Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tutam

Sivuja: [1] 2
1
Hei,

ongelman ydin on surullisen kuuluisa HP6715s. Tähän mennessä siinä on pyörinyt melko hyvin k/ubuntu 7.10. Syystä jotain en tiedä, vain kubuntu asentuu koneelleni (ubuntun asennuslevy ei löydä verkkoa). Yritin päivittää Hardy Heroniin, mutta se sai koneen tyystin jumiin ja otettuani asioista selvää päädyin siihen lopputulokseen, että 8.04 ei tällä raudalla pyöri.

Eli, kubuntu 7.10 (64b, alternate install) uudelleen asennukseen. Asentuu hyvin, ja koska käytän mieluummin Gnome-työpöytää, asensin senkin:
sudo apt-get instal ubuntu-desktop

Asentui mallikkaasti, mutta siitä ongelmat alkoivat. Valittuani session tyypiksin "GNOMEN" käynnistysvalikossa, gnome herjasi, että käyttäjävalikkoa ei voi lisätä paneeliin. Tarjosi vaihtoehtoja "reload" tai "do not reload". "Reload" ei toiminut, ja jotta mitään pääsi tekemään, oli valittava "delete...". Kaikki toimii, paitsi että nyt käynnistysvalikossa ei ole kohtaa "shut down", joten kone pitää sammuttaa kirjautumalla ulos ja valitsemalla shut down kirjautumisvalikosta. Miten saan tuon takaisin?

Ongelma on pieni, joskin hyvin ärsyttävä.

edit:
Yritin paneelin kautta lisätä "user switcherin", eli "add to panel" -> "user switcher". Kun teen näin, järjestelmä kertoo:
"The user switcher has quit unexpectedly.
If you reload a panel object, it will automatically be added back to the panel.
Don't reload / Reload"

Kuten odotettua, "reload" ei auta.

2
Hae synapticin etsi toiminnolla (paketin nimi). Tosin huomasin itse, että kun yritin käynnistää ohjelman työpöydälle puretusta kansiosta ei toiminut, mutta kun siirsin sen kotihakemistooni, aukesi heti.

Yritin noita synapticilla etsiä, mutta tuloksetta gtkmm-paketin sain apt-get install -komennolla, mutta yksittäistä gtk+2.12 -pakettia en ole löytänyt. Kun etsin paketin nimellä synapticista, löytyy liuta erilaisia paketteja ja ohjelmistoja, joista mikään ei ole selkeästi (ainakaan minulle) tuo hakemani gtk+.

Pahoittelen tyhmiä kysymyksiä.

3
täyttyvätkö vaatimukset:
For the linux version: gtk+ 2.12, gtkmm 2.14 series required, eli onko sinulla nuo paketit asennettuna?

Lienee kyse tuosta. Miten asennan paketit? (En löytänyt Synapticin kautta yhtä selkeätä gtk+ 2.12 tai gtkmm 2.14 pakettia.)

4
Ongelmani on tällainen:
Minulla on Canonin Powershot G10 ja kuvaisin mielläni RAW:ta, mutta harva vapaa RAW-ohjelma tukee vielä Canon .CR2-tiedostoja. Uusin dcraw-koodi tekee niin, mutta esim. UFRaw:n jakeluversio ei vielä. En osaa itse päivittää UFRaw:ta dcraw-koodinpätkän perusteella.

Sen sijaan huomasin, että uusin RawTherapeen 2.4beta3 -versio kyllä tukee Canonin CR2-tiedostoja. Tuo beta on kuitenkin jaossa ( http://www.rawtherapee.com/?mitem=3 ) vain tgz-pakettina. Tallensin sen koneelleni, purin ja yritin ajaa rtstart-tiedoston, mutta mitään ei tapahdu. Missä vika? 

Järjestelmänä (k)ubuntu 7.10 64b. Pahoittelen tyhmää kysymystä, mutta taitoni eivät riitä vielä tähän...

