Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - rahelosm

Sivuja: [1]
1
Tämä LibreOffice on täysi susi. Kaatuilee ja mikä pahinta, se menee jumiin ja hukkaa kaiken pitä tekee. Recovery on ihan hanurista. Tämänlaista roskaa ei saisi päästää stable leimalla ulos koskaan.

Tässä pitää olla taustabackup 30s intervallilla että tällä uskaltaa kirjoittaa mitään.

Draw olisi ihan hyvä, mutta surkea vektrografiikan tuki ja umpisurkeat piirtotyökalut pilaavat tuonkin. Kuinka monta vuotta voi mennä siihen että svg-kuvia tuetaan aidosti niin, että niitä voi muokata ja tallentaa sellaisenaan? Piirtotyökalut piirtoohjelmassa ovat todellista kuraa. Otappa ja piirrä suora lateraali viiva. Tartu sitten piirtämääsi viivaan ja koita venyttää tätä siten että viiva on edelleen lateraali. Ei onnistu. Piirtotarkkuss ja viivojen/objektien siirtotarkkuus aivan surkeeta tasoa.

Mutta mikä tätä LibreOffice vaivaa? Eihän tämä saa tiltata tällä tavoin koko ajan.

LibreOffice 3.3.2
OOO330m19 (Build:202)
tag libreoffice-3.3.2.2, Ubuntu package 1:3.3.2-1ubuntu2~maverick1
64bit
Luulen että syy ei ole libreofficen vaan ubuntu asennuksesi. Kaatuili viittaa ajureihin tai muuhun epäyhteensopivuuteen. Itselläni on kaikilla koneillani libreoffiice toiminut niin hyvin, että olen suorastaan hämmästynyt kuinka hyvä versio se on. Kuvauksesi perusteella ei voi sanoa kuin että  kannattaa tutkia syytä. 

2
Yleistä keskustelua / Vs: ubuntu 11.04 Unity on turha?
« : 22.05.11 - klo:08.18 »
Itse olen tullut siihen tulokseen että unity on erittän epäkäyttäjäystävällinen. Lisäksi täynnä bugeja - samoin kuin gnome shell:kin
Itse käytän kahden näytön kokonaisuutta työkonellani - unity shell ei tässä tomi, mutta ubuntu unity kyllä, sen jälkeen kun muutin näytön näyttötavat mahdollisemman tavallisiksi. Ennen ubuntussa hyvin omaan käyttööni trimmattuja säätöjä näytöissä, mutta näytönajurit ja unity eivät oikein toimineen yhteen. Ja nyt en halua kuulla kommenttia, että syy on ajureissa.
Eli käytin unityä jonkun aikaa, mutta pääongelma on juuri se, että palkien toiminta on tehty hankalaksi. Näytöllä ei täysin pysty tietämään, mikä sovellus on auki - ei pysty pitämään kuin neljää työtilaa, joiden määrää ei voi vaihtaa ja paljon muuta. Toki unityssä on myös käyttöä  ilahduttavia seikkoja. Mutta ensimmäinen kokemukseni on ollut, tämän pitää muuttua vielä paljon, että tätä oikeasti on mielekästä kovassa käytössä käyttää. Jos tarve on tyyliin sähköpostit ja webselain ja joku ohjelma joskus päällä - niin ei unity siinä tapauksessa mitenkään eroa - Mutta miksi asentaa ubuntua lainkaan koneeseen, jos ei tarvitse kuin noita. Windows7 on ihan yhtä hyvä tuossa käsittelyssä ja palkkien säätö on ihan yhtä vaikeaa ja työtiloja ei ole kuin yksi.
Eli Unity ei tule käyttöön, ennen kuin se muuttuu hieman enemmän gnome shellin suuntaan. Ja gnome shellissä on hienoja ominaisuuksia. Nyt vain odotellaan että unity saa samanlaisia ominaisuuksia tai gnomeshell muuttuu oikeasti kaikissa ympäristöissä stabiiliksi.

3
muutaman päivän käytön jälkeen olen päättänyt, että kotikoneeseen en asenna 11.04:ää. versio on selkeästi pelkkää bugia täynnä. Muutaman vuoden välein näitä epäonnistuneita versioita ubuntusta ilmestyy markkinoille ja tämä on selkeästi sellainen jälleen kerran. Työkone on niin kova tykki, että se ei olisi hidas, vaikka koneessa olisi windows vista sisällä, joten siinä on sitten unity kaikilla kauheuksillaan.

