Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - abc123

Sivuja: [1]
1
Laitealue / Vs: Anysee usb-digi
« : 02.11.08 - klo:18.04 »
Moi,

Osaako kukaan auttaa?  Tällainen ongelma:

Asensin 8.10 Ubuntun ja asensin ajurit sitten usb tv-kortille v4l linuxtv.org viimeisellä versiolla.  Näin ei olisi kuitenkaan pitänyt tehdä koska tuki oli jo käyttöjärjestelmässä itsessään ja tuon ajurin asentaminen rikkoi sen (blogipostauksen ja oman jälkiviisauden perusteella).  Kortti on Pinnaclen nanostick.  Minulla on Anyseen usb digi myös jota en ole vielä kokeillut mutta luulen, että siinä tulee esiin ihan sama ongelma nyt kun menin nuo ajurit uudelleen asentamaan.  Eli miten teen tyhjäksi tuon asennuksen tai muokkaan sitä niin että ajuri tosissaaan on käytössä.  Komento lsmod näyttää ajurien olevien ladattu mutta ls /dev/dvb ei löydä mitään.

2
Kiitos viesteistä!

Hyvä tietää että huonommallakin koneella pystyy Xubuntua pyörittämään.

Minä en tosin saanut tuota Flashiä toimimaan paremmin, vaan se oli melkoista diashowta (poistin turhia palveluja/kokeilin muuttaa näytönohjaimen asetuksia/asensin Sun Javan ja Adobe Flashin).

Päädyin sitten kokeilemaan vielä Ubuntun asentamista tälle koneelle (osittain siitä syystä että se on jo asennettu toiselle), ja kappas, Flash on ihan katsottava ja kaikki muukin on nopeampaa.  Kirjoittaessakaan ei ole samanlaista viivettä, niin kuin oli tuossa Xubuntussa.

En tiedä mistä johtuu, Xubuntunhan pitäisi periaattessa olla nopeampi.  Otin kyllä vanhan analogi TV-kortin jolla ei ollut käyttöä pois koneesta ennen asennusta.  Asensin Xubuntulla noita paketteja jossa tuo Flash oli useampaan kertaan, en tiedä tuliko siinä joku kämmi sitten.

3
Järkyttävän hidas tämä Xubuntu vanhalla koneellani (600MHz/512MB RAM/GeForce2 64MB näyttis/80GB kovo), esim. Firefoxin käynnistäminen kestää 12 sekunttia, kaikki tahmaa aivan järjettömästi, esim. Youtube Flashit jankkaa (latauksen jälkeen).  Paremmin pyörittää tuo Nokian N800 (Linux-pohjainen) noita Flashejä! :(

Ootteko saaneet toimimaan paremmin huonommilla tai vastaavilla kokoonpanoilla poistamalla palveluja tai muuta?  Vai olisiko järkevämpää asentaa jokin mini-jakelu esim. Puppy?




4
Firefox 3 on periaatteessa tallentanut kaikki sivustot joilla olen käynyt tuhoamatta tietoja sulkemisen yhteydessä.  Miten?

- Selaan verkkoa yleensä parin metrin päästä monitorista ja käytän lähes aina Firefoxin tekstin zoomausta (Näytä->Sivun suurennus)
- Oletuksena Firefox 3 about:config asetuksen browser.zoom.siteSpecific arvo on true
- Tämä tarkoittaa sitä että Firefox on sivustokohtaisesti tallentanut zoom arvon, jota ei pyyhitä sulkemisen yhteydessä
- Jos asetan arvoksi false ja sitten true niin vanha true aikaan tehty fonttikoko palautuu eli falseksi asettaminen ei pyyhi sivustokohtaisia tietoja

Tiedot on tallennettu content-prefs.sqlite tiedostoon, joka pitäisi olla turvallista tuhota.  En ole testannut aiheuttaako tuhoaminen ongelmia jossakin muualla.