5
Pelit / Vs: Steel Panthers World At War
« : 13.07.08 - klo:21.48 »
Kiitos ketjun avaamisesta. Jaksatko kädestä pitäen selittää itseäsi tyhmemmälle miten tuo SPWAW asentuu? Pelasin aikanaan enemmänkin Steel Panthersia ja täytyy todeta, että on edelleenkin yksi parhaista strategiapeleistä ikinä.

Yritin asentaa tuota koneelleni (HP6715s/Ubuntu 7.10/Gnome), mutta heikoin tuloksin. Purin paketin ja yritin WINEssä ajaa asennusohjelmaa, mutta herjasi jotain temp-hakemiston puuttumisesta tjsp. ja sitten menikin jo kaltaisellani sormi suuhun. En ole WINEä erityisemmin osannut säätää, kunhan asensin paketin. (Tarvitsenko WINEtoolsia? Luin noita ubuntu tutuksi -kirjan WINE ohjeita, enkä oikeastaan tajunnut mitään.)


6
Laitealue / Ubuntu ja Vista HP6715s-kannettavaan?
« : 08.07.08 - klo:12.12 »
Hei,

asensin joitain kuukausia sitten (k)ubuntun (7.10, 64b) HP 6715s -kannettavalleni, ja hyvin toimii. Ongelmana kuitenkin on, että tarvitsen myös windowsia, jonka onnistuin hävittämään ubuntua asentaessani. (Em. malliin on pakko asentaa ubuntu alternate installina, enkä osannut sitä kautta partitioida kovalevyä oikein.) Jos en tarvitsisi tiettyjä erikoisohjelmia, en tuota windowsia erityisesti kaipaisikaan.

Kysymys kuuluu:
Sain kinuttua HP:lta vistan asennuslevyt. Koneella on pelkkä ubuntu. Osaako windows toimia ubuntun "alaisuudessa" (ts. että ubuntu on jo koneella) sen rinnalla, vai onko minun asennettava windows ubuntun päälle, ja sitten asennettava ubuntu rinnalle?

7
Ok, kiitos.

En kuitenkaan ihan ymmärtänyt miten noiden sivujen ohjeet suhtautuvat ongelmaani. En tuolta löytänyt (tai tajunnut) mitään bootiin liittyvää, vaan vain itse ubuntun asennusohjeet kyseiselle koneelle. Olen asentanut nimenomaan tuon 64 bittisen kubuntun ja aluksi kaikki sujuikin ihan hyvin, mutta nyt noin kuukauden käytön jälkeen on kone alkanut jumittumaan käynnistäessä.

8
Hei,

asensin hiljan k/ubuntun hp:n 6715s:lle, ja kaikki meni hyvin. Aluksi ei ollut minkäänlaisia ongelmia. Nykyään kone jumittuu kuitenkin heti käynnistäessä suunnilleen joka toisella käynnistyskerralla, eli harmillisen usein. Pääsee siihen asti, että kubuntun latauspalkkikuva katoaa ja sitten vain pimeää. Yleensä seuraavalla käynnistyksellä toimii, mutta äsken meni neljä kertaa putkeen jumiin.

En ole asentanut muuta kuin ubuntun kubuntun rinnalle ja perus-restricted extrat ym.

9
Itselläni on HP:n 6715s.

Syksyllä hinta oli vähän alta 600 euron, nyt varmaan jo halvempi. Ubuntu asentui hyvin gefan ohjeilla. Jotain pientä kai on compixin käytössä, mutta omiin tarpeisiini on tominut hyvin. Eli kirjoitus- ja kuvankäsittelyohjelmat toimivat, ja wlan pelittää.

Mitään kovin erikoista en tosin koneella ole tehnyt.

10
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kubuntusta Ubuntuun?
« : 21.02.08 - klo:15.51 »
tutam,

kiinnostaisi kuulla saitko GNOMEn asentumaan. Itselläni on koko ajan vaikeuksia saada GNOME toimimaan kunnolla, KDE toimii kyllä.

Minulla lähti larpan antamilla ohjeilla ihan mainiosti käyntiin. Jotain pientä virittelyä oli, mutta senkin Gnome hoiti itse, kyseli minulta vain hyväksyntää :) Eli tuolla: "sudo apt-get install ubuntu-desktop" vaan.

