grub" tjsp ja valitse listasta vanhempi versio kernelistä. Voit sitten poistaa uuden kernelin ihan normaalisti adeptilla.

20
Uskaltaako noita ottaa kun kone on AthlonXP 3000+ ja kubu edgy 32bit ?

Siinähän on kauttaviiva välissä eli x86/x86_64. Tuo generic-kerneli soveltuu siis 32- ja 64-bittisille prosessoreille.

Sivuja: [1] 2