Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - eap

Sivuja: [1] 2 3 ... 12
1
Yleistä keskustelua / Vs: Lempi ruoka???
« : 20.08.10 - klo:23.25 »
Rössypottu!

2
Minusta tuntuu, että ongelma on keskusmuistin määrässä (512 mb), varsinkin jos on noita näyttökarkkeja käytössä.

3
Eikös se muistihomma mene vaan niin, että 32-bittinen käyttis ei pysty hyödyntämään, kuin max 3,3Gt keskusmuistia. Eli jos on tuota enemmän muistia, niin 64bit on järkevä valinta.
OT: Muisti palailee pätkittäin kuin Turhapuron Uunolla, eli näinhän se meni.

4

64-bittinen vaatii vähintään tuon 4GB muistia kyetäkseen todella hyödyntämään 64:n ominaisuuksia, näin olen joskus ollut lukevinani.

Eikä vaadi.
Sitten olen ymmärtänyt väärin. Viittaan mottooni.   :)

5
Muuten ihan jees, mutta edelleenkään en tykkää pulsesta.
Itsellä hävis äänet usb-kuulokkeista kokonaan. Ja äänikorttikin toimii aina silloin tällöin kun buuttailee konetta.
Olen saanut molemmat toimimaan (usb ja äänikortti) mutta en haluamallani tavalla. Eli esim. skypessä soitto (hälytys) kajareihin ja lähtevä ja tuleva puhe usb-luureihin, tämä kun toimii hyvin vielä alsa-pohjalla 8.04:ssä. Saattaahan tuo toki olla kiinni myös skypestä.

 Äänten hallinnassa voi valita kumman laitteen haluaa, myös yhdellä täpällä saa ulostulevan äänen kuulumaan sekä kajareissa että usb-luurissa. Äänen laadussa ei ole ongelmaa ja satunnaiseen musiikin kuunteluun pulse on minun tarpeisiini hyvä.

6
64-bittinen Lynx olisi tarkoitus asentaa lähiviikkoina vanhan Ubuntun päälle. Mitä luulette, riittääkö nykyinen RAM-muisti - 1 GB?
Minulla on pöytäkoneella yhdellä kovolla juuri tuo 64-bittinen ja muistia on 4GB, läppärille asensin 32-bittisen muistia 2GB. Muutaman päivän kokemuksella 32 tuntuu paremmalta, en ihan tarkkaan osaa eritellä mistä syystä. Aikaisemmissa versioissa olen tykännyt enemmän 32-bittisestä, lieneekö se sitten jollakin tapaa valmiimpi?

64-bittinen vaatii vähintään tuon 4GB muistia kyetäkseen todella hyödyntämään 64:n ominaisuuksia, näin olen joskus ollut lukevinani.

7
Muuten ihan jees, mutta edelleenkään en tykkää pulsesta.

8
Minulla on Chrome läppärin XP:n selaimena, FF on linuxeissa ja Opera Android kännykässä. Kaikki asiansa toimittaa, varsinkin kun häiritsevä hidastelu on useimmin kiinni yhteyden laadusta/nopudenvaihteluista kuin selaimesta. Kun sain itseni irti yhden monopolin (MS) ikeestä en halua enää toisen (Google) ikeeseen tarttua.

9
Yleistä keskustelua / Vs: Windows -koneiden vaihtosykli
« : 27.04.10 - klo:14.13 »
MInunkin kokemukseni kaupungin organisaatiossa on juuri tuo 3 vuoden vaihto/liisaus sykli.

10
homma onnistuu myös graafisesti kun ensin asentaa nautilus-image-converter lisäosan nautilukseen. Voit valita esim. kaikki kuvat tietystä kansiosta ja sen jälkeen: Muokkaa>Muuta kuvien kokoa ja valintaboxista voi valita haluamansa parametrit.

[ylläpito on poistanut liitteen]

11
Multimedia ja grafiikka / Vs: 9.10 Pulseaudio -> Alsa
« : 22.03.10 - klo:15.32 »
Taitaa mennä vähän OT, mutta minulla tämä Pulse on aiheuttanut sen, että 8.04 (32 bit) jälkeisissä ubuntuissa en ole saanut skypeä toimimaan siten, että tuleva ja lähtevä ääni pelaisi usb-headsetissa ja soitto koneen kajareista. 8.04:ssä tämä vielä onnistuu. Skype kyllä pelaa näissä uudemmisssakin, mutta kaikki äänet kulkevat samaa reittiä. Muuten äänet pelaavat haluamallani tavalla, mutta Skype on minulle se tärkein ja juuri mainitsemallani systeemillä (salarakas ei jaksa kuunnella ääntäni "tynnyristä" (=koneen kajarit ja pöytämikki)) :) . Liekö sitten syy pulsen vai skypen.

