Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Monterra

Sivuja: [1]
1
No, mäkkiosoite saatiin vaihdettua ja etähallinta pelaa vanhalla modeemilla, samoin kaikki vehkeet uudessa verkossa. Paitsi tämä minun kone! Kyseessä on jo todellinen mysteeri;

a) Jos yhdistän ubuntun wlan-dongelilla kännykän hotspottiin (joka myös WPA), toimii (eli dongeli ei ole rikki)
b) Jos buuttaan windowsiin ja yhdistän dongelilla kotiverkkoon, toimii (dongeli toimii ja modeemi-tukiasema ei ole liian kaukana)
c) Jos yritän yhdistää kotiverkkoon ubuntun puolella dongelilla, niin hakee, hakee, kysyy salasanaa pari kertaa, hakee ja ei löydä  ???

Ajurit oli jo aikaisemmin asennettu mielestäni, koitin niitä uudelleenkin asentaa, ja siitä huolimatta tilanne pysyy samana. (dongeli toimii mutta ei kotiverkko+ubuntu yhdistelmässä)

Taatusti pitäisi olla oikea salasana, verkon nimi ja salaustyyppi (WPA) En keksi enää yhtikäs mitään tarkastettavaa, kaikki asetukset kotiverkon konnektoimiseen ovat samat kuin kännyhotspottiin konnektoitaessa (välilehdet langattomien yhteyksien tiedoissa network connectionsseissa.

Mitähän ihmettä  sitten voisi kokeilla???

2

Jos mahdollista niin palauta se laite - ellei ehdoissa ole jotain tyyliin "palautusoikeus päätty kun laite käynnistetty"
(Jouduin juuri palauttamaan yhden laitteen edes kokeilematta, juuri moisen ehdon takia...)

Juu juuripa tuollainen klausuuli siinä on - ei palautusoikeutta kun vehje yhdistetty verkkoon jne...

Sain vielä neuvon Elisa-kauppiaalta, että kerran vanha saunalahden modeemi on vielä olemassa, voisin pyytää aspaa vaihtamaan yhteyden tietoihin tuon vanhemman modeemin mäkkiosoitteen --> josko sillä verkko toimisi ja etähallinta pelittäisi. Asiakaspalvelussa aiheesta ei tiedetty mitään joten huomenna soittoa vikapalvelulta odottaen... Jos ei tämäkään auta niin kuluttajavirasto saanee yhteydenoton.

Eipä pitäisi korjata mitään jos se ei ole rikki... Vanhan yhteyden kanssa yhteydet pelitti ihan hyvin.  :-\

3
Meille tuli pari päivää sitten täysin toimivan Saunalahtiboksin tilalle Elisa viihde systeemit...

Hienosti muut (android, windows) laitteet ottaa yhteyden automaagisesti verkkoon mutta se tärkein (mun ubuntu kone!) ei tietysti menekään.

Aikaisemmin käytin tässä pöytäkoneella nettiä piuhan päästä, mutta uuden viihdeboxivirityksen myötä modeemi ja boksi ovat olkkarissa -> pöytäkoneessa on A-Linkin (wnu 802.11n wlan usb adapter) wlan usb dongeli joka toimii kyllä muiden verkkojen kanssa (jos esim. kännykästä tekee wifi hotspotin) mutta jostain kumman syystä tähän elisan kotiverkkoon ei saa mitenkään yhteyttä.

Tällä hetkellä on käytössä boksin oletus verkon nimi ja salasana sekä salaustyyppi (WPA). Näitähän voi hallita Oma Elisa palvelusta -> kas kummaa, kun tekee muutoksia wlan-verkon nimeen/salaustyyppiin/salasanaan, tulee vain erroria.

Soitin Elisaan, ja selvittelyn jälkeen kävi ilmi, että meille onkin tullut tästä kaapeliboksista uudempi versio, jonka etähallinta ei ole tuettua vielä portaalissa (!!!) Eli käyttäjä itse ei voi vaihtaa verkkojen nimiä, salaustyyppejä yms. juttuja. Arvatkaapa kuinka kyrsii tuollainen ei-tuetun perunan tuuttaaminen asiakkaalle. (kaiken lisäksi kotona oleva toimivan verkon nimi on oletus "Koti-14AF", ja Elisan hallintaportaalissa se onkin "ElisaKoti34", eli jotain on jossakin päässä myös ristissä. Elisan ehdotus oli soittaa heidän maksulliseen OmaGuru-palveluun tai harkintaa vanhempaan modeemimalliin vaihtaminen jossa etähallinta toimii...)