Eli ubuntucleaneriin kannattaa varmaan lisätä tuon tiedoston tuhoaminen tai sitten tietojen täsmäpoistaminen tietokantakyselyillä.

edit:

Toinen juttu minkä huomasin on latausten automaattin jatkaminen Firefoxin uudelleenkäynnistämisen yhteydessä.  Esim. valitaan että jokin tiedosto avataan esim. PDF (luultavasti videoiden kohdalla toimii samalla tavalla) latausdialogista ja suljetaan Firefox kesken latauksen.  Avataan Firefox uudelleen niin lataus jatkuu ja PDF avautuu automaattisesti latauksen valmistuttua.  Minulle itselle kävi näin että muiden PDF lataukset avautuivat yhtäkkiä ja olin ymmällä että mistä tämä johtuu.

about:configista saa vaihdettua tuon asetuksen browser.download.manager.quitBehavior joka on oletuksena 0.

0 - latauksia jatketaan automaattisesti
1 - lataukset laitetaan pauselle
2 - lataukset peruutetaan

Kuitenkin olisi hyvä jos nuo lataukset voisi tyhjentää ubuntucleanerillä.  Epäilen että latausten tiedot tallennetaan downloads.sqlite tiedostoon, joka voitaisiin tuhota.

5
Kerneliä ei tarvinne kääntää, koska pystyn lataamaan sen komennolla modprobe ipt_owner.

Eli pystyn sitten esim. group id:n perusteella sallimaan/kieltämään sovelluksen.  Tämä tarkoittaisi sitä että pitäisi luoda oma ryhmä esim. allowaccess johon sitten esim. firefox lisättäisiin.  Mitä hankaluuksia tästä voi seurata että firefox ei ole enää root ryhmässä?  ???

6
Eli muistan lukeneeni että Iptablesissa on tällainen ominaisuus että pystytään tekemään palomuurisääntö prosessin nimen perusteella.  Esim.  annetaan ainoastaan Firefoxin ottaa ulospäin yhteyttä portilla 80.  Tämän ominaisuuden käyttöönotto vaati kuitenkin kernelin kääntämistä uudestaan, joka ainakin itellä epäonnistui joskus muinoin.  Onko joku sattumoisin ottanut tämän ominaisuuden käyttöön ja toimiiko se ylipäänsä?  Noita Iptables sääntöjä pitää sitten taas rukata komentoriviltä, kun ei kai mikään gui tuota tue?


7
No nyt tuo selvisi.  Ainakin jos on valittu että avataan pdf tallentamisen sijaan ja sitten käynnistetään firefox uudelleen kesken latauksen niin lataus jatkuu automaattisesti ja evince aukeaa.  Luulin aloitusviestissä että lataukset oli odotettu loppuun.

Miten tämä toiminnon saa pois päältä?  Asetuksissa ei ollut mitään.  Olisiko about:configissa jotain?

Joo oli siellä semmoinen kenttä kuin quitBehavior, jonka arvoksi jos laittaa 2 niin lataukset peruutetaan, 1 niin lataukset laitetaan pauselle ja 0 niin latauksia jatketaan automaattisesti.

8
Muutamaan otteeseen käynyt näin että jokin vanha (siis aiemman Firefox 3.0 session aikana ladattu) pdf avautuu tuohon Evince 2.22.2 ohjelmaan ihan yhtäkkiä. 

Viimeksi näin kävi kun kopion jonkun linkin sijainnin (joka ei ollut pdf).  En tiedä oliko tuolla merkitystä.  Joka tapauksessa Evince aukesi aika nopeasti Firefoxin käynnistyksen jälkeen.

Voiko kyseessä olla joku shortcut jota painan vahingossa?  Muilla samanlaisia kokemuksia?

9
Laitealue / E1770T monitorin suositusvirkistystaajuudet
« : 25.07.08 - klo:01.56 »
Useaan otteeseen olen kaivannut vanhan monitorini speksejä kun on täytynyt vaihtaa virkistystaajuutta Ubuntun asentamisen jälkeen.  Nyt sattumalta löysin manuaalin HP BRIO PC:n mukana tulleeseen monitoriin (17" E1770T) n. vuodelta 2002.  Hukkaan tuon manuaalin taas varmasti, joten täältäpä löydän tulevaisuudessa tiedot ja niin löydätte te muutkin kyseisen näytön omistajat (näytön malli lukee sen takana olevassa tarrassa). 

