Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Taleman

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Hieman kehuja T-Laskulle.

Oli poistettu yritys T-Laskusta, ja tietysti varmuuskopion teko oli epäonnistunut. Näinhän se aina käy. Mutta osasin päätellä ja keksiä että T-Lasku tekee erillisen sqlite -tietokannan joka yritykselle, eikä poista sitä tietokantatiedostoa levyltä kun yritys poistetaan. Muutaman epäonnistuneen  arvauksen jälkeen tein uuden yrityksen ja kopioin sen vanhan tiedoston tämän uuden yrityksen tallennustiedoston päälle. Tiedot oli tallella ja laskutus toimi taas. Lisäksi korjasin ne varmuuskopiot ja testasin nyt ne toimii.

Hyvin tässä kävi eikä tarvinnut naputella tietoja uudestaan paperitulosteista tai vanhasta muistista.

2
Vikailmoitus

Suorituspäiväkirjan lajittelu ei mene oikean sarakkeen mukaan. Kun käynnistän Tulosteet  | Suorituspäiväkirja, lukee yläreunan Lajittele-kohdassa "Laskun numero" siinä spinnerissä. Mutta lajittelu on Maksupäivän mukaan.

Nähdäkseni oletusarvo lajittelulle on aina Maksupäivä, riippumatta siitä mitä se Lajittele: -spinneri näyttää. Vika tulee siitä kun se spinneri muistaa viimeksi valitun lajitteluperusteen, mutta aina lajitellaan Maksupäivän mukaan.

Miten kierretään: vaihda Lajittele: kohtaan joku muu, ja sitten se minkä haluat. Sitten lajittelu on sen haluamasi sarakkeen mukaan.

Tuo tulisi korjata pistämällä lajittelu menemään sen sarakkeen mukaan mitä Lajittele: näyttää.

3
Vikailmoitus

Satunnaisesti T-Lasku jättää laskuja pois ainakin suorituspäiväkirjasta. Kirjanpitäjä on kaksi kertaa huomannut tämän, ja kun vertaan hänelle paperille tulostamaani ja T-Laskusta uudestaan katsomaani ero tosiaan on. Toisesta puuttui yksi lasku, toisesta viisi peräkkäistä.

Minulla ei ole arvausta mistä tämä johtuu. Satunnaista se näyttäisi olevan. Virhettä on vaikea huomata, kirjanpitäjä sen huomaa kun myyntisaamiset ei täsmää, ja on sitten ärtynyt kun vian etsimiseen menee paljon aikaa.

4
Voiko jo käytössä olevan SQLitetietokannan tilalle vaihtaa MySQL tai PostgreSQL?

T-Lasku on ollut käytössä jo muutaman vuoden, nyt haluaisin vaihtaa SQLite-tietokannan tilalle tietokantapalvelimella olevan tietokannan. En tullut ajatelleeksi tätä silloin aikoinaan, piti vain kokeilla T-Laskua mutta se lipsahti sitten tuotantokäyttöön saman tien.

Voiko tämän vaihdon tehdä nyt? Pitääkö olla PostgreSQL  vai toimisiko MySQL tai MariaDB?

Onko ohjetta miten muutos tehtäisiin? En oikein tiedä voiko SQLiten dumpin lukea MySQL:n tietokannaksi, ja pitäisikö ainakin jotain säätöä tehdä samalla.

Työasemakone on Debian GNU/Linux Wheezy, samoin tietokantapalvelin.

5
Miten uusimman T-Laskun versio 1.22 kanssa on valikkopalkin näkymisen kanssa eri käyttöliittymissä? Vakioubuntussa jossa on Unity se tulee näytön yläreunaan, mutta jos vakioubuntuun lisää jonkun muun työpöytäympäristön, vaikka Gnome Flashback, niin sitä käytettäessä T-laskun valikkopalkkia ei näy lainkaan eli T-Laskua ei voi käyttää. Mutta LUbuntussa jossa on vain LXDE valikkopalkki osasi tulla T-Laskun ikkunan  yläreunaan, eli ohjelmaa pystyi käyttämään tavanomaiseen tapaan.

Katsooko T-lasku että asennettuna on se käyttöliittymäkirjasto jota Unity käyttää, ja osaa sen jälkeen pistää valikkopalkin vain koko ikkunan yläreunaan? Saisiko sen Gnome Flashbackissä jollain tavalla ikkunan yläreunaan ettei olisi pakosti käytettävä Unity-käyttöliittymää?

