Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Aiss1

Sivuja: [1]
1
Kiitos nopeista vastauksista!

Kokeilepa liittää koneeseen ulkopuolinen näppäimistö ja katso tekeekö se samaa sillä.

Kokeilin toisella näppäimistöllä, eikä ongelma toistunut. Merkillistä on, että läppärin omakin näppäimistö toimii normaalisti, jahka toinen näppäimistö on vain liitettynä koneeseen.


Lainaus käyttäjältä: SuperOscar
Kannattaa ihan ensiksi katsoa sitä näppäintä, joka toistuu (= mitä merkkiä ruudulle ilmestyy): se voi yksinkertaisesti olla syystä tai toisesta olla jäänyt ”pohjaan”

En usko, että tästä on kyse, sillä merkki ei toistu koko aikaa, ja koska sen toistuminen lakkaa heti kun painan jotain toista näppäintä. Sain myös selville, että kyseinen mystinen merkki "^[[21~" tarkoittaa samaa kuin F10-näppäin. Tarkistin myös, ettei näppäin ole fyysisesti jäänyt "pohjaan".

2
Viime aikoina näppäimistöni on alkanut käyttäytymään varsin merkillisesti. Joka kerta painaessani BackSpacea, näppäimistö alkaa tulostamaan loputtomasti tiettyä merkkiä, kunnes painan jotain muuta näppäintä.
 Se toimii näin myös painaessani pitkään u-kirjainta, mutta ei esimerkiksi kun painan a:ta. Joskus se alkaa tulostamaan näitä merkkejä aivan itsestään.

Ongelma kuullostaa pieneltä, mutta todellisuudessa se tekee tekstin muokkaamisesta mahdotonta, ja joskus koneelle kirjautuminenkin on yhtä tuskaa. Tuo kyseinen tulostettu merkki nimittäin avaa ubuntussa valikon, esimerkiksi Tiedosto-valikon riippuen ohjelmasta.

Kokeilin huvikseni laittaa cat:in lukemaan stdiniä saadakseni selville, mikä merkki oli kyseessä. Painaessani BSää rudulle alkoi ilmaantumaan loputon liuta tällaisia merkkejä: "^[[21~". Kyse lienee siis jostain ASCII-kontrollimerkistä?

Käytössäni on Ubuntu 9.04, joka pyörii läppärilläni (ja käytössä on luonnollisesti läppärin näppäimistö). Ongelmat alkoivat yhtäkkiä, enkä muista tehneeni koneella mitään erityistä.


Onko tässä nyt kyse softa- vai rautapuolen ongelmasta? Omasta mielestäni tämä on ainakin perin kummallista, enkä ole itse koskaan moiseen törmännyt.

P.S. Olen koettanut käynnistää koneen uudelleen, ei tepsi.

3
Koodia: [Valitse]
sudo grub
Jostain syystä Karmicin Live-CDltä ei löytynyt grub -ohjelmaa.  ???

Sain kuitenkin ongelman ratkaistua linux.fistä löytämilläni ohjeilla. (Asennus-kohta)
Näinhän se on että olisi pitänyt alunperinkin käyttää googlea. Kiitos kuitenkin avusta.

4
Kiitos vastauksestasi.

Pelkastaan juuriosion liittaminen ei riittanyt, vaan minun piti myos liittaa /usr hakemisto juuren alle.
Lisaksi, chrootin jalkeen ei liene tarpeellista kayttaa sudoa silla chroot vaihtaa kayttajan rootiksi.

grub-installia suorittaessani sain seuraavanlaisen virheilmoituksen:
Koodia: [Valitse]
/dev/sda: Not found or not a block device.Selvitin hieman asiaa ja huomasinkin, ettei /dev :issani ollut lainkaan sda-alkuisia laitteita. Siella ei myoskaan ollut disk -hakemistoa, jonka alta nuo osiot olisivat mahdollisesti loytyneet. Tarkistin myos /proc :in, sekin oli tyhja.

Selvyyden vuoksi tassa on koodi jonka suoritin:
Koodia: [Valitse]
ubuntu@ubuntu:~$ sudo mkdir /mnt/root
ubuntu@ubuntu:~$ sudo mount -t ext3 /dev/sda6 /mnt/root
ubuntu@ubuntu:~$ sudo mount -t ext3 /dev/sda7 /mnt/root/usr
ubuntu@ubuntu:~$ sudo chroot /mnt/root
root@ubuntu:/# grub-install /dev/sda
/dev/sda: Not found or not a block device.

