Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Are89

Sivuja: [1]
1
Hei!
Kokeilin noita Teidän ehdottamia säätöjä ja sain seuraavaa:

Koodia: [Valitse]
arttu@ubuntulinux:~$ asoundconf list
Names of available sound cards:
ICH5
default

Koodia: [Valitse]
arttu@ubuntulinux:~$ asoundconf set-default-card default
arttu@ubuntulinux:~$ aplay
*** PULSEAUDIO: Unable to connect: Connection refused
aplay: main:546: audio open error: Connection refused

Koodia: [Valitse]
arttu@ubuntulinux~$ asoundconf set-default-card ICH5
arttu@ubuntulinux:~$ aplay
*** PULSEAUDIO: Unable to connect: Connection refused
aplay: main:546: audio open error: Connection refused

Kun kuuntelen musiikkia samalla Ubuntun versiolla, jossa on työpöytä, niin äänet kuuluvat ihan hyvin. Eli missähän mahtaa olla vika?

Terveisin Arttu

2
Hei!

Mitenkä saadaan säädettyä kone käyttämään usb-ääniä komentoriviltä? Olen yrittänyt asentaa komentorivijärjestelmään mpd:tä ja mplayeria musiikin kuunteluun, mutta en ole saanut ääniä toimimaan usb-äänilaitteen kautta. Onko kenelläkään tietoa miten sen saa toimimaan. Mihin asetustiedostoon pitää säätää ja mitä?

Järjestelmä Ubuntu 8.04 LTS ja pelkkä komentorivijärjestelmä.

Terveisin Arttu

3
Nyt toimii.
Kiitos avusta!

Terveisin Arttu

4
Hei!

Otin taas käyttöön kotona LTSP-järjestelmän. Käytän Ubuntu LTS 8.04.2 versiota. Asensin siitä suoraan LTSP-palvelimen. Järjestelmä toimii ja päätteet avautuu kirjautumisruutuun, mutta sitten kun yrittää kirjautua tulee ilmoitus: "This workstation isn't authorized to connect to server". En keksi mtn mitä olisin unohtanut tehdä. Enkä ole koskaan ennen saanut tuollaista ilmoitusta.

Tietääköhän kukaan mistä tuo mahtaa johtua?

Kiittäen Arttu

5
Hei!
Kertokaapa joku viisas miten voidaan tehdä Linux-ytimen päälle oma käyttöjärjestemä. Mikäli olen oikein ymmärtänyt ytimestä ei itsessää ole hyötyä vaan siihen pitää saada komentotulkki. Tiedättekö onko jossain ohjetta tällaisesta?

Terveisin Are

6
Tervehdys!

Tuli tuossa joskus mieleen että jos kokeilisi tehdä välityspalvelimen, kun on ylimääräinen verkkokortti kaapissa pyörimässä. Minulla LTSP-järjestelmä ja mietin että voisiko siitä palvelimesta tehdä välityspalvelinta? Onko se turvallista ja onko se ylipäänsä mahdollista. Tarkoituksena olisi tehdä se Firestarter-ohjelmalla, jolla palomuuri on tällä hetkelläkin pystytettynä.

Uskoisin tämän olevan mahdollista toteuttaa, mutta tietoturva huolestuttaa. Eli onko se tietoturvaa ajatellen järkevä teko? Jos ei, niin mielellään kuulisin myös perustelut.

Terveisin Arttu

7
Palvelimena toimii ihan tavallinen pöytäkone.

Päätteet:
10 vuotta vanha 500 MHz kone
1,6 GHz läppäri.

Järjestelmän rakensin, jottei minun tarvitsisi asentaa ja päivittää jokaista konetta erikseen (vaikka ei se olisi ollut vaivalloista päivittää kolmea konetta erikseen). Toinen syy oli että saisin tuon vanhan koneen käyttökoneeksi.