Olen yrittänyt kaikin tavoin tutkia, mistä yhteyden toimimattomuus tässä koneessa johtuu, ja nyt loppui luovuus ja taidot. Löysin netistä ohjeita, joilla mm. neuvottiin muuttamaan yhteyden kanavaa (sudo iwconfig wlan0 channel 1 yms.) mutta ei mitään muutosta. Salaustyyppinä on WPA.

iwconfig tällä hetkellä:
Koodia: [Valitse]
lo        no wireless extensions.

wlan0     IEEE 802.11bgn  ESSID:off/any 
          Mode:Managed  Frequency:2.417 GHz  Access Point: Not-Associated   
          Tx-Power=20 dBm   
          Retry  long limit:7   RTS thr=2347 B   Fragment thr:off
          Power Management:off
         
eth0      no wireless extensions.

Onko jollakin muulla ollut vastaavia probleemia / ja ratkaisuehdotuksia asiaan?
(Vai palautanko boksin mielellään sinne mistä tulikin ja johon ei aurinko paista...)

4
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Miten Spotify Ubuntuun?
« : 29.02.12 - klo:12.01 »
Itselläni on myös ongelma Spotifyn toimivuuden kanssa (Ubuntu 11.10)

Login-screeni käynnistyy ja antaa kirjautua sisään, ja sen jälkeen soitin välähtää näkyville, mutta sitten sen peittää musta väri kokonaisuudessaan, ja sitä ei saa kiinni muutakuin sulkemalla toolbarin valikosta.
(Tai painamalla esc-nappia, jolloin musta peitto katoaa, soitin näkyy hetken taustalla ja ohjelma sulkeutuu.)

Googlailin ohjetta ja tein erään ohjeen mukaiset muutokset (winhttp.dll piti korvata uudella winen system32-kansioon ja lisätä uusi override winen kirjastoon), tämäpä ei kyllä auttanut.

Lisäyrityksenä yritin asentaa/käyttää spotifyä PlayonLinuxin avulla, ja mielestäni asennusvaiheessa playonlinux asenteli uuden winhttp.dll:n myös, joten teki ilmeisesti saman toimenpiteen... (ja lähemmin tarkasteltuna jos ymmärsin playonlinux on ilmeisesti vain joku palikka joka toimii winen avulla... selittänee.)

Kuitenkin ongelma on yhä sama. Löysin vastaavan tapauksen toiseltakin foorumilta, jonka spekulaatiosta voisi päätellä että kyseinen musta soittimen peittävä väri liittyy jotenkin johonkin pop-up mainokseen ehkäpä? Itselläni tosiaan ilmaistili käytössä.

Valitettavasti playonlinux ei antanut kopioida debugging-virheilmoituslitaniaa...

5
Laitealue / Vs: A-Link WNU(L) langaton WLAN USB sovitin
« : 08.12.11 - klo:13.52 »
Tilasin menneellä viikolla Multitronicilta kyseessä olevan palikan A-LINK WIRELESS-N 150MB USB ADAPTER

Tökkäsin kiinni ja toimii heittämällä sisään ilman eri komentoja/ajureita. (Kyseessä Ubuntu 11.10 Oneiric)

Sellanen "ominaisuus" kyllä on, että jos katkaisen yhteyden, ja yritän sen jälkeen muodostaa sen uudelleen, verkkoa vaan haetaan muttei koskaan löydetä. Jos irrotan tikun ja tökkään sen takaisin kiinni koneeseen, verkko löytyy jälleen ongelmitta. Kyseessä on pöytäkone johon halusin tikun vähänniinku kokeilun vuoksi - ei niin kriittinen juttu, mutta onkohan jotain millä tuonkin saisi toimimaan ns. normaalisti?

Kannattaakohan laitteen ajureita asentaa kun sen kuitenkin auttavasti toimii? Nimimerkki don't fix it if it's not broken!
Taidan kuitenkin testata...

6
Ubuntu tietokoneissa / Vs: NAS-verkkolevyn mounttaaminen
« : 27.03.11 - klo:20.21 »
Hahaa, laitoin rivisi fstabiin ja toimii mainiosti.

Sellaista se on kun ei itse noita kaikkia tiedä ja googlella ei samanlaista tapausta löytynyt.  :)

Kiitos siis avusta!


