Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jones

Sivuja: [1]
1
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Re: Ubuntu tutuksi wikikirja
« : 13.04.06 - klo:03.06 »
Wau! Jep!

Juuri tuota tässä peräänkuulutin. En ehtinyt vielä kokonaan lukea, mutta selailun perusteella opin nyt ehkä tekemään koneellani muutakin kuin lueskelemaan tätä foorumia... Ehkä ensi kerralla maltan lukea aina vähän pidemmälle, enne kuin huutelen tänne! Kiitos kaikille Wikiä tehneille ja sen syntyyn tavalla tai toisella myötävaikuttaneille!

Ehkä joskus sitten minäkin osaan neuvoa jotakuta vielä enemmän vasta-alkajaa.

2
kuten itse jo sanoitikin, useassa tapauksessa helppokäyttöisyys tarkoittaa nimenomaan erilaisten mahdollisuuksien ja vaihtoehtojen karsimista joka puolestaan aiheuttaa sen, että jotkut toimenpiteet ovat erittäin vaikeita elleivät jopa mahdottomia suorittaa mielekkäällä tavalla. tämä ei useinkaan ole se mielikuva jonka sana "helppokäyttöinen" tuo ensimmäisenä mieleen.

..voidaanko tästä todeta edelleen että johonkin on raja piirrettävä graafisuuden ja ominaisuuksien välille.. Myönnän komentotulkin ja tekstipohjaisen virittelyn edut, nopeuden ja muut - mutta vänkäään samaan pakettiin myös kynnyksen aloittelevalle käyttäjälle.

Eikö näitä kahta muka voi yhdistää? Helppo graafinen tapa (paljon oletusarvoja joita ei voi graafisesti säätää) aloittelijalle ja sitten paljon säätömahdollisuuksia komentotulkin kautta? Eikö tähän juuri olla ubuntussa pyritty vai? Jokaiselle kykyjensä ja tarpeidensa mukaan. Kuten moneen kertaan todettua: Miksi pitäisi oppia monipuolista käyttöä, jossei sellaista tarvitse tai se ei kiinnosta? Tyhmänä tässä kyselen, kun en paljon ymmärrä...

Pahoittelen lievää provosoi(tu)mistani, mutta on hassua, että konkarit puhuu keskenään siitä, mitä urpot tarttee (anteeksi kielenkäyttöni, minä ja muut urpot) ja mihin ne haluaa Linuxia käyttää ja miksi. Vastatkaa nyt ihmeessä joku näihinkin höpinöihin, niin saadaan Jonesin poika ruotuun...


r
Lainaus

3
Missä on sanottu niin, että ainoa ja oikea tapa hoitaa asioita Linuxissa on tehdä ne komentorivillä?

ei se olekaan ainoa oikea tapa, mutta se nyt vaan sattuu olemaan nopein, tehokkain ja monipuolisin tapa. mikään ei estä esittelemästä graafisia työkaluja, mutta minusta komentorivin tahallinan piilottelu vain lisää aloittelijoiden pelkoa komentoriviä kohtaan.
Viitaten myös aiempaan Jannen viestiin ketjussa:
Jos et Janne ole kiinnostunut "klikkaa sitä" ohjeista, niin voisitko tehdä rinnalle komentoriviin perustuvat ohjeet? Sitten kukin voisi tehdän niin kuin tykkää. Ehdottelin tällaista periaatetta jo toisessakin ketjussa, jossa keskusteltiin kysymyksiin vastaamisesta.

Ajattelen, että myös Ubuntu voisi olla graafiselta käytettävyydeltään samaa tasoa kuin Windows tai Mac. Mikäli haluamme, että Linux leviää myös "tavallisten käyttäjien" työpöydille, niin mielestäni muuta tietä siihen ei ole, kun saada graafinen ympäristö toimimaan mahdollisimman hyvin ja kattavasti.

minusta sinä sekoitata koko ajan käytettävyyden ja käyttöjärjestelmän ylläpidon toisiinsa.

Minusta käytettävyys on sitä, ettei käyttöjärjestelmää tarvitse ylläpitää. Olen elänyt Wintoosani kanssa tekemättä sille mitään muuta kuin virta pois ja päälle, ja automaattiset päivitykset asennellut, ja hyvin pyyhkii... Sama menetelmä onnistuu jotenkuten ubuntullakin, joskaan kaikki hommat ei tunnu toimivan "suoraan".

Linuxin maine on edelleen sellainen, että sitä osaa käyttää vain asiaansa paneutunut "nörtti". Tämä mielikuva elää tiukassa ja sen vuoksi Linuxin eteneminen työpöytäkäyttöjärjestelmänä on ollut hidasta, vaikka tavalliset toimisto- ja kotirutiinit tekstinkäsittelyineen, sähköposteineen ja nettisurffailuineen onnistuu Linuxilla loistavasti.

minä olen sattumoisin vieläkin sitä mieltä, että mitään käyttöjärjestelmää ei ole mahdollista käyttää järkevästi ilman mitään kokemusta tietokoneista. ihmiset kuvittelevat windowsin olevan helppo, vain koske heille on opetettu windowsin käyttöä joko töissä tai koulussa. tietokone on monimutkainen laite ja sen toiminnan ymmärtäminen (edes pintapuoliseti sieltä graafisen käyttöliittymän takaa) vaatii opettelua ja monien eri käsitteiden ymmärtämistä. tästä syystä linuxille, joka taas sattumoisin on jotain ihan muuta kuin windows, asetetaan odotuksia jonka mukaan "helppokäyttöisyys" tarkoittaa tilnateen mukaan joko sitä, että opettelua ei tarvita tai, että toiminta on täsmälleen samanlaista kuin windowsissa. totuus on kuitenkin toinen.

Niin, valtaosa halua käyttää tietokonettaan välineenä, ei itsetarkoituksena. Valtaosalla ei ole aikaa valvoa yökaudet koneensä ääressä tutkimassa, etsimässä ja opettelemassa, vaan haluavat työntää rompun sisään ja alkaa pelata. Linuxissa houkuttaa ilmaisuus ja tietoturva, joista viime mainittu kyllä taitaa olla voimassa vaan niin kauan, kun Linux on vähemmistöjärjestelmä? Ilmaisuus ainakin minun suurin motiivini oli, köyhä kun olen, vaikka tässä yötäni valvonkin koneen ääressä, ja olen kiinnostunut oppimaan.