12
Yleistä keskustelua / Vs: Päätteen historia
« : 21.02.10 - klo:13.59 »
498

13
Yleistä keskustelua / Vs: MS ex pomo kritisoi kovin Ms
« : 20.02.10 - klo:14.53 »
On mielenkiintoisaa noin yleensäkin, että kun henkilö esim. siirtyy suuresta organisaatiosta eläkkeelle uskaltaa hän vasta tuossa vaiheessa puhua suunsa puhtaaksi.
Jos sen suunsa avaa aikaisemmin niin saattaa tullakin sitten siirtyminen varhaiseläkkeelle  ;D

14
Yleistä keskustelua / Vs: MS taklasi miniläppärit?
« : 03.01.10 - klo:16.30 »
Taisipa olla Suomen kuluttajaviranomainen, joka totesi että ei se ei ole kytkykauppaa.

15
Olen teettänyt valokuvia ja julisteita jpg-tiedostoista aina 600x800 (mm) saakka ihan hyvin tuloksin. Itse en työskentele, siis käsittele, koskaan alkuperäisellä kuvalla olipa se mitä tiedostomuotoa tahansa vaan teen aina pohjaksi kopion. ( Avaa kuva > tallenna nimellä). Nykyisillä massamuistin hinnoilla ei mielestäni kannata kuvien koossa pihistellä, omalla kohdallanikin täytyy lisätä raw:n käyttöä.

16
Yleistä keskustelua / Vs: Hyvää joulua!
« : 23.12.09 - klo:17.45 »
Hyvää Joulua, Merry Christmas, Gud Jul

17
Äänestin 8.04 sillä tämä pyörii 75% ajasta tällä pöytäkoneella on kokeilussa omilla osioillaan toki 9.04 ja 9.10 64bit, Läppärillä on MInt 7 ja xp. Varmaankin tuo 9.10 olisi vakikäytössä ilman PulseAudiota! Käytössäni olevista systeemeistä Skype pelaa ongelmitta USB-headsetilla vain U8.04:llä ja xp:llä. Ongelma on, että näyttää olevan mahdotonta saada lähtevä ja tuleva ääni headsetiin ja soitto ulkoisiin kaiuttimiin. 9.10:ssä skype toimii erinomaisesti webbikameran mikillä ja ulkoisilla kaiuttimilla, mutta en halua tätä yhdistelmää yksityisyyden vuoksi käyttää. Skype on minulle nyt ehdottomasti tärkein ohjelma päivittäisessä käytössä kun pidän yhteyttä kahteen itselleni erittäin tärkeään ihmiseen, jotka asuvat ulkomailla.

Tulee taas asennettavaksi läppäriin 8.04 Mintin sijaan.

18
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Skype ja PulseAudio server
« : 16.12.09 - klo:20.10 »
Valitettavasti on samaa ja jatkuu 9.10. Olen jo luopunut kyselemästä ja läppäri tuleekin taas buutattua useammin xp:lle (aina kun käytän myös Skypeä), kun menin onneton päivittämään ubuntun ensin 9.04 ja sitten vielä 9.10. Siis se Pulse on tosi syvältä.

Tässä pöytäkoneessa on onneksi vielä hyvin pelittävä LTS versio. MInullakin on juuri Skype ainoa ohjelma jossa yleensäkään tarvitsen ääntä. Muuten nuo uudet versiot ovat ihan hyvää kamaa. Toivottavasti tulevista versioista Pulse heivataan mäelle.

19
Näyttäisi, että FirstOffice on saatavissa myös linuxille.

20
MDI on siis edellee paljo surkeampi kuin SDI kun pitää montaa auki olevaa kuvaa hallita useammalla virtuaalityöpöydällä ja näytöllä.

tästä minä olen kyllä ihan samaa mieltä, vaikka keskustelun sävy ei tässä vaiheessa enää mieleiseni olekaan. SDI on oikeasti monessa tapauksessa aika kätevä ja minusta gimpin UI:kin on varsin tehokas ja toimiva jos sen käyttöä malttaa opetella.

suurin itkuhan on ollut aina siitä, että gimp ei ole kopioi photoshopista ja kun se ei toimi juuri samalla tavalla kuin photoshop. minusta sen ei tarvitse sitä ollakaan, mutta aika monelle se tuntuu, jostain kumman syystä, olevan tärkeää. jos ihan rehellisiä ollaan, niin photarin UI on kuitenkin aika kaukana helposta. no, eri UI configuraatiot tulevat kuitenkin oletettavasti olemaan vaihtoehtoisia, joten tämän puolesta ei ole hätää. toivottavasti.

Olen todella onnellinen siitä, että en ole koskaan käyttänyt photoshopia ja olen päässyt opettelemaan GIMPin puhtaalta pöydältä. Olenko menettänyt paljonkin?

Mutta itse asiaan, vaikka GIMP onkin useimmin käyttämieni ohjelmien joukossa, ei sen poistaminen jakelucd:ltä ole itkemisen arvoinen asia. Voihan sen todella asentaa varsin helposti jälkeenkin päin.

Sivuja: [1] 2 3 ... 12