Tapio Lehtonen
Pori

6
Asennusohjeessa Ubuntulle virhe jos 14.04 ja puuttuva riippuvuus

Sivulla http://helineva.net/t-lasku/ohjeet/ Ubuntun kohdalla asennusohjeen mukaan tekemällä tulee T-Laskun pakettivarastosta Lucidille tarkoitettu versio, eikä Ubuntu 14.04:lle sopivampi( ???) uusin versio. Ehdotan asennusohjetta korjattavan huomioimaan mihin Ubuntun versioon asennetaan. Jos on 12.04 nykyinen ohje on OK, jos on 14.04 tulisi lucid tilalle vaihtaa trusty.

Koodia: [Valitse]
root@ada:/etc/apt/sources.list.d# apt-cache policy t-lasku
t-lasku:
  Asennettu: (ei mitään)
  Ehdokas:   1.20.2-1
  Versiotaulukko:
     1.20.2-1 0
        500 http://helineva.net/deb/ lucid/main i386 Packages

Korjasin lucid tilalle trusty tiedostossa /etc/apt/sources.list.d/helineva-net.list :

root@ada:/etc/apt/sources.list.d# apt-cache policy t-lasku
t-lasku:
  Asennettu: (ei mitään)
  Ehdokas:   1.21.1-1
  Versiotaulukko:
     1.21.1-1 0
        500 http://helineva.net/deb/ trusty/main i386 Packages

Lisäksi Ubuntu 14.04:ssä T-Lasku ei käynnisty, virheenä puuttuva tiedosto. Se tulee asennuspaketissa joka puuttuu T-Laskun riippuvuuksista.

Koodia: [Valitse]
sysman@ada:~$ type -a t-lasku
t-lasku on /usr/bin/t-lasku
sysman@ada:~$ t-lasku
t-lasku: error while loading shared libraries: libQt5PrintSupport.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory
sysman@ada:~$

root@ada:/etc/apt/sources.list.d# apt-cache policy  libQt5PrintSupport5
libqt5printsupport5:
  Asennettu: (ei mitään)
  Ehdokas:   5.2.1+dfsg-1ubuntu14.2
  Versiotaulukko:
     5.2.1+dfsg-1ubuntu14.2 0
        500 http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/ trusty-updates/main i386 Packages
     5.2.1+dfsg-1ubuntu14 0
        500 http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/ trusty/main i386 Packages
root@ada:/etc/apt/sources.list.d#

 

Asensin paketin libQt5PrintSupport5 ja T-Lasku alkoi käynnistymään.

7
Voit käyttää uudemman Debian-version paketteja Debian Wheezyssä.

Toki voi käyttää, mutta on eri asia toimiiko mikään enää sen jälkeen. Varmaankin itsekin huomasit ennen kuin suosittelit libqt5gui5 -paketin asentamista uudemmasta Debianista eli testattavasta jakelusta (jota siis ei vielä ole julkaistu kun se kerta ei vielä toimi), että paketti vaatii libc6 version 2.18, kun Debianin nykyisessä Wheezy -versiossa on vasta libc6 versio 2.13. Eli pitäisi asentaa myös libc6 testattavasta jakelusta. Tämä taas on peruskirjastoja jota käytännössä jokainen muu paketti käyttää suoraan tai epäsuorasti, eli ne kaikki hajoaa jos libc6:ssa on joku vika.

8
Ilmeisesti uusi T-Lasku 1.21 ei ole mahdollista asentaa Debian Wheezyyn, kun riippuvuudet on muuttuneet. Debianissa ei vakiojakelussa näytä olevan libqt5* -paketteja. Ubuntuunkin nuo on tullut vasta 12.04 jälkeen.

Harmillista, minua olisi kiinnostanut maksutapahtumien tuonti XML-tiedostosta. Minulla ei vielä ole 14.04 Ubuntua missään asennettuna, kun odotan päivitys alkaa 12.04:ään tarjoamaan jakelupäivitystä, ilmeisesti 8. elokuuta mennessä.

