Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - GUbuntu

Sivuja: [1] 2
1
Ubuntu tietokoneissa / Prosessi wish8.5
« : 22.05.08 - klo:22.51 »
No niin. Sain poistettua ongelmat nautiluksen ja oikeuksien kanssa (eri ketju), mutta nytpä hyökkäs tälläinen. Prossun käyttö pyörii samalla tavalla kun perus winukassa.. eli täysillä=) Resurssisyöppö on nimeltään wish8.5. Mikä on tämän prosessin käyttötarkoitus ja mitä esim. vaurioita mahtanee olla jos sen pysäyttää prosesseista? Tietysti jos joku tietää heti mihin ongelmaan tämä resurssin järjetön käyttö voi liittyä niin saa opastaa miten päästäisiin normaalitilaan.
Voisiko liittyä esim. aMSN toimintaan(?).. Ei meinaa järin mahtavasti toimi, sillä ei anna kirjautua sisään. Herjaa "...käyttäjätunnus on toisen session käytettävänä" Eli viittaisi minusta että tuo ohjelma on jäänyt pyörimään jonnekin prosessiin taakse pyörimään (ei ole useaan kertaan päällä.. kerran joutui väkisin ohjelman kaatamaan kun tilttas täydellisesti)

Kiitoksia etukäteen.

2
Kiitoksia neuvoista. Täytyy kokeilla heti kun ehtii koneelle asti. Ilmoittelen sitten onnistuuko vaiko tuleeko jotain uudentyylistä herjaa. =)

3
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Nautilus lakkasi toimimasta
« : 21.05.08 - klo:16.59 »
Uutta ongelmaa pukkaa. Nyt on mennyt mun käyttäjätunnukselta oikeudet. Miksi... ei voi tietää. En ole tehnyt muuta kuin tuon gnomen asetusten resetoinnin. Sen jälkeen kone toimi vielä ihan ok, mutta nyt kun kone on sammutettu ja laitettu yön jälkee uudelleen tulille niin kaikki tahtoopi olla ulalla. Eikä pysty noita oikeuksia muokkaamaankaan kun herjaa "an expected error has occured". Mikäs nytten avuksi? En pysty kokeilemaan tällähetkellä tuota nautiluksen uudelleenasennustakaan, kun ei piisaa oikeudet niin pitkälle että saisi netin päälle. Neuvoja... meneekö nyt koko Hardy uudestaan asennukseen???

"Voit muuten hyvillä mielin palauttaa nuo aiemmin talteen otetut asetukset kopioimalla .backup kansiot takaisin omille nimilleen niin saat teemat ja muun sälän takaisin, kun ei näköjään auttanut tuo."
Mites tämä tapahtuu koodilla?

Mitenhän saisin päätteessä koodilla annettua itselleni oikeudet takaisin??? Tällähetkellä "User priviledges"-välilehden alta löytyy raksit tasan yhdestä kohdasta ja se on use scanners =)  .. neuvvojaa .. Oon ihan käetön vielä tän ubuntu -maailman kanssa.

4
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Nautilus lakkasi toimimasta
« : 20.05.08 - klo:23.21 »
Mitäs vaikutusta jos koettais poistaa tuon nautiluksen ja asentaa uudelleen... vai meneekö osioinnit yms. sekaisin siinä samalla?

5
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Nautilus lakkasi toimimasta
« : 20.05.08 - klo:22.07 »
No niin. Toteutin tuon koodin pätkän ja tulos oli -> työpöytä + teemat yms. sälä katosivat kyllä erittäin näppärästi, mutta muuta ei tapahtunutkaan. Eli n  nautilus jatkaa samaa linjaa.
Eipä tuota ongelmaa paljolti paremmin voi kuvailla. Ei herjaile mistään oikeuksista yms. Eikä pitäisikään. Ei vain yksinkertaisesti suorita mitään suoritettavaa ohjelmaa.  ???  ???
Lisää neuvoja...

