Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - LadyBug

Sivuja: [1] 2 3
1
Kovalevyissähän on se pyyhkimisessä että kovalevyn pinnalta suoraan lukeminen onnistuu vaikka useampaan kertaan. 6 kertaa on joskus mainittu maagiseksi rajaksi jonka takaa ei millään vehkeellä saa enää urkittuja tietoja. Dd käsittelynkin jälkeen puhutaan varmaan erikoislaitteista eikä ohjelmista jo.

Käytännössä päällekirjoituksen jälkeinen luku on aika teoreettinen mahdollisuus. Asiaa on jopa tutkittu:
http://www.h-online.com/news/Secure-deletion-a-single-overwrite-will-do-it--/112432

P.S Lisää deletointiohjelmavaihtoehtoja: shred (käyttöesim. sudo shred /dev/sda)

2
En ole tätä testannut kun aina kirjaudun sisään salasanalla, mutta eikös se ole mahdollista muuttaa kyseinen koulun WLAN-verkko sieltä nm-appletin kautta asentoon, jossa se WLAN-yhteys muodostuu automaagisesti ilman että tarvitsee mennä nm-appletiin ollenkaan? Eli toimisiko se, että kun menee sinne nm-appletin asetuksiin ja sieltä kyseisen kouluverkon asetuksiin, niin pistää sieltä ylhäältä täpän "Connect automatically" (vai mitä se onkaan nimeltään suomeksi) päälle?


3
Kyllä Network Managerin pitäisi toimia sekä 3G.n että WLANin kanssa. Minulla ainakin toimii. NM ja wicd ovat vaihtoehtoisia ohjelmia, joten sinun pitäisi päättää kumpaa käytät.

Jos päätät käyttää Network Manageria, niin tarkista, että network-managerin käyttöliittymän ominaisuuksista (nm-applet, oikea hiirenkorvan klikkaus) olet oikeasti rastinut sekä "Enable Networking" että "Enable wireless". Valitettavasti minulla ei nyt ole suomenkielistä versiota käsillä, joten en osaa sanoa mitä nuo ominaisuudet olisivat kotimaisella kielellä.

Ja kun olet rastinut molemmat päälle, tarkista sieltä samasta ominaisuuksien asetuksesta "Edit connections"-valikosta, että olet antanut sekä WLANille että Mobile Broadbandille oikeat asetukset. Voisit myös kokeilla, auttaako se tuota wlan-puolta, jos käyttäisit haluamasi WLAN-verkon kohdalla valintaa "Connect automatically".

Jos nämä on jo kunnossa, niin sitten pitäisi saada lokeista jotain virheilmoituksia, miksi se WLAN-yhteys ei toimi tai mihin se kaatuu.

4
Kyllä pitäisi toimia, tarkistapa ohjeita vaikka linkistä http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=16947.0

5
Ubuntu tietokoneissa / Vs: eeePC ja REMIX
« : 06.06.09 - klo:21.05 »
Mutta siis vakavasti: Olisiko joku firefoxin kaltainen, mutta kevyempi vaihtoehto olemassa? Voiko FF:n karsia keveämmäksi kenties?

Jos haluat elää vaarallisesti, niin kokeile Googlen Chromea - http://webworkerdaily.com/2009/06/05/google-chrome-alpha-available-for-mac-linux/

Mutta oikeammin, voisit ehkä kokeilla SwiftFoxia, joka on vähän tuunattu Firefox (http://getswiftfox.com/).

Jos ei sekään oikein onnaa, niin ainahan on Opera.

6
Onko sinulla nuo tarvittavat kernelin modulien modprobet jossain käynnnistysskriptissä
Koodia: [Valitse]
modprobe snd_bt_sco
modprobe sco

tai sitten nuo modulit /etc/modules:issa?

7
Laitealue / Vs: Skype, Jaunty ja Bluetooth-headset?
« : 31.05.09 - klo:18.28 »
Onko ongelma siis Skype vai BT? En ole koskaan Skypeä BT-luurien kautta kokeillut, mutta BT-stereoheadset toimii ihan hyvin esim. Spotifyn kanssa. Lisätietoja mm. http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=26788.0

8
Jauntyn oletusydin, Intel-grafiikkakortti ja intel-ajuri ei ole osoittautunut ns. voittajayhdistelmäksi, lisätietoja linkistä
http://www.ubuntugeek.com/intel-graphics-performance-guide-for-ubuntu-904-jaunty-users.html

Homma tulee korjaantumaan viimeistään uuden kernelin avulla, sitä ennen voi kokeilla noita tuon linkin temppuja.

9
No tässä läppärissa (Eee PC 901 & Ubuntu 9.04) on muistia 1GB ja ei swappia ollenkaan. Syynä on se, että SSD-levytilaa on vain 4+12 gigaa. Normaalissa kevyessä nettikone-peruskäytössä tämä toimii oikein hyvin. Olen kyllä ajatellut vaihtaa 2GB muistiin, mutta se ei ole kovin kiireellisellä työlistalla koska isompia ongelmia ei ole ollut. Jos alkaa ahdistaa niin voin aina pistää swappitiedoston pystyyn.