Koodia: [Valitse]
taleman@leutodeb:~/Downloads$ dpkg --info t-lasku_1.20.2-1_amd64.deb
 new debian package, version 2.0.
 size 856916 bytes: control archive=737 bytes.
     341 bytes,    10 lines      control              
     717 bytes,    10 lines      md5sums              
 Package: t-lasku
 Version: 1.20.2-1
 Architecture: amd64
 Maintainer: Tommi Helineva <tommi.helineva@       >
 Installed-Size: 2092
 Depends: libc6 (>= 2.11.1), libqtcore4 (>= 4:4.6.0), libqtgui4 (>= 4:4.6.0), libqt4-script, libqt4-sql-sqlite
 Section: misc
 Priority: optional
 Homepage: http://helineva.net/t-lasku/
 Description: Laskutusohjelma
taleman@leutodeb:~/Downloads$ dpkg --info t-lasku_1.21.0-1_amd64.deb
 new debian package, version 2.0.
 size 582948 bytes: control archive=695 bytes.
     337 bytes,    10 lines      control              
     643 bytes,     9 lines      md5sums              
 Package: t-lasku
 Version: 1.21.0-1
 Architecture: amd64
 Maintainer: Tommi Helineva <tommi.helineva@     >
 Installed-Size: 2247
 Depends: libc6 (>= 2.11.1), libqt5gui5 (>= 5.2.0), libqt5script5 (>= 5.2.0), libqt5sql5-sqlite (>= 5.2.0)
 Section: misc
 Priority: optional
 Homepage: http://helineva.net/t-lasku/
 Description: Laskutusohjelma
taleman@leutodeb:~/Downloads$

Code-tagit lisätty. Käytä niitä vastaisuudessa itse. -- Timo

9
Monta ruudullista tämmöistä kun komentaa make:

t-lasku-relocatable:(.data.rel.ro._ZTV29InvoiceListPrintPreviewDialog[_ZTV29InvoiceListPrintPreviewDialog]+0x188): undefined reference to `QWidget::redirected(QPoint*) const'
t-lasku-relocatable:(.data.rel.ro._ZTV29InvoiceListPrintPreviewDialog[_ZTV29InvoiceListPrintPreviewDialog]+0x190): undefined reference to `QWidget::sharedPainter() const'
t-lasku-relocatable:(.data.rel.ro._ZTV29InvoiceListPrintPreviewDialog[_ZTV29InvoiceListPrintPreviewDialog]+0x220): undefined reference to `non-virtual thunk to QWidget::initPainter(QPainter*) const'
t-lasku-relocatable:(.data.rel.ro._ZTV29InvoiceListPrintPreviewDialog[_ZTV29InvoiceListPrintPreviewDialog]+0x228): undefined reference to `non-virtual thunk to QWidget::redirected(QPoint*) const'
t-lasku-relocatable:(.data.rel.ro._ZTV29InvoiceListPrintPreviewDialog[_ZTV29InvoiceListPrintPreviewDialog]+0x230): undefined reference to `non-virtual thunk to QWidget::sharedPainter() const'
t-lasku-relocatable:(.data.rel.ro._ZTV17InvoicePrintModel[_ZTV17InvoicePrintModel]+0x60): undefined reference to `QObject::connectNotify(QMetaMethod const&)'
t-lasku-relocatable:(.data.rel.ro._ZTV17InvoicePrintModel[_ZTV17InvoicePrintModel]+0x68): undefined reference to `QObject::disconnectNotify(QMetaMethod const&)'
t-lasku-relocatable:(.data.rel.ro._ZTV25InvoicePrintPreviewDialog[_ZTV25InvoicePrintPreviewDialog]+0x60): undefined reference to `QObject::connectNotify(QMetaMethod const&)'
t-lasku-relocatable:(.data.rel.ro._ZTV25InvoicePrintPreviewDialog[_ZTV25InvoicePrintPreviewDialog]+0x68): undefined reference to `QObject::disconnectNotify(QMet

root@mistraali:/opt/T-lasku/t-lasku# lsb_release -a
No LSB modules are available.
Distributor ID:   Debian
Description:   Debian GNU/Linux 7.6 (wheezy)
Release:   7.6
Codename:   wheezy
root@mistraali:/opt/T-lasku/t-lasku#

Aikaisemmat versiot on asentuneet ja toimineet.