6
Eli tästä on juttua jo toisessakin ketjussa, mutta apuja ei tule sieltä suunnalta niin taidan laittaa oman aiheen tähän.
Ongelma on nyt se että gutzystä hardyy päivityksen yhteydessä naatilus lakkas toimimasta. Pystyy selailee ja noin muuten ihan toimii normaalisti mutta ei aukaise mitään ohjelmia. Tiedostoja kuten kuvaa ja tekstitiedostoo kyllä avaa. Nyt ahistaa... haittaa käyttöö jo ihan kohtuuella.

7
"Eli matkakäyttötila päällä. Toimii wpa2 salauksella (IPW2200)
Koneen käynnistyessä Valitset mihin essid otetaan yhteys, syötät salasanan. ja kaiken pitäisi olla kunnossa."

Ok. Kiitos tuosta.

Vielä olisi tuo Nautilus ongelma mikä haittaa todella paljon käyttöä... apuja!!! =)

8
auto lo
iface lo inet loopbackiface eth1 inet dhcp
wpa-psk 0c76a7ef7024aafe2a5c68192f29daa02dccd05eacc05f866c9de9988ea0b5f7
wpa-driver wext
wpa-key-mgmt WPA-PSK
wpa-proto WPA
wpa-ssid 001601AF1A76

auto eth1Tältähän tuo näyttäisi..

9
Kood kertoo näin paljon:

gvfs-fuse:
  Asennettu: 0.2.3-0ubuntu5
  Ehdokas: 0.2.3-0ubuntu5
  Versiotaulukko:
 *** 0.2.3-0ubuntu5 0
        500 http://fi.archive.ubuntu.com hardy-updates/main Packages
        100 /var/lib/dpkg/status
     0.2.3-0ubuntu4 0
        500 http://fi.archive.ubuntu.com hardy/main Packages
Filesystem            Size  Used Avail Use% Mounted on
/dev/sda1             9,2G  3,2G  5,6G  37% /
varrun                252M  244K  251M   1% /var/run
varlock               252M     0  252M   0% /var/lock
udev                  252M   48K  252M   1% /dev
devshm                252M   12K  252M   1% /dev/shm
lrm                   252M   38M  214M  15% /lib/modules/2.6.24-16-generic/volatile
/dev/sda5              18G  478M   17G   3% /home
gvfs-fuse-daemon      9,2G  3,2G  5,6G  37% /home/markku/.gvfs


En käytä automaattista kirjautumista. En ole määrittänyt kiinteää ip:tä wlanille. Verkkoasetuksista käyn laittamassa wireless connectionin päälle ja ennen on saanut suoraa (kun on tallentanut omat asetukset tälle yhteydelle) sitä "oikein merkki -ruksia" netin heilahtaan päälle, mutta nykyää vaatii aina uudestaan tuon salasanan kirjoittamisen ja sitä kautta varmennuksen näköjää purkilta.

10
Itsellä ilmeni muutama ongelma päivityksessä gutzysta -> heroon.
Nyt haittaa eniten tuo Nautiluksen toimimattomuus. Ei aukaise ohjelmia. ??? Kellään samaa vikaa... neuvot olis tarpeen.
Sitten vielä verkkotoiminnon kanssa pientä häsää. Hero siis läppärissä ja wlan yhteydellä -> koneen aina uudestaan käynnistäessä pitää käydä kirjoittamassa salasanat yms uusiksi ja hakea yhteyttä purkille. Tämäkin olisi mahtavaa jos jäisi muistiin ja yhdistäisi automaattisesti verkkoon itsensä.
Mutta niinkun sanoin niin tuo nautiluksen toimimattomuus on jo häiritsevä käytön kannalta...siihen ainaki pitäis apuja saada.

11
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kysy - vastaa
« : 10.05.08 - klo:17.19 »
Ei ole vielä ketju kovin tukossa, joten laitan oman pienen kysymyksen tänne. Niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin kellon / ajan säätämisestä hardyssä.
Ongelma on tämä, kun koettaa säätää aikavyöhykettä kohilleen antaa kyllä säädellä ne yms. mutta ei ota käyttöön laitettuja asetuksia. Pysyy jatkuvasti Europe / marienhamn asetuksella ja näin ollen jätättää mukavat 3 tuntia. Olen kokeillut kummallakin tavalla tätä ajan säätöä. Manuaalisesta ja tuota että päivittäisi itsensä servereiden mukaan. Manuaalisesti näyttää kyllä heti oikeaa aikaa, mutta paneelissa näkyy silti jostain kumman syystä aina 3 tuntia jätättävä kello.

