Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - turkka80

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
T61 on käsittääkseni Xp-ajan kone siinä missä oma T60:senikin. No itse pidän sen masiinan puhtaasti Linux-koneena.

Selvähän se. Mutta ihmisten käyttötarkoitukset ovat kovasti erilaiset enkä itse ihan vielä ole valmis julistamaan Core 2 Duo T7700 / Nvidia Quadro NVS 140M - läppäriä sentään täysin tarpeettomaksi tahi teholtaan tyystin vajavaiseksi. Jos ollaan ihan tarkkoja niin niiden ohikiitävien hetkien ajan mitä se kymppi siinä pyöri niin ei suorituskyvyssä sinällään ollut mitään vikaa. Hymyilytti vaan kun siellä oli ihan erikseen juurikin tuolle näytönohjaintyypille suunnattu päivitys ja jälki oli sitten tuollaista... :) Ja hauskana faktana toisinaan kevyen koneen tarpeen iskiessä käytössä on myös T41, toki käyttöjärjestelmä on huomattavan kevyt MX 14.4, mutta silläkin hoitaa monenlaista järkevää asiaa ja Youtube-videotkin taittuvat Smtubella ihan mukavasti. Mutta tämä on tyystin eri tarina.

Lippulaivamasiinaan sen sijaan ei edes ole tarjolla mahdollisuutta päivittää kymppiä. Siitä kuulemma erikseen ilmoitetaan koska päivitys on saatavilla. Tämän koneen malli on Samsung NP550P5C.

Edittiä sen verran että nyt kun uteliaisuuttani kävin katsomassa niin kyllä vain on nyt Windows 10-päivitys saatavilla! Viikon päivät taitaa olla edellisestä Win7-bootista. No ei siinä mitään, tehdään varmuuskopiot ja katsotaan mitä tapahtuu.

Eipä kyllä paljoa tapahtunut. Varmuuskopioiden tekemisen jälkeen seuraava käynnistys ei enää tarjonnut kympin asennusta vaan ilmoitti että "Tarkistamme Windows 10:n toimivuutta tietokoneessasi". No, tulipahan tehtyä varmuuskopiot niin ei mennyt tämäkään päivä hukkaan...  ;D

2
Ubuntu tietokoneissa / Vs: firefox jumissa
« : 14.12.15 - klo:11.53 »
Itsehän näkisin että kun avaa Firefoxin päätteen kautta komennolla

Koodia: [Valitse]
firefox --safe-mode
niin pääsee säätämään kaikenlaista eikä olemassaolevat välilehdet sen enempää kuin kiukuttelevat lisäosatkaan häiritse... :)

3
Oli kyllä elämys tämä Windows 10. Thinkpad T61-koneessa 10-asennuksen yhteydessä herkesi WLAN toimimasta ja viimeinen arkunnaula napsahti näytönohjainajurin pakkopäivityksen myötä jonka jälkeen ainoa tapahtuma koneessa oli hiiren kursori mustan ruudun päällä.

4
Laitealue / Vs: Hiiri jumittuu usb-wlanista
« : 21.01.13 - klo:14.16 »
Kokeile vaihdella USB-portteja jos et ole sitä jo tehnyt. Joskus nää on vähän henkimaailman juttuja.

5
https://bugs.launchpad.net/ubuntu-cdimage/+bug/1040557

Tuossa on nyt yksi esimerkki mitä tämä UEFIn liian nopea markkinoille tuonti pahimmoilleen saa aikaan. Vaikka tuossa puhutaan vaan Linux-asennuksesta niin Samsungin mööpelit saattaavat jäädä samanlaiseen ikuiseen jumitustilaan jos siihen yrittää laittaa myös jotain muuta Windows-versiota kuin mitä niissä esiasennettuna on. Ja tämähän koskee myös Windowsin omilla päivitystyökaluilla suoritettuja järjestelmäversioiden vaihtoja.

Ihmetystä herättää että tällaisia laitteita myydään ihmisille kun tuo UEFI ei ole riittävän pitkälle standardoitu eikä testattu tosielämässä...

6
Eli, olisko tuo winnin jumiin meno ihan taktinen veto Microsoftilta. Porukka hermostuu ja ostaa uuden koneen, jossa winni lähtee taas pikku hiljaa menemään jumiin. Kierre on syntynyt.

