Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - drgreen

Sivuja: [1] 2
1
Kääntelin Mike Galbraithin SCHED_AUTOGROUP patchin 2.6.37-rc2:een ja laitoin kerneliin genericin conffin. Joten kerneli on kuin normaali generic. Kerneli on amd64 arkkitehtuurille.

Patchin pitäisi Linusin mielestä nopeuttaa linuxia tietyissä tilanteissa 60 kertaisesti.

Ja voi huhhuh! Eron huomaa kun yöllä ja päivällä 2.6.36:een genericciin verrattuna!
Ihan kuin olisi ostanut uutta rautaa ison kasan. Desktoppi ei lagaa enää missään tilanteessa vaikka kääntäisi kerneliä ja tekis mitä vaan taustalla. Esim kattelis 1080p videoo..

Halukkaat voivat ladata sen osoitteesta:

http://muuntamo.metsanvihrea.net/kernel/

P.S. En tiedä toimiiko muussa kuin maverickissa.

2
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 10.04: Lucid Lynx
« : 18.03.10 - klo:12.45 »
Mikähän siinä nvidiassa pitäisi olla ongelma? Itsellä on jostain kaukaisista ajoista asti ollut sama ubuntu (oisko 6.x -> 10.x välisen setin) johon vaihdeltu gnome -> xfce eli periaatteesssa xubuntu. Koneessa on 9400 geforce ja nvidian manuaalisesti asennetut ajurit nvidian sivuilta. Lucidin kanssa ei ole ollut mitään ongelmia näyttöasioiden kanssa. Eikä kyllä muutenkaan.

EDIT: ai se on joku fan speed issue.. noh mulla näyttää GPU:n lämpötilaksi ajurilla 195.36 n. 45 astetta. En kyllä käytä compizia.

3
Onko tuo sftp yleisesti tuettu juttu windows maailmassa, eli onnistuuko samalla softalla kuin perus ftp?

sftp on hyvin tuettu myös windows-ympäristöissä. WinSCP on hyvä ja ilmainen ohjelma tiedonsiirtelyyn windowssin puolella ssh:n avulla. Siinä voi määritellä onko yhteys SFTP vai SCP (scp siis vaatii käyttäjän pääsyn palvelimelle shelliin asti, sftp ei). Ja jos haluaa winscp tulee vain yhtenä exenä, mutta sen voi myös asennella.

Lainaus
Mitä vahinkoa esim minun kohdalla voi tapahtua jos joku nuo tunnukset nappaa?

No se, että tunnukset joku nappaisi just sun ftp-yhteydestä (tai vastaanottajan pään) on varmaan yhtä harvinaista kuin voittaa lotossa - Mutta mahdollista kuitenkin! Pahin skenaario tässä on toki se, että tämä tunnusten nappaaja tulee niillä nappaamillaa tunnuksilla sun koneelle. Esim sun omilla tunnuksilla jotka varmaan sudollekin kelpaa niin vain mielikuvitus jää rajaksi mitä toisen koneella voisi tehdäkään..

4
No siis itseasiassa kaikki liikenne lähetetään salaamattomana, sieltä voi grabata tunnukset / salasanat ja vielä kaikenpäälle itse datan mitä siirretään. FTP:tä ei kai kukaan käytä oikein tosissaan tänä päivänä, taitaa olla vain joitakin anonyymejä logineja ja ihan GPL softaa mitä sille siirrellään. (Esim ftp.funet.fi). Mutta privaattihostien välinen liikenne yleensä kannattaa salata.

SFTP (eli ssh) hoitaa tämän tosi mainiosti. Mutta kyseinen AllowUsers optio conffissa estää kyllä sitten tämän käytön.

Se miten saat pelkät SFTP yhteydet koneelle, ettei käyttäjä kuitenkaan pysty sitten käyttämään SSH:ta menee näin:

Tehdään sftp-serveristä sallittu shelli:

Koodia: [Valitse]
sudo echo '/usr/lib/stfp-server' >> /etc/shells
Sitten vaihdetaan käyttäjälle loginshelliksi sftp-server:

Koodia: [Valitse]
sudo usermod -s /usr/lib/sftp-server kayttaja
Näin käyttäjän pitäisi pystyä vain ja ainoastaan kirjautumaan sftp:tä pitkin.