Tässä vielä komento ja tulosteet:

Script started on to 31. heinäkuuta 2014 12.31.39
root@mistraali:/opt/T-lasku/t-lasku# make
gcc -lQtScript -lQtSql -lQtXml -lQtGui -lQtCore -lpthread -lstdc++ \
          -o t-lasku t-lasku-relocatable
t-lasku-relocatable: In function `AboutDialog::~AboutDialog()':
(.text+0x4f): undefined reference to `QArrayData::deallocate(QArrayData*, unsigned long, unsigned long)'
t-lasku-relocatable: In function `AboutDialog::productKeyChanged()':
(.text+0x198): undefined reference to `QArrayData::deallocate(QArrayData*, unsigned long, unsigned long)'
t-lasku-relocatable: In function `AboutDialog::productKeyChanged()':
(.text+0x1b6): undefined reference to `QArrayData::deallocate(QArrayData*, unsigned long, unsigned long)'
t-lasku-relocatable: In function `AboutDialog::productKeyChanged()':
(.text+0x21f): undefined reference to `QArrayData::deallocate(QArrayData*, unsigned long, unsigned long)'
t-lasku-relocatable: In function `AboutDialog::productKeyChanged()':
(.text+0x23d): undefined reference to `QArrayData::deallocate(QArrayData*, unsigned long, unsigned long)'
t-lasku-relocatable: In function `AboutDialog::productKeyChanged()':
(.text+0x248): undefined reference to `operator==(QString const&, QString const&)'

10
asensin version 1.19.
Laskun tulostuksessa alvin osuus häviää näkyvistä jos laskussa on yksikin alv0%:n tuote. 

Kokeilin tuota, kun laskulla on yksi tuote alv 24 % ja toinen rivi Alv 0 %. Molemmat alvit tulee oikein, kokoinaisalvi on oikein ja ALV-erittely näyttää verottomat ja verolliset summat oikein. Eli mielestäni T-Lasku toimii ihan kuten pitää.

11
Pystyykö Windows Live Mailia käyttämään T-Laskussa kun lähettää laskun sähköpostilla? Eli T-Lasku osaisi käynnistää Windows Live Mailin siten, että lasku on liitteenä ja asiakkaan osoite valmiiksi paikallaan.  ???

Näyttäisi ettei se toimi. Lisäsin oikean polkunimen wmail.exelle, mutta T-Lasku sanoo silti että pitää tehdä sähköpostiasetukset. Ehkä vain ohjelman luettelemat neljä sähköpostiohjelmaa on tuettu?

Pitänee asentaa Thunderbird T-Laskun sähköpostin lähettelyä varten.

12
Pystyykö Windows Live Mailia käyttämään T-Laskussa kun lähettää laskun sähköpostilla? Eli T-Lasku osaisi käynnistää Windows Live Mailin siten, että lasku on liitteenä ja asiakkaan osoite valmiiksi paikallaan.  ???

13

Itse sain viime viikolla vihdoin T-Laskulla tekemäni finvoice-aineiston lähetettyä Osuuspankin kautta asiakkaalle. Aikaisemmin tuli virhe numero 6, josta ei paljoa irronnut. Virheilmoitukset parani, tuli ilmoitus liian pitkästä kentästä, jonka pituus on 37 merkkiä kun maksimi on 35. En jaksanut itse etsiä mikä kenttä on kyseessä, mutta Osuuspankin e-laskuneuvonta kertoi se on osoitekenttä. Sitä kun lyhensin lakkasi virhepalaute ja lasku meni asiakkaalle.


Mistä johkaannun kysymään, voisiko T-Lasku tehdä itse vastaavat muotarkistukset Finvoice-aineistolle kuin pankin tai verkkolaskuoperaattorin järjestelmä, ja tulostaa käyttökelpoisia virheilmoituksia? Siis kertoisi mikä on vialla ja minkä kentän kohdalla virhe huomattiin.

Pankin virhepalautteet tuntuu olevan varsin avuttomia, jos pelkästään niiden avulla pitää Finvoice-aineisto korjata kuntoon.

14
Kuinka lähetetään  verkkolasku joka on tehty T-lasku ohjelmalla? Oma pankki on Paikallis Osuuspankki, tarvitaanko sitä siinä? Vastaanottajan välittäjä on Tieto Oyj:n laskuhotelli.
Finvoice-verkkolaskun saan tehtyä, sitten puuttuu tieto siitä eteenpäin.

Mikko

On tehtävä e-laskujen lähettämisestä sopimus esimerkiksi oman pankin kanssa. Sieltä saat sitten ohjeet miten e-lasku lähetetään. Asiakkailta pitää saada e-laskutuksen osoite. Voit joko kirjoitaa e-laskun pankin tarjoamassa järjestelmässä, tai aineiston siirrolla lähettää T-Laskun tekemän tiedoston.

