Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Mikaela Suomalainen

Sivuja: [1]
1
COSS.fi:n kalenteri näyttää muuttaneen osoitteeseen https://coss.fi/tapahtumakalenteri/ (tapahtuma-sana puuttuu aloitusviestin linkistä).

2
Tuo menee minusta liian vaikekaksi, koska sen pitäisi toimia suoraan ja haluaisin ajatella, että /etc/network/interfaces on kuollut. NetworkManagerilla voidaan myös asettaa useampi osoite, mutta NetworkManager ei tunnista koko laitetta. Laite ei myöskään siinä ole eth0, joten eth0:lle osoitteiden lisääminen ei muuttaisi mitään.

Tarkemmin ajatellen laitteella ei ole koko eth0:aa, koska kannettavalla on 15.10, jossa eth0 muttui eno1:ksi tai joksikin sellaiseksi. En ole siihen kiinnittänyt niin paljon huomiota, mutta wlan0 on nyt wl0jokin, en muista oliko 0 vai 1.

3
NetworkManager antaa luoda uuden yhteyden, mutta yhdeyden luomisen jälkeen mikään ei muutu enkä pysty yhdistämään luomaani verkkoon. Kuten tuolla bugiraportissa sanoin laite kyllä ilmestyy ifconfigissa, mutta aivan väärällä osoitteella.

4
Minä uskon tuon omani olevan HiLink, koska se ei Windowsillakaan halunnut asentaa mobile partneria vaan hallinta tapahtui verkkoselaimella http://192.168.8.1/ ja mokkulan myyntinimi on tuo Huawei E3372.

5
Minulle saapui sama laite tänään, mutta en ole saanut sitä toimimaan. Tein bugiraportin usb-modeswitchiä vastaan, johon sinäkin vaikutit viittaavaan ja jossa on kirjoitettu useammastakin mokkulasta. https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/usb-modeswitch/+bug/1483257 ("This affects me" olisi tervetullut ja kommentit, joissa selitetään ongelmaa paremmin.)

6
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 21.12.14 - klo:10.48 »
Olisiko foorumille mahdollista saada IPv6-osoitetta? https://www.tentacle.fi/ mainostaa sitä etusivullaan ja voisi olla hyvä olla valmistautuneita IPv6-käyttöönottopäivään <https://www.viestintavirasto.fi/ipv6nyt/index/sisaltopalveluntarjoajat.html>.

Toinen asia, joka tuli mieleen, on olisiko mahdollista saada jonkinlaista SSL-certifikaattia? Sitä ei näytä olevan tälläkään foorumilla, mutta sen olemassa olo voisi olla hyvä asia.

7
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 12.11.14 - klo:20.19 »
Itse en edelleenkään aio luoda tunnuksia discorseen...

Discourseen voi kirjautua sisään Google, Yahoo tai Ubuntu-tunnuksella. Ubuntu-tunnus taas tarkoittaa esimerkiksi Launchpadia, jonne bugit raportoidaan ja jonne allekirjoitettu CoC lähetetään jos sitä on tehnyt  tai Ubuntu Onea, joka oli Dropboxin kilpailija ja jonka asiakasohjelma tuli oletus Ubuntun mukana. Discoursella ei vaikuta olevan mitään omia tunnuksiaan, joten sinne ei edes pysty rekisteröitymään ilman yhtä näistä kolmesta.

Uskoisin aika monelta löytyvän joko Google tai Ubuntu tunnuksen ja Yahoo tunnuksiakin voi olla, koska samoilla kirjaudutaan sisään vaikkapa Flickriin.

Suosittelen myös luomaan Launchpad-tunnuksen, ellei sellaista ole juuri näiden bugiraporttien ja muiden vuoksi, siitä ei koskaan tiedä milloin se osoittautuu hyödylliseksi.

8
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 10.11.14 - klo:06.26 »
Voisiko tästä uudesta foorumista

Sama vanha foorumi, uusi päivitetty foorumisofta vain....

Luulen, että tässä tarkoitettiin Discoursea, joka löytyy osoitteesta http://discourse.ubuntu.com/c/local-teams/ubuntu-suomi .

9
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 09.11.14 - klo:10.20 »
Aiheen vierestä, mutta itse en ole koskaan irciin mieltynyt joten kehoitukset ottaa johonkuhun yhteyttä ircin kautta on aikas hankala toteuttaa.  :o

Tm_T:hen saanee yhteyden myös sähköpostilla (Launchpad: https://launchpad.net/~tmt), ilmeisesti on merkitty yksityiseksi, joten täytyy kirjautua sisään sähköposti-osoitteiden näkemiseksi.

IRChen taas pääsee mahdollisesti helpoiten webclientillä, esimerkiksi KiwiIRC:llä: https://kiwiirc.com/client/chat.freenode.net:+6697/#ubuntu-fi-tiimit . Tuo on vähän monimutkainen linkki kyllä, mutta siinä on HTTPS Kiwiin ja sieltä freenodeen. Suosittelen IRC:tä, koska siellä on muoitakin, jotka mahdollisesti osaavat vastata kysymyksiin. Kannattanee myös pitää mielessä, että ei katoa heti kysymyksen jälkeen, koska kukaan ei välttämättä päivystä siellä 24 tuntia vuorokaudessa (monilla on paha tapa kysyä kysymys ja kadota alle minuutissa).

PS. Olen sama Mikaela, jota lainattiin aiemmin.

10
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Youth-tiimi
« : 29.11.10 - klo:08.07 »
Minä olen kiinnostunut asiasta. Minulla on launchpad-tunnus, olen 15 ja osaan englantia aika hyvin. Olen käyttänyt Ubuntua 8.04:stä alkaen. Ubuntu CoC allekirjoitus ohjeet taisivat joskus ilmestyä Ubuntu Suomen blogissa, mutta vaikein asia on varmaankin itsensä esittely, jota minä en osaa ollekaan. Olen käynyt #ubuntu-youth kanavalla, mutta en ole uskaltanut (vielä) kysyä mitään.

Sivuja: [1]