5
Kirjoita:

Koodia: [Valitse]
service ssh restart
Hyviä vastauksia olet saanut. Kysymykseesi on monta eri ratkaisua.

6
Ai katsos vaan. Olisi voinut itsekin kokeilla ensin ennenkuin neuvoo :) Jotenkin oletin, ettei ftp tarvi loginshelliä mihinkään. Hmm, no varmaankin sitten ftp-palvelinohjelmistosta säätämällä. Mitä ftp-palvelinta käytät?

P.S. Tällainen löyty:

http://www.faqs.org/docs/securing/chap29sec295.html

7
Vaihdat käyttäjän shelliksi vaikka /dev/null.

Koodia: [Valitse]
gedit /etc/passwd
Sieltä kohta:

kayttaja:x:1001:1001:kayttaja,,,:/home/kayttaja:/bin/bash

muutetaan viimeinen sarake (/bin/bash -> /dev/null), uusi rivi näyttää tältä:

kayttaja:x:1001:1001:kayttaja,,,:/home/kayttaja:/dev/null

Näinollen käyttäjä ei enään pääse interaktiiviseen shelliin vaan pystyy esim ftp:llä käyttämään kotikansiotaan.

8
Päivittelin tossa hetki sitten myös työkoneeni lucidiin ja harmikseni totesin, ettei xorg 7.5:lle löydy sis671/771:en integroidun näytönohjaimen ajureita. Kone siis joku acerin pöytäkone.
Valmiit sis671 ja sisimedia ajurit on kuitenkin käännetty xorgin 7.4:lle joten ne eivät toimi lucidissa ja joudut tyytymään vesa-ajureihin.

Korjasin ongelman kääntämällä sis671:n ajurit pienillä pätseillä käsin itse. Nyt toimii natiiviresot yms.

Eli tämä viesti siis vain auttaakseen toisia saman ongelman kanssa painivia (mahdollisesti hiljan samaan ongelmaan törmääviä).

Tässä imuroitavaksi tarvittavat (ja pätsätyt) sisin ajurit. En pystynyt tekemään hyvää yleismaallista deb-pakettia, mutta kääntäminen käy käden käänteessä. Tosi aika liuta xorg-dev paketteja tarvittiin hommasta suoriutumiseen.

http://rapidshare.com/files/345264466/xorg-driver-sis671-0.9.1-fixed.tar.gz.html

9
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 10.04: Lucid Lynx
« : 31.01.10 - klo:11.35 »
Eilen tuli päivitettyä karmicci lucidiin ja ihme kyllä kaikki pelas todella buenosti pienen säädön jälkeen (pakettienhallinta kun dist-upgradessa vaatii aina pari uudelleen yritystä) Myös ajansaatossa yleisimmiksi systeemin pullonkauloiksi muodostuneet suljetut nvidian ajuritkin (195.30) asentui uuteen xorgiin kivuttomasti.

10
Nyt kuitenkin haluaisin asentaa ihka oikean sovelluksen, en ole onnistunut löytämään yhtään esimerkkiä, miten sovellus asennetaan. En tarkoita package managerin kautta asennettavia ilmaisia "ohjelmia".

Niin.. onhan se käyttiskin missä näitä premium-softia ajat niin VAIN tällainen ilmainen "ohjelma".

11
Kokeile bootata antamalla kernelille noapic ja noacpi parametrit. Sisäinen wlan saattaa kyllä lopettaa toimintansa, mutta ratkaisuksi voit tehdä vaikka /boot/grub/menu.lst tiedostoon valikot hiiri + USB ja wlan..

12
Älä toki laita sudoa siihen eteen sinne rc.local tiedostoon. Ja varmista, että rc.local ajetaan bootin aikana, esim sysv-rc-conf työkalulla.

13
Kiitos oikein runsaasti!

14
Jos mitenkään onnistuisi kenenkään avittaa scriptin tyngän kanssa, eli periaate mitä halutaan:

Pingtataa luotettavaa serveriä, esim nic.funet.fi IP-osoitteella, tehdään pingi vaikka 10 min välein ja jos pingi ei vastaa vaikka 3:een yritykseen, annetaan koneelle komento. Esim reboot.