4
Vmware player näemä on lopetanut toimintansa 11.04:ssä - eli ei koska kerneli uusiutui, vaativat modulit uudelleen käännön ja tämähän ei onnistu mitenkään. Netissä on joitakin vinkejä, jotka ovat puuta heinää ja muutama kysymystä, miten juuri tämä ongelma ratkaistaan. Onko olemassa ratkaisua, joka toimii, vai onko niin että pitää vain odottaa versiota, joka lähtee toimimaan. Kokemuksia tässä lyhyessä ajassa kellään?

5
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu vs Suse
« : 12.07.10 - klo:13.44 »
Itse olen nyt työssäni käyttänyt opensusea jonkin aikaa - pääsääntöisesti käyttänyt ubuntua mm kotona. Omat kokemukseni opensusesta ovat se, että se periaatteessa on ihan hyvä käyttis, jos ei tarvitse muuta kuin selailla webiä ja tehdä jotain perushommia. Mutta aion vaihtaa työkoneeni Ubuntuksi hetin tämän kirjoitettuani -> RPM on helvettiä :). Eli ubuntussa käyttettävyys on vain miljoonakertaa parempaa ja ohjelmistojen saatavuus on vain paljon yksinkertaisempaa. opensusessa on muutama seikka, joita ei ubuntussa ole, mutta ne seikat voin korvata käyttämällä opensusea virtuaalikoneessa. Joten itse olen sitä mieltä, että opensusessa ei ole kuin ajuripuoli hanskassa ehkä paremmin (ja tämäkin luulo on todennäköisesti jo menneen tuulen lumia).

6
Ubuntu tietokoneissa / 9.04 ja omat usplashit
« : 20.05.09 - klo:09.39 »
Minulla on kolme täysin erillä tavalla toimivaa kannettavaa konetta, joissa yhdessäkään omat uplashit eivät toimi. Onko jollakin omaa usplashia, jonka on saanut toimimaan oikeasti 9.04:ssa ja miten tämä temppu on saatu aikaan. En ole löytänyt netistä oikeastaan toimivaa selitystä asiaan lainkaan. 8.10:ssa kaikissa koneissa latausikkuna toimi, mutta ei enää missään, joten luulen tämän olevan hyvin yleinen ongelma.

Ratkaisuja?
Toimiva sellainen, onko tietoa?

(usplash on sitten se lataus ja sammutus ikkuna, jossa liikku statusbaari. Muut jutut toimivat täydellisesti, oma login ruutu ja oma boot-kuva.)

7
Hauska testi.

Pakollinen mainos lopputuloksesta johtuen:

Itse olen käyttänyt vuosia windowsia ja käytän edelleen. Samoin olen käyttänyt kohtalaisen pitkään ubuntua ja eräitä muita linux ohjelmia. Nykyään käytän työssä ubuntua ja virtuaalikoneen sisällä xp:tä samaan aikaan. Ainakin olin lukevinani testistäsi sen faktan mitä varten vanha windows fani on siirtynyt Ubuntuun. Jos Vista uudella koneella toimii edes vähänkin yhtä heikosti kuin ubuntu toimii vanhalla koneella, niin miksi käyttää niin surkeaa käyttistä? Palata menneisyyteen. Kun voin valita kahdesta järjestelmästä nopeamman, valitsen joko XP:n tai Ubuntun. Ja koska XP on siteraattu täyteen uudelleen asennuksen estimiä, niin paras vaihtoehto on Ubuntu.
Toivon että tuleva uusi versio Windowsista ei enää sisältäisi .Net moottoria ytimenään, mutta koska näin todennäköisesti ei käy, olen todennäköisesti jatkossa linux- maailman kannattaja. Kuka haluaisi maksaa sekundasta? Hinta ja laatu eivät kohtaa.

Eli suomeksi, hieno testi.