Olen ehdottomasti samaa mieltä siitä, että monien asioiden hoitaminen on helpompaa komentoriviltä ja ohjeiden antaminen on näin monin kerroin helpompaa. Mutta kuten jo aiemmin kirjoitin, niin tämä ei vastaa useimpien ihmisten käsitystä siitä, miten nykyaikaista käyttöjärjestelmää käytetään.

niinpä. tämä tietysti johtuu siitä, että valtaosa ihmisistä ei tiedä paremmasta. asioita ei jakseta tai haluta opetella ja seurauksena hommat tehdään aina sitä mahdollisesti hitainta ja monimutkaisinta kautta, vain koska siihen on totuttu ja koska omissa mielikuvissa graafisuus tarkoittaa helppoutta.

tietysti aina voidaan väitellä siitä kumpi on oikeasti helppoa, käyttä työkalu jolla osaa heti tehdä jotain, mutta joka tuottaa tuloksia hitaasti vai työkalu jonka opettelu kestää hetken, mutta osaavissa käsissä tuotta tuloksia erittäin tehokkaasti.

Juuri tämän vuoksi olisi hyvä, jos ohjeet olisi sekä graafiseen, että komentoriviin. Kun alkaa ymmärtää ylipäänsä mitä on tekemässä, niin voi opetella komentorivin, kunhan oppii löytämään sen koneeltaan...

Komentoriviin liittyvät asiat ovat siis hyvinkin vieras tapa hahmottaa tietokoneen käyttöä ehdottomalle enemmistölle käyttäjistä. Jos haluamme saada näitä ihmisä myös Linuxin käyttäjäksi, niin lähestymistapaamme Linuxin käytön ohjeistamiseen ja kehittämiseen on muutettava enemmistön ymmärtämään suuntaan.

minusta valtaosa ihmisten ongelmista tietokoneiden kanssa (niitä on yhtä lailla windowsin ja mäkin kanssa, ihan tosi) johtuu siitä, että ihmiset eivät osaa eivätkä ole valmiita opettelemaan. näidenkö ihmisten suuntaan linuxia pitäisi kehittää?

minä olen tavallaan tyytyväinen siihen, että linuxilla on aavistuksen hankala maine. tämä siitä syystä, että linuxin kokeilijat ovat tämän vuoksi oikeasti useinmiten ihmisiä joita linux kiinnostaa sennkin uhalla, että he joutuisivat opettelemaan jotain ja vähemmistö on niitä jotka kuvittelevat sen olevan joku "superwindows" joka toimii samalla tavalla kuin kaikki mihin he ovat tottuneet mutta on vakaampi.
Lainaus

Nyt siis puhutaan siitä, halutaanko Linuxia levittää? Ja jos niin miksi? Jaksavatko innokkaat tehdä duunia laiskojen eteen loputtomasti? Mitä sitten kun Windowsin (hirmu)valta-asema on nujerrettu? Loppuuko motivaatio siihen? Jos ei haluta, niin jatkakaa entisellään, tai ottakaa pari askelta taaksepäin. Jos halutaan, niin on tehtävä asiat helpoiksi aloittaa, koska aloittaminen on aina vaikeinta. Itse en osaa Linuxia kehittää, enkä jaksa opetella, joten tämä ratkaisu on muiden käsissä.

Mitä tulee vakauteen, niin XP:ni ei ole kaatunut kertaakaan, Ubuntussa moni ohjelma on jäänyt jumittamaan. Varmaan johtuu juuri siitä, että minusta käyttöjärjestelmää ei kuulu säätää eikä huoltaa. Senkin ajan voi käyttää vaikka pallon potkimiseen.

Ei vaan. Kun minusta on kiva käyttää Linuxia ja vastustaa Msoftia ja opetella, kunhan vaan olisi yhtä hyvät edellytykset oppia, kuin Winukan oppikirjassa on: Kuva - ohje, kuva -ohje, kuva - ohje jne...
Lainaus

4
Hienoa, että tuli aloittelijoiden palsta! Kun aloitin, sitä ei ollut. Ohjeita kyllä sai, mutta puoliakaan ei välttämättä ymmärtänyt, ihan siksi, että oli paljon uusia termejä, joista ei ollut hajuakaan.

Minusta tuo päätteen? emulaattorin? mikä nyt olikaan, käytön opettelu ei ole huono asia, sehän on kai yksi Linuxin kantavia tekijöitä. Minua se ainakin kiinnosti. Mutta lopulta minusta on ihan sama saanko ohjeita käyttää komentoja vai graafisia ohjelmia. Voihan tehdä vaikka ohjeet molemmista?

Tärkeintä ohjeissa olisi, että:
- Ne on palikankieliset, eli kädestä pitäen joka hiiren klikkauksen opastavat
- Niissä myös selitetään mitä ollaan tekemässä; ei vain muuteta repoja, vaan kerrotaan tietokoneelle mistä se käy päivitystiedot hakemassa, se tehdään niin että 1. plaa plaa, 2. plaa plaa
Tällöin on mahdollisuus oppia jotakin sen sijaan, että vaan kopioi jonkun komennon ja lyö sen omaan koneeseensa, jos ymmärtää minne. Eikä sitten ehkä tarvitse samaa asiaa kysyä montaa kertaa ainakaan saman tyypin.

Luulen, että näin tarkkojen ohjeiden tekeminen joka kysyjälle erikseen on aika turhauttavaa, siksi tänne ehkä kannattaisi tehdä palikankieliset Howto ohjeet ihan perusasioista, kuten komentotulkin? käytöstä, päivitysten tekemisestä, ohjelmien astentamisesta, verkkoasetusten tekemisestä jne. Ensimmäisellä ohjeen kirjoittajalla on iso duuni, mutta sen jälkeen voi aina viitata jo kirjoitettuun ohjeeseen. Koska ne on palikan kielellä, palikka ymmärtää niitä.

Kaikkein ärsyttävintä on, ettei:
- ymmärrä saamiaan ohjeita yhtään, ei tiedä mistä nyt ohjeen lukemisen jälkeen pitäisi klikata tai mitä nappeja painaa!
- ohjeessa viitataan johonkin aiemmin kirjoitettuun ohjeeseen, josta ymmärtää vielä vähemmän
Silloin kyllästyy, ja palaa takaisin tuttuun ja turvalliseen Wintoosaan! Linuxin käyttö ei ehkä ole vaikeaa, vaan sitä varten tehdyt ohjeet, koska niitä tekevät Pro:t toisilleen ammattisalangia käyttäen!