Minulla on siis 7.10/64 bit/gutsy, jos tuolla jotain merkitystä on.

TCR:
Onnistuuko tuo Kubuntu-desktopin poistaminen, jos on alunperin asentanut kubuntun? Itse en tuota KDE:ta juurikaan käytä, joten voisin sen tilan säästämiseksi poistaakin.

11
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kubuntusta Ubuntuun?
« : 18.02.08 - klo:17.32 »
ok, kiitos. ja jos haluan vaihtaa takaisin KDE:hen, niin onko se sitten vain:
sudo apt-get install kubuntu-desktop

12
Ubuntu tietokoneissa / Kubuntusta Ubuntuun?
« : 18.02.08 - klo:17.20 »
Hei,

minulla on asennettuna ja hyvin toimivana Kubuntu 7.10 (gutsy/64b/) ja ajattelin kokeilla vastaavaa Ubuntua. Kyselin tätä jo aiemmin, mutta nyt päätin varmistaa kuinka vaihto KDE:stä Gnomeen onnistuu (ja toisin päin) tarkalleen.

Eli mitä pitää tehdä ja tarvitseeko minun asentaa uudestaan jotain restricted extroja ym.?

13

Tuo näyttäisi asentuvan /opt -hakemistoon:
/opt/NCH/scribe/bin/

Osaa lisätä itsensä Application valikkkoon kohtaan Sound&Video (Gnomessa)

Hienoa nähdä että näitä tällaisia ohjelmia alkaa tulla myös Linuxille.

Todellakin.

Tuo ohjelma on ollut itselleni ihan pelastus lopputyötä tehdessä. Nauhojen purkaminen muuten olisi ollut ihan maanpäällistä helvettiä, koska se ei muutenkaan ole mitään maailman mieltäylentävintä hommaa. Muutenkin tuon puljun konsepti on hyvä: tehdään perusohjelmat ilmaisiksi ja kaikille käyttiksille (win, mac, linux) ja veloitetaan sitten monimutkaisemmista sovelluspaketeista ja oheistuotteista.

14
Ok. Kiitos.

Päivittymisen puute ei ole ongelma sikäli, että ohjelman ominaisuudet ovat tällä hetkellä jo täysin riittävät ja ainakin windowsilla ohjelma toimii moitteita.

15
Foorumia luettuani olen tietoinen siitä, että .tar.gz -tyyppisten pakettien asentamista pitäisi periaatteessa välttää.

Tietääkö joku hyvää litterointi-ohjelmaa, joka asentuisi Kubuntulle (7.10 gutsy) pakettivarastojen kautta. Olen käyttänyt Express scribe -ohjelmaa windowsille. Tuota voi kai käyttää WINE:n kautta, mutta mitä luulette, olisiko tuo binääriversio parempi?

Tarvitsen välttämättä jotain ohjelmaa, jolla purkaa nauhoja, eli käytännössä äänitiedostosoitinta, jossa voi pysäyttää, aloittaa ja kelata eteen ja taakse (määritellyn sekuntimäärän) funktionäppäimillä samalla kun kirjoittaa tekstinkäsittelyohjelmalla. Tuo Express scribe on siitä hyvä, että sen määritellyt f-näppäimet ovat ohjelman pyöriessä käytössä koko käyttöjärjestelmässä, mikä mahdollistaa siten tekstinkäsittelyn ja nauhan kelailun yht'aikaisesti.

16
Ubuntu tietokoneissa / OpenOffice ja rtf-tiedostot
« : 13.02.08 - klo:11.22 »
Missä on vika kun OpenOffice 2.3 ei onnistu säilyttämään muotoiluasetuksia rtf-tiedostoissa. Pelkästään kursivointi tuntuu olevan liikaa ja kun tiedoston on tallentanut, ovat muotoiluasetukset aina väärin ja täysin satunnaisia kun seuraavan kerran avaan tiedoston?

Minulle olisi aika tärkeää saada nuo rtf:t toimimaan moitteettomasti, koska kirjoitan paljon ja tiedostojen pitäisi olla luettavia muillakin koneilla.