Itse sain viime viikolla vihdoin T-Laskulla tekemäni finvoice-aineiston lähetettyä Osuuspankin kautta asiakkaalle. Aikaisemmin tuli virhe numero 6, josta ei paljoa irronnut. Virheilmoitukset parani, tuli ilmoitus liian pitkästä kentästä, jonka pituus on 37 merkkiä kun maksimi on 35. En jaksanut itse etsiä mikä kenttä on kyseessä, mutta Osuuspankin e-laskuneuvonta kertoi se on osoitekenttä. Sitä kun lyhensin lakkasi virhepalaute ja lasku meni asiakkaalle.

Voin siis sanoa T-Laskulla tehdyn Finvoice aineiston voitavan lähettää Osuuspankin yritysverkkopalvelun kautta.

15
Onko mahdollista saada T-Laskuun Faktoring-ominaisuus eli  laskusaatavien rahoitus? Tarvitaan jos laskut lähetetään rahoitusyhtilölle. Kuulemma tuo on mukana Finvoice-standardissa, mutta laskusta täytyy tehdä kaksi versiota, toinen asiakkaalle ja toinen rahoitusyhtiölle. Rahoitusyhtiölle menevään laskuun pitäisi lisätä noita faktoringissa tarvittavia tietoja, jotka kuulemma ovat Finvoicessa olevia kenttiä mutta joita tavalliselle laskulle ei tarvita.

Tarkemmin tutkittuna pyyntöni on kohtuuton. Tuo Factoring-aineiston tuottamien on järjettömän monimutkaista, ja näyttää vielä siltä että jokainen rahoituslaitos haluaa aineiston erilaisessa muodossa.

16
Olen siirtymässä neljän arkhimedes -vuoden jälkeen käyttämään t-laskua. Vaihdon pitäisi tapahtua tämän kuun lopussa, ja olenkin tässä testailemassa sitä.

Onko kukaan muu koittanut siirtää tietoja arkhimedeksesta t-laskuun? Itse huomasin t-laskussa olevan cvs- tuontimahdollisuus ja että arkhimedeksesta näyttää onnistuvan vienti siihen.
Vein sekä asiakasrekisterin että tuoterekisterin cvs-tiedostoon, ja tuoterekisterin sain vietyä t-laskuun. Ainoastaan ääkköset katosivat matkalla, mutta se nyt on helppo korjata.

Asiakasrekisteri ei sitten enää onnistunutkaan. Sain seuraavanlaisen virheilmoituksen:
Koodia: [Valitse]
virheellinen asiakasnumero tiedoston rivillä 2: "Tuula".mitenkähän tämänkin saisi vielä siirrettyä?

Ohjelma muutoin vaikuttaa oikein hyvältä. Kunhan tässä ehdin, päivittelen kokemuksia ja jos ideoita uudistamiseen tulee, kirjoitan nekin ;D

Arvaisin ohjelmat pistävät CSV-tiedostoissa sarakkeet eri järjestykseen. CSV-tiedoston voi avata taulukkolaskentaohjelmalla, siinä voi katsoa mitä se sisältää. Tallenna vaikka molemmissa ohjelmissa CSV-tiedosto ja vertaa missä järjestyksessä sarakkeet ovat.

Sarakkeita voi siirrellä taulukkolaskentaohjelmassa, LibreOfficen Calc tai jonkun toisen Officen Excel. Tai tekee pienen ohjelman, joka lukee CSV-tiedoston sisään ja kirjoittaa sarakkeet toisessa järjestyksessä ulos, samalla voinee tehdä muitakin hienosäätöjä jos

17
Onko mahdollista saada T-Laskuun Faktoring-ominaisuus eli  laskusaatavien rahoitus? Tarvitaan jos laskut lähetetään rahoitusyhtilölle. Kuulemma tuo on mukana Finvoice-standardissa, mutta laskusta täytyy tehdä kaksi versiota, toinen asiakkaalle ja toinen rahoitusyhtiölle. Rahoitusyhtiölle menevään laskuun pitäisi lisätä noita faktoringissa tarvittavia tietoja, jotka kuulemma ovat Finvoicessa olevia kenttiä mutta joita tavalliselle laskulle ei tarvita.