EDIT:
Eli siis pingi tehtäis 10 min välein ja kirjotettas johonkin logiin onnistuiko.. sitten 30 min päästä katotaan logia, jos siellä on vaikka 3 riviä tai tyhjä tms. niin komento..

wvdial pitäisi saada vielä boottiin elisan asetuksilla, mut se lienee mun hommaa tässä kohtaa :D

15
ATI ja Linux on kuin Mummo ja keskiolut. Kokeile vaikka hakea ATIN sivuilta uusimmat Linux-ajurit ja asenna sieltä. Älä käytä pakettihallintaa siihen, vaikka yleensä se on parempi vaihtoehto.

16
Onko jotain erityistä syytä miksi et Linuxin puolella mounttaa levyjä UUID:n tai edes labelin mukaan?

Ehkä liian oldschool olen  ;)

17
En sitten osaa sanoa minkä upgraden yhteydessä ongelma poistui, mutta jossain kohtaa kun boottasin koneen niin ongelma oli hävinnyt, ilman device.mapin säätöä. Hmm, ehkä tässä käväsi jokin tunnettu bugi mutta en ole ehtinyt seuraamaan launchpadia..

Ja kuvankaappaus..


18
Niin joo, ja kaikki kuitenkin pelaa ihan normaalisti vaikka /dev/sda1 on eri laite bootissa kun bootin jälkeen.. Voin mountata jo mountattuna olleen /dev/sda1:en normaalisti storage-levyksi joka on 500gb patalevy. Vaikka rootti on edelleen "sama" device.

Välillä sitten ubuntu boottaa root=/dev/sda1 parametrilläkin.. yleensä jos jättää hetkeks boottaamatta natiivin kapitalismin puolelle.

EDIT: Eli oikeasti SATA levy missä rootti on sda ja PATA storage sdb.. mutta bootin jälkee ne vaihtaa paikkaa. Natiivi windows on myös oikeasti sda:lla. toisella partitiolla.

Ainiin ja joku tätä kuitenkin kysyy.. kyseessä on 2.6.29-rc7 kerneli, mutta sama ilmiö tapahtuu .28:llakin.. levyt ext4:ia paitsi billin partitio ntfs..

19
Hmm.. eilen tossa, kun asentelin natiivin windowssin pienelle kulmalle levyä, että pääsen pelaamaan niitä uudempia pelejä jotka winellä ei oikein pyöri. niin aloin törmäilemään todella outoihin juttuihin. Esim jos grubille kerron että roottipartitio on root=/dev/sda1 niinkuin se on ei kerneli löydä inittiä eikä siis ilmeisesti roottia ja jää busyboksiin. Sitten kun grubille passaa sen UUID parametrin eli root=UUID=diibadaaba, niin sitten rootti löytyy ja xubuntu pyörähtää ongelmitta tulille. Kunnes ihmettelin minne toinen storage-levyni on hävinnyt (levyt jossa pidän kaikkea elokuvia yms.) mounttauksen yhteydessä törmäsin sitten tällaiseen ongelmaan: Tässä kuvankaappaus..


20
Laitealue / Vs: USB error käynnistyksessä
« : 08.03.09 - klo:10.30 »
Hmm, itse tuossa kolvailin usb-wlan palikkaa, kun muijakaveri vahingossa surmasi sen kääntämällä läppäriä kulmaan kun se oli kiinni ja naks poikki. Harmikseni totesin, että 20w kolvi liian isolla kärjellä on vähän turhan järeä pieniin laitteisiin, mutta oli pärjättävä. Aina kun kaksi usb-väylälle lähtevää piuhaa otti toisiinsa kiinni edes vähääkään karvoilla, niin wlan kuitenkin toimi (??) mutta kerneli heitti juuri ko. ilmoituksia. Sitten kun piuhat oli tarkistettu huolella ettei ota kiinni toisiinsa, ei kyseisiä ilmoituksia tullut.

Sivuja: [1] 2