Mutta mikäpäs tässä kierteen alajuoksulla on ollessa. Sitten ne myy niitä "huonoja" koneitaan eteenpäin ja kierteessä koppeja ottavat saavat varsin tolkullisia koneita ostettua halvalla...  ;D

7
Laitealue / Vs: Amilo La1703 asennus ia ongelmia
« : 22.11.12 - klo:21.28 »
Hieno laite kaikinpuolin. AMD Turion tuplaydinprosessori ja VIAn näytönohjain. Mitä ihmettä ne on oikein ajatelleet?

Eipä mitään, kuitenkin vastaavasta operaatiosta selvisin likimain hengissä, koneella on Mint 14 asennettuna, tosin kaikki kiihdytetyt grafiikkaelementit oli pudotettava pois jotta käytöstä tulisi edes jossain määrin tolkullista. Verkkoyhteydet toimii kaikin puolin, tosin kohtalaisen suurta intuitiota tarvitaan jotta osaa hommata netistä juurikin ne SiS163U-ajurit jotka on tehty Win98:lle eikä XP:lle...

Ja kun tuo ndiswrapper on tällä hetkellä asennettava käsin kun muuten se ei vaan toimi niin olihan siinä pohtimista yhdelle miehelle. Äänet ei tosiaan kuulu koneen kaiuttimista mutta eipä tuolta kuulokeliitännästäkään kaksista ääntä irtoa. Heti kun koittaa nostaa voimakkuutta niin säröä tulee. Enpäs tiedä miten se Windows-puolella pelaa?

Tämä ritsa lähtee taas tällaisenaan maailmalle, tosin toiveissa olikin vain että sillä pystyy netissä pujottelemaan. Kyllä pystyy. Ja tälle kuukaudelle kyseessä taisi olla kuudes Linux-asennus eri ihmisille lähiseudulla. Ja ihan oikeasti harvassa on kyllä näin tikkuiset koneet olleet tähän saakka...

8
Multimedia ja grafiikka / Vs: Moonlight ja Katsomo.fi
« : 23.06.12 - klo:13.28 »
Voisi alkaa kirjoittelemaan katsomo-dl lataus scriptiä...

Tuliko valmista? En ole saanut koskaan asennettua tuota Moonlight plugaria niin, että se olisi viimeisin/toimiva versio.

En myöskään ole onnistunut asentamaan moonlightia siten että se toimisi


Etkä tule siinä enää onnistumaankaan kun Moonlightin kehitys on lopetettu. Silverlightia käytetään yleisesti ottaen niin vähän ettei enää maksa vaivaa. Vaan näillä eväillä onnistuu eli tuo asennamenut.bash osoitteesta http://www.homelinuxpc.com/download/index.php/Areenan_nauhoituksen_asennus.html toimii, tosin useamman käyttäjätilin kanssa pitää vähän muokata skriptejä mutta annoin tuosta vihiä kehittäjille joten eiköhän sekin pian toimi.

9
Yleistä keskustelua / Vs: Ikä?
« : 19.10.11 - klo:20.28 »
31

10
Laitealue / Vs: Acer Chystal Eye
« : 28.03.11 - klo:23.00 »
Jännä juttu, kun itsellä oli Travelmate 5520 niin toimi ihan suoraan ilman mitään kynäilyjä tuo webcami. Vai onkos tuossa 5520G:ssä jotain kovinkin erilaista?

11
Vain taivas tietää miksi, mutta useampaan otteeseen olen havainnut että networkmanagerin kautta suurten tiedostojen lataus jää roikkumaan mystiseen välitilaan, mutta näpräile wvdialin asetukset kuntoon, muodosta yhteys sitä kautta ja kokeile mitä tapahtuu...

Kannattaa toki poistaa väliaikaisesti networkmanagerista mobiililaajakaista käytöstä.

12
Yleistä keskustelua / Vs: Sopiiko Linux teinille?
« : 18.01.11 - klo:21.13 »
Tietyissä tilanteissa lienee paikallaan kysyä sopiiko yleensä mikään teineille... ;D

13
Yleistä keskustelua / Vs: milloin oli sulla windows
« : 15.01.11 - klo:15.27 »
Vuodet 94-2008 meni Windowsilla pelkästään. Sitten vaakakuppi kallistui tyystin Linuxin puolelle aina tuohon viime vuoden lokakuuhun saakka jolloin ohikiitävän hetken ajan olosuhteiden pakosta oli taas pelkkä Windows, tosin joulukuun puolessa välissä tästä järjestelystä saatettiin luopua. Hyvä niin.

Nyt mennään kahdella erillisellä kiintolevyllä ja kahdella järjestelmällä siihen asti, kunnes joko käytettävissä oleva kone vaihtuu tai vastaavasti saapi tuon DVD-aseman toimimaan myös Linuxin puolella.