Nyt olen miettinyt että onkohan mahdollista tehdä sellaista ratkaisua, että tuo läppäri buuttaisi verkon kautta, niinkuin normaalistikkin ltsp-järjestelmässä, mutta ohjelmien suoritus tapahtuisi päätteen omilla tehoilla. Menee läppärin tehot ihan hukkaan tavallisena ltsp-päätteenä ja kuormittaa tätä minun konetta (palvelinta) ihan turhaan. 500 MHz kone käyttäisi normaalisti palvelimen kapasiteettiä. Onko kenelläkään tietoa tai ohjetta tällaisen toteuttamiseen?

Terveisin Arttu

ps. Pahoittelen että vastaaminen kestää armeijasta johtuen näin kauan.

8
Jaa-a... En tiedä mitä tein, mutta nyt se jokatapauksessa toimii, eli ongelma ratkaistu tavallaan.

Kyllä se on upea järjestelmä. Vanha 500 MHz kone on kuin uusi.

Terveisin Arttu

9
Hei!

Olen viritellyt tässä LTSP-järjestelmää. Pääsin jo melko pitkälle, mutta sitten tuli ongelma.
Kun käynnistän päätteen, niin se lataa ja siinä juoksee Ubuntu logo ja se latauspalkki. Kun latauspalkki on tullu päähän asti kone menee komentoriville ja tulee ilmoitus:

Lainaus
tty= /dev/tty2
bash: no job control in this shell
root@ltsp:/#

En löytänyt mistään, että jollain muulla olisi ollut tällainen ongelma.
Asennukseni on Hardy Heronin cd:ltä asennettu LTSP-palvelin.

Kiitos jo etukäteen

Arttu

10
Kiitoksia paljon! Olen nyt saanut paljon asioita mietittäväksi. Olen asentanut koneeseen komentorivipohjaisen Linuxin. Olen asentanut siihen Samban ja ja Ssh:n.

Nyt minulla on pari ongelmaa, joita en osaa ratkaista.

Ensimmäinen liittyy tuohon sambaan. Eli olen luonut Unix käyttäjistä samba käyttäjiä ja saan Windows koneelta nyt yhteyden Linux koneeseen, mutta miten jaan tiedostoja Windows koneelle. Tapahtuuko se tuolta: "/etc/samba/smb.conf" tiedostosta? Mitä minun pitää sinne laittaa ja miten saan rajoitettua sen sillein että vain tietty/tietyt käyttäjät pääsee siihen käsiksi?

Toinen ongelmani liittyy tulostimeen. Miten saan asennettua komentorivipohjaiseen järjestelmään tulostimen ja sitten jaettua sen?

Kiitoksia jo etukäteen!

11
Hei!

Olen toiminut Windowsin kanssa koko ikäni ja haluaisin rakentaa kotipalvelimen. Siksi kiinnostuin Linuxista. Koneeksi ajattelin vanhaa 500 MHz konetta, jossa on 384 mt muistia. Siitä tulisi tiedostopalvelin, joka jakaisi tiedostoja Windows koneelle. Lisäksi siihen tulisi shell, jotta voisin käyttää irssiä puttylla Windows koneesta. Toimialuepalvelinta ajattelin, mutta koska käytössäni on Windowsin home edition, ei sitä tietääkseni voi liittää domainiin.?

Haluaisin tietää tuosta asennuksesta. Kannattaako ottaa se server asennus vai alternative cd:ltä teksipohjainen. Mitä eroa niillä on?

Lisäksi jos haluaisin käyttää tallennuspaikkana 500 gigasta ulkoista kovalevyä miten saan sen toimimaan. Vai onko se mahdottomuus. Kovalevy on tällä hetkellä ntfs muodossa. Kannattaako sitä muuttaa joksikin muuksi ja miten se tapahtuu?

Mietin myös että tekisin koneesta välityspalvelimen, joten miten se onnistuu? Palomuurin säätäminen jännittää hiukan etten avaa konetta koko maailmalle.

En tunne Linuxia kovinkaan hyvin, joten jos voisitte selittää yksinkertaisesti.

Sivuja: [1]