Tässä tällaisen kiinnostuneen aloittelijan kommentit. Lopuksi on vielä todettava, että on hienoa, että Ubuntun ympärillä pyörii tällaisia tyyppejä, jotka foorumilla jaksavat vastata kerta toisensa jälkeen palikoiden (kuten minä) kysymyksiin, jotka vain haluaa saada kaiken ilmaiseksi eikä pysty itse antamaan mitään takaisin. Kiitos teille kaikille!

(En kyllä vielä tutustunut tähän aloittelijan palstaan tätä ketjua pidemmälle, joten en tiedä mitä ja miten jo on tehty, mutta olin nyt vaan niin innokas antamaan jumalaisen mielipiteeni teidän kaikkien käyttöön!   )

5
Lainaus
99% [Työskennellään] [4296786.957000] buffer 1/0 error on device hdc


Mikäs laite sulla on kiinni ide secondary masterissa(=hdc). Itellä siinä on cd-asema, voi olla että se yrittää hakea samaa tiedostoa
ubuntun levyltä-cd asemasta.


Eiköhän siinäsitten cd ole, koskapa ei ole kuin yksi kovo ja sitten levykeasema lisäksi.

Lainaus
Olikos sinulla cd sisässä kun yritit tuota komentoa
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install ubuntu-desktop,
jos oli poista se ja kokeile uudestaan.

Ei ollut, mutta sitä pyydettiin heti, eikä mitään muuta vaihtoehtoa ollut näkyvissä, joten laitoin cd:n sisään. Sieltä se kai sitten alkoi niitä tietoja ruksuttamaan...


Lainaus
Voi olla että joudut muokkaamaan ohjelmisto varastojasi:

Koodia: [Valitse]
sudo cp /etc/apt/sources.list /etc/apt/sources.list_backup
sudo nano /etc/apt/sources.list

Avautuu aika pökkelön näköinen teksti editori, siirry kohtaan missä lukee(yleensä ylimmäisenä)

deb cdrom:[Ubuntu 5.10 _Breezy Badger_ - Release i386 (20050407)]/ hoary main restricted
tai jotain vastaavaa, kommentoi se #-merkillä näin
#deb cdrom:[Ubuntu 5.10 _Breezy Badger_ - Release i386 (20050407)]/ hoary main restricted
Tallenna painamalla cntrl+o(oo-kirjain) enter ja poistu sen jälkeen cntrl+x.

Mikäs tuon #:n tarkoitus on? Mitä tässä tehdään? Ihan uteliaisuuttani kyselen, kun on tyhmää tehdä vaan jotain suoraan kopioimalla, kun ei siitä opi mitään, jos ei tiedä mistä on kyse.

Lainaus
Kirjoita tämän jälkeen terminaaliin
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get updateja kokeile asentaa uudestaan:
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install ubuntu-desktopJos vinkuu jotain pakettia ettei voi asentaa niin asenna sekin komennolla
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install mitätahansasevinkuukaan

OK, kokeilen tätä, jahka illalla pääsen koneen luo. Kiitos vinkistä!

EDIT:
Toimin nyt sitten noiden ohjeiden mukaan. Tuo sources.list update ei onnistunut. Valitti (kohde) kansion puuttumisesta. Mutta ei hätä tämän näköinen.

1. Kommentoin cd aseman pois listalta
2. päivitin
3 ja asensin desktopin
4. kaikki meni suorilta sisään
5. käynnistin X:n
6. hain päivitykset
7. käynnistin uudelleen, koska hiiren liike pätki (vaihdoin lennosta)
8. Nyt kirjoittelen tässä tätä viestiä

Jotenka kiitokset kaikille avusta.  :) Se cd:n polttamisen ongelma nyt jäi ratkeamatta, mutta sain joka tapauksessa ubuntun toimimaan, mikä oli pääasia. Näytönohejaimen kanssa täytyy varmaan vielä jotain säätöä tehdä, kun päivittää sivua vähän hitaasti. (esim. vierittäessä) Samoin virkistystaajuudeksi sain valittua ainoastaan 65, vaikka pitäisi pystyä 85:een. Muuten ei toistaiseksi ole tullut ongelmia vastaan.

6
Olen yrittänyt polttaa tuota asennus cd:tä neron uusimmalla nyt kolme kertaa.  ??? Ostin jopa eri merkkisen levyn, jos olisi ollut siinä ongelma. Ei ollut. Joka levyssä on yksi tiedosto, jota ei voida tarkastaa ja yksi jonka summa ei täsmää(täsmällinen ilmoitus ylempänä threadissa). Ladattu tiedosto kuitenkin pitäisio olla ehjä. Missä vika?

voisiko kyse olla Neron asetuksista? Siellä oli välilehti iso, josta voi valita:
- tiedosto / kansionimen pituuden
- formaatin
- merkistön
- väljät ISO rajoitukset

Luin kyllä yhdet poltto-ohjeet iso-tiedoston polttamisesta, en muista mistä, mutta ne oli tehty nero expressille (sillä itsekin poltin viimeisen lätyn ja sitä ennen Burning rom -osastolla), eikä niissä puhuttu mitään noista asetuksista. Olisin mielelläni Linux -fani, mutta aloittelijalle se tuntuu olevan aika pirun vaikeaa...

7
Asenna aluksi minimaalinen asennus. Kohtaan tämä on ubuntu asennus-cd eli ihan aluksi kirjoitat server. Tulos: saat asennuksen ilman graafista käyttöliittymää. Kirjaudu sisään ja kirjoita komentorivillä
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install ubuntu-desktopTulos: saat ubuntun asennettua ja luultavasti valituksia, kun joku paketti ei asentunut. Asenna kyseinen paketti netistä.

Kiitos vinkistä. Toimin yllä olevien ohjeiden mukaan. Sainkin server -version asennettua. Sitten tuo apt-get komentokin lähti ihan hyvin liikkeelle, mutta lopulta jäi jumittamaan kohtaan:

Koodia: [Valitse]
99% [Työskennellään] [4296786.957000] buffer 1/0 error on device hdc, logical block 300672
Sama viesti toistuu jatkuvasti, lukuunottamatta, että hakasulkeissa olevat numerot ja  logical block numero vaihtuvat aina joka kerta. Sama teksti jatkuvasti uudelleen, ja cd asema kiihdyttää aina välissä. Eikä tästä koneen kolmen tunnin päälläolon aikana loppua tullut.

No yritin uudelleen, mutta nyt jäi jumittamaan 46 % kohtaan, meininki muuten ihan sama. Missähän vika? Pystyykö nyt kun on tuo server -versio olemassa, niin latailemaan tuon desktopin suoraan netistä, ja miksei tuo osaa itse lopettaa tuota jumittamista, kun ei kerran tunnu onnistuvan?