8
Tulipa mieleeni tätä lukiessani, minulla oli aikoinaan tuolle täsmälleen samalle scaleonille asennettuna erilliselle ulkoiselle usb kovalevylle ubuntu ja varsinaisella sisäisellä kovalevyllä oli xp. Tämäkin onnistuu hyvin asennustyökalun kanssa. Laittaa vain USB- levyn kiinni koneeseen ja asennuksessa valitsee ubs kovalevyn asennusmediaksi. Ongelmat syntyvät vain silloin kun usb on irti tai siinä on häiriöitä. En kuitenkaan ihan heti suosittele tätä vasta-alkajalle. Mutta kovalevyn osiointi työkalu on luotettava ja erittäin paljon näppärämpi kuin windowsin asennuksen vastaava.

9
No niin  kokeilin kaikilla mahdollisilla ajureilla ennen päivityksen reebootti vaihetta tai sen jälkeen ja tosiasia on että acer 5530G ei toimi yhdessä iberiksen kanssa.
Eli jos ostat kyseisen  koneversion, niin asenna suosiolla vain hardy. Atin ajurit toimivat hienosti kyseisessä versiossa, mutta seuraavassa mikään ei toimi.
Olen siinä määrin pettynyt, että mm wlan tuki ja muutama muu asia on toteutettu todella hienosti iberiksessä. Mutta x-serverissä on selvästi vikaa, joka ei varmasti ole yksin atin syytä. Mutta näin tällä kertaa. Toivottavasti tulevaisuudesssa paremmin.


10
Kyllä alternative lähtee periaatteessa käyntiin, kun komentotilassa asentaa eivapaat ajurit. Siis periaatteessa tarkoittaa sitä, että näyttön saa hitaaksi ja erittän sekavaksi, josta ei ymmärrä mitään. Äänet kuuluvat. Mutta edellisen kommentin perusteella voisi siis päätellä, että päivityksellä 8.10 lähtisi jollain tavalla toimimaan?

Voisin pokkana kokeilla, sillä en oikeastaan menetä asialla mitään. Kone on uusi ja sen voi aina asentaa uudelleen.

Lähteehän 8.10:nkin käyntiin jos tekee WOBIn kautta ja sen saa mukavasti samaan tilaan kuin alternativella. Tämäkin testasin koneeni vista-puoliskolla.

11
Kyllä hardy asentuu ihan hyvin. Minä en saanut alternativellakaan iberista asentumaan.
Päätin että en kokeile päivittää sitä 8.10. ainakaan vielä. Olen sitä verta lukenut noita netti keskusteluja, että sain sen käsityksen, että 8.10 näytönajurisotku on todellista sotkua ati:n kohdalla. Ja jossain oli toteamus, miksi päivittää toimivasta järjestelmästä huonompaan. Minulla on parilla koneella 8.10, joka kyllä on toisaalta ihan mukava versio, joten haluaisin mielelläni kyllä päivittää acerini siihenkin. Mutta ellei ketään tiedä hienoa ja eleganttia ratkaisua, jätän acerini hardyyn, kunnes asennus/ajurit korjataan kuntoon.
 :-\

12
Huomasin tosiasiasian että uuteen koneeseeni acer travelmate 5530 ei pysty asentamaan versionta 8.10 iberix - syy on tietenkin atin kortissa, Ilmeiseti kuitenkin 8.04 pystyy asentamaan - tai ainakin livecd pääsi niin pitkälle että ihan oikea desktop tuli näkyviin (32 bittinen levy, 64 bittinen ei ole vielä lautautunut netistä ja yritän sitä seuraavaksi)
Mutta jos jollakulla on oikeasti toimivat ohjeet, miten asennus onnistuisi 8.10:llä oikein, niin olen kiinnostunut.
Mutta olen jo  kokeillut:
vaihtoehtoista levyä.
livedvd:n manipulointia niin että lataan uuden ajurit tai yritän käyttää vesa:n ajuria.
atin ajurien asentamista nettiohjeiden mukaan.
ja niin edelleen.

xorg.confia en ole kamalasti vielä itse säädellyt. Jonkin verran kun yritin saada vesan ajurin toimimaan ja testasin suljettuja ajureita(niillä sentään tuli valoa monitoriin, mutta ei toivotulla tavalla), mutta kaikki näyttivät tuottavan saman tuloksen. Mutta jos joku tietää, miten xconfissa ihan oikeasti ja toimivasti ja hyvällä esimerkillä saa xserverin 8.10:ssä käynistymään vaikka vesa:lle niin otan kiitollisena tiedon vastaan.

Sivuja: [1]