7
Olen tässä käyttänyt puoli päivää ja selannut puoli googlea että saisin homman toimimaan.

Ostin juuri LaCie network space 2 tb verkkolevyn, joka on toiminut muuten oikein kauniisti, mutta haluaisin sen mounttaavan kunnolla käynnistyksen yhteydessä. Pitkän tappelun jälkeen homma onnistuu hyvin terminaalista seuraavalla komennolla

Koodia: [Valitse]
sudo mount //192.168.0.100/openshare /home/monterra/openshare -o username=monterra,password=*******,uid=1000,mask=000,iocharset=utf8
Mutta kun lisäsin tämän fstabin perään,

Koodia: [Valitse]
//192.168.0.100/openshare /home/monterra/openshare -o username=monterra,password=*******,uid=1000,mask=000,iocharset=utf8
Homma uudelleenkäynnistysvaiheessa kaatui ilmoitukseen jo ennen login screeniä, että /home/monterra/openspace mounttaaminen ei onnistu (sama toiselle asemalle). Mutulla arvelen että saattaa olla, että verkkoyhteys laitteisiin ei ole vielä siinä vaiheessa kunnolla auki?

Eli tällä hetkellä minulla on siis komento joka toimii, mutta en osaa laittaa sitä automaattisesti käynnistymään startin yhteyteen.

Jälleen mutulla yksi vaihtoehto voisi olla, että luon käynnistys.sh tiedoston, jonka laitan startup applicationsin kautta käynnistymään startin aikana. Kokeilin tätä (ja annoin filelle oikeudet suorittua ohjelmana..) (kyseessä on siis openshare, sekä oma privaattishareni monterrashare)

Koodia: [Valitse]
#!/bin/sh

mount //192.168.0.100/openshare /home/monterra/openshare -o username=monterra,password=*******,uid=1000,mask=000,iocharset=utf8

mount //192.168.0.100/monterra /home/monterra/monterrashare -o username=monterra,password=******,uid=1000,mask=000,iocharset=utf8

Tuonkin vaikka suoraan ajan, mitään ei tapahdu eli asemat eivät mounttaa. Mikä eteen seuraavaksi, onko viimeisin koodinpätkäni ihan huuhaata, eli miten saan nuo asemat mountattua tuolla tekstitiedostolla?

ps. olen melko huono komentojen ja koodien kanssa, mitä nyt puolen päivän googlailulla suht uppoutunut näihin pätkiin. Eli saa ja pitää opastaa palikkaa kädestä pitäen.  :)

8
Päivitin Ubuntun 8.10:iin, (kun tajusin vaihtaajulkaisupäivityksen asetuksen  "tavallisiin julkaisuihin pitkäaikaisesti tuetuista julkaisuista"), ja edelliset ärsyttävät bugit katosivat! (äänet toimivat keskeytystilan jälkeen, musasoitin/nettiäänet toimivat yhtä aikaa eikä tarvitse niitä kirota enää, Flashblock ei riko enää Firefoxia, Ubuntu tunnistaa muistikortit heti...)

Valituksen aiheet katosivat :)

9
Eli minulla oli espanjan kielen etäopetusta jossa käytettiin http://www.webex.com/, ja ajattelin kokeilla sen toimintaa Ubuntulla kun sivustolla sanottiin että se toimisi Ubuntu 7.04:ella. Käytän Hardyä, ja Webex ei oikein lähtenyt käyntiin, mutta googlaamisella ( http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=841801 ) löysin apua - riitti että asensin pakettienhallinnassa "libstdc++5" -kirjaston (?) ja käynnistin Firefoxin uudestaan - näyttäisi toimivan kuin häkä. Ajattelin laittaa tiedoksi tämän jutun muille tiedoksi jos samaan ongelmaan törmäävät. Ainakin Laurea taitaa käyttää tuota etätuntien pitoon.

Eli palaan "oppitunnilleni" datanurkan ääreen pizzapalan ja kalsarein kera - tällä tavalla se opiskelu on mukavaakin :D

10
Laitealue / Vs: "keskeytystila" ja äänet katoaa
« : 02.09.08 - klo:08.18 »
Täysin sama ongelma, omistan pöytäkoneen ja 8.04-Ubuntun. Google kertoo samanlaisista ongelmista muillakin mutta ei tarjoa apua.

Tätä kertoo kyseisellä lsmod komennolla:

Koodia: [Valitse]
snd_hda_intel         344728  3
snd_pcm_oss            42144  0
snd_mixer_oss          17920  1 snd_pcm_oss
snd_pcm                78596  2 snd_hda_intel,snd_pcm_oss
snd_page_alloc         11400  2 snd_hda_intel,snd_pcm
snd_hwdep              10500  1 snd_hda_intel
snd_seq_dummy           4868  0
snd_seq_oss            35584  0
snd_seq_midi            9376  0
snd_rawmidi            25760  1 snd_seq_midi
snd_seq_midi_event      8320  2 snd_seq_oss,snd_seq_midi
snd_seq                54224  6 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
snd_timer              24836  2 snd_pcm,snd_seq
snd_seq_device          9612  5 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
snd                    56996  17 snd_hda_intel,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_pcm,snd_hwdep,snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_rawmidi,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
soundcore               8800  1 snd

11
Sama juttu, mulla Ubuntu 8.04. Tuo ohjelma on kuitenkin kovin hyödyllinen. Onko mahdollista tehdä "pikakuvaketta" joka ajaisi tuon komennonpätkän jolloin aina aukeaisi englanninkielinen Phatch..?