8
Ainiin joo kopsaappa tuo md5sum.exe vaikka c:\windows kansioon ja kokeile uudelleen.

Tässä tulos:
./pool/main/x/xauth/xauth_1.0.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xbiff/xbiff_0.99.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xcalc/xcalc_0.99.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xchat/xchat_2.4.4-0ubuntu5_i386.deb: OK
./pool/main/x/xchat/xchat-common_2.4.4-0ubuntu5_all.deb: OK
./pool/main/x/xclipboard/xclipboard_0.99.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xclock/xclock_0.99.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xconsole/xconsole_0.99.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xcursorgen/xcursorgen_1.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xditview/xditview_0.99.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xdpyinfo/xdpyinfo_7.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xdriinfo/xdriinfo_0.99.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xev/xev_0.99.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xeyes/xeyes_0.99.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xf86dga/xf86dga_0.99.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xfd/xfd_0.99.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xfonts-core/xfonts-100dpi_6.8.2.1-4_all.deb: OK
./pool/main/x/xfonts-core/xfonts-75dpi_6.8.2.1-4_all.deb: OK
./pool/main/x/xfonts-core/xfonts-base_6.8.2.1-4_all.deb: OK
./pool/main/x/xfonts-core/xfonts-scalable_6.8.2.1-4_all.deb: OK
./pool/main/x/xfonts-core/xfonts-utils_6.8.2.1-4_i386.deb: OK
./pool/main/x/xfontsel/xfontsel_0.99.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xgamma/xgamma_0.99.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xgc/xgc_0.99.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xhost/xhost_7.0-2_i386.deb: OK
./pool/main/x/xinit/xinit_1.0+0.99.1-4_i386.deb: OK
./pool/main/x/xkbutils/xkbutils_7.0-3_i386.deb: OK
./pool/main/x/xkeyboard-config/xkeyboard-config_0.6-5_all.deb: OK
./pool/main/x/xkill/xkill_0.99.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xload/xload_0.99.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xlogo/xlogo_0.99.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xlsatoms/xlsatoms_0.99.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xlsclients/xlsclients_0.99.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xlsfonts/xlsfonts_0.99.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xmag/xmag_0.99.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xman/xman_0.99.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xmessage/xmessage_0.99.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xmkmf/xmkmf_0.99.0-5_all.deb: OK
./pool/main/x/xml-core/xml-core_0.09_all.deb: OK
./pool/main/x/xmodmap/xmodmap_0.99.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xmore/xmore_0.99.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xorg-driver-synaptics/xorg-driver-synaptics_0.14.3+revertedto+0.13
.6-0ubuntu3_i386.deb: OK
./pool/main/x/xprop/xprop_1.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xrandr/xrandr_1.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xrdb/xrdb_1.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xrefresh/xrefresh_0.99.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xrgb/xrgb_0.99.0-5_i386.deb: OK
./pool/main/x/xsane/xsane_0.97-3ubuntu2_i386.deb: OK
./pool/main/x/xsane/xsane-common_0.97-3ubuntu2_all.deb: OK
./pool/main/x/xscreensaver/xscreensaver_4.21-4ubuntu17_i386.deb: OK
./pool/main/x/xscreensaver/xscreensaver-data_4.21-4ubuntu17_i386.deb: OK
./pool/main/x/xscreensaver/xscreensaver-gl_4.21-4ubuntu17_i386.deb: OK
./pool/main/x/xset/xset_0.99.1-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xsetmode/xsetmode_1.0-3_i386.deb: OK
./pool/main/x/xsetpointer/xsetpointer_1.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xsetroot/xsetroot_0.99.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xsm/xsm_0.99.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xstdcmap/xstdcmap_0.99.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xterm/xterm_203-0ubuntu4_i386.deb: OK
./pool/main/x/xtrap/xtrap_0.99.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xvidtune/xvidtune_0.99.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xvinfo/xvinfo_1.0-2_i386.deb: OK
./pool/main/x/xwd/xwd_0.99.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xwininfo/xwininfo_0.99.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xwud/xwud_0.99.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/x/xfonts-terminus/console-terminus_4.12-2ubuntu2_all.deb: OK
./pool/main/x/xresprobe/xresprobe_0.4.19_i386.deb: OK
./pool/main/z/zlib/zlib1g-udeb_1.2.3-3ubuntu4_i386.udeb: OK
./pool/main/z/zlib/zlib1g_1.2.3-3ubuntu4_i386.deb: OK
./pool/main/z/zenity/zenity_2.12.1-0ubuntu1_i386.deb: OK
./pool/main/z/zip/zip_2.31-3_i386.deb: OK
./pool/main/libc/libcap/libcap1_1.10-14_i386.deb: OK
./pool/main/libc/libcairo/libcairo2_1.0.2-0ubuntu1_i386.deb: OK
./pool/main/libc/libcompface/libcompfaceg1_1989.11.11-24ubuntu1_i386.deb: OK
./pool/main/libc/libcroco/libcroco3_0.6.0-2_i386.deb: OK
./pool/main/libg/libgcrypt11/libgcrypt11_1.2.1-3_i386.deb: OK
./pool/main/libg/libgpg-error/libgpg-error0_1.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/libg/libgc/libgc1c2_6.4-1ubuntu1_i386.deb: OK
./pool/main/libg/libgd/libgd1-noxpm_1.8.4.debian-1_i386.deb: OK
./pool/main/libg/libgd2/libgd2-noxpm_2.0.33-1.1ubuntu1_i386.deb: OK
./pool/main/libg/libgda2/libgda2-3_1.2.1-2ubuntu3_i386.deb: OK
./pool/main/libg/libgda2/libgda2-common_1.2.1-2ubuntu3_i386.deb: OK
./pool/main/libg/libgdchart-gd1/libgdchart-gd1-noxpm_0.10.1dev-10.1_i386.deb: OK