18
Version 1.17 asennus ei toimi Debian GNU/Linux 6:ssa.


Mutta version 1.18 asennus toimii. Hieno homma. Kiitoksia

19
Toivomus lisäominaisuudesta.

Saisiko laskuluetteloon lisättyä sarakkeen, jonka merkityksen voisi itse päättää. Siis vaikkapa täppä tai numero, joka näkyisi Laskut-ikkunassa omassa sarakkeessaa. Tällaiselle olisi käyttöä seuratessa laskun käsittelyä, siis voisin siihen sarakkeesseen merkitä mitä laskulle on jo tehty.

20
Version 1.17 asennus ei toimi Debian GNU/Linux 6:ssa.

Jos asennus toimii Ubuntun 12.04:ssä, ehkä Debian versiossa 7 toimisi,  mutta se julkaistaneen vuodenvaihteen jälkeen.

T-Laskun version 1.16 make ei tee virheitä, ja t-lasku toimii.

root@vihuri:/tmp/t-lasku-1.17.0# make
gcc -lQtScript -lQtSql -lQtXml -lQtGui -lQtCore -lpthread -lstdc++ \
     -o t-lasku t-lasku-relocatable
t-lasku-relocatable: In function `InvoicePrintPreviewDialog::createActions()':
(.text+0x155f8): undefined reference to `QListData::detach(int)'
t-lasku-relocatable: In function `InvoiceTableModel::removeRows(int, int, QModelIndex const&)':
(.text+0x15a8c): undefined reference to `QListData::detach(int)'
t-lasku-relocatable: In function `InvoiceTableModel::deleteInvoices()':
(.text+0x15d38): undefined reference to `QListData::detach(int)'
t-lasku-relocatable: In function `InvoiceTableModel::deleteInvoices()':
(.text+0x15da6): undefined reference to `QListData::detach(int)'
t-lasku-relocatable: In function `InvoiceItemTableModel::deleteInvoiceItems()':
(.text+0x33eb3): undefined reference to `QListData::detach(int)'
t-lasku-relocatable:(.text+0x33f1b): more undefined references to `QListData::detach(int)' follow
t-lasku-relocatable: In function `QList<QString>::detach_helper_grow(int, int)':
(.text._ZN5QListI7QStringE18detach_helper_growEii[QList<QString>::detach_helper_grow(int, int)]+0x30): undefined reference to `QListData::detach_grow(int*, int)'
t-lasku-relocatable: In function `QList<int>::detach_helper(int)':
(.text._ZN5QListIiE13detach_helperEi[QList<int>::detach_helper(int)]+0x28): undefined reference to `QListData::detach(int)'
t-lasku-relocatable: In function `QList<int>::detach_helper_grow(int, int)':
(.text._ZN5QListIiE18detach_helper_growEii[QList<int>::detach_helper_grow(int, int)]+0x38): undefined reference to `QListData::detach_grow(int*, int)'
t-lasku-relocatable: In function `QList<Invoice*>::detach_helper_grow(int, int)':
(.text._ZN5QListIP7InvoiceE18detach_helper_growEii[QList<Invoice*>::detach_helper_grow(int, int)]+0x38): undefined reference to `QListData::detach_grow(int*, int)'
t-lasku-relocatable: In function `QList<Customer*>::clear()':
(.text._ZN5QListIP8CustomerE5clearEv[QList<Customer*>::clear()]+0x7e): undefined reference to `QListData::detach(int)'
t-lasku-relocatable: In function `QList<Customer*>::detach_helper_grow(int, int)':
(.text._ZN5QListIP8CustomerE18detach_helper_growEii[QList<Customer*>::detach_helper_grow(int, int)]+0x38): undefined reference to `QListData::detach_grow(int*, int)'
t-lasku-relocatable: In function `QList<QString>::detach_helper(int)':
(.text._ZN5QListI7QStringE13detach_helperEi[QList<QString>::detach_helper(int)]+0x1c): undefined reference to `QListData::detach(int)'
t-lasku-relocatable: In function `QList<PaymentListItem*>::detach_helper_grow(int, int)':
(.text._ZN5QListIP15PaymentListItemE18detach_helper_growEii[QList<PaymentListItem*>::detach_helper_grow(int, int)]+0x38): undefined reference to `QListData::detach_grow(int*, int)'

Sivuja: [1] 2 3 4