14
Yleistä keskustelua / Vs: Diaspora
« : 14.01.11 - klo:14.37 »
turkka@diasp.eu

Jospa tuollainen ajatushommeli vaikka lähtisi liikkeelle...

15
Jossain määrin varmaan offtopiccia, mutta eipä tuo Gallium suurta iloa tuonut ainakaan 10.04:ssä. Käytännön suorituskyky ei juuri muuttunut mihinkään, ja glxgears antoi osapuilleen 10 pykälää paremman fps-lukeman, kuitenkin jäi alle kolmensadan. Toisaalta jotkut väittivät että Galliumilla sai paremman lopputuloksen ja toisaalta jotkut olivat sitä mieltä että X1250 toimi kohtuullisen nopeasti muutenkin. Onkohan niissäkin sitten joitain eroja?

Ennen oli meinaan tuollainen ihan samanlainen kone kun tuossa allekirjoituksessa.

Tosiaan en tiedä onko uusissa kerneleissä jotain kivaa mikä saattaisi parantaa sitä suorituskykyä.

16
No juurikin siitä syystä se on että asiakkaat kuuntelevat musiikkia mikä taksissa soi. Mutta siitä hyvitysmaksusta pääsee eroon kun radiot poistetaan autosta tai järjestelmällä että kun taksin mittari lähtee käyntiin niin radio ei enää soi.
Sitä on useampi taksi yritys tehnyt.

Itse asiassa (korjatkaa toki jos olen väärässä, sekin on mahdollista  :) ) tuo on nykypäivänä suhteellisen vaikeaa kun DIN-radioiden kulta-aika on jo ohi ja autoradion elektroniikka ohjaa myöskin ajotietokonetta. Tokihan sen tiedän, että ongelmaa ei ole kun ruuvaa vaan äänet mööpelistä pois. Joka tapauksessa kyseinen maksu ei varmasti ketään kaada mutta kuitenkin on vähän ikävähköä. Samaan syssyyn kerrottava toki, että paikallisliikenteen busseissa samainen Teosto-maksu on maksettava myös siitä, että radiojärjestelmä tuottaa ääntä vain kuljettajalle ja useampien satojen autojen yrityksissä tämän huomaa siitä että radioita ei ole. Eikä se voiman ääni niissä linja-autoissa niin jalolta kuulosta. Toki off-topiccia tämä mutta itsepähän aloitin...  :D

Suomi on hyvin pieni maa missä ikävä kyllä ei artistit elätä itseään musiikkia soittamalla. Ihmiset eivät tule kuuntelemaan musiikkia siinä määrin mitä bändejä löytyy. Ei ole tarpeeksi baareja, kuppiloita tai esitystiloja mihin tarpeeksi väkeä kokoontuisi. Levyn valmistaminen maksaa ja treenikämpät maksaa ja harjoittelu maksaa. Vain murto-osa bändeistä saavuttaa jonkinlaista suosiota ja promille pääsee siihen tasoon että keikkailu kannattaa ja kysyntää riittää.

Pitää paikkansa ja näinhän se on ollut jo vuosikymmenet. Eihän levymyynnillä rahaa tee kuin kovin harvat artistit ja keikkailulla se raha tehdään jolloin musiikkibisneksen vähäinenkin glooria menetetään vuosittaisen keikkamäärän noustessa naurettavuuden ja surkuhupaisuuden välimaastoon. Toki suurin osa bändeistä / artisteista tiedostavat tämän asian jo leikkiin lähtiessään. Tätä ei valitettavasti mikään hyvitysmaksu muuta, koska rahanjaon perusteet Teosto-toiminnassa hyvittävät lähinnä isoja artisteja jotka sitä paalua tekevät keikkailullaan muutenkin. Mitä taas tulee levykaupan jälleenmyyntiportaaseen, niin warettamisen lisäksi myös laillinen nettikauppa on syönyt markkinat levykaupoilta ja artistit hakevat myös entistä enemmän mahdollisuuksia suoraan myyntiin välikädet ohittaen. Valitettavasti tämä on johtanut siihen, että levyjä on tarjolla lähinnä jossain Anttilassa ja vastaavissa putiikeissa joissa ei ole palvelua siihen malliin mitä esmes itse olen tottunut aikoinaan saamaan. Ei ne isojen kauppaketjujen porukat hanki levyjä tilauksesta kuten edesmennyt Airon Musiikki Jyväskylässä. Tämä seikka kyllä ahdistaa itseäni henkilökohtaisesti.