Tässäpä lista (jätin pois 640x480 ja pienemmät resoluutiot):

RECOMMENDED SIGNAL TIMING CHART

ResolutionHorizontal frequency (KHz)Vertical frequency (Hz)Clock frequency (MHz)Poles (H / V)
800x60037.78960.31740.000(+ / +)
800x60046.87575.00049.500(+ / +)
800x60053.67485.06156.250(+ / +)
1024x76848.36360.00465.000(- / -)
1024x76868.66784.99794.500(+ / +)
1280x102463.98160.020108.000(+ / +)
 

10
Versio 0.3.2 revisited

Julkaisen samalla versiolla tämän, koska toiminnallisuudessa ei muutosia ole.
Kiitos mgronber paljon paremmasta ratkaisusta ongelmaan.



Kiitos! 

Jos joku käyttää Kaffeine-soitinta niin Recently opened listan saa tyhjäksi kun
lisää skriptiin

targetKaffeineFile="$HOME/.kde/share/config/kaffeinerc"
hKFind1="^\[Recent Files\]"
hKFind2="^$"

if [ -f "$targetKaffeineFile" ]
then
sed -i '/'"$hKFind1"'/,/'"$hKFind2"'/d' "$targetKaffeineFile"
fi

Minulla ei jostain syystä toimi tuo tilde/ kotihakemistopolkuna, joten olen käyttänyt HOME muuttujaa.

En kyllä käyttäisi Kaffeinea mutta kun se on ainoa soitin jolla usb tv tikkuni toimii.  Totem soittimella pitäisi kanavalista luoda jollain eri ohjelmalla enkä ole jaksanut perehtyä. 

11
Versio 0.3.1 ja .thumbnails


Firefox 3 version kanssa historiatietojen poisto ei taida toimia?  Syynä on se että se käyttää formhistory.dat ja history.dat sijasta formhistory.sqlite ja places.sqlite tiedostoja. 

Lisäongelma tuossa on se että places.sqlite tiedostoon tallennetaan myös bookmarkit historiatietojen kanssa (http://kb.mozillazine.org/Transferring_data_to_a_new_profile_-_Firefox).  Paljon järkevämpi tapa oli 2 versiossa, jossa ne oli erikseen.

Kokeilin poistaa places.sqlite tiedoston -> katoaa myös bookmarkit.

12
Mutta noissa Gnomen omissa ohjelmissa viimeaikaiset tiedostot tallennetaan jotenkin keskitetysti, koska Sijainnit > Viimeisimmät asiakirjat > Unohda viimeisimmät asiakirjat: tyhjentää listan kaikista Gnome-työpöydän omista ohjelmista. (Elokuvasoitin, Gnomen silmä, Gedit, Evince jne.)

No tuohan on hyvä juttu! Kiitos vinkistä!

13
Kattelin tuossa miten esim. Kaffeine soittimesta saisi nuo Open recent listan pois ja ilmeisesti ei esim. komentoriviltä, siis kaffeine -jokuoptio niitä saa millään.  Nuo on vielä tallennettu sellaiseen tiedostoon kuin kaffeinerc, jossa on idioottimaisesti muuta kaffeine konfiguraatio dataa seassa.  Eli näyttäisi siltä että pitäisi joko korvata olemassa oleva kaffeinerc tiedosto jollain backupilla (joko pitäisi muistaa aina sitten päivittää jos muuttaa asetuksia), jossa noita viimeksi soitettuja ei ole tai hakea tiedostosta tuo kohta ja poistaa se.  Näyttäisi siltä että muut soittimet käyttävät samaa tapaa eli sotketaan nuo open recent jutut samaan tiedostoon muun konfiguraatio datan kanssa. :-[

Ajattelin tehdä tuollaisen backupin jota käytän korvaamiseen.

Ideoita?

14
No äkkiäkös moisen scriptin kirjoitin. Liitteenä scripti.


Kiitos!

15
Hei,

Onkos vastaavaa sovellusta, joka nappia painamalla siivoaa mm.

-Viimeisimmät asiakirjat
-Flash keksit ja paikallisesti tallennetun datan
-Javan paikallisesti tallentaman datan
-Operan ja Firefoxin cachen ja keksit
-Eri video/kuva/äänisovellusten viimeisimmät avatut tiedostot listat
-Tyhjentää roskakorin ja jos tarpeen ylikirjoittaa random datalla
-Tyhjentää terminaalin komentohistorian

Kiitos!

Sivuja: [1]