./pool/main/libg/libgksu1.2/libgksu1.2-0_1.3.1-1ubuntu6_i386.deb: OK
./pool/main/libg/libgksuui1.0/libgksuui1.0-0_1.0.5-1ubuntu2_i386.deb: OK
./pool/main/libg/libglade2/libglade2-0_2.5.1-2ubuntu1_i386.deb: OK
./pool/main/libg/libglib-perl/libglib-perl_1.100-1_i386.deb: OK
./pool/main/libg/libgnome/libgnome2-0_2.12.0.1-0ubuntu1_i386.deb: OK
./pool/main/libg/libgnome/libgnome2-common_2.12.0.1-0ubuntu1_all.deb: OK
./pool/main/libg/libgnome2-canvas-perl/libgnome2-canvas-perl_1.002-1_i386.deb: O
K
./pool/main/libg/libgnome2-perl/libgnome2-perl_1.023-1_i386.deb: OK
./pool/main/libg/libgnome2-vfs-perl/libgnome2-vfs-perl_1.022-1_i386.deb: OK
./pool/main/libg/libgnomecanvas/libgnomecanvas2-0_2.12.0-0ubuntu2_i386.deb: OK
./pool/main/libg/libgnomecanvas/libgnomecanvas2-common_2.12.0-0ubuntu2_all.deb:
OK
./pool/main/libg/libgnomecups/libgnomecups1.0-1_0.2.2-0ubuntu1_i386.deb: OK
./pool/main/libg/libgnomeprint/libgnomeprint2.2-0_2.12.1-0ubuntu1_i386.deb: OK
./pool/main/libg/libgnomeprint/libgnomeprint2.2-data_2.12.1-0ubuntu1_all.deb: OK