Sinänsä ketjun aloittaneen viestin linkin peukalosäännöt kuulostivat järkeviltä, swapin tarve ei ole kasvanut suorassa suhteessa muistin halventumisen kanssa. Giga tai kaksi swappia pitäisi riittää aika pitkälle peruskäytössä.

10
- Missään ei kerrota, mitä Suspend ja Hibernate tarkoittavat ja TODELLA tekevät. Mitä tapahtuu, kun lyö luukun kiinni ? Koittaako systeemi tallettaa muistia SSD-levylle vai jääkö kaikki muistiin ja prosu hiljaiselle, kuten pitää. Ilemisesti jollain on ollut sen verran ajatusta, ettei ole pistänyt systeemiin swappia

Suspend on tilanteen pitämistä muistissa kuitenkin niin, että virrankulutus on minimissä. Jos virtaska loppuu, tilanne menetetään. Hibernate taas kirjoittaa tilanteen swappiin, jolloin virran loppuminen ei menetä tilannetta. Jos swappia ei ole, hibernate ei toimi.

Lainaus
- eeePC901:ssä /home asentuu 4GB levylle ja 16GB jää kokonaan mounttaamatta. Tämä pitää korjata käsin. Olisi hyvä, jos tähän olisi yksinkertainen GUI peruskäyttäjiä varten. Saisi mountattua 16GB:n levyn vaikkapa /Homen allle sopivalla nimellä, joka houkuttaisi datojen tallentamiseen. Samalla pitäisi siirtyä tuolta 26GB levyltä astustiedostot 'pistehakemistot' oikeisiin paikkoihin. Tämä on tärkeää niin kauan, kuin Thunderbirdin, FireFoxin yms astukset on piilotettu käyttäjältä itseltään.

Tavallaan ymmärrän ongelman mutta tavallaan en. NBR:n asennusvaiheessa kyllä on ihan mahdollisuus (ja GUI) tehdä oletusarvoista poikkeava levyjen osiointi ja liityntäpisteiden määritys (minä tein). Oletusarvo on tuo "kaikki samalle levylle" siksi, että yleensä tietokoneessa on vain yksi levy, nämä Eee PC:n tupla-SSD:t ovat aikamoinen erikoistapaus. Muistelisin, että ase asennusvelho jopa näyttää että kaksi levyä on olemassa, mutta olettaa että käyttäjä tietää mitä valinnat tarkoittavat.

11
Kannattaa myös kokeilla sitä, miltä ylä/alapalkki näyttää esim. oikeassa sivussa. Yleensä se pystysuoran tilan riittävyys on ongelma, vaakasuoraan näyttöhän on usein aika standardin kokoinen.


12
Laitealue / Vs: Jaunty (9.04) ja Bluetooth kuulokkeet?!?
« : 14.05.09 - klo:20.57 »
Katsopa täältä, näin sain omaan 901:een Bluetooth-napit toimimaan:

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=21528.msg202221#msg202221

13
ja muuten... miten toi kerneli vaihdetaan??

Kyllä tuo Ubuntun paketinkäsittelymekanismi osaa tehdä asiat niin, että deb-paketista kerneli asentuu oikein ja pelkkä bootti riittää sen uuden käyttöönottoon.

Eli ideana on se, että paketin asennuksen yhteydessä kernelin tiedostot heitetään /boot-hakemistoon. Uuden kernelin käyttämiseksi uuden kernelin tiedot kirjoitetaan /boot/grub/menu.lst-tiedostoon ensimmäiseksi. Automaattisesti uudelleenkäynnistys valitsee sieltä sitten ensimmäisen (tai muun oletuskerneliksi valitun).

Masiinasta ei uuden kernelin asennuksen yhteydessä poisteta mitään, eli jos joku menee ns. pieleen ja kerneli on susi, niin aina bootin aikana on mahdollista valita käytettävä kerneli eli palata vanhaan ja toimivaan. Tämä tapahtuu painamalla ESC-näppäintä kun kone alkaa käynnistyä. Tuloksena pitäisi olla valikko, jossa on lista mahdollisista kerneleistä. Siitä vaan sitten valitsemaan se haluttu, jos oletusarvoinen ei toimi tai miellytä.

14
Lainaus
nyt työnalla on siis hieman epäonnisempi pöytäkone jolla pääsosin työskentelen. kokoonpano: emo asus ip35p ja intellin celeron 1,8hrz prossu (tukee 64bit) täl hetkel ei parempaa, kiintolevyllä 250Gt tilaa ja keskusmuistia on todellakin 8Gt mut tällä hetkellä pyörii vajaavaisesti:

Jep, ja tämän vajavaisuuden syy on tosiaan se, niinkuin täällä jo pohdittiin, että olet todennäköisesti asentanut tähän sen 32-bittisen version, joka ei tosiaan näe tuosta muistin osoitukseen varatusta bittimäärästä johtuen kaikkea muistia. Eli pistäs uudelleenasentaen 64-bittinen versio.