Kellään samaa ongelmaa ollut koskaan?

12
Lainaus
Nuo koodit vaan tuppaa olemaan helpompi tapa neuvoa kuin,
Valikko->järjestelmä->Ylläpito->Ohjelma XXX
klikkaa sitä->Välilehti Se->klikkaa sitä->sitten välilehti sejase

Tämä on kyllä äärimmäisen totta. Selkeää, eikä juuri anna mahdollisuutta "ymmärtää väärin". Yksi ehdoton etu!

13
"Ihan samalla lailla kuin vaikkapa windowsilla..."

Itseasiassa huomattavasti tuskattomammin =) muutamalla click-click näpäyksellä.
Itsellä läppiksenä tämmöne vanha rousku Dell latitude D505, Wlan jyrähti toimimaan muutamas hetkes näin. Järjestelmä > ylläpitö > verkko (paneelissa oli itsellä oletuksena gutzyn asennuksen jälkeen pikakuvake josta > manual configuration tuottaa saman tuloksen) pitäisi näkyä aukeavassa ikkunassa langaton yhteys > asetukset kuosiin ja interrettiin! =)

14
Jap. Tuo on luettu ja paljon muutakin. Ehkä liikaakin... sekoittuu jo luetut tekstit toisiinsa =)

15
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Synaptic ja oikeudet
« : 26.02.08 - klo:22.45 »
Keksin itse ratkaisun. Tästä hieman muokkaamalla "Koodia: gksu /usr/sbin/synaptic" -> gksu synaptic -> toimii =)

16
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Synaptic ja oikeudet
« : 26.02.08 - klo:22.39 »
Hyvältä neuvolta kuulosti, mutta aiheutti tuloksena vain että ohjelma ei käynnisty lainkaan. Muita hyviä vinkkejä?

17
Tähänkin löysin jo tavallaan ratkaisun valmiista ketjusta, mutta ihmetystä herättää silti. Homma menee näin. Asensin gdeskletin ja sen kautta starter  barin johon sitten tein pikakäynnistyskuvakkeen synapticista -> ei anna oikeuksia asentaa ohjelmia ("You will not be able to apply any any changes. But you can still export the marked changes or create a download script for them"). No näin juuri. Sitten löysinkin jo vastauksen että tuolta järjestelmä -> ylläpito -> Synaptic -> kysyy salasanan -> no problem käyttää ohjelmaa.
Kysymys siis tarkalleen kuuluu. Miten saan tuon "pikakäynnistyspainikkeen" toimimaan oikein?

18
kyllä näin. sisään pääsee muutako menee vain. Sellainen kysymys, että onko tosiaan näin raskas softa tämä aMSN, että takkuuttaa koko konetta? Joka muuten toimii kohtalaisen sutjakasti näillä asetuksilla vaikkei mikään tykkikone ole tämä (1.6ghz, 512mb ram+ 1024mb swap). Prosessorin työskentely hyppää lähes välittömästi 100% =)

19
En yleensäkään ruukaa laitella rukseja noihin automaattisiin kirjautumisiin yms.
Yhdistettäessä palvelimelle -> heittää herjaa. Eipä auta... kerkesin jo reinstallinkin tuossa jo tehdä tuolle =)
Tarvii vaan ootella.

20
No niin eli aloitan uuden ketjun tästä aMSN:n uusimmasta versiosta. Pikaisella etsinnällä löysin tämän http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=16258.0, mutta siitä ei varsinaisesti ollut omaan ongelmaan hyötyä.
Eli samantyylisesti omakin ongelma alkoi -> tein uudet päivitykset gutzylle ja samalla tuli tuo uusi MSN. Seurauksena -> kirjautuessa error. Väittää että yhdistäessä ongelma. Onko tähän keinona sama kuin edellisessäkin ketjussa, poistaa ja yritellä asentaa tuolta www.getdeb.net:stä uutta tilalle. Vai olisko joku suora keino saada toimiin? Asetuksien puolesta pitäisi olla ok.

Sivuja: [1] 2