./pool/main/libg/libgnomeprintui/libgnomeprintui2.2-0_2.12.1-0ubuntu1_i386.deb:
OK
./pool/main/libg/libgnomeprintui/libgnomeprintui2.2-common_2.12.1-0ubuntu1_all.d
eb: OK
./pool/main/libg/libgnomeui/libgnomeui-0_2.12.0-0ubuntu1_i386.deb: OK
./pool/main/libg/libgnomeui/libgnomeui-common_2.12.0-0ubuntu1_all.deb: OK
./pool/main/libg/libgnucrypto-java/libgnucrypto-java_2.0.1-3ubuntu2_all.deb: OK
./pool/main/libg/libgnujaxp-java/libgnujaxp-java_1.3-3ubuntu2_all.deb: OK
./pool/main/libg/libgnujaxp-java/libgnujaxp-jni_1.3-3ubuntu2_i386.deb: OK
./pool/main/libg/libgphoto2/libgphoto2-2_2.1.6-1ubuntu6_i386.deb: OK
./pool/main/libg/libgphoto2/libgphoto2-port0_2.1.6-1ubuntu6_i386.deb: OK
./pool/main/libg/libgsf/libgsf-1_1.12.3-3ubuntu3_i386.deb: OK
./pool/main/libg/libgsm/libgsm1_1.0.10-13_i386.deb: OK
./pool/main/libg/libgtk2-perl/libgtk2-perl_1.100-1_i386.deb: OK
./pool/main/libg/libgtkhtml2/libgtkhtml2-0_2.6.3-1_i386.deb: OK
./pool/main/libg/libgtop2/libgtop2-5_2.12.0-0ubuntu1_i386.deb: OK
./pool/main/libl/liblocale-gettext-perl/liblocale-gettext-perl_1.05-1_i386.deb:
OK
./pool/main/libl/liblockfile/liblockfile1_1.06_i386.deb: OK
./pool/main/libs/libselinux/libselinux1_1.24-1_i386.deb: OK
./pool/main/libs/libsigc++-1.2/libsigc++-1.2-5c2_1.2.5-5_i386.deb: OK
./pool/main/libs/libsdl1.2/libsdl1.2debian_1.2.7+1.2.8cvs20041007-5.3ubuntu2_i38
6.deb: OK
./pool/main/libs/libsdl1.2/libsdl1.2debian-oss_1.2.7+1.2.8cvs20041007-5.3ubuntu2
_i386.deb: OK
./pool/main/libs/libshout/libshout3_2.1-3_i386.deb: OK
./pool/main/libs/libsm/libsm6_6.0.4-4_i386.deb: OK
./pool/main/libs/libsndfile/libsndfile1_1.0.10-2_i386.deb: OK
./pool/main/libs/libsoup/libsoup2.2-8_2.2.6.1-0ubuntu1_i386.deb: OK
./pool/main/libt/libtasn1-2/libtasn1-2_0.2.10-4_i386.deb: OK
./pool/main/libt/libtext-charwidth-perl/libtext-charwidth-perl_0.04-2_i386.deb:
OK
./pool/main/libt/libtext-iconv-perl/libtext-iconv-perl_1.4-1_i386.deb: OK
./pool/main/libt/libtext-wrapi18n-perl/libtext-wrapi18n-perl_0.06-2_all.deb: OK
./pool/main/libt/libtool/libltdl3_1.5.6-6_i386.deb: OK
./pool/main/libt/libtheora/libtheora0_0.0.0.alpha4-1.1_i386.deb: OK
./pool/main/t/tcp-wrappers/libwrap0_7.6.dbs-8_i386.deb: OK
./pool/main/t/tcp-wrappers/tcpd_7.6.dbs-8_i386.deb: OK
./pool/main/t/tar/tar_1.15.1-2_i386.deb: OK
./pool/main/t/texinfo/info_4.7-2.2ubuntu2_i386.deb: OK
./pool/main/t/tcpdump/tcpdump_3.9.1-1ubuntu1_i386.deb: OK
./pool/main/t/time/time_1.7-21_i386.deb: OK
./pool/main/t/tetex-bin/libkpathsea3_2.0.2-30ubuntu3_i386.deb: OK
./pool/main/t/tiff/libtiff4_3.7.3-1ubuntu1_i386.deb: OK
./pool/main/t/totem/libtotem-plparser0_1.2.0-0ubuntu3_i386.deb: OK
./pool/main/t/totem/totem_1.2.0-0ubuntu3_all.deb: OK
./pool/main/t/totem/totem-gstreamer_1.2.0-0ubuntu3_i386.deb: OK
./pool/main/t/tcl8.4/tcl8.4_8.4.9-1_i386.deb: OK
./pool/main/t/tk8.4/tk8.4_8.4.9-1build1_i386.deb: OK
./pool/main/t/toshset/toshset_1.70-1_i386.deb: OK
./pool/main/t/tsclient/tsclient_0.140-1ubuntu2_i386.deb: OK
./pool/main/t/ttf-arabeyes/ttf-arabeyes_1.1-1_all.deb: OK
./pool/main/t/ttf-arphic-bkai00mp/ttf-arphic-bkai00mp_2.10-6_all.deb: OK
./pool/main/t/ttf-arphic-bsmi00lp/ttf-arphic-bsmi00lp_2.10-6_all.deb: OK
./pool/main/t/ttf-arphic-gbsn00lp/ttf-arphic-gbsn00lp_2.11-6_all.deb: OK
./pool/main/t/ttf-arphic-gkai00mp/ttf-arphic-gkai00mp_2.11-6_all.deb: OK
./pool/main/t/ttf-baekmuk/ttf-baekmuk_2.2-1ubuntu1_all.deb: OK
./pool/main/t/ttf-indic-fonts/ttf-bengali-fonts_0.4.4ubuntu2_all.deb: OK
./pool/main/t/ttf-indic-fonts/ttf-devanagari-fonts_0.4.4ubuntu2_all.deb: OK
./pool/main/t/ttf-indic-fonts/ttf-gujarati-fonts_0.4.4ubuntu2_all.deb: OK
./pool/main/t/ttf-indic-fonts/ttf-indic-fonts_0.4.4ubuntu2_all.deb: OK
./pool/main/t/ttf-indic-fonts/ttf-kannada-fonts_0.4.4ubuntu2_all.deb: OK
./pool/main/t/ttf-indic-fonts/ttf-malayalam-fonts_0.4.4ubuntu2_all.deb: OK
./pool/main/t/ttf-indic-fonts/ttf-oriya-fonts_0.4.4ubuntu2_all.deb: OK
./pool/main/t/ttf-indic-fonts/ttf-punjabi-fonts_0.4.4ubuntu2_all.deb: OK
./pool/main/t/ttf-indic-fonts/ttf-tamil-fonts_0.4.4ubuntu2_all.deb: OK
./pool/main/t/ttf-indic-fonts/ttf-telugu-fonts_0.4.4ubuntu2_all.deb: OK
./pool/main/t/ttf-bitstream-vera/ttf-bitstream-vera_1.10-3ubuntu1_all.deb: OK
./pool/main/t/ttf-freefont/ttf-freefont_20031008-1.1ubuntu1_all.deb: OK
./pool/main/t/ttf-kochi/ttf-kochi-gothic_1.0.20030809-3_all.deb: OK
./pool/main/t/ttf-kochi/ttf-kochi-mincho_1.0.20030809-3_all.deb: OK
./pool/main/t/ttf-mgopen/ttf-mgopen_1.1-1_all.deb: OK
./pool/main/t/tftp-hpa/tftpd-hpa_0.40-2ubuntu2_i386.deb: OK
./pool/main/v/vim/vim_6.3-078+1ubuntu3_i386.deb: OK
./pool/main/v/vim/vim-common_6.3-078+1ubuntu3_all.deb: OK
./pool/main/v/vte/libvte-common_0.11.15-0ubuntu2_all.deb: OK
./pool/main/v/vte/libvte4_0.11.15-0ubuntu2_i386.deb: OK
./pool/main/v/vbetool/vbetool_0.3-1_i386.deb: OK
./pool/main/v/viewres/viewres_0.99.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/v/vino/vino_2.12.0-0ubuntu1_i386.deb: OK
./pool/main/v/vnc/vnc-common_3.3.7-7ubuntu1_i386.deb: OK
./pool/main/v/vnc/xvncviewer_3.3.7-7ubuntu1_i386.deb: OK
./pool/main/libe/libedit/libedit2_2.9.cvs.20050518-2_i386.deb: OK
./pool/main/libe/libelf/libelfg0_0.8.5-1_i386.deb: OK
./pool/main/libe/libexif/libexif12_0.6.12-2_i386.deb: OK
./pool/main/libe/libevent/libevent1_1.1a-1_i386.deb: OK
./pool/main/libp/libpcap0.8/libpcap0.8_0.8.3-6_i386.deb: OK
./pool/main/libp/libpaper/libpaper1_1.1.14ubuntu8_i386.deb: OK
./pool/main/libp/libpng3/libpng12-0_1.2.8rel-1ubuntu3_i386.deb: OK
./pool/main/libp/libpcap/libpcap0.7_0.7.2-7_i386.deb: OK
./pool/main/liba/libao/libao2_0.8.6-1ubuntu3_i386.deb: OK
./pool/main/liba/libart-lgpl/libart-2.0-2_2.3.17-1_i386.deb: OK
./pool/main/liba/libavc1394/libavc1394-0_0.5.0-2_i386.deb: OK
./pool/main/libb/libbonobo/libbonobo2-0_2.10.1-0ubuntu1_i386.deb: OK