15
Laitealue / Vs: 9.04 HuaweiE169 Firestarter
« : 11.05.09 - klo:22.56 »
Jännää. Minulla on 9.04 ja Huawein E170 ja homma pelittää kuin junan vessa.
NetworkManagerista vain oikealta välilehdeltä asetukset kuntoon ja ei kun menoksi.

16
Laitealue / Vs: Asus EEE 901
« : 11.05.09 - klo:22.32 »
Onkos tiedossa mitään appletta tuonne palkkiin mistä pystyisi näitä juttuja säätämään? Repoista löytyvä eee-applet ei toiminut kunnolla.

No noita skriptisettejä on useita (ainakin elmuraton, marxin ja statux:in) ja jokaisella on oma tapansa heittää appletti paneeliin. Itse käytin aikaisemmin elmuraton skriptejä, jotka havaitsin ihan toimiviksi, nyt on uuden Jaunty-installin kanssa ajossa vaihtelun vuoksi statux.org:in kokoelma. Toimii sekin setti, paras puoli on se, että homma toimii repon kautta, ei tarvitse downloadailla skriptejä erikseen. Sieltäkin löytyy oma tray-applet http://www.statux.org/content?page=catalog&catagory=1&product=eeepc-tray


17
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 11.05.09 - klo:21.58 »
Tässä Eee PC 901:n maisema. Ainoa huomionarvoinen asia on ehkä conkyn viritys, joka
a) hakee TODO-listan dynaamisesti Remember The Milk -palvelusta
b) vaihtaa verkon tiedot näkymään sen mukaan, mikä verkko on käytössä (wlan, lankaverkko, 3G)
    Tuntee myös tilanteen, jossa mitään verkkoa ei ole käytössä



[ylläpito on poistanut liitteen]

18
Markkinoilla olisi tilausta erityisesti yhdistyksillä ja toiminimillä (alkuvaiheessa) web-käyttöiselle taloushallinnon ohjelmalle - esim. MySQL-java-Ajax tekniikalla toteutettuna. Lisäksi laskutusohjelmat ovat edelleen melko huonoja, vaikka loppujen lopuksi kyseessä olisi melkoisen helposti toteutettava asia (teoriassa). Myyntireskontran ja viitesuoritusten sisäänluku olisi myös must. Jos nämä saataisiin paketoitua tyylikkääseen pakettiin - vain taivas olisi rajana. Tällä voisi tehdä oikeasti myös bisnestä myöhemmässä vaiheessa asennuksien, hostauksien ja ohjelmistotukien muodossa.

Itse pistin oman tietoturvakonsulttifirmani kirjanpidon/laskutuksen/yms verkkoon heti alusta asti. Alustana Netvisor (http://www.netvisor.fi/). On tuossa omat ongelmansa, eikä se mikään ilmainen ole, mutta toimii riittävän hyvin.

19
Moikka. Juu tänään asennettu usb tikulta 9.04 netbook remix ja päivitettykkin eeepc 701. Vielä en ole muuta havainnut kun ns. työpöydän yli liu'utettua hiirtä saa vetää kuin tahmaisen pöydän päällä. Heti kun jokin ikkuna on auki niin hiiri liikkuu moitteetta. Logitechin usb hiiri toimii hienosti. Rullan sivuttais liikekkin on ok. 

Intel-näytönohjainten ajurissa on jotain vikaakaakaa ja homma on hoidettu paikkaamalla kerneliä. Eli joudut asentamaan uudemman ytimen (versio 2.6.28-11.43~lp349314apw5), jonka saat osoitteesta http://people.ubuntu.com/~apw/lp349314-jaunty/

Ks. https://bugs.edge.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/349314/comments/67

20
Asentelin Netbook Remix:n 4G SDHC:lle eee pc 900:lle. Muuten alkaa olla kohtuu hyvässä kuosissa mutta nyt törmäsin näppäimistö ongelmaan: GDM:ssä näppäimistö toimii kuten pitää mutta Gnomen puolella vaikuttaa kuin Fn-nappi olisi kokoajan pohjassa (painettaessa UIOP tulee näyttöön 456*). Järjestelmä > Asetukset > Näppäimistö alla kaiken pitäisi olla kunnossa ja suomenkieli on oletuksena.

Minulla kyllä näppis toimi melkein jees kun pistin NBR:n EEE 901:een. Tarkistapa vielä kerran seuraavat asiat:
  • Onhan käyttämäsi näppäimistö määritelty oikein Gnome-asetuksissa (System -> Preferences -> Keyboard)?
        Minulla kun on 901:ssä brittinäppis, niin parhaimman tuloksen sain käyttämällä asetusta "Microsoft Natural Keyboard pro" 8)
       Ja voi olla että ulkoinen näppis jotenkin sotkee tätä juttua.
  • Tarkista ettei NumLock ole päällä.
  • Onko Logitech-näppiksessä ns. Fn-lock päällä (joissakin näppiksissä on pieni F-lock tai Fn-lock -nappi, esim. ESC:in lähellä)?

Sivuja: [1] 2 3