Se on kyllä varmana mukavaa ja helppoa istua kotona tuolissa ja kirjoittaa nettiin foorumeihin että miten ******* teosto ja kumppanit on ollen mukamas tekijöiden puolella vaikka juuri heiltä ne vähäisetkin rahat, heidän tekemiensä päätöksien perusteella jättää maksamatta ja nauttii ilmaiseksi niiden tekemistä teoksista joihin ei olisi mitään laillista oikeutta.
Mutta heti kun täytyisi lähteä mukaan myös sinne missä voidaan vaikuttaa vielä enemmän eli missä lait tehdään ja ottaa yhteyttä omiin edustajiin niin into tipahtaa kuin pitäisi mennä äänestämään eduskunnan tai presidentinvaaleissa. Ei vain jakseta lähteä kun ulkona on niin kylmä tai niin märkää tai kukaan kaveri ei lähde mukaan tai televisiosta tulee nyt kiva leffa tai world of warcraftissa alkaa party loottaus.
Näinhän se on. Tosin on muistettava, että ne tahot jotka nykyään saavat Teostolta suuren osuuden ovat joskus olleet pieniä tahoja (poisluettuna tämän päivän idolit ja muut jonninjoutavat jotka pääsevät ohittamaan pienten artistien kokemat ongelmat) ja tuskin riemastuisivat tulonjaon muuttamisesta kovinkaan suuresti. Teostomaksujen tulouttaminen taitaa vaan olla osa sitä suurta unelmaa, joita kellaribändit kautta maan pyrkivät elämään. Vaaliasiasta muuten samaa mieltä, mutta tuskin presidentinvaalit kovin suurta roolia näyttelevät lainsäädännössä.

Ja jos jotakuta kiinnostaa yhtään, niin eihän musiikin suosiota määrittele edes levymyynti vaan tilausmäärät. Levyt myyvät platinaa tai kultaa pelkästään niillä luvuilla että paljonko musiikkia jälleenmyyjät ottavat varastoon ja hyllyyn. Vaikka yhtä ainuttakaan levyä ei olisi vielä myyty niin levy-teollisuus katsoo suosiota sen perusteella mitä todellsuudessa vain muutamat ihmiset tekevät päätöksillään suurissa liikeketjuissa.

Aamen. Ja kaikki pelkkiä hittejä suoltavat radioasemat ovat tässä yhtälailla suosion tekijöinä. Tästä esimerkkinä surullisen kuuluisa Janos Valmunen - Radio City-hittihanke, josta voipi lukea lisää täältä... http://fi.wikipedia.org/wiki/Janos_Valmunen.

17
Touché sanois jonkun muun valtion kansalainen tähän...

Mutta kuten on ollut jo aikojen alusta (no ainakin 70-luvulta saakka) niin se kotitarvekopiointi on ollut sallittua, joten kohtalaisen joutavanpäiväistähän tämä viestiketjun argumentointi on ollut tähän saakka. Ja kyllä, tuttavapiirissä ja suvussa on henkilöitä jotka saavat teosto-korvauksia.

Jotain tästä asiasta kertonee se, että tällä systeemillä on päästy dumblaws.comiin suoraan jenkinpurijain 1800-luvulta peräisin olevien lakien hevosvarkaiden tappo-oikeuden kanssa rinnalle. Jokainen voipi sitten päätellä onko se vähän hölmöä jos jotain lakia ei kumota kumoamisen aiheuttamien kulujen vuoksi vaiko tämä?

18
Kyllä tarvitaan. Vai haluatko että sinulle ei tarvitse maksaa palkkaa tekemästäsi työstä tai kuka tahansa saa hyödyntää ihan vapaasti yksityisesti sinun tekemiä töitä ilman että saat määrätä mitään?

Höpö höpö...
Millä tavalla sitten tässä kohtaa halutaan perustella se, että taksiautoilijat joutuvat maksamaan teostomaksun siitä, että oman tehdyn työsi aikana on radio päällä? Nimimerkillä jonkun verran asiaan perehtynyt...

19
Yleistä keskustelua / Vs: lul @ mun eka viesti
« : 29.12.10 - klo:18.31 »
Tervehdys...

Tässä neljän kuukauden Linux-veteraanina päätin avata ko. asiasta ihan oman ketjunsa, koska en tällaista täältä löytänyt. Elikkäs ongelmana on ilmeisesti suurelle osalle tuttu ongelma Linuxin ja kannettavien osalta. Eli konetta rasitettaessa lämmöt nousevat liian ylös ja kone ottaa ja kaatuu näyttävästi, toki myös kaikki avoimet tiedostot poistuvat sinne mistä ei ole paluuta. Koneena on Acer Aspire 1362WLMi.