12
Haa, nyt toimii! Kiitoksia paljon avusta :)

13
kiitos :) ja vastauksesta myös.

Koodia: [Valitse]
Levy /dev/sda: 320.0 Gt, 320072933376 tavua
255 päätä, 63 sektoria/ura, 38913 sylinteriä
Yksiköt = 16065 * 512 = 8225280 -tavuiset sylinterit
Levyn tunniste: 0xb4d80588

    Laite Käynn     Alku          Loppu    Lohkot   Id  Järjestelmä
/dev/sda1               1         764     6136798+  12  Compaq-diagnostiikka
/dev/sda2   *         765        7912    57416310    6  FAT16
/dev/sda3           19863       38913   153027157+   7  HPFS/NTFS
/dev/sda4            7913       19862    95988375    5  Laajennettu
/dev/sda5            7913       19370    92036353+  83  Linux
/dev/sda6           19371       19862     3951958+  82  Linux-sivutus / Solaris

Osiotaulumerkinnät eivät ole levyjärjestyksessä
eira@eiran-kone:~$ cat /etc/fstab
# /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>
proc            /proc           proc    defaults        0       0
# /dev/sda5
UUID=22dd4ab2-775d-4e91-a2c1-5376d62da6d5 /               ext3    relatime,errors=remount-ro 0       1
# /dev/sda6
UUID=ba83ad1d-12d0-49d9-81cc-db7e30504802 none            swap    sw              0       0
/dev/scd0       /media/cdrom0   udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0       0


Tämmöistä kertoo. Täytyy myöntää etten juuri ymmärrä tuosta mitään. sda5 relatime error? Joku noista sda:sta on se mun ei-auto-mounttaava asema? kenties juurikin tuo sda5? kerran remountattu? kunhan arvelen, mitään tietoa ei ole.

14
Eli eilen asensin Ubuntun ensimmäistä kertaa koneelleni ja hyvin toimii homma. Mutta sellainen ärsyttävä juttu vielä: olen säilönyt kuvani, musani ja videoni asemalle DATA (Vistalla yksi osio, Ubuntulla toinen ja suurin medialle.)
Käynnistyksessä ubuntu ei tajua että tämä DATA osio on käytössä. Miten sitä selittäisi.. no, jos avaan rytmilaatikon ja haluan kuunnella musiikkia, tiedostot eivät löydy koska ne sijaitsevat kys. asemalla. Mutta jos ensin käyn klikkaamassa DATA-aseman auki niin sen kuvake ilmestyy työpöydälle, ja sitten rytmilaatikkokin löytää musiikit sieltä. Sama myös Windows-(eli ACER-nimisellä) osiolla, sitä nyt en ubuntussa juuri tarvitse tosin.

Olisi ihan mukavuuden kannalta kiva jos ei tarvitsisi bootin jälkeen aina ekana availla yhtä osiota käyttöön, ja sitten vasta musasoitinta. Eli jos ubuntu sen tunnistaisi "kytketyksi" heti käynnistyksessä.
Toivottavasti ilmaisin ongelman tarpeeksi selkeästi. En ole tosiaan ennen linuxia käyttänyt joten vastauksen saa antaa kovin "selväkielisenä" ;)


15
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Bootti ei Onnistu!
« : 22.08.08 - klo:16.13 »
Sama ongelma poikaystävän ASUS-läppärillä. CD/DVD on eka boottivaihtoehto biosissa, sama jos käynnistyksen ESC-menusta (no, lista josta voi valkata suoraan mistä haluaa bootata) valkkaa Cd:n niin silti menee XP:hen. Live-cd toimii omalla pöytäkoneellani joten sen viasta ei voi olla kyse.

Arveluttaa minuakin tuo acpi=off juttu, en meinaa halua rikkoa sitä läppäriä. Googlesta löytyi tämmöinen kysymys-vastaus-pala jossa ei suositella noapicin tekemistä.. Mitähän sitä sitten yrittäisi?

Sivuja: [1]