./pool/main/libb/libbonobo/libbonobo2-common_2.10.1-0ubuntu1_i386.deb: OK
./pool/main/libb/libbonoboui/libbonoboui2-0_2.10.1-0ubuntu2_i386.deb: OK
./pool/main/libb/libbonoboui/libbonoboui2-common_2.10.1-0ubuntu2_all.deb: OK
./pool/main/libf/libfontenc/libfontenc1_1.0.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/libf/libfs/libfs6_3.0.0-2_i386.deb: OK
./pool/main/libi/libice/libice6_6.3.5-4_i386.deb: OK
./pool/main/libi/libidl/libidl0_0.8.6-0ubuntu1_i386.deb: OK
./pool/main/libi/libidn/libidn11_0.5.13-1.0_i386.deb: OK
./pool/main/libi/libieee1284/libieee1284-3_0.2.10-1_i386.deb: OK
./pool/main/libj/libjaxp1.2-java/libjaxp1.2-java_1.2.01-1ubuntu2_all.deb: OK
./pool/main/libj/libjessie-java/libjessie-java_1.0.0-1ubuntu3_all.deb: OK
./pool/main/libj/libjpeg6b/libjpeg62_6b-10_i386.deb: OK
./pool/main/libm/libmng/libmng1_1.0.8-1_i386.deb: OK
./pool/main/libm/libmpcdec/libmpcdec3_1.2-1_i386.deb: OK
./pool/main/libm/libmusicbrainz-2.0/libmusicbrainz2c2_2.0.2-10ubuntu2_i386.deb:
OK
./pool/main/libm/libmusicbrainz-2.0/python-musicbrainz_2.0.2-10ubuntu2_i386.deb:
 OK
./pool/main/libm/libmusicbrainz-2.0/python2.4-musicbrainz_2.0.2-10ubuntu2_i386.d
eb: OK
./pool/main/libm/libmusicbrainz-2.1/libmusicbrainz4c2_2.1.1-3ubuntu3_i386.deb: O
K
./pool/main/libn/libnotify/libnotify0_0.2.1-0ubuntu4_i386.deb: OK
./pool/main/libn/libnfsidmap/libnfsidmap1_0.8-1_i386.deb: OK
./pool/main/libo/libogg/libogg0_1.1.2-1_i386.deb: OK
./pool/main/libo/liboil/liboil0.3_0.3.2-1ubuntu1_i386.deb: OK
./pool/main/libr/libraw1394/libraw1394-5_0.10.1-1.1_i386.deb: OK
./pool/main/libr/librsvg2/librsvg2-2_2.12.5-0ubuntu1_i386.deb: OK
./pool/main/libr/librsvg2/librsvg2-common_2.12.5-0ubuntu1_i386.deb: OK
./pool/main/libv/libvorbis/libvorbis0a_1.1.0-1ubuntu1_i386.deb: OK
./pool/main/libv/libvorbis/libvorbisenc2_1.1.0-1ubuntu1_i386.deb: OK
./pool/main/libv/libvorbis/libvorbisfile3_1.1.0-1ubuntu1_i386.deb: OK
./pool/main/libw/libwmf/libwmf0.2-7_0.2.8.3-2_i386.deb: OK
./pool/main/libw/libwnck/libwnck-common_2.12.1-0ubuntu2_all.deb: OK
./pool/main/libw/libwnck/libwnck18_2.12.1-0ubuntu2_i386.deb: OK
./pool/main/libw/libwpd/libwpd8c2_0.8.2-2_i386.deb: OK
./pool/main/libw/libwww-perl/libwww-perl_5.803-4_all.deb: OK
./pool/main/libx/libx11/libx11-6_6.2.1+cvs.20050722-8_i386.deb: OK
./pool/main/libx/libxalan2-java/libxalan2-java_2.6.0-3ubuntu1_all.deb: OK
./pool/main/libx/libxau/libxau6_0.1.2-2_i386.deb: OK
./pool/main/libx/libxaw/libxaw7_7.0.2-3_i386.deb: OK
./pool/main/libx/libxdamage/libxdamage1_1.0.1-3_i386.deb: OK
./pool/main/libx/libxdmcp/libxdmcp6_0.1.3-2_i386.deb: OK
./pool/main/libx/libxerces2-java/libxerces2-java_2.6.2-2ubuntu3_all.deb: OK
./pool/main/libx/libxext/libxext6_6.4.3-3_i386.deb: OK
./pool/main/libx/libxfixes/libxfixes3_3.0.0-3_i386.deb: OK
./pool/main/libx/libxi/libxi6_1.3.0-2_i386.deb: OK
./pool/main/libx/libxinerama/libxinerama1_1.1.0+cvs.20050821-1_i386.deb: OK
./pool/main/libx/libxkbfile/libxkbfile1_7.0.0-3_i386.deb: OK
./pool/main/libx/libxklavier/libxklavier10_2.0-0.2ubuntu2_i386.deb: OK
./pool/main/libx/libxml2/libxml2_2.6.21-0ubuntu1_i386.deb: OK
./pool/main/libx/libxml2/libxml2-utils_2.6.21-0ubuntu1_i386.deb: OK
./pool/main/libx/libxml2/python2.4-libxml2_2.6.21-0ubuntu1_i386.deb: OK
./pool/main/libx/libxmu/libxmu6_6.2.3-5_i386.deb: OK
./pool/main/libx/libxmu/libxmuu1_6.2.3-5_i386.deb: OK
./pool/main/libx/libxp/libxp6_6.8.2-11ubuntu1_i386.deb: OK
./pool/main/libx/libxpm/libxpm4_3.5.2-5_i386.deb: OK
./pool/main/libx/libxpm/xpmutils_3.5.2-5_i386.deb: OK
./pool/main/libx/libxrandr/libxrandr2_1.0.2-2_i386.deb: OK
./pool/main/libx/libxrender/libxrender1_0.9.0-1_i386.deb: OK
./pool/main/libx/libxres/libxres1_1.0.2-3_i386.deb: OK
./pool/main/libx/libxslt/libxslt1.1_1.1.15-0ubuntu1_i386.deb: OK
./pool/main/libx/libxslt/python2.4-libxslt1_1.1.15-0ubuntu1_i386.deb: OK
./pool/main/libx/libxslt/xsltproc_1.1.15-0ubuntu1_i386.deb: OK
./pool/main/libx/libxss/libxss1_1.0.0-3_i386.deb: OK
./pool/main/libx/libxt-java/libxt-java_0.20020426a-3ubuntu2_all.deb: OK
./pool/main/libx/libxt/libxt6_0.99.0+cvs.20050803-3_i386.deb: OK
./pool/main/libx/libxtrap/libxtrap6_3.0.0-3_i386.deb: OK
./pool/main/libx/libxtst/libxtst6_1.13.0-2_i386.deb: OK
./pool/main/libx/libxv/libxv1_2.2.0+cvs.20050712-3_i386.deb: OK
./pool/main/libx/libxxf86dga/libxxf86dga1_7.0.0-3_i386.deb: OK
./pool/main/libx/libxxf86misc/libxxf86misc1_7.0.0-2_i386.deb: OK
./pool/main/libx/libxxf86vm/libxxf86vm1_7.0.0-2_i386.deb: OK
./pool/main/y/yelp/yelp_2.12.1-0ubuntu1_i386.deb: OK
./pool/main/libh/libhtml-parser-perl/libhtml-parser-perl_3.45-2_i386.deb: OK
./pool/main/libh/libhtml-tagset-perl/libhtml-tagset-perl_3.04-1_all.deb: OK
./pool/main/libh/libhtml-tree-perl/libhtml-tree-perl_3.18-1_all.deb: OK
./pool/restricted/l/linux-restricted-modules-2.6.12/nic-restricted-firmware-2.6.
12-9-386-di_2.6.12.4-11_i386.udeb: OK
./pool/restricted/l/linux-restricted-modules-2.6.12/nic-restricted-modules-2.6.1
2-9-386-di_2.6.12.4-11_i386.udeb: OK
./pool/restricted/l/linux-restricted-modules-2.6.12/linux-restricted-modules-2.6
.12-9-386_2.6.12.4-11_i386.deb: OK
./pool/restricted/l/linux-restricted-modules-2.6.12/linux-restricted-modules-com
mon_2.6.12.4-11_all.deb: OK
./pool/restricted/l/linux-restricted-modules-2.6.12/avm-fritz-firmware-2.6.12-9_
3.11-0ubuntu38_i386.deb: OK
./pool/restricted/l/linux-restricted-modules-2.6.12/nvidia-glx_1.0.7667-0ubuntu2
5_i386.deb: OK
./pool/restricted/l/linux-meta/linux-386_2.6.12.16_i386.deb: OK
./pool/restricted/l/linux-meta/linux-restricted-modules-386_2.6.12.16_i386.deb:
OK
./pool/restricted/l/linux-meta/avm-fritz-firmware_2.6.12.16_i386.deb: OK
./pool/restricted/l/linux-meta/linux_2.6.12.16_i386.deb: OK
./pool/restricted/n/nvidia-kernel-common/nvidia-kernel-common_1.0.7667+1_all.deb
: OK
./pool/restricted/d/drdsl/drdsl_1.2.0-0ubuntu1_i386.deb: OK

