Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ozone

Sivuja: [1]
1
Laitealue / Vs: Uusi Huawei E1820 ja Ubuntu 10.04
« : 13.06.10 - klo:10.21 »
Minäkään en saa toimimaan, Ubuntu 10.04 64bit live-cd on käyttiksenä, ja tuo E1820 mokkulana.
Sininen valo vilkkuu, muuta ei sano eikä tunnu tunnistuvan.

Tästä on kiinni se, siirtyykö yksi targan (msin) läppäri ubuntuun winukasta!

Mulla ainakin lähti e1820 heittämällä toimimaan kun ensin asensin paketin usb-modeswitch (sudo aptitude install usb-modeswitch). Sitä ennen ei tunnistunut kuin levyasemana.

Tosin käyttie ei mulla ole 64bit vaan 32bit, kone Asus eeepc 901.

2
Täällä on moni sanonut saaneensa E169:n toimimaan Ubuntu 8.04:ssä wvdialilla Debianin ohjeiden mukaan (wvdial-konffikset otin linux.fi:stä). Itselläni se ei mennyt ihan heittämällä, joten tutkin asiaa vähän tarkemmin. Ohjeiden avulla sain tikun kyllä toimimaan, jos se oli koneessa kiinni bootatessa, mutta tökättäessä se sisään bootin jälkeen eivät ttyUSBx-devicet ilmestyneet vaan laite näkyi ainoastaan CD-asemana. Debianin ohje kyllä auttoi tähänkin, mutta korjaus ei ole pysyvä ja siinä olevat toimenpiteet on vähän työlästä tehdä joka kerta kun tikkua haluaa käyttää.

Totesin lopulta hyödyllisimmäksi tämän Asus EEE:tä varten tehdyn ohjeen: http://dalelane.co.uk/blog/?p=254
Näitä ohjeita noudattamalla sain säädettyä udevin niin, että se usb_modeswitchin avulla vaihtaa tikun heti modeemitilaan kun sen tökkää sisään. Tällöin virtuaalinen CD-asema ei tule tielle ja tty-devicet (jopa neljä kappaletta!) ilmestyvät pienen viipeen jälkeen /dev:in alle.

Voisi vielä automatisoida sen verran, että wvdial ajetaan automaattisesti kun tikun tökkää sisään, mutta se jääköön seuraavaan säätösessioon kun ei ensimmäisellä yrittämällä onnistunut. (tässä on vähän haastavaa saada ajoitus kohdalleen, kun siinä kuitenkin kestää ennen kuin devicet ilmestyvät käyttöön)

Selvisi myös, että vanhemmat Huaweit kuten E220 ja E270 ("mokkulat") toimivat ilmeisesti moitteetta Ubuntu 8.04:ssä, koska kerneli tunnistaa ne suoraan ja osaa käsitellä ne fiksusti. Valitettavasti ainakaan nykyisessä kernel-versio 2.6.24-19:ssä ajuri ei kuitenkaan tunnista E169:ää koska sillä on eri USB device ID. Uudempi 2.6.25 jo tukee suoraan myös E169:ää, mutta sitä ei ole paketoitu Ubuntuun. (tarkistin tämän unusual-devs.h-tiedostosta)


Sivuja: [1]