17
Ubuntu tietokoneissa / ongelma: adept manager hajosi
« : 12.02.08 - klo:23.19 »
Yritin asentaa ubuntu restricted extras -pakettia, ja jotain meni pieleen. Tuli vain tällainen ilmoitus:
Lainaus
Pinolistaus ei ole käyttökelpoinen.
Ohjelmistopakettisi on saatettu kääntää siten, että pinolistauksia ei voida luoda, tai pinolistaus tuhoutui ohjelman kaatumisen aikana.

(no debugging symbols found)
Using host libthread_db library "/lib/libthread_db.so.1".

Mikä eteen?

18
Ok! Kiitos kaikille!

Nyt homma meni siihen vaiheeseen, että olen taas omalla koneellani kirjoittamassa tätä konquerorilla.

Eli, varsin kivuttomasti tämä hommakin meni, kiitos kattavan avustuksen.

Näin aloittelevan käyttäjän näkökulmasta sanoisin, että ainoa pullonkaula koko hommassa on tosiaankin tuo kovalevyn osiointi. Etenkään alternate-installissa tuo ei ole mitenkään itsestäänselvää windowsista vaihtavalle per(u)skäyttäjälle.

Itse mähläsin selvästikin jotain, koska windows ja kaikki muukin hävisi sen sileän tien, mutta koska ubuntu toimii, niin mitään ihmeempää ongelmaa tuosta ei kai koidu. Mutta jos johonkin ohjeeseen saisi todella kädestä pitäen -opastuksen alternate-installiin, niin varmaan homma olisi jo aika pomminvarma.

Mitäänhän ei toki saa idiootinvarmaksi, sillä me pystymme hyvistäkin ohjeista huolimatta mahtaviin tempauksiin ;)

Mutta: mistä johtuu, että Konqueror ei jotenkin tajua tämän foorumin pudotusvalikoita, vaan listaa vaan kaiken perus html-linkkien näköisenä allekain? Ja ylipäätään muotoilu tuntuu puuttuvan? Vai onko vika foorumissa?

19
Hei!

Tein kuten kaikki eivät suositelleet ja onnistuin poistamaan kaiken kovalevyltäni. Sain kuitenkin kubuntun asennettua ja tuo toimiikin (kai?) ihan oikein, eli käynnistyy suoraan konsoliin, kuten kai alternate-installin jälkeen pitääkin.

Gefan ohjeiden mukaisesti kirjoitin konsolissa seuraavan komentosarjan:
killall kdm
apt-get install xorg-driver-fglrx
depmod -a
aticonfig --initial

Kun kirjoitan ensimmäisen rivin, saan valituksen:
kdm(4924): operation not permitted

Tästä huolimatta kirjoitin seuraavan rivin ja vastaukseksi tuli:
Lukkotiedostoa /var/lib/dpkg/lock ei voitu avata - open (13 permission) denied

unable to lock the administration director (/var/lib/dpkg/)
Are you root?

Mitäs sitten?

20
1. Ubuntu vai Kubuntu? Onko kyseessä vain makuasia, ja kumpi on parempi kaltaiselleni aloittelijalle? Käytän tietokonetta enimmäkseen kirjoittamiseen, mutta myös valokuvien käsittelyyn.

Kyseessä on toki ennenkaikkea makuasia, mutta KDE-käyttäjänäkin kallistuisin lievästi Gnomen ja siten Ubuntun puolelle -- lähinnä siksi, että tältä foorumilta löytyy todennäköisemmin Gnome- kuin KDE-apuja. KDE:n voi toki asentaa siihen rinnalle, ja katsoa kumpi miellyttää enempi.Ok. Kiitos neuvoista kaikille. Olen kuitenkin asentamassa KDE:n (ihan jo siksikin, että ehdin polttaa asennuslevyn kubuntulle, enkä hippinä viitsi polttaa "turhaan" uutta ;), mutta onko mahdollista vaihtaa työpöytiä jälkeenpäin ilman suurempia asennusoperaatioita? Ihan vain mielenkiinnosta, sillä ubuntu ja kubuntuhan ovat ilmeisesti "samaa tavaraa" pinnan alla?


Sivuja: [1] 2