md5sum: WARNING: 1 of 1799 listed files could not be read

md5sum: WARNING: 1 of 1798 computed checksums did NOT match

Eli jotain häikkää ilmeisesti levyssä on...
Kokeilin nyt polttaa levyn uudelleen Nerolla, tällä kertaa 10x nopeudella, mutta tulos oli sama.

Olen myös koettanut jokusen kerran tuota asennusta, mutta "jäljellä olevien pakettien asentaminen" aina tökkää, ja jos hyvällä tuurilla grupin saa asennettua ja buuttaa koneen uudelleen, niin ubuntu lähtee kyllä pyörimään, mutta kun päästään tuonne "Ubuntun asetusten säätöön" niin kone ilmoittaa "asennetaan paketteja - Valmistellaan asennusta" ja sama näyttäisi jatkuvan 0% valmiina vaikka maailman tappiin asti.

Olisiko kyse sittenkin rautapuolen yhteensopivuusongelmista? WinXP:tä asentaessa näytönohjaimen kanssa on ollut ongelmia, eli asennus on vaatinut näytönohjaimen vaihtamisen asennuksen ajaksi. Asennuksen jälkeen on taas voinut vaihtaa takaisin. Manrivan kanssa ei ollut ongelmia tästä syystä, mutta usb hiiri kusi koko homman. Jos kellä on kokemuksia / vinkkejä niin otan mieluusti vastaan? Eritoten tuosta md3summan tuloksen tulkinnasta olisin kiitollinen.

9
Olihan tuossa mikk0:n ohjeessa myös ohje tuon jo poltetun levyn testaamiseen. Kokeile sitä niin ei tarvitse levyä tuhlata.

Eli konsolissa:
d: tai mikä onkaan cd-asemasi kirjain.
md5sum --check md5sum.txt
Tuotti seuraavan tuloksen:
md5sum ei tunnistettu sisäiseksi tai ulkoiseksi komennoksi suoritettavaksi ohjelmaksi tai komentojonotiedostoksi.

Mikä mahtoi mennä pieleen?

10
f:
cd "Ubuntu 5-10 asennus"
md5sum.exe ubuntu-5.10-install-i386.iso

Kiitos avustasi LittleLion!

Sain summan, joka täsmäsi, joten vika lienee neron poltossa tai levyssä (tai pöytäkoneeni cd-asemassa).
Koetanpa polttaa uudelleen vaikkapa pienemmillä kierroksilla ( viimeksi 24x).

11
Täällä ketjussa mikk0 neuvoi miten nuo tsekataan Linukalla, mutta käsittääkseni tuo wintoosan md5sum.exe on sama ohjelma: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=672.0

Ja ne md5summat löytyy täältä: http://releases.ubuntu.com/5.10/MD5SUMS

Kiitos infosta! Siis WIN XP:ssä avaan komentorivin ja sitten??? En tunne komentorivikäskyjä tai -työskentelyä, joten esimerkiksi oikeaan kansioon pääseminen on jo ongelma. Sekä md5sum.exe, että .iso -tiedosto ovat F asemalla, kansiossa "Ubuntu 5-10 asennus". Eli miten toimin?

12
Vaihdoin nyt tämän threadin otsikon, kun aihe muuttui matkalla. Apua kaivataan edelleen...


LÄHTÖKOHDAT
Olen tietokoneen peruskäyttäjä, eli en ymmärrä säätämisestä mitään surffailen vain. Englanninkielikin on sitä vaikeampaa, kun ei tiedä mistä puhutaan, joten ohjeiden ymmärtäminen rajoittuu pitkälti tuohon suomeen. Menossa on toisen linux distroni asennus omalle pöytäkoneelleni (raudan tiedot tuolla lopussa). Lähtökohta on ehkä jo tässä kohtaa ristiriitainen, mutta Linuxin hinta ja tietoturva houkuttavat. Eli nyt tarvitaan paksua rautalankaa... Samoin kokematon forumien käyttäjä, joten olkaa kärsivällisiä.

ASENNETTAVA DISTRO
Ubuntu 5.10 PC
Latasin jo imagen win XP kannettavaani, ja poltin imagen kertaalleen levylle. Yritin asentaa viime yönä, mutta joko levyssä tai ladatussa imagessa on joku ongelma. En saanut asennusta valmiiksi vaan asennusohjelma tökki milloin missäkin kohtaa. Lopulta pääsin niin pitkälle, että kaikki muu oli tehty, "asennetaan lisäkomponentteja" (vai mikä olikaan nimeltään, missä asennetaan openOfficet ym.), jäi kuitenkin vajaaksi n 10%. Uudelleenkäynnistys kuitenkin toimi siihen asti, että piti jatkaa asetusten tekemistä. Tällöin kone jäi jumittamaan heti kättelyssä "valmistellaan asennusta" kohtaan, odottelin n. 20 min, kunnes kyllästyin. Olinkohan liian äkkipikainen? Ajattelin joka tapauksessa kokeilla asentaa uudelleen kunnon levyltä. Kokeilin jo live -versiota samassa koneessa, ja se toimi ihan ok, joten laiteyhteensopivuuksissa ei ongelman kai pitäisi olla? Aiempi Distroni oli Mandriva LE 2005 10.1

VARSINAINEN KYSYMYKSENI
En tsekannut imagen md5summaa, joten en tiedä tuliko levyn virhe ladattaessa vai itse levyyn. En viitsisi ladata imagea uudestaan turhaan, joten md5summan tsekkaus olisi paikallaan. Latasin jo md5sum.exe ohjelmankin läppäriini (WINXP), jolla imagen latailin, mutta en kuollaksenikaan osaa käyttää sitä, enkä löydä googlesta kuin tästäkään foorumista riittävän perusteisiin menevää ohjetta, jotta asia selkiäisi. Ylimalkaisia ohjeita kyllä löytyy, mutta tarpeeksi tyhmää kysyjää ei ilmeisesti aiemmin ole ollut. Jaksaisiko joku vääntää oikein näppäin kerrallaan -periaatteella tehdyn käyttöohjeen vaikka tuonne HOWTO osastolle?

Sivuja: [1]