Lainaus
Jan 12 13:56:22 turkka-laptop kernel: [ 5519.404238] ACPI: Critical trip point
Jan 12 13:56:22 turkka-laptop kernel: [ 5519.404261] Critical temperature reached (80 C), shutting down.
Jan 12 13:56:22 turkka-laptop init: tty4 main process (4235) killed by TERM signal
Jan 12 13:56:22 turkka-laptop init: tty5 main process (4236) killed by TERM signal
Jan 12 13:56:22 turkka-laptop init: tty2 main process (4243) killed by TERM signal
Jan 12 13:56:22 turkka-laptop init: tty3 main process (4244) killed by TERM signal
Jan 12 13:56:22 turkka-laptop init: tty6 main process (4245) killed by TERM signal
Jan 12 13:56:22 turkka-laptop init: tty1 main process (5444) killed by TERM signal
Jan 12 13:56:32 turkka-laptop bonobo-activation-server (turkka-8216): could not associate with desktop session: Failed to connect to socket /tmp/dbus-kbOIbiCXoY: Yhteys torjuttu
Jan 12 13:56:36 turkka-laptop kernel: [ 5534.344996] ip6_tables: (C) 2000-2006 Netfilter Core Team
Jan 12 13:56:39 turkka-laptop avahi-daemon[4622]: Got SIGTERM, quitting.
Jan 12 13:56:39 turkka-laptop avahi-daemon[4622]: Leaving mDNS multicast group on interface wlan0.IPv4 with address
Jan 12 13:56:40 turkka-laptop exiting on signal 15

Ongelma esiintyy ainakin Intrepidissä (Kernel 2.6.27-9-generic), Hardyn kanssa ei kokemusta juurikaan, mutta erityisesti Intrepidin kanssa on ollut suhteellisen hämmentäviä hetkiä tarjolla, sillä useampaan otteeseen kun lämmöt uhkaavat nousta kriittisille alueille tuuletin pysähtyy tyystin, syynä on se, että komennot acpi -t ja sensors ilmoittavat molemmat että thermal0 tai temp1-lämpötila putoaa lukemaan +17. Eihän tätä ilmiötä kestä kuin hetken ajan, mutta monesti sekin on liikaa ja ilmoittelee ainakin että myös järjestelmässä on ongelmia. Tosin ihan tehtaan takuuta ei koneen sisäisestä puhtaudesta voi antaa...

Ongelma vaikutti poistuneen osapuilleen vuodenvaihteessa, mutta syystä tai toisesta viimeiset kolme päivää ollaan taas riuduttu ongelman kanssa enemmän tai vähemmän, kyllähän kone peruskäyttöä kestää, mutta Cinerella, Acidrip ja jotkut pelit tilttaavat kyllä alta puolen tunnin joka kerta. Mutta pelkkä työ ilman huvia tekee Turkasta tylsän pojan... Ja en tiedä auttaisiko se opiskeluhommeleita jos käsi sydämellä vannoo, että tietokone söi opinnäytetyön... ;)

Tässä vielä pari linkkiä Ubuntun bugisivustolle, mahtaako täältä löytyä viisasten kiveä, itse olen ainakin toistaiseksi vähän kädetön kaikissa tällaisissa hommeleissa...

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/296056
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/258454

Ilmiselvästi on yritetty ainakin olla vähän nohevampia kuin sitä on oltukaan... :) Ja ongelmahan ratkaistiin yllättäen pölynimurin avulla...

Vaan hienoa olla pitkästä aikaa täällä ja sitä kautta nokkelimmat voi päätellä että muutaman kuukauden korpivaellus Vistan kanssa on katsottu päättyneeksi... Ja kenties joku kaunis päivä alkaa taas tyhmien kyseleminen DVD-aseman tiimoilta mutta mietitään sitä vielä vähän aikaa omassa päässä enste.

20
Laitealue / Vs: Xubuntu ja Huawei e160e mokkula
« : 03.11.10 - klo:13.55 »
Kokeiles kujeillessaan wvdialilla. Wvdial.conf tiedosto kuntoon ja päätteeltä wvdial, niin varmaan ainakin tulee jonkunlaisia virheilmoituksia joista saattaisi päästä etiäppäin...

Sivuja: [1] 2 3 ... 6