... mutta ihmettelen kyllä tuota juuriosion kokoa (2,96GB)   ::)
Mikas siina koossa on vialla? Toistaiseksihan siita on kaytetty vain alle puolet. /home ja /usr sijaitsevat omilla osioillaan, joten juuren koon ei pitaisi linuxin ytimesta tai lokitiedostoista kovinkaan paljoa kasvaa.


* Pahoittelen aakkosten puuttumista.

5
Tervehdys!


Poistin tässä viimein Vistan Ubuntu 9.04n rinnalta, näin vapauttaen runsaasti kovalevytilaa. Koska halusin tuon nyt määrittelemättömän tilan Ubuntuni käyttöön, päätin käydä sorkkimaan osioita. Laajensin siis /home -osion täyttämään tuon tyhjän tilan.

Asiaan, kaikki tuntui sujuvan hyvin, kunnes boottasin koneeni uusin osioin. Silloin GRUB vastasi että Error 15, eli File not found (stage 1.5). Seurasin tätä ohjetta, ja huomasinkin, että menu.lst tiedostossani oli muutamia epäkohtia, jotka korjasin ohjeen mukaisesti. Olen siis korjannut kaikki (hdX,Y) kohdat niin, että ne osoittavat oikeisiin osioihin. UUID -kohtiin en ole koskenutkaan, sillä juuriosioni UUID ei ole muuttunut miksikään uudelleenosioidessani levyä.

Tässä kuva nykyisestä osioinnista (ubuntun juurihakemisto on tummattu):
http://ihku.fi/~aisdeck/GParted.png
(En tiedä mistä tuo ~8M kokoinen tyhjä tila tuohon extendedin alkuun tuli, mutta eipä sitä näytä saavan poiskaan.)


Mikä siis neuvoksi? Tuleeko minun asentaa koko grub uudestaan vai pääseekö tästä vähemmälläkin vaivalla?

6
Hardyllä olin tottunut ottamaan SSHlla palvelimeen yhteyden luit -x ssh username@server tyyliin, jolloin ääkköset toimivat irssissä oikein. Jos Ibexillä yrittää samaa kikkaa, niin ääkkösiä ei näy ollenkaan (esim. töissä -> tiss), tosin niitä pystyy kyllä kirjoittamaan.

Jos taas ottaa yhteyden ilman luittia, käy samoin kuin Hardyllä, eli ääkköset näkyvät kysymysmerkkilaatikoina (�).


Mikä siis neuvoksi? Kiitoksia jo etukäteen.


Aiss1

7
Reilun vuoden vanha Fujitsu Siemensin näppäimistö lakkasi toimimasta koneen käynnistyessä. Toimii normaalisti jahka jokin käyttöjärjestelmä on saatu käyntiin, mutta esimerkiksi Ubuntun live cdltä on mahdotonta käynnistää, kun näppäimistö ei toimi vielä siinä vaiheessa. (myöskin windowsin käynnistäminen vikasietotilaan tms. on mahdotonta tästä johtuen)
Kokeiltu myös eri koneella, sama homma.

Tosiaan, näppäimistö on tähän asti toiminut loistavasti, ongelmat alkoivat heti sen jälkeen kun olin kerran Ubuntun live cdltä koneen käynnistänyt. ???

8
Lepotilasta (hibernate) ja keskeytystilasta (sleep) herääminen on jokseenkin tuskallisen hidasta, samassa ajassa kun Ubuntu herää lepotilasta, kerkeäisi koneen käynnistää normaalisti kahteen kertaan. Keskeytystilasta herääminen on toki nopeampaa, mutta väittäisin melkein, että se on hidastunut.

Saako näitä heräämisiä mitenkään nopeutettua?

Myös ärsyttäviä bugeja, välillä kone ei edes suostu heräämään lepotilasta vaan lukee kyllä pagefilen ok, mutta siihen se jääkin. Välillä taas heittää vain ruudun pimeäksi eikä tee mitään. Vain sysrq auttaa.

Keskeytys- ja lepotilasta heräämisissä kummassakin käy välillä niin, että nettiyhteys katkeaa, eikä se suostu korjaantumaan kuin uudelleenkäynnistymisellä. Sama tapahtuu kyllä Vistankin puolella, joten varmaankin raudasta kiinni.


9
Olen siis ottanut usplashin pois käytöstä ja nyt aina kun boottaan vilisee näytössä tekstiä kulloinkin latautuvasta osasta.

GRUBin värejä pystyy kyllä muuttamaan, mutta pystyykö tämän tekstin väriä?


Aiss1

10
Yleistä keskustelua / Vs: Selaimesi aloitussivu?
« : 08.08.08 - klo:22.38 »
iGoogle, jossa lähinnä uutisia ja sää sekä tv-opas.

11
Aika ajoin menee jumiin niin pahasti, ettei edes magic sysrq auta. Syytä en tiedä, hardy tekee sitä vaikka mitään ohjelmia ei olisikaan käynnissä.

Eli näppäimistö ei toisin sanoen vastaa enää mihinkään.

12
Windowsillakin on omat puolensa. Harmi, että asiat ovat näin, ettei käyttäjille anneta valinnanvaraa tietokoneen ostovaiheessa, vaan kaikkiin koneisiin on automaattisesti asennettu Vista. Suurin osa tietokoneiden käyttäjistä ei välttämättä edes tiedä paremmasta.

Paljon kuulee juttua kuinka windows on epävakaa ja huono ja taas tuli BSOD, omien kokemusten perusteella Windows (ainakin XP) on kyllä ihan luotettava kone, harvemmin kaatuilee. Vista on sitten asia erikseen, mutta se onkin sen verran uusi juttu vielä, että sillä lienee oikeuskin olla vähän känkkäränkkä.

13
Kyllä se on tämä kun on useamman päivän rämplännyt F5sta ja säätänyt serveriä siinä samalla ja kun se oma serveri sieltä osoitteesta vihdoinkin vastaa niin kyllä siinä meinasi tippa tulla linssiin. :)

14
Noin vuosi sitten tutustuin muutamaan tyyppiin Travianin kautta, jotka käyttivät linuxia. Sikäli kun mottoni on "kaikkea uutta pitää kokeilla", kysyin heiltä että mikähän olisi sellainen distro joka sopisi aloittelijalle. Sieltä tuli sitten vastaukseksi yllätys yllätys Ubuntu. Näin tuli ensimmäinen Ubuntu asennettua, dual boottina XPni kanssa. Ubuntu ei oikein hallinnut koneeni rautaa, joten pysyttelin XPssä jonkin aikaa.

Myöhemmin aloin testailemaan eri distroja (mm. SuSe ja Fedora). Niistä mikään ei kuitenkaan miellyttänyt minua, ja pysyttelin edelleen XPssä.
Sillä välin, säädin Debian serveriä vanhasta* koneesta siinä sivussa, ihan hyvin sain senkin pyörimään, mutta projekti lopahti kun serverille ei oikein mitään käyttöä ollut. Tuolla se pölyttyy sängyn alla.

Noin kaksi kuukautta sitten ostin itselleni läppärin, jossa oli Vista asennettuna. Noh, ajattelin että jospa tämän koneen kanssa kävisi parempi tuuri ja asensin Ubuntun Vistan rinnalle. Sisäänrakennettu WLAN kortti ei tosin suostunut yhteistyöhön Ubuntun kanssa, joten länttäsin koneeseen USB WLANiläpyskän. Siitä lähtien on pääosin Ubuntua käytetty arkikäyttöön, isomman koneen XPtä sen sijaan pelaamiseen. Läppärillä olen vain kerran käynyt Vistan puolella Ubuntun asentamisen jälkeen, silloinkin vain päivittämässä BIOSin.

Eipä tuolla Winukan puolella ole oikeastaan mitään mitä kaipaisi, ainoastaan pelit.


* 1Gb ram, Intel Celeron D 2.53GHz, 80G kovo.

15
Eipä tuntunut lähtevän käyntiin noilla. Tarkistin tiedot mitä tämä kirjoitti tuonne interfacesiin, ja oikein tuntuivat olevan, silti kun kone on käynnistynyt, ei yhteyttä ole. iwconfig on samaa mieltä.

Yhteys kuitenkin alkaa pelaamaan heti kun menee manuaalisesti sen tuolta verkon asetuksista päälle pistämään. Verkon asetuksissa tosin on salaus vaihtunut WPA2sta WPAhan ja salasanakin pitää kirjoittaa uudelleen, jotta kone saa verkkoon yhteyden.

16
Onko mahdollista yhdistää WLAN verkkoon jo koneen käynnistyessä? (esim. /etc/network/interfaces :in kautta?) Nythän tuo tekee sillätavalla, että alkaa yhdistämään vasta kun käyttäjä kirjautuu sisään.

Ubuntu 8.04 versiota käytän. WLANissa on WPA2 suojaus.

Kiitos jo etukäteen
Aiss1


Ratkaistu: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=19975.0

17
Sama homma huomattu täälläkin. Melko huolestuttavaa, että Vistakin käynnistyy nopeammin kuin Ubuntu samalla koneella. :-\

Pienellä säädöllä sain kyllä käynnistysajan karsittua n. 35 sekuntiin, se on silti hitaampi kuin